Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Brzuszki na które czeka rodzeństwo :)
Odpowiedz

Brzuszki na które czeka rodzeństwo :)

Oceń ten wątek:
  • Kasandra Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dynamiczna super :) cieszę się bardzo :)

ja już nie mogę się doczekać następnej wizyty, bo chce wiedzieć jak ten mój Dzidziuś rośnie :)

qbxwkvq.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dynamiczna super :)

A ja jak juz nie moge sie doczekac USG, ostatnie mialam w 12 tyg ciazy :/ Teraz mam wizyte 6 pazdziernika i musi mnie zapisac na USG w niedlugim czasie.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • dynamiczna Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet nie wiecie jak się cieszę że udało się to załatwić :-) byłam na prawdę przerażona na samą myśl że mam być sama tak długo. Mam teraz tylko nadzieje że przełożeni mojego m wezmą to pod uwagę i nie będą stwarzać ale m mówił że z tym nie powinno być problemu :-)
    Ja na taką wizytę normalna idę za tydzień bo wczoraj to tylko weszłam po to zaświadczenie. Nie wiem czy usg będzie bo było ostatnio ale na pewno będzie badał bo tego ostatnio nie było.
    Mnie też czekają urodziny w październiku moich synów. Też muszę się zastanowić co kupię na prezenty
    Kiedyś wystarczyło lego czy jakaś pierdoła teraz jak już dorastają trzeba się trochę nagimnastykować.

https://www.maluchy.pl/ci-72114.png
    relge6yd7jws6b5o.png

• karola88 Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dynamiczna ciesze sie ze sie udalo. Nie powinno byc z tym problemu bo w kazdej chwili mozesz urodzic. Jestes w zaawansowanej ciazy chociaz to jeszcze nie pora na rozpakowanie sie. W pracy u meza musza to zaakceptowac.

Kochane jestem juz w szpitalu czekam na swoja kolej. Mialam miec wizyte o 12.40 ale pojechalam wczesniej. Od wczoraj brzus boli i ciagnie. Szyjka baaardzo boli tak jak przy skracaniu. Wczoraj na papierze pare kropel krwi ale pozniej bylo czysto a dzis od rana znow na papierze krew. Trzymajcie kciuki

Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm <3
    Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm <3
  • Kasandra Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karola trzymaj się tam Kochana ... wszystko będzie dobrze :)

qbxwkvq.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dynamiczna trzymam kciuki, zeby w pracy u meza przeszlo to zaswiadczenie bez zadnych problemow.

Karola czekamy na wiesci po wizycie, musi byc wszystko w porzadku.

A ja umieram. Musiala nas dopasc jelitowa. Od kilku dni mam rozwolnienie, wczoraj wzielo mojego P. Mlody jak na razie tylko troche luzniejsze kupki ma. Dzisiejsza noc myslalam, ze nie wyrobie tak mnie glowa bolala, ze myslalam, ze jakiegos wylewu dostane. Cisnienie w normie. Rano wzielam 2 apapy, nadal pobolewa. Rano rozwolnienie i 4 raz juz wymiotuje sama herbata i woda przegotowana. Przy wymiotach jak sie wysilam glowa chce peknac. Nie ma mowy o zjedzeniu czego kolwiek a glod juz czuje. Mojego P tez dzis glowa bolala, na razie drzemie. Masakra jakas i nie wiem jak bedzie dalej :(

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • dynamiczna Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola trzymaj się tam dzielnie. Mam nadzieje że to krwawienie to nic groźnego i że przejdzie.Daj znać jak po wizycie.
    Dorocia może powinnaś skontaktować się z lekarzem jak nic nie możesz przyjmować to możesz się szybko odwodnić a to dla dzidziusia niebezpieczne.
    Dziewczyny uważajcie na siebie i trzymajcie się cieplutko jesteśmy z Wami i informujcie nas na bieżąco bo się martwimy.

relge6yd7jws6b5o.png

• Kasandra Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorocia idz do ogolnego lekarzanczym predzej, bo takie jelitowki w ciazy to dosc spore zagrozenie... śmigaj do lekarza i to szbciochem

dynamiczna trzymam kciuki :)

karola daj znać jak będziesz miała chwilę, musi być dobrze !

qbxwkvq.png
  • karola88 Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane dziekuje.
    Niestety nie jest tak kolorowo jak mialoby byc.
    Brxusio boli nadal i ciagnie. Jeszcze gorzej jest po badaniu. Rozwarcie na 2 cm. Niby to jeszcze nic ale juz cos tam sie dzieje. Szppital bezwzglednie. Boje sie dziewczyny

• dynamiczna Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana nie bój się wszystko będzie dobrze. Miałaś usg? Stres w Twoim stanie nie jest wskazany. Jak trzeba zostać w szpitalu to trzeba będziesz pod stałą opieką na pewno uda im się opanować ten stan i wytrzymasz jeszcze te parę tygodni.Mała najwyraźniej ciekawa jest świata i się na niego pcha ale bez paniki lekarze na pewno zapanują nad jej gorliwoscią.

Pytam czy miałaś usg i czy wiesz może ile mała waży?

I nie masz się bać jak coś masz nas to Cię wesprzemy tylko no stres. Wszystko będzie dobrze :-*

relge6yd7jws6b5o.png

• Eve Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bylam rano na wizycie, szyjka nadal bez zmian czyli rozwarcie na 1-1,5 cm ale to juz od miesiaca. Dalej oszczedny tryb zycia.prowadzic, dobrze ze gin nie widzi mojego trybu zycia:-)

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • Kasandra Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karola wszystko będzie dobrze, ważne, że jesteś pod stałą opieką lekarzy, więc nie martw się, a oni będą na pewno o Was dbać... nic się nie martw, dbaj o Was i odpoczywaj... na pewno będzie wszystko dobrze ! trzymaj się :*

qbxwkvq.png
  • dynamiczna Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evę super że nic się na złe nie zmienia . Kurcze ale musisz zacząć się oszczędzać to rozkaz!!!

Eve lubi tę wiadomość

relge6yd7jws6b5o.png

• Kasandra Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eve super wiadomości, że nic się nie zmienia :) gdyby wszyscy widzieli jak skaczę po stołkach i zajmuje się generalnymi porządkami w domu (syndrom gniazda mi się chyba włączył już) to by mnie przykuli do łóżka ;)

ale tak to już jest :) my się z m już zdecydowaliśmy kupić pampersy i chusteczki dla Dzidziusia, żeby potem wszystkiego naraz nie kupować tylko powoli :)

chustę muszę też kupić, żeby mieć przed porodem :)

Eve lubi tę wiadomość

qbxwkvq.png
  • mama hani Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczyny jaki mam dzisiaj straszny dzien...od samego rano mdłości ból głowy i zajebiste zmeczenie :( deszcz pada a na 17 mam spotkanie w przedszkolu dobrze że córci już lepiej i nie marudzi tylko grzecznie się bawi.

relgh371nhvlv2le.png relggu1rbx6p0ulq.png
  • Eve Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola trzymaj sie w tym szpitalu i oby wszystko bylo dobrze.
    Nie oszczedzam sie w sensie ze nie leze,ale dzwigam chyba ze normalne rzeczy pranie, garnek czy jakies lekkie zakupy. No jedynie nie powinnam moze chodzic z Szymonem na zajecia na basenie,ale to tez nie mega wysilek. A poza tym.w domu normalnie robie wszystko,choc M ma teraz 3 dni wolnego to popierze dywany a pozniej umyjemy okna.
    Ale obiecuje wiecej lezec:-)

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • dynamiczna Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No pieluszki dla Wojtusia właśnie dzisiaj przyszły trzy paczki myślę ze To na początku wystarczy :-)

Eve, Kasandra lubią tę wiadomość

relge6yd7jws6b5o.png

• karola88 Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem ns bloku porodowym. Usg nie mialam jeszcze, ktg tylko. Z mala wszystko ok kopie i szaleje az milo. Dostalam zastrzyk na podtrzymanie ciazy i luteine. Czekamy co dalej

• Eve Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A na płucka nie dali sterydów w takiej sytuacji??

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola trzymam kciuki zeby sytuacja byla szybko opanowana. Nie stresuj sie, musi byc dobrze. Lekarze wiedza co robia, masz stala opieke. Trzymaj sie kochana i czekamy na kolejne wiesci.

Eve super, ze wszystko w porzadku :) :)

Dziekuje za wsparcie :) Po poludniu udalo mi sie zjesc bulke z maselkiem i chuda wedlinka. Do tego duzo wody i bulki z wedlinka i tak caly dzien, pilam duzo :) Wymiotow i rozwolnienia na razie brak i bol glowy tez przeszedl. Zobaczymy jak minie noc i jutrzejszy dzien. To juz moja druga jelitowka w tej ciazy.

Eve, Kasandra lubią tę wiadomość

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
‹‹ 67 68 69 70 71 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ