X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Brzuszki na które czeka rodzeństwo :)
Odpowiedz

Brzuszki na które czeka rodzeństwo :)

Oceń ten wątek:
  • dynamiczna Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas powiem Ci tak ja w poprzednich dwóch ciążach nie miałam pojęcia że trzeba spac na lewym boku i spałam tak jak było mi wygodnie. Dzieci są zdrowe nie zrobiłam im krzywdy a uwierz mi zdarzało mi się nawet spać na brzuchu pod koniec ciąży z poduszką pod nogami. Jeżeli chodzi o teraz to zasypiam na jednym albo na drugim boku nie mogę cały czas spać na jednym bo boli mnie wtedy kręgosłup.A i tak w nocy to nawet zdarza mi się budzić na plecach bo nieświadomie się przekręcam. Pytałam na prenatalnych o to czy to jak śpię ma dla dziecka znaczenie bo od koleżanki usłyszałam że jak będę spać na plecach to dzidziuś wtedy zawisa na miednicy a to bardzo nie dobrze ( wydało mi się to mało logiczne bo przecież on jest w pęcherzu płodowym to jak możne zawisać ale dla spokojności postanowiłam zapytać fachowca) Pani doktor lekko uśmiechnęła się pod nosem i powiedziała cierpliwie i grzecznie że nie ma to znaczenia dla dzidzi ale dla nas bo jak macica ( w późnej ciąży) naciska na organy wewnętrzne to może nam się zrobić np słabo albo duszno itp. Natomiast dla dzidzi najważniejsze jest to żeby mama była spokojna i wesoła a taka będzie jak się wyśpi nie ważne w jakiej pozycji. Więc ja się tym nie przejmuję. Na lewym boku kładę się tak często jak mogę ale bez przesady bo bym chyba odleżyn lewobocznych dostała jakbym się nie przekręcała :)

mama hani, Kasandra, Eve, dorocia2324 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/ci-72114.png
    relge6yd7jws6b5o.png

• mama hani Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej kas nie wydaje mi się żebyś tym zrobiła krzywdę:)

Kasandra, Eve lubią tę wiadomość

relgh371nhvlv2le.png relggu1rbx6p0ulq.png
  • mama hani Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a tak wogóle to coś karola się nie odzywa???
    byłam córką na pszczółce Mai córka zadowolona :) dziś cały dzień przeleżałam gdyby nie wypad do kina to bym przechodziła caly dzień w dresach i jakoś tak dziwnie brzuch mnie boli od samego rana:(

• Kasandra Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mama_hani jak tam brzuszek ? przeszło ? teraz macica się może jeszcze rozciągać, więc to może przez to, ale jak jutro będzie tak dalej to zadzwoń do lelarza... a tymczasem odpoczywaj...

dzięki Dziewczyny za odpowiedź uspokoiłyście mnie :)

qbxwkvq.png
  • belladonna Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasandra w żadnej ciąży nie leżałam na lewym boku. Tylko na prawym. Dzieciaki całe i zdrowe.

Kasandra, Eve lubią tę wiadomość

• Eve Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja starałam się leżeć na lewym boku, ale było mi totalnie niewygodnie, bo moje chłopaki się buntowały i kopały ostro. I Szymon za pierwszy, razem i Olek teraz ułożeni byli plecami po prawej stronie i dają zasnąć tylko wtedy gdy ja zasypiam na prawym boku, może nie wiszą wtedy :P

Kasandra lubi tę wiadomość

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • karola88 Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey hey

Moje zdziwienie bo piszecie ze sie nie odzywam a ja wczoraj i przedwczoraj smarowalam takie posty ze hey a ich ni widze.
    Teraz juz nie pamietam co pisalam ale sprawa beznadziejna

Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm <3
    Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm <3
  • karola88 Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyjemy zyjemy :)
    Choviaz dzisiaj czuje sie masakrycznie. Pojechalismy na obiad do restauracji. Braciszek organizowal dla calej rodzinki . Kazal zamowic przystawkr, zupe, drugie danie i deser. W zyciu sie tak nie obiadlam i to chyba dlatego sie tak czuje. Plecy mi odpadaja a szyjka i wszystko w srodku pozostawie bez komentarza tak napier.......

Rano sie wystraszylam bo cos mi polecialo po nogach zalozylam wkladke i mokra po chwili. Kojazylam ze jakos to sie sprawdza z wkladka i podpaska wiec zrobilam to i podpaska sucha wiec to nie wody ale tez kurcze czuje przeciez ze chce mi sie siusiu wiec nie wiem co to bylo. We wtorek mam wizyte wiec sie o wszystko wypytam.
    Brzus sie stawia ciagnie i boli ale daje rade zaciskam nogi i narazie to wychodzi :p

Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm <3
    Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm <3
  • Kasandra Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karola to odpoczywaj ile się da, a ja trzymam kciuki, żeby Dzidzia siedziała u Mamusi jak najdłużej, a każdy dzień się liczy na plus :)

a ja mam wrażenie, że bardzo dużo Dzidziusiów rodzi się teraz wcześniej :(

a ja Wam powiem, że mnie się brzuch stawia kilka razy w ciągu dnia, jak za szybko wstanę, jak się schylę, chyba macica już ćwiczy .... teraz w środę idę do gina to zobaczymy co z szyjką... Dzidzia niby duży zoabczymu jak teraz.... w przyszłym tygodniu już zaczynam kompletować rzeczy dla Dzidziusia, a na początku listopada spakuję torbę do szpitala, mam nadzieję, że zdążę.... ale powiem Wam, że jakoś wydaje mi się, że z pobytu na pobyt chyba moja torba jest coraz mniejsza ;)

Eve, dorocia2324 lubią tę wiadomość

qbxwkvq.png
  • Eve Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas moja torba chyba też jest teraz mniejsza niż za pierwszym razem, mimo, że rzeczy właściwie podobnie:)
    Ja jestem pełna nowej energii, latam od rana jak szalona. Sprzątam, prasuje i piorę. Byłam już na zakupach, dokupiłam jeszcze pieluchy.

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • Kasandra Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja na pierwszy poród pamietam jechałam z dwiema dla mnie i dla Dzidziusia ;) ostatnio z jedną, a teraz to tak naprawdę się zastanawiam co by tutaj wziąć ;)

qbxwkvq.png
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas śpię częściej na prawym niż na lewym. Po prostu na lewym mi niewygodnie. Spałam tak też z córką i jakoś nie panikuję. Więc spoko luz :)

• dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :) Urodziny synka jakos przezylam chociaz nie bylo latwo. Taka gromadka biegajacych i krzyczacych dzieci. Do tego zmeczenie zwiazane z samymi przygotowaniami, kregoslup myslala, ze mi nie wyrobi. Zostalo mi jeszcze dzis troche do posprzatania i odpoczynek.
    Bylam dzis na wizycie u gina, wszystko w porzadku :) A jutro wreszcie mam USG, tak dlugo wyczekiwane :D :D :D
    Co do spania to ja z synkiem tez nie wiedzialam, ze powinno sie na lewym boku spac, wiedzialam tylko, ze na plecach sie nie powinno i synus zdrowy :) A taka prawda, ze budze sie w roznych pozycjach i na plecach tez, wiec bez przesady.

Kasandra, Eve, mama hani lubią tę wiadomość

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • Kasandra Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja już właśnie chyba świruję ;) ale po Waszych wpisach śpię już swobodnie :)

ja też się często plecach budzę nie wiem dlaczego, bo to przecież strasznie nie wygodne ;)

Eve, dorocia2324 lubią tę wiadomość

qbxwkvq.png
  • Kasandra Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorocia gratuluję udanej wizyty i przetrwania urodzin ;) mnie czekają urodziny Córci w listopadzie :) także będzie ciekawie :) a w lutym Synek :) a po drodze poród :) ale powiem Wam, że wielkich ilości dań nie będę robić, bo nie da rady, tort, przekąski i jakaś kolacja może coś na ciepło :)

i dorocia powodzenia i miłego oglądania jutro :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2014, 13:15

dorocia2324 lubi tę wiadomość

qbxwkvq.png
  • dynamiczna Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie ja dzisiaj coś kiepsko się czuję całe przedpołudnie przełożyła w łóżku i jakoś mi słabo. Jak wstanę to mi duszno i zawroty głowy. Czasem brzusio trochę zaboli. No cóż dzisiejszy dzień pod hasłem odpoczynek :)
    Dorocia dobrze że jakoś dałaś rade. Teraz odpoczywaj.
    Kas ja też się tak zastanawiałam co ja tak naprawdę potrzebuje do tej torby włożyć :)

https://www.maluchy.pl/ci-72114.png
    relge6yd7jws6b5o.png

• solga Przyjaciółka

Wysłany: 6 października 2014, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dynamiczna to leż w łóżku jak się tak czujesz, na szczęście w ciąży można sobie pozwolić na takie lenistwo :)

Famibion + Baby and Mama Med + OmegaMed
    f2w3rjjgrlzhuy1n.png
    Siły natury
    relgcwa1ja1bh6e1.png
  • mama hani Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny mnie brzuch już mniej boli...dobrze że jutro juz wizyta u gina. Odebrałam wyniki nadań i na jednym jest że przeciwciał nie stwierdzono to dobrze czy źle???
    córka z gilem dziś była w przedszkolu ale wróciła już z kaszlem więc jutro chyba będzie siedziała w domu, mowie wam zawsze coś

• Kasandra Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dynamiczna mam nadzieję, że odpoczywasz ile się da, a mama_hani cieszę się, że mniej Cię boli, oby tak dalej :)

ja miałam jakiś tam określony poziom wskazany na wyniku i on wskazywał na to, że przeszłam już toxo i mam przeciwciała :) a u Ciebie pewno chodzi o to, że nie przechodziłaś i nie masz :) ale oczywiście lekarz przede wszystkim wskaże Tobie o co chodzi :)

qbxwkvq.png
  • Eve Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam przeciwcial toxo i po prostu w kazdym trymestrze musialam powtarzac to badanie.

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
‹‹ 74 75 76 77 78 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ