X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Brzuszki na które czeka rodzeństwo :)
Odpowiedz

Brzuszki na które czeka rodzeństwo :)

Oceń ten wątek:
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie ja mam tyle energii, ze tyle rzeczy bym chciala zrobic, ze wczoraj niestety przegielam. I ledwo chodze bo wszystko mnie boli. Dzisiaj musze porobic wiecej spokojniejszych rzeczy. A troche ich mam na glowie bo w sobote wyprawiamy synkowi urodzinki, wiec wiadomo jak to jest.

Solga no wlasnie z facetami to tak jest i nic nie poradzisz :)

Aga to trzymam kciuki, zebyscie jak najszybciej sie wyprowadzili na swoje.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • karola88 Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Solga moj nie ma wyjscia. Musi sam zrobic bo nikt mu nie pomoze. On do tego ma dwie lewe rece. Jest typem komputerowca wiec nie w glowie mu remonty. Ja zawsze sama robie wsxystko w domu natomiast teraz niestety mu nie pomoge. Od wczoraj u tesciow kladzie panele ale co tam. Jak zrobi tak zrobi. Sami chcieli.

My zostajemy w szpitalu jeszcze niestety. Co prawda szyjka i rozwarcie bez zmian ale od wczoraj brzus twardnieje, dzis na ktg skurcze ok 40 sie pokazywaly. W moczu jakas infekcja sie pojawila wiec chca mnie jeszcze monitorowac. Na samolocie lekarz podotykal glowke malej i chyba ja posmeral bo zaczela mnie bic raczkami po pecherzu i kosciach biodrowych.
    Trzymajcie kciuki zeby Olenka posiedziala jeszcze w brzuszku.

Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm <3
    Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm <3
  • dynamiczna Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola to dobrze w szpitalu przynajmniej mają wszystko pod kontrolą. Mała niech sobie żartów nie stroi i siedzi tam jak najdłużej . Jakby wiedziała jaki ten świat jest skomplikowany to by się tak na niego nie pchała haha:)

https://www.maluchy.pl/ci-72114.png
    relge6yd7jws6b5o.png

• karola88 Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez jej to tlumacze zeby sobie siedziala. Marysia wczoraj przyszla do mnie i tez przytulajac sie do brzuszka mowila ze zartowala w domu ze juz chce ja zobaczyc i usciskac a tak na prawde ma jeszcze siedziec w brzuszku bo idzie zima i bedzie zimno

Eve, dorocia2324, mama hani lubią tę wiadomość

Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm <3
    Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm <3
  • Kasandra Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karola przesłodka Maleńka :) niech siedzi u Mamy niech siedzi :) tam jej cieplutko i milutko :)

qbxwkvq.png
  • Eve Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie te dzieci są rozkoszne:)
    U nas pogoda w weekend i dziś wspaniała, co pomogło mi M skłonić do sprzątania, prania dywanu, mycia okien. Jesteśmy przygotowani na 98%.
    Ja dzisiaj chyba za dużo działałam, bo jakoś tak czuję jak Olek mocno napiera, oby jednak poszedł sobie jeszcze troszkę do góry.
    Zaliczyłam dzisiaj super udane łowy w lumpeksie, ciuchy dla obu chłopców i zabawki dla Malucha, zawieszki do wózka itp. Zostawiłam 100 zł ale wyszłam z wielką siatą rzeczy w stanie idealnym :)

Kasandra, dorocia2324, mama hani lubią tę wiadomość

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • Kasandra Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no kurcze mnie ominęła wystawka nowych ciuchów w moim zaprzyjaźnionym lumpeksie przez tą wstrętną chorobę :(

ja na allegro znalazłam sprzedawcę, u którego mogę kupić chusteczki, pampersy i jelpa :) także powinno wyjść taniej tylko muszę rekonesans zrobić w sklepie :)

mnie się dzisiaj parę razy brzuch postawił, ale na krótko na szczęście :) a za tydzień i 2 dni wizyta :)

qbxwkvq.png
  • Kasandra Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eve, eve Ty już niedługo :) ale byłoby śmiesznie gdybyś z tymi wszystkimi strachami jeszcze przenosiła ciążę ;)

Eve lubi tę wiadomość

qbxwkvq.png
  • Eve Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj,oj nie wrozcie mi tego przenoszenia prosze,bo nie chcialabym bardzo!!
    Mlody posluchal mamusie i jak sie polozylam to poszedl troche do gory,takze jest ok:-)
    A z tym przenoszeniem to serio zrobie co w mojej mocy zeby nie,do 10 zaciskam, po 10 jestem juz spokojna,a od 18 zaczynam normalna aktywnosc, sprzatania,zakupy:-) Moj oszczedny tryb zycia i tak moja mama podsumowala jako normalny dla wielu ludzi,ale ja nie potrafie inaczej:-)

dorocia2324 lubi tę wiadomość

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :)

Junior waży 1,5 kg :) Wsio ok. Oprócz jednego. Nadal jest główką do góry :( Za nic w świecie nie chce cc. Panicznie boję się cesarki :(
    Jest szansa, że maluch się obróci?

• solga Przyjaciółka

Wysłany: 30 września 2014, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dynamiczna wrote:
    solga daj się chłopu wykazać ambicja to u nich nie nowość więc lepiej z nią nie walczyć :)

no tak , jak chce to niech walczy z tym remontem, tylko szkoda, że później nie ma czasu dla nas, ale przez to może szybciej się przeprowadzimy :)

Famibion + Baby and Mama Med + OmegaMed
    f2w3rjjgrlzhuy1n.png
    Siły natury
    relgcwa1ja1bh6e1.png
  • dynamiczna Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga.just wrote:
    hej :)

Junior waży 1,5 kg :) Wsio ok. Oprócz jednego. Nadal jest główką do góry :( Za nic w świecie nie chce cc. Panicznie boję się cesarki :(
    Jest szansa, że maluch się obróci?

Ma na to jeszcze trochę czasu więc myślę że wysoce prawdopodobne jest że się odwróci jak tak czytam różne artykuły to wszędzie pisze że dziecko na tym etapie może ale nie musi być już skierowane główką w dół więc myślę że nie masz się na razie czym stresować.

relge6yd7jws6b5o.png

• dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga no ja tez mysle, ze ma jeszcze czas na odwrocenie sie. Dlatego trzymamy kciuki, niech sie synek przekreca. No ja tez bym nie chciala cc ale czasem niestety to konieczne.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • solga Przyjaciółka

Wysłany: 30 września 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeszcze zostało trochę czasu, może się obrócić, moja koleżanka wykonywała specjalne ćwiczenia na to żeby się obrócił, trochę to śmiesznie wyglądało ale podziałało, może też zapytaj swojego lekarza

Famibion + Baby and Mama Med + OmegaMed
    f2w3rjjgrlzhuy1n.png
    Siły natury
    relgcwa1ja1bh6e1.png
  • Eve Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga ma czas do 36 tc na obrót:)

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyle, że im większy tym mu ciężej. Lepiej niech się obróci nygus mały!

• Eve Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciężej ale nadal jest to możliwe, te dzieci są elastyczne:)

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • mama hani Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny ja po wizycie u lekarza na usg wykazało ze ciąża ma 6 tyg. i 4 dni. Serduszko bije :) i że wszystko w porządku! wystawiła zaświadczenie że jestem w ciąży dał skierowanie na badania niestety l4 nie wystawił mówił że jeszcze wcześnie itp. chyba wybiorę się gdzieś prywatnie do lekarza bo ta praca mnie wykańcza:(

Eve lubi tę wiadomość

relgh371nhvlv2le.png relggu1rbx6p0ulq.png
  • dynamiczna Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Hani na NFZ l4 tak szybko nie dostaniesz moja koleżanka jest w 4 m-cu pracuje na magazynie w sklepie lekarz stwierdził że ciąża nie choroba pracować można jak się nic nie dzieje :-S

relge6yd7jws6b5o.png

• mama hani Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie lipa jest! a byłam u niego to dobrego usg nie ma i tak będzie trzeba iść zrobić je prywatnie więc chyba się przeniosę prywatnie do innego. Koleżanka chodziła do fajnego lekarza więc chyba do niego się wybiorę. W pierwszej ciąży też chodziłam prywatnie byłam bardzo zadowolona lekarz był super, sprzęt miał świetny ale niestety wyjechał :(

relgh371nhvlv2le.png relggu1rbx6p0ulq.png
‹‹ 70 71 72 73 74 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ