Brzuszki na które czeka rodzeństwo :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Aga trzymmajcie sie cieplutki. Najwazniejsi jestescie wy wiec nie zadreczaj sie opiniami innych z rodziny. Moze nieto zeich olewaj tylko jednym uchem wpuszczaj a drugim wypuszczaj.
Dorocia, kasandra u was w miastach panuje ta jelitowka czy wy tylko tak rodzinnie? Wspolczuje naprawde bo to niebezpieczne w ciazy
Dzis sobota to wiadomo w szpitalu nic sie nie dzieje.
Ja od wczoraj nie czuje ruchow malutkirj albo takie baaardzo sporadyczne delikatne pukniecia. Powiedzialam to rano na obchodzie to id razu podlaczyli mnie pod ktg. Wyszlo ok, jakies elikatne skurcze sie zapisaly ale podobno nic nie znaczace bo nie byly bolesne i takies pojedyncze.
Lekarze stwierdzili ze tak malutka reaguje na sterydy ospale. Dzis wypilam delikatna kawusie i zjadlam wafelka zeby ja troche pobudzic do dzialania to panna laskawie puknela 2 razy i juz.
mama hani lubi tę wiadomość
Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm
Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm -
karola nie martw się Kochana, maleńka widocznie teraz większość energii poświęci na wzrost płucek, ważne, że na ktg wyszło ok i, że jesteś pod opieką... zwracaj uwagę przede wszystkim, żeby wogóle się ruszała... mój Maluszek przed wczoraj też się kiepsko i delikatniej ruszał, a dzisiaj ma już lepszy dzień i o dziwo wczoraj kiedy naprawdę mało jadłam on też szalał... ważne że są ruchy, a jak masz wątpliwości, że za długo się nie rusza to śmigaj do lekarza na dyżurze... na tym etapie raz na 2 godziny przynajmniej powinna się Dzidzia ruszać jak dobrze pamiętam co ostatnio czytałam
u mnie w mieście niestety jest, więc obawiam się, że Maluchy mogą mi do domu z przedszkola przynosić ciągle... mam nadzieję, że mi to nie zaszkodzi bałam się wczoraj, bo jadłam naprawdę mało, prawie wogóle i takie skurcze żołądka miałam, ale Maleństwo szaleje dzisiaj, więc jest ok -
Karola najwazniesze, ze ktg wyszlo dobrze. Musisz ruchow pilnowac ale sie nie stresowac. Wszystko bedzie dobrze.
Co do mojej jelitowki to nie mam pojecia skad ona sie bierze. Ja wiekszosc czasu siedze z mlodym w domu bo nie chodzi do przedszkola. U mojego P w pracy nikt nie mial jelitowki a zawsze zaczyna sie ode mnie, pozniej mlody, a na koncu moj P. Teraz zarazilismy mojego rodzine.
A jezeli chodzi o ruchy to czasem nie czuje ich przez caly dzien, a nie raz jak dostane kopniaka to jest moc. Teraz maluch cos sie wierci, lubie go czuc -
Zjadlam biszkopciki i troszke sie poruszala. Bylam wlasnie na echu serduszka i pieknie bilo wiec sie nie martwie. Mam taka karte zeby zapisywac ruchy.
Biore luteinke dopochwowo i jeszcze jakiegos wielkiego tabsa. Wykapalam sie i za chiny nie moglam tego wlozyc. Boje sie zeby to nie wypadlo bo wlozylam to tak ma skraju, czuc to. Boje sie ze szyjka juz sie tak skrocila ze mawet tabletki nie wloze
Na szczescie dzisiaj juz nie mam krwawienia i zadnych boli. Zobaczymy co dalej. Jutro niedziela wiec tez nic sie nie bedzie dzialoKasandra lubi tę wiadomość
Karola ciesze sie,ze Malutka siedzi.jeszcze w brzuszku i ze krwawienie sie zatrzymalo.
Moj Olek dzisiaj caly dzien sie rozpychal niemilosiernie,raz wystawala noga,raz reka,a jeszcze innym razem wypinal dupsztala.dorocia2324 lubi tę wiadomość
👨25/08/2010 Szymon💙
👦07/11/2014 Aleksander💙
👧08/01/2022 Klara ❤️
-
Hej dziewczyny!!
Karola cudowne wieści
Kas jak się czujesz lepiej już ??
Dorocia dobrze że tak szybko Cię ta jelitówka puściła
Ja dzisiaj się strasznie nie wyspałamJestem jakaś słaba, bolą mnie łydki, bolały całą noc może dlatego się nie wyspałam. Chyba nawet do kościoła się nie wybiorę bo jestem sama z dzieciakami ( mąż w pracy
) a mam tendencje do omdleń szczególnie w kościele przy takiej pogodzie i ciśnieniu jak dzisiaj. Obiad mam na szczęście zrobiony więc dzisiejszy dzień przeznaczam na odpoczynek
Pogoda piękna a ja jak zwykle przy takim słoneczku czuję się fatalnie hmm... mój organizm zdecydowanie woli jak jest szaro buro i ponuro
. Ale dobra dość narzekania.
Kasandra lubi tę wiadomość
-
Heloo u nas tez pogoda supet. Piekna zlota jesien. Jest chlodno a sloneczko przebija sie przez piekne kolorowe liscie na drzewach
W niedziele w szpitalu oczywiscie tez nic sie nie dzieje. Rozmawialam z polizna na temst ruchow ktorych nie czuje. Ktg i echo wychodzi dobrze wiec mala tak poprostu reaguje na sterydy a poza tym ja zmienilam tryb zycia na lezacy, na spokojniejszy i dzidzia tez sie uspokoila.
Wiadomo w domu zawsze jest cos do roboty a tymbardziej teraz jak same remonty mamy, wesela i urodziny. Same nerwy i stresy a tu cisza i spokoj. Kontroluje wszystko przez telefon ale to inaczej niz byc na miejscu. I tak zle i tak nie dobrze.
Nue bylam badana ani wczoraj ani dzisiaj wiec nie wiem jak z szyjka, czy sa jakies zmiany. Wczoraj juz krwawienie ustalo i wszystkie pobolewania, dzis krwawienia tez nie ma ale za to trosxke boli szyjka wiec niewiem. Jutro sie wszystko okaze jak sie po weekendzie wszyscy zleca.
Ale sie rozpisalamdorocia2324 lubi tę wiadomość
Karola to super że wszystko w porządku. Taka prawda jak człowiek jest w domu to zawsze znajdzie sobie zajęcie jak jest w szpitalu musi odpoczywać i koniec bo tam nic innego do roboty nie ma
Ja się śmiałam przy poprzednich porodach że chętnie bym dłużej w szpitalu posiedziała niż tylko 3 doby bo jak wracałam do domu to zaraz mnie korciło żeby tu ogarnąć tu posprzątać a w szpitalu nie ma bata 100 % czasu było dla mnie i dla dzidziusia
Właśnie wstałam odespałam nockę i od razu jestem w lepszej formie. Słonko się rozkręciło na dobre i jest nawet cieplutko jakiś spacerek po południu obowiązkowy
Dziś dumnie wkroczyłam w 8 miesiąc
to niewiarygodne że ten czas tak szybciutko leci
W środę wizyta zobaczymy co i jak tam u maluszka
Aguś jak dziś samopoczucie?? Kiedy będziesz miała przeprowadzkę za sobą?? -
karola trzymam kciuki leż spokojnie i odpoczywaj a na pewno wszytsko będzie dobrze:) u nas dzisiaj ładne słoneczko narazie jeszcze z córką tak nie wychodzimy boję się żeby znowu ją nie przewiało! pojechał z m do ciotki a ja leże i ogladam w tv jakies pierdoly! wczoraj nie mogłam zasnac a jutro do pracy a tak fajnie było posiedzieć trochę w domku:)
-
Dziekuje kochane za kciuki.
Z utesknieniem czekam najutrejszy dzien, na badanie i jakiekolwiek wiadomosci co z ta szyjka i reszta srodka :p
Mala dzis troszke wiecej sie wierci ale to i tak nie jest jeszcze to co bylo. Jutro sie idezwe po obchodzie i badaniach co i jakMaria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm
Karola to czekamy na jutrzejsze wiesci. Super, ze na razie wszystko idzie w dobrym kierunku i krwawien brak. Oby tak dalej
Kas wlasnie jak sie czujesz? Jelitowka przeszla?
Dynamiczna to dobrze, ze sobie odespalasNo czas to zapierdziela, ze tak powiem. Ja juz mam 20 tydz a pamietam jak przed momentem wy mialyscie 20 tydz, a ja 10 i nie moglam sie doczekac waszego etapu
Jeju a jak mnie ostatnio mecza skurcze lydek w nocy, nie moge usnac. Jak od kilku dni biore dodatkowy magnez to jest lepiej.
Kasandra lubi tę wiadomość
-
dzięki Kochane za pamięć
ja się czuję znacznie lepiej i nawet Wam powiem, że 2 dni i u mnie po sprawie, ale em teraz się męczy i Synek ma biegunkę, Córcia się już zbiera, ale lekarka kazała tydzień w domku Ją potrzymać
karola czekam również na wieści
dorocia ja pamiętam jak pisałam Ci, że jesteś w ciąży na ogu, a Ty pisałaś, że to niemożliwejak dynamiczna zresztą
ja zawsze tydzień w szpitalu byłam ze względu na żółtaczkę dzieciaków i tak pewbie będzie i teraznie wiem jak to mój Maminsynek przeżyje, bo on strasznie za mną jest i nawet do przedszkola niechętnie chodzi, bo on chce do mamy
boję się bardzo tego powiem Wam
dynamiczna, ale Ci zazdroszczę wizyty jużja mam dopiero 8 października, ale to i tak szybko zleci
u mnie dzisiaj piękna złota jesień, ale.my siedzieliśmy w domu przez tą głupia chorobę
życzę Wam miłej nockidorocia2324 lubi tę wiadomość
-
No to super Kas, ze Tobie tez szybko przeszlo
Tak, tak z ta moja ciaza to tak bylo, nie wierzylam
Ja z mlodym 3 doby tylko w szpitalu bylam i to bylo dla mnie za dlugo
U nas bylo wczoraj pieknie na dworze, dzis tez sie tak zapowiadaDlatego wczoraj wymylam caly stelaz wozka, kolka, troche zabawek mlodego i rowerek. Balkon troche wyczyscilam od farby ale jeszcze mi zostalo. Dzis planuje wyprac nasze zimowe kurtki jak ladna pogoda sie utrzyma. Tylko musze Wam powiedziec, ze wszystkie miesnie mnie bola i troche kregoslup, dzis troche ostrozniej musze robic.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 09:22
-
część dziewczyny, weekend mi się udał wprost cudownie , pojechaliśmy do rodziców nad morze
pomijając fatalna podróż (mdłości ) i to, że potęgowały się wszystkie inne moje dolegliwości to było na prawdę fajnie, zaczęłam przez to pić znowu mieszankę ziołową Dobre Trawienie, czuję że do końca będzie mnie coś męczyć
-
hej
Chandra nie odpuszcza i ogólna niechęć na wszystko nadal trwa. Więc już nawet nie smęcę.
Dynamiczna planujemy wprowadzić się na pewno do grudnia. Mam cichą nadzieję, że uda się koniec października/początek listopada. Ale nie wiem czy to nie są złudne marzenia
Ja dziś wizytuję. I dobrze, bo zaczęły się twardnienia brzucha.
-
No to Dorocia uważaj na siebie musisz się oszczędzać coby nie bolało.
Kas cieszę się że się lepiej czujesz
U nas tez dzisiaj piękna pogoda nastraja do optymizmu . Rano byłam na badaniach i nawet pani w labo taka milutka że hej
Zrobiłam mocz morfologie i przeciwciała anty RH ( z tym panie miały problem żeby w cenniku znaleźć)
Mam dzisiaj mega dużo pozytywnej energii że mogłabym cały dom wysprzątać ale wiem że fizycznie nie dam rady bo kręgosłup i łydki by mi odleciały więc ogarnę tylko trochę.
Na gruntowne sprzątanie przyjdzie czas jak Wojtuś nie będzie chciał wyskoczyć z ciepłego brzuszka na grudniowy świat wtedy będę szaleć ze sprzątaniemTeraz muszą się tym zając moi mężczyźni
dorocia2324 lubi tę wiadomość
-
u mnie nie ma na szczęście problemu ze sprzątaniem, za to remont mam na głowie, a wszystko się tak ociąga.... mój sobie wymyślił, że wszystko sam chce zrobić, ciekawe kiedy ? skoro pracuje codziennie do minimum 18 a w same weekendy do ciężko, ale nie przemówię mu do rozsądku, skoro ma taką potrzebę to niech działa