X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Brzuszki na które czeka rodzeństwo :)
Odpowiedz

Brzuszki na które czeka rodzeństwo :)

Oceń ten wątek:
  • mama hani Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny troche wam zazdroszczę że już niedługo ujrzycie swoje pociechy :) ja już leże sobie jutro znowu do pracy córka dzisiaj zadowolona z przedszkola :)

relgh371nhvlv2le.png relggu1rbx6p0ulq.png
  • mama hani Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i dziś wezwała mnie szefowa pytała się kiedy zamierzam iść na zwolnienie i czy pójdę na roczny urlop macierzyński! no bo ona by chciała żebym jeszcze cały październik pracowała. powiedziałam jej że wszystko zależy od lekarza i że nie myślałam o tym co i jak ale jakoś nie zadowolona za bardzo bo zaburzyłam jej cały system urlopowy

• WesołaMama Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie! Jestem mamą 4 letniej Emilki. Obecnie jestem też w ciaży w 7 tyg i 2 dni. Jeszcze nic szefowej nie mówiłam i zamierzam dopiero pod koniec października powiedzieć. A pracować chciałabym do końca stycznia ale ja mam spokojną pracę, siedzącą ;)

mama hani, Eve, dorocia2324 lubią tę wiadomość

• Kasandra Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mama_hani najważniejsza jesteś teraz Ty i Dzidziuś, a szefowa musi sobie dać radę :)

dynamiczna gratuluję udanej wizyty :) mnie bada co drugą wizytę jak do tej pory, ostatnio mnie badał, a za tydzień zobaczę :) to już wysoka ciąża, więc może zobaczyć szyjkę, szczególnie, że brzuch mi się stawia czasem, ale myślę, że to kwestia wysokości ciąży i ćwiczeń macicy ;)

no eve rozpakuje się chyba najszybciej ;)

a karola co tak nie daje znać... mam nadzieję, że wszystko u nich gra...

qbxwkvq.png
  • Kasandra Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaj Wesoła :)

qbxwkvq.png
  • mama hani Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiatj wesoła

• Eve Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Wesola!!
    Mama Hani patrz w siebie i dzidzie.
    Chyba jestem rzeczywiscie pierwsza w kolejce do rozpakowania:-)
    Jutro mamy z synkiem taki nasz dzien, zostaje w domu i idziemy do kina na Pszczolke Maje,bo juz noe moze sie doczekac,a w weekend wymyslilam sobie wypad za miasto,wiec nie udalo sie.
    Olek dzisiaj niesamowicie aktywny znowu :-)

mama hani lubi tę wiadomość

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Wesola :)
    Moj maluch tez mnie ciagle podkopuje, tak fajnie juz go czuc :) Ja dzis na wariackich papierach. Caly dzien zalatwiania spraw, latania i na nogach. Nawet dzis troche pobiegalam. I taki kociol az do soboty do imprezki urodzinowej synka, potem odpoczynek.
    No karola cos zamilkla.
    Eve no Ty jestes pierwsza w kolejce :)

Eve lubi tę wiadomość

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dynamiczna dziwna sprawa z tym Twoim lekarzem. Mnie bada co wizytę ginekologicznie + teraz co druga wizyta było usg. Szyjkę powinien sprawdzać - jeśli nie mierzy jej dopochwowo usg to chociaż paluchem powinien skontrolować czy nic się nie dzieje.
    I gratuluję już słusznej wagi :)

• karola88 Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem jestem kochane. Dziekuje ze sie tak martwicie.
    Od wczoraj jestem juz w domku. Szyjka bez zmian wyniki sa ok wiec dali leki i wypuscili.
    Nie mialam wczoraj czasu na pisanie no zajmowalam sie Marysia tak sie steknilysmy za soba.
    Wczoraj na ktg mala tak szalala ze musialysmy 3 razy zapis robic bo albo uciekala albo kopala albo wartosci podnosily sie do 200. Porozmawialam z nia i byla cisza.
    Powiem wam ze zawsze jak z nia rozmawiam to uspokaja sie. Ciekawa jestem czy tak bedzie jak sie urodzi

W szpitalu po badaniu doradzili mi tylko zebym sobie lozeczko chociaz naszykowala i jakies poczatkowe ciuszki w razie czego. I tak tez zrobie

aga.just lubi tę wiadomość

Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm <3
    Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm <3
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z upragnionymi 30 tc na karku :)

• dynamiczna Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola cieszę się że jesteście już w domu :)

Aga gratuluję 30 tygodnia :)

Co do mojego lekarza to faktycznie nie bada mi szyjki, ale tak sobie pomyślałam że w sumie zawsze co druga wizyta to było usg a co druga to badanie a teraz chyba się po prostu zakręcił i dwie podrząd zrobił usg zobaczę jak będzie następnym razem najwyżej się upomnę :)
    Powiedział mi że od następnego razu będziemy się widzieć co dwa tygodnie nie co trzy i w sumie wyliczył mi że jeszcze 4 wizyty ( tylko cztery ) i czas będzie się rozpakować :) EH zleci piorunem pewnie :)

https://www.maluchy.pl/ci-72114.png
    relge6yd7jws6b5o.png

• Kasandra Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karola super wiadomości :) oszczędzaj się o ile jest to tylko możliwe :)

aga gratuluję 30 tygodnia :)

ja narazie wizyty miałam co 4 tygodnie, teraz 3 tygodnie pewnie, a potem 2 :)

qbxwkvq.png
  • mama hani Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesć dziewczyny karola fajnie że jesteś już w domku :)
    ja w niedzile wybieram się z córką na pszczółkę maje już jej obiecałam i pyta za ile dni będzie niedziela :)
    jutro wybieram się na badania jakoś mdłości miej dokuczają

• Eve Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzisiaj byliśmy i było fajnie, choć przez długie reklamy na samym początku, już ciężko było dotrwać do końca, ale Młody dał radę:) Później oczywiście wielkie jedzonko na mieście. I jakieś tam zakupy. Wreszcie kupiłam sobie bluzę, która ma jeszcze miejsce i jest długa, a później zmieści się pod nią Olek w nosidełku:) a że ma dekolt komin duży to głowę spokojnie wystawi:)
    A teraz mam jakiś niesamowity ból szyjki, oby zaraz przeszło.

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola super, ze jestesw domu, oszczedzaj sie teraz ile mozesz.
    Aga gratulacje 30 tc :D
    Ciesze sie, ze u Was wszystko w porzadku.
    Ja dzis rozpoczelam 6 miesiac a ludzie ledwo rozpoznaja, ze jestem w ciazy. Chyba slepi sa ale gdzies indziej patrza :D
    Jestem po maratonie zakupowym na impreze i koszeniu trawy. Spadam lulu bo jutro szykowanie jedzonka. Dobranoc :)

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie cały czas wizyty co 2 tyg i kasa leci :P

• dynamiczna Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga to faktycznie często masz te wizyty.
    Ja mam dzisiaj super samopoczucie choć może nie powinnam zapraszać z samego ranka. Dzisiaj zorganizowaliśmy z m urodziny dla mojego starszego syna. Wczoraj skończył 9 lat. Zaprosił kilka kolegów i koleżanek ze szkoły i bawić się będą w klubie sportowym. Dobrze że organizują tam takie urodziny bo bym nie wyrobiła z tyloma dziećmi w domu. A to sprzątanie potem było by koszmarem.

U nas zapowiada się dzisiaj ładna pogoda wiec mam w planach poprać resztę rzeczy. Może jutro namówię m żeby odmalował łóżeczko :-)

https://www.maluchy.pl/ci-72114.png
    relge6yd7jws6b5o.png

• dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wizyty co 3,4 tygodnie. W poniedzialek ide na kolejna i wtedy tez musimy umowic sie na USG w koncu :) Ja dzis szykowanie jedzonka, bo jutro wlasnie mlodemu robimy urodzinki. Juz sie biedny nie moze doczekac :) No sprzatania to bede pozniej miala 19 doroslych + 6 dzieci. Ale co tam, ja lubie takie imprezki :) W nocy i nad ranem dzidzius sobie mamusie pokopal :)
    Aga no tak jak chodzis prywatnie to koszt niezly.
    Dynamiczna to trzymam kciuki, zeby dobry nastroj utrzymywal sie przez caly dzionek :)

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • solga Przyjaciółka

Wysłany: 3 października 2014, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorocia to całkiem sporą impreze wyprawiasz :) mały pewnie się ucieszy z tylu gości.

ja niestety dopiero się umówiłam na połówkowe, bo nie było wcześniejszych terminów do mojego lekarza, muszę jeszcze miesiąc poczekać. Dobrze, że już mi ustępują wzdęcia i mdłości po ziołach Dobre Trawienie, bo już się trochę zaczynałam niepokoić , a raczej panikować :)

dorocia2324 lubi tę wiadomość

Famibion + Baby and Mama Med + OmegaMed
    f2w3rjjgrlzhuy1n.png
    Siły natury
    relgcwa1ja1bh6e1.png
‹‹ 72 73 74 75 76 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ