Ciąża a własna działalność gospodarcza
-
WIADOMOŚĆ
-
ja na L4 podpisuję deklarację VAT (pustą tzn. 0zł do zapłaty), płacę ZUS i rachunki (też mam wątpliwości, bo się czepiają wszystkiego), ale to już paranoja, bo ja nie mam żadnego pełnomocnika, więc muszę zrobić to sama z pomocą księgowego.
A L4 w PUE pokazało mi się dość szybko. Chyba na drugi dzień było widać. -
sloneczna - dzieki Przyznam, że zaczynam panikowac. Sparwdzilam PUE - zadnych zaleglosci w platnosciach nie mam, wiec chociaz to mnie uspokoiło. Załozyłam sobie też profil zaufany i chyba bede sama wszystko ogarniac i wysylac zwolnienia online, bo zwyczajnie boje się ludzkiej pomylki ksiegowej.
-
dziekuje dziewczyny.
rafka - płatności to jasne, że mozna - oplacanie zus czy lokalu. Ja w us mam podpisac oswiadczenie, ze zgadzam sie na zwrot za kase fiskalna na konto osobiste. Mam nadzieje, ze mnie to nie dyskwalifikuje przy pobieraniu zasiłku. Jeszcze dla pewnosci skonsultuje z ksiegowa, bo moze powinnam wyznaczyc pelnomocnika do zlozenia tego podpisu. -
Ja w US byłam profil zaufany założyć i się podpisałam podczas L4. Raczej oni tak nie współpracują, żeby każdy papier sprawdzać.
U mnie w zwolnieniach nadal nic nie ma, a zasiłek już mam przyznany. Dzwoniłam do nich i mówili, że oni widzą i to się liczy, a u mnie pojawi się dopiero jak oryginały od lekarza zostaną potwierdzone czy jakoś tak.Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
dziewczyny oczytałam się dziś na facebooku matki na dg. i mam głupie pytanie bo juz sama nie nie wiem. powiedzcie mi ja jestem wyrejestrowana ze składek chorobowych od stycznia i wracam niedługo z duża składką ale niektórzy piszą , że trzeba 90 dni nie przerwalnie opłacać a inni że 30 dni, chodzi o sam zasiłek macierzyński, żeby należeć do chorobowego.
-
chyba mam cos krótko mówiąc spiepszone, mam wybór moge zapłacić chorobowe do 1 lipca ( od lipca sie wyrejestrowalam w zusie) poniewaz nalezalam do niego dobrowolnie i spóźniłam się z jedna dlatego mnie wyrzucili, ale moge zrobic korekte i dopłacic im. bo własnie wyczytałam, że przerwa w chorobowym moze byc tylko miesieczna ehh jutro musze zadzwonic do kadrowej ku-wa mac oczytałam sie na noc i teraz bede sie zastanawiac