X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża a własna działalność gospodarcza
Odpowiedz

Ciąża a własna działalność gospodarcza

Oceń ten wątek:
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też pierwsza wypłata była jakoś po 7 tygodniach.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • barteksiedlce Koleżanka

Wysłany: 9 października 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwoniliśmy dzisiaj do Zusu ponieważ do 10.10 miała być decyzja odnośnie pierwszego zwolnienia. Pani po konsultacji z osobą odpowiedzialną za sprawę powiedziała, że mimo iż w pue nie ma jeszcze kwot i daty wypłaty pieniądze powinny być na koncie do 15 najdalej 17 na koncie chyba że decyzja będzie odmowna. Dlatego jeśli do tego czasu pieniędzy nie będzie na koncie mamy dzwonić, a do tego czasu nie martwić się i czekać na uzupełnienie tabelek w pue oraz na pieniądze na koncie. Ale weź tu spokojnie czekaj. Niby zrobiliśmy wszystko co w zusie nam doradzono, ale zawsze niepewność i stres jest.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ile żona ma dg?

• barteksiedlce Koleżanka

Wysłany: 9 października 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    13 miesięcy, jest neurologopedą i do tego pracowała w szkole na 3/8 etatu. Dlatego po zarejestrowaniu do chorobowego od 1 sierpnia opłaciliśmy 1 wysoką składkę za wrzesieńi czekamy.

• polkosia Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bartek, mi znajoma z ZUS powiedziała, że nie mają kasy i nie mają z czego wypłat robić i wszyscy podobnież mają teraz opoźnienia. Trzeba czekać.

rah lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Bartek, mi znajoma z ZUS powiedziała, że nie mają kasy i nie mają z czego wypłat robić i wszyscy podobnież mają teraz opoźnienia. Trzeba czekać.
    oj, biedny zus...

ja też czekałam prawie 7 tygodni na pierwszy przelew. Teraz pojawia się zawsze na koniec miesiąca

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2015, 14:11

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasUla jednak zostajemy przy opcji zwykłej i nic nie kombinujemy z 1.09 jednak wg przepisow
    to jest niewykonalne, a tyle kasy nie ma co ryzykowac, wiec płace duża od nastepnego miesiaca.

ceska lubi tę wiadomość

feegu6l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I wtedy kiedy możesz przejść na l4? Przed styczniem?
    Wiecie czy Duda juz cos podpisał? Bo juz chyba kilka dni to leży u niego...

• Ppatison Koleżanka

Wysłany: 9 października 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:

ZUS nie ma kasy:)) Dobry dowcip- przecież ograbiają nas jawnie w biały dzień! Jak mogą nie mieć pieniędzy...a pani prezes odchodząc zapewniła sobie odprawę w wysokości 130 tys. zł...
    Biedny Zus...

Sann11, FasUla lubią tę wiadomość

• natalica06 Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szkoda, że Zus na zwolnieniu nie pozwala pracować, a kase daje po 2 miesiacach, jak dobrze pójdzie, jakbym nie miała męża, który przynosi wypłatę to ciekawe co bym miała jeść przez te 2 miesiące. Raczej rzadko da się zaplanować pójście na l4 i trzymanie oszczędności, zresztą w dzisiejszych czasach to każdy z kredytem na mieszkanie żyje to ciekawe skąd te oszczędności brać, dobrze jak wystarczy od 1 do 1 ehhhh Mało mnie obchodzi czy mają kasę czy nie mnie się nikt nie pytał, czy jak się źle czułam po lekach i przez cały miesiąc nic nie zarobiłam to miałam za co składkę opłacić, jak jeszcze nie byłam w ciąży.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2015, 16:19

201602111680.png
  • ola25 Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki mam do was takie pytanie. Pierwsze zwolnienie od 1-22 wrzesień kolejne szpitalne 17-9 października kolejne 7.10.do 3.11 pierwszą wypłata 2.10 ( pisalam wam ,że ZUS wypłacił mi 80℅ w celu wyjaśnienia tego samego dnia dzwonilam i faktycznie popełnili błąd i dziś mi doslali różnice na konto ) i teraz mam takie pytanie kiedy będzie kolejny przelew i wogole jak to będzie teraz funkcjonować. Czy przyjdą teraz dwa naraz czy jak

8p3onafaaetblgsa.png

[link=https://www.suwaczki.com/]eikt9n73aahq30y6.png[/link]
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ppatison wrote:
    ZUS nie ma kasy:)) Dobry dowcip- przecież ograbiają nas jawnie w biały dzień! Jak mogą nie mieć pieniędzy...a pani prezes odchodząc zapewniła sobie odprawę w wysokości 130 tys. zł...
    Biedny Zus...

Przecież jawnie wiadomo, że nie mają na wypłaty i rząd dopłaca. Ludzie zbyt długo żyją i zbyt mało odkładają. Na premie zawsze znajdą, to fakt. Może dlatego im braknie ;)

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • rah Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasUla wrote:
    Rah a Twój dzidziuś juz na świecie:)?
    Nie :) zimno sie na dworze zrobiło to ma w nosie ;)
    Albo usłyszał, ze zwolnienie mamy do 12.10 hahaha ;)

polkosia, FasUla, rafka, Helen lubią tę wiadomość

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
    Ponad 4 lata oczekiwań, niedrożny jajowód, na drugim wodniak, ostre zapalenie przydatków.
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to już chyba wszystko zrobiłam, żeby wykurzyć małą, ale siedzi jak zaczarowana ;)

Helen lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • olcia88 Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny chciałam tylko napisać, że byłam w Zusie złozyć o macierzyński. I potwierdziło się to co Ceska pisała, że druk z-3b. Na miejscu pani dała mi wnioski i wyliczyła za mnie daty od ..do. Wyszło mi do Wigilii 2016 wszystko łącznie :) No i wzięłam 100% i 60% i pani upewniła mnie, że na starych zasadach całość.

Ogólnie to chciałam tylko powiedzieć, że trzeba mieć pesel męża :)

Uciekam po padam na ryjek... dziewczynki dają popalić nawet w inkubatorach.

FasUla lubi tę wiadomość

• Sue87 Koleżanka

Wysłany: 9 października 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny,

Daję tylko znać, że zwolnienie pierwsze miałam od 14.09-30.09
    5 października pojawiły się w PUE daty etc. a wczoraj kwoty i data wypłaty na 15.10. także całkiem szybko... ale moje zwolnienie tyczy sie kręgosłupa chociaż chorobowy od najwyższych składek pobieram. Poszło całkiem sprawnie. Oko cieszą te kwoty :)

FasUla, rah lubią tę wiadomość

ckaicsqvntdeeclt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis dostałam 3 przelew;)za l4 do wczoraj;)
    Olcia dzieki ze napisałaś, ucałuj Dziewczynki!
    Rah, polkosia trzymam kciuki za Wasze porody:)

polkosia, rah, akira lubią tę wiadomość

• Sann11 Przyjaciółka

Wysłany: 10 października 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostaje w poniedziałek za drugie zwolnienie i też poszło baaardzo szybko:) super, że nam się udaje, jeszcze wysoki macierzyński i będzie git:)

FasUla, polkosia, Helen lubią tę wiadomość

• Miu95 Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola25 wrote:
    Hej dziewczynki mam do was takie pytanie. Pierwsze zwolnienie od 1-22 wrzesień kolejne szpitalne 17-9 października kolejne 7.10.do 3.11 pierwszą wypłata 2.10 ( pisalam wam ,że ZUS wypłacił mi 80℅ w celu wyjaśnienia tego samego dnia dzwonilam i faktycznie popełnili błąd i dziś mi doslali różnice na konto ) i teraz mam takie pytanie kiedy będzie kolejny przelew i wogole jak to będzie teraz funkcjonować. Czy przyjdą teraz dwa naraz czy jak

Ola w PUE po rozwinięciu zakładek z zasiłkami są podane daty przelewów. U mnie sobie dzielili i zrobili podwójny przelew na raz.

BYNZp1.png 7Hgfp2.png
  • ola25 Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie ją nie mam tego PUE :(

8p3onafaaetblgsa.png

[link=https://www.suwaczki.com/]eikt9n73aahq30y6.png[/link]
‹‹ 198 199 200 201 202 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ