X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Brzuszki na które czeka rodzeństwo :)
Odpowiedz

Brzuszki na które czeka rodzeństwo :)

Oceń ten wątek:
  • Eve Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja też chodzę od początku co 2 tygodnie, ze względu na tą moją szyjkę i szew w pierwszej ciąży, ale to wizyty na nfz więc kosztów brak:)
    Dziś pogoda piękna, pranie już za oknem, Młody w przedszkolu, a ja zaraz wybieram się na cmentarz, bo dziś imieniny mojej ukochanej Babci, kurcze biedna nie zdążyła zobaczyć swoich upragnionych prawnuków:(
    ale mi wczoraj wieczorem Olek napędził stracha, tak się obsunął w dół, że szyjka bolała masakrycznie, ale na szczęście jak już wpadłam do łózka poszedł do góry. I tak jest coraz niżej, ale jeszcze tydzień i skończymy 36 tc:) Już się nie mogę go doczekać, kurcze choć nie wiem kiedy to już tak niedługo:)
    Miłego dnia Dziewczyny!!

a w ogóle jestem bardzo dumna z mojego syna, wczoraj po raz pierwszy został sam na noc u dziadków:) Wcześniej nie było takiej potrzeby więc go nie namawiałam, a wczoraj sam podjął decyzję, że zostaje, także próbę generalną przed moim pobytem w szpitalu mamy zrobioną:)

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • solga Przyjaciółka

Wysłany: 3 października 2014, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eve to fajnie, że mały został na noc, moja to tylko jak jedziemy do rodziców to odważa się z nimi spać w łóżku albo wyjść gdzieś na spacer

Eve lubi tę wiadomość

Famibion + Baby and Mama Med + OmegaMed
    f2w3rjjgrlzhuy1n.png
    Siły natury
    relgcwa1ja1bh6e1.png
  • Kasandra Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to Dziewczynki miłych imprezek Wam życzę :) mnie urodzinki Córci czekają w listopadzie :) zobaczymy :)

a ja nie wyspana, bo Synek dalej ma biegunkę :( jak pamiętam to właśnie ostatnio 2 tygodnie go trzymało :( oj oj :(

a na dodatek Córcia ma być szczepiona w przyszłym tygodniu, więc pasowałoby, żeby wyzdrowieć jak naszybciej i jak wszyscy będą zdrowi to wtedy iść, czyli dzieciaki w domu muszą być, bo inaczej katary, kaszle i inne od razu są......

dynamiczna to dobrego dnia w takim razie :)

qbxwkvq.png
  • Kasandra Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja Laura już była sama z Tatą jak Młody się rodził, więc o Nią jestem spokojna, a poza tym ostatnio już mówiłam Jej, że jak pojadę do Aniołka po Dzidziusia to Ona się musi opiekować Tatusiem i Braciszkiem :) i Ona na to, że będzie robić kanapki i wszystko :) ale o Młodego bardzo sie boję, bo on teraz za mną do ubikacji nawet biegnie :( do sklepu mnie nie wypuszcza :( muszę się wumykać w akompaniamencie Jego płaczu :( a co dopiero noc :( i to nie jedna :(

no cóż najgorszy poród i jak zawsze modlę się, żeby w ciągu dnia się zaczęło, żeby na noc nie zostawiać dzieci bez nas, bo Młody nie da rady :( także oby jak zawsze się udało :) potem to Tata sobie poradzi :) ja mam akurat bardzo samodzielnego Tatę i bardzo fajnego dla dzieciaków, więc później się już mniej obawiam, ale jak zostanie bez obojga Rodziców to trochę mnie przeraża :( ale nie będę wtedy miała czasu o tym myśleć ;)

qbxwkvq.png
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorocia2324 wrote:
    no tak jak chodzis prywatnie to koszt niezly.

nooooo nie wychodzi to jakoś super tanio, ale prywatnie u nas w okolicy taka praktyka, że wizyta co 2 tyg. Z córką chodziłam do innego lekarza i też wizyta co 2 tyg była. Ale za to dostaje się to, co się chce od lekarza i jest na każde zawołanie. A to też ważne.

• aga.just Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas ale te choroby się Was trzymają. Dosłownie - jak nie urok, to sra*zka :(

• Kasandra Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga no dosłownie :( ale damy rady co by nie :)

qbxwkvq.png
  • Eve Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdrowia dużo!! Jej strasznie Was te choroby trzymają:(

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • dynamiczna Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas biedna ty musisz się męczyć z tymi chorobami. Pamiętam że jak moi chłopcy byli mali to też co rusz jakaś infekcja albo właśnie jelitówka. Zdrowia życzę :)

https://www.maluchy.pl/ci-72114.png
    relge6yd7jws6b5o.png

• Eve Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas chorob na szczescie nie bylo i nie ma do tej pory,palce jednej reki starczaja zeby policzyc wszystkie. Oby tak dalej,zeby u Olka podobnie. Za to przechodzilismy z ogromnymi dolegliwosciami wybijanie kazdego zabka.

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • mama hani Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej ja wczoraj byłam na badaniach w poniedziałek mają być wyniki a we wtorek do lekarza :)
    ja w pierwszej ciąży chodziłam prywatnie do lekarza pan był przemiły zawsze można było do niego zadzwonić a jak nie odbierał to oddzwaniał bardzo ale to bardzo byłam zadowolona ale niestety się przeniósl do innego województwa :(
    do tego co się teraz umówiłam to prowadził koleżanki dwie ciąże też byla zadowolona ma dobry sprzęt więc mysle że będzie dobrze! koszty nie ważne najważniejsze to żeby czuć się bezpiecznie i pewnie

Eve lubi tę wiadomość

relgh371nhvlv2le.png relggu1rbx6p0ulq.png
  • Eve Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam się:) Ja gdybym miała możliwość prowadzenia ciąży u tej pani gin co za pierwszym razem zrobiłabym to bez zastanowienia, ale niestety podobnie jak u Ciebie przeniosła się do innego województwa.

Doszłam do tego etapu, że wiadomo jeszcze parę dni do donoszonej ciąży zostało, ale już jestem spokojna o Olka:) Taka jakaś ulga mnie dopadła:) A dziś jestem owocowy potwór ile zjadłam jabłek, bananów i gruszek ni zliczę, ale musiałam być przekonująca w jedzeniu, bo mój syn sięgnął po owoce pierwszy raz od roku (musiałam mu soki wyciskać, żebym była spokojna o jego dietę).
    dziś też zaliczyliśmy kolejne zajęcia na basenie:) Już się nie mogę doczekać jak Olek będzie miał 3 miesiące i z nim też zaczniemy chodzić na zajęcia dla dzieciaczków:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2014, 19:23

mama hani lubi tę wiadomość

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • mama hani Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też mówiłam mężowi że nie mogę przeboleć wyjazdu tego lekarza :)

• mama hani Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a dziewczyny ile kosztuje u was badanie toksoplazmozy?

• Eve Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem, robiłam na nfz.

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • belladonna Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dołączam z kolejnym Bobaskiem na którego czekają siostra i brat. Oby do przodu. Dopiero 16 tydzień u mnie. Na razie schizuję, że nie czuję Bąbla, bo jakoś nieruchliwy zbytnio, a poprzednie dzieciaki już czułam w 16 tyg. No ale nic to. Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze.

Kasandra mam podobne refleksje ;) Córa też uczepiona nogi i zasypia ze mną i ciągle mama i mama.
    A choroby to od jesieni do wiosny :) Byle do wiosny ;)

mama hani lubi tę wiadomość

• Kasandra Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    belladonna witam :)

ja mam nadzieję, że Synek powoli wyjdzie z tej biegunki, bo już mam dosyć, a mało tego to póki on chory to i u mnie ryzyko nawrotu choroby jest...

nie martw się brakiem odczuć regularnych ruchów, bo ja też tak miałam :) a teraz prawie non stop się przeciąga Dzidziuś :)

no mam nadzieję, że Synek to przetrwa :) no nie ma wyjścia :)

eve no ja mam szczęście, bo mam Szwagra instruktora pływania :) a drugi ginekolog to zawsze go o wszystko pytam ;)

dzięki Dziewczyny za pamięć i za życzenia zdrowia :) mam nadzieję, że teraz to już z górki... od rana nie było kupy u Syna, ale w nocy za to wstaję zawsze na nocnik :( zobaczymy jak będzie dzisiaj...

qbxwkvq.png
  • Kasandra Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja robiłam toxo przy pierwszej ciąży tylko, bo wyszło, że już przechodziłam i mam przeciwciała, więc nie pamiętam :(

qbxwkvq.png
  • dynamiczna Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie toto 25 zł musiałam robić dwa razy na początku i teraz bo przeciwciał nie wykryto ale teraz tez.ujemna wiec jest ok :)
    Ja dzisiaj znowu samotna ale na szczęście tylko jeden dzień jutro już znowu w komplecie :-)

https://www.maluchy.pl/ci-72114.png
    relge6yd7jws6b5o.png

• Kasandra Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dynamiczna to byle do jutra :)

Dziewczyny mam pytanie.... ja czasem muszę zasypiać na prawym boku, bo inaczej nie daję rady.... nie mogę czasem na lewym za nic w świecie... a nawet jak już zasnę to czasem mnie tak lewe biodro boli, że muszę się odwrócić na prawy bok.... czy myślicie, że mogę zrobić tym krzywdę Dzidziusiowi ? mam taką schizę na tym punkcie, że naprawdę się o to martwię.... ehhhh...

qbxwkvq.png
‹‹ 73 74 75 76 77 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ