X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża a własna działalność gospodarcza
Odpowiedz

Ciąża a własna działalność gospodarcza

Oceń ten wątek:
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też pierwsza wypłata była jakoś po 7 tygodniach.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • barteksiedlce Koleżanka

Wysłany: 9 października 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwoniliśmy dzisiaj do Zusu ponieważ do 10.10 miała być decyzja odnośnie pierwszego zwolnienia. Pani po konsultacji z osobą odpowiedzialną za sprawę powiedziała, że mimo iż w pue nie ma jeszcze kwot i daty wypłaty pieniądze powinny być na koncie do 15 najdalej 17 na koncie chyba że decyzja będzie odmowna. Dlatego jeśli do tego czasu pieniędzy nie będzie na koncie mamy dzwonić, a do tego czasu nie martwić się i czekać na uzupełnienie tabelek w pue oraz na pieniądze na koncie. Ale weź tu spokojnie czekaj. Niby zrobiliśmy wszystko co w zusie nam doradzono, ale zawsze niepewność i stres jest.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ile żona ma dg?

• barteksiedlce Koleżanka

Wysłany: 9 października 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    13 miesięcy, jest neurologopedą i do tego pracowała w szkole na 3/8 etatu. Dlatego po zarejestrowaniu do chorobowego od 1 sierpnia opłaciliśmy 1 wysoką składkę za wrzesieńi czekamy.

• polkosia Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bartek, mi znajoma z ZUS powiedziała, że nie mają kasy i nie mają z czego wypłat robić i wszyscy podobnież mają teraz opoźnienia. Trzeba czekać.

rah lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Bartek, mi znajoma z ZUS powiedziała, że nie mają kasy i nie mają z czego wypłat robić i wszyscy podobnież mają teraz opoźnienia. Trzeba czekać.
    oj, biedny zus...

ja też czekałam prawie 7 tygodni na pierwszy przelew. Teraz pojawia się zawsze na koniec miesiąca

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2015, 14:11

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasUla jednak zostajemy przy opcji zwykłej i nic nie kombinujemy z 1.09 jednak wg przepisow
    to jest niewykonalne, a tyle kasy nie ma co ryzykowac, wiec płace duża od nastepnego miesiaca.

ceska lubi tę wiadomość

feegu6l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I wtedy kiedy możesz przejść na l4? Przed styczniem?
    Wiecie czy Duda juz cos podpisał? Bo juz chyba kilka dni to leży u niego...

• Ppatison Koleżanka

Wysłany: 9 października 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:

ZUS nie ma kasy:)) Dobry dowcip- przecież ograbiają nas jawnie w biały dzień! Jak mogą nie mieć pieniędzy...a pani prezes odchodząc zapewniła sobie odprawę w wysokości 130 tys. zł...
    Biedny Zus...

Sann11, FasUla lubią tę wiadomość

• natalica06 Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szkoda, że Zus na zwolnieniu nie pozwala pracować, a kase daje po 2 miesiacach, jak dobrze pójdzie, jakbym nie miała męża, który przynosi wypłatę to ciekawe co bym miała jeść przez te 2 miesiące. Raczej rzadko da się zaplanować pójście na l4 i trzymanie oszczędności, zresztą w dzisiejszych czasach to każdy z kredytem na mieszkanie żyje to ciekawe skąd te oszczędności brać, dobrze jak wystarczy od 1 do 1 ehhhh Mało mnie obchodzi czy mają kasę czy nie mnie się nikt nie pytał, czy jak się źle czułam po lekach i przez cały miesiąc nic nie zarobiłam to miałam za co składkę opłacić, jak jeszcze nie byłam w ciąży.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2015, 16:19

201602111680.png
  • ola25 Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki mam do was takie pytanie. Pierwsze zwolnienie od 1-22 wrzesień kolejne szpitalne 17-9 października kolejne 7.10.do 3.11 pierwszą wypłata 2.10 ( pisalam wam ,że ZUS wypłacił mi 80℅ w celu wyjaśnienia tego samego dnia dzwonilam i faktycznie popełnili błąd i dziś mi doslali różnice na konto ) i teraz mam takie pytanie kiedy będzie kolejny przelew i wogole jak to będzie teraz funkcjonować. Czy przyjdą teraz dwa naraz czy jak

8p3onafaaetblgsa.png

[link=https://www.suwaczki.com/]eikt9n73aahq30y6.png[/link]
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ppatison wrote:
    ZUS nie ma kasy:)) Dobry dowcip- przecież ograbiają nas jawnie w biały dzień! Jak mogą nie mieć pieniędzy...a pani prezes odchodząc zapewniła sobie odprawę w wysokości 130 tys. zł...
    Biedny Zus...

Przecież jawnie wiadomo, że nie mają na wypłaty i rząd dopłaca. Ludzie zbyt długo żyją i zbyt mało odkładają. Na premie zawsze znajdą, to fakt. Może dlatego im braknie ;)

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • rah Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasUla wrote:
    Rah a Twój dzidziuś juz na świecie:)?
    Nie :) zimno sie na dworze zrobiło to ma w nosie ;)
    Albo usłyszał, ze zwolnienie mamy do 12.10 hahaha ;)

polkosia, FasUla, rafka, Helen lubią tę wiadomość

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
    Ponad 4 lata oczekiwań, niedrożny jajowód, na drugim wodniak, ostre zapalenie przydatków.
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to już chyba wszystko zrobiłam, żeby wykurzyć małą, ale siedzi jak zaczarowana ;)

Helen lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • olcia88 Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny chciałam tylko napisać, że byłam w Zusie złozyć o macierzyński. I potwierdziło się to co Ceska pisała, że druk z-3b. Na miejscu pani dała mi wnioski i wyliczyła za mnie daty od ..do. Wyszło mi do Wigilii 2016 wszystko łącznie :) No i wzięłam 100% i 60% i pani upewniła mnie, że na starych zasadach całość.

Ogólnie to chciałam tylko powiedzieć, że trzeba mieć pesel męża :)

Uciekam po padam na ryjek... dziewczynki dają popalić nawet w inkubatorach.

FasUla lubi tę wiadomość

• Sue87 Koleżanka

Wysłany: 9 października 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny,

Daję tylko znać, że zwolnienie pierwsze miałam od 14.09-30.09
    5 października pojawiły się w PUE daty etc. a wczoraj kwoty i data wypłaty na 15.10. także całkiem szybko... ale moje zwolnienie tyczy sie kręgosłupa chociaż chorobowy od najwyższych składek pobieram. Poszło całkiem sprawnie. Oko cieszą te kwoty :)

FasUla, rah lubią tę wiadomość

ckaicsqvntdeeclt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis dostałam 3 przelew;)za l4 do wczoraj;)
    Olcia dzieki ze napisałaś, ucałuj Dziewczynki!
    Rah, polkosia trzymam kciuki za Wasze porody:)

polkosia, rah, akira lubią tę wiadomość

• Sann11 Przyjaciółka

Wysłany: 10 października 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostaje w poniedziałek za drugie zwolnienie i też poszło baaardzo szybko:) super, że nam się udaje, jeszcze wysoki macierzyński i będzie git:)

FasUla, polkosia, Helen lubią tę wiadomość

• Miu95 Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola25 wrote:
    Hej dziewczynki mam do was takie pytanie. Pierwsze zwolnienie od 1-22 wrzesień kolejne szpitalne 17-9 października kolejne 7.10.do 3.11 pierwszą wypłata 2.10 ( pisalam wam ,że ZUS wypłacił mi 80℅ w celu wyjaśnienia tego samego dnia dzwonilam i faktycznie popełnili błąd i dziś mi doslali różnice na konto ) i teraz mam takie pytanie kiedy będzie kolejny przelew i wogole jak to będzie teraz funkcjonować. Czy przyjdą teraz dwa naraz czy jak

Ola w PUE po rozwinięciu zakładek z zasiłkami są podane daty przelewów. U mnie sobie dzielili i zrobili podwójny przelew na raz.

BYNZp1.png 7Hgfp2.png
  • ola25 Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie ją nie mam tego PUE :(

8p3onafaaetblgsa.png

[link=https://www.suwaczki.com/]eikt9n73aahq30y6.png[/link]
‹‹ 198 199 200 201 202 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ