Ciąża a własna działalność gospodarcza
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja też wolę 100% i 60% ale tak jak mówię, dlatego, że zamiast 20 tygodni podstawowych przy bliźniakach jest 31 tyg. Z tego 5 spędzą w szpitalu Tak to byłoby mi obojętnie pewnie i brałabym 80%.
Dziewczyny trzymajcie się w dwupakach... ehh jak ja bym chciała je mieć jeszcze pod serduszkiem... -
nick nieaktualny
-
Ja księguje dużo w koszty, ale dlatego, że firma funkcjonuje beze mnie. Także to zupełnie inna sytuacja.
Zasiłek też będę brała 80%, o ile mi go w końcu przyznają. Zus ma jeszcze tydzień na podjęcie decyzji- liczę od daty dostarczenia zwolnienia do zusu. Także albo pismo że kontrola albo decyzja o przyznaniu. W pue na razie nic nie ma, oprócz wpisanego pierwszego L4. Drugie wczoraj dostarczyłam do księgowej, także miała je wczoraj wysłać.
Byle doczekać do decyzji i podpisu prezydenta Marzy mi się spokojny okres. W domu na łeb już dostaję a to dopiero miesiąc...człowiek ma duzo czasu na myślenie i się bardziej stresuje:-)Lilijka30 -
A ja z żoną właśnie dowiedzieliśmy się że będzie synek
Niestety zwolnienie od 1 września do 06.10 i teraz kolejne leży już w zusie a w pue nadal jedynie decyzja bez daty wypłaty i kwot Tylko stres i stres
Niby w zusie mówią że decyzja już jest i teraz czeka tylko na ostateczne klepnięcię z góry ale zawsze -
nick nieaktualnyPolkosia a ze składkami masz wszystko ok? Moze to przez to ze miałaś nadpłaty a oni wolno to wyjaśniali i pewnie pozniej uzupełnia... Ja dzis zaniosłam 3, zobaczymy co dalej. U mnie decyzja była szybko chyba dlatego ze za sierpień płaciłam ostatniego dnia sierpnia... Teraz zdrowotna tez zapłaciłam w miarę szybko.
-
FasUla, tak, wszystko jest zaksięgowane. Tylko w PUE nie widać, bo to nie idzie z automatu. Tak mi tłumaczyli. Nawet za wrzesień już ściągnęli. Zastanawiam się czy może tak być, że jeszcze jakąś kontrolę chcą robić i wysłali pismo czy coś? Bartek, a Ty z ZUS Legionowa, prawda? Ja też. Ale widzę, że ogólnie obsuwy jakieś mają...Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
nick nieaktualny
-
polkosia tak my też pod legionowo. Od wczoraj mamy 2 zwolnienie na 5 tygodni. W zusie powiedzieli że kwoty powinny się pojawić do 10.10 czyli teoretycznie do soboty. Podali nam jakiś numer telefonu bezpośredni pod którym możemy się dowiedzieć więcej, ale też powiedzieli że najlepiej w piątek dzwonić. Mam nadzieję że ostatniego dnia nie przyślą pisma z kontrolą bo to kolejny miesiąc w plecy. Na razie czekamy...
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPolkosia bardzo dlugo czekasz na kontynuacje. Ja l4 dostaje od wizyty do wizyty czyli co 3 tyg, teraz l4 mam od 28.09-19.10, l4 zanioslam 29.08 i decyzje razem w kwotami i data wyplaty na pue mialam juz 3.10, pierwszy przelew 5.10 byl a drugi w najblizszy poniedzialek.
Tez zastanawiam sie nad wczesniejszym macierzynskim, wizyte mam 19.10 wiec zaczekam na ruch prezydenta. -
barteksiedlce wrote:A ja z żoną właśnie dowiedzieliśmy się że będzie synek
Niestety zwolnienie od 1 września do 06.10 i teraz kolejne leży już w zusie a w pue nadal jedynie decyzja bez daty wypłaty i kwot Tylko stres i stres
Niby w zusie mówią że decyzja już jest i teraz czeka tylko na ostateczne klepnięcię z góry ale zawsze
Imię juz wybrane?
Jak jest decyzja nawet bez dat, to bedzie ok! Odpoczywajcie i no stress;) -
Lilijka30 wrote:Ja księguje dużo w koszty, ale dlatego, że firma funkcjonuje beze mnie. Także to zupełnie inna sytuacja.
Zasiłek też będę brała 80%, o ile mi go w końcu przyznają. Zus ma jeszcze tydzień na podjęcie decyzji- liczę od daty dostarczenia zwolnienia do zusu. Także albo pismo że kontrola albo decyzja o przyznaniu. W pue na razie nic nie ma, oprócz wpisanego pierwszego L4. Drugie wczoraj dostarczyłam do księgowej, także miała je wczoraj wysłać.
Byle doczekać do decyzji i podpisu prezydenta Marzy mi się spokojny okres. W domu na łeb już dostaję a to dopiero miesiąc...człowiek ma duzo czasu na myślenie i się bardziej stresuje:-)polkosia, Lilijka30 lubią tę wiadomość
-
rah wrote:Gratuluje synka!
Imię juz wybrane?
Jak jest decyzja nawet bez dat, to bedzie ok! Odpoczywajcie i no stress;)
Bardzo dziękuję.
Też mamy nadzieję że to kwestia tylko wpisania kwot i daty wypłaty.
A imię początkowo wybrane na Franciszek Maciej Chyba że coś się zmieniMala_Czarna_89, rah lubią tę wiadomość