X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża a własna działalność gospodarcza
Odpowiedz

Ciąża a własna działalność gospodarcza

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2015, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pue założysz przez internet albo w zusie od ręki

• olcia88 Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jeszcze mi się przypomniało, że jak już pojawi się decyzja o przyznanie macierzyńskiego to wtedy trzeba iść i wyrejestrować się z czegoś tam :P

• sylweczenka Koleżanka

Wysłany: 11 października 2015, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ktora z Was ma termin koniec listopada/pocz gru?
    I zechcialaby przejsc na fb?
    Bo ja juz sama nie wiem co robic, isc na wczesniejszy czy nie ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2015, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KATARZYNA MROZOWSKA
    25 września 2015 o 09:09
    Po otrzymaniu prawa do zasiłku macierzyńskiego zmienia się schemat ubezpieczenia. Trzeba się wyrejestrować z ubezpieczeń społecznych i zgłosić jedynie do ubezpieczenia zdrowotnego. Następnie pu ustaniu zasiłku wyrejestrować z ubezpieczenia zdrowotnego i zgłosić ponownie do ubezpieczeń społecznych, w tym do ubezpieczenia chorobowego.Jeśli nie skałdała Pani ZUS ZWUA z momentem otrzymania zasiłku, zapewne ZUS wyrejestrował Panią z urzędu nie informując Pani o tym.

olcia88 lubi tę wiadomość

• akira Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylweczenka wrote:
    Dziewczyny, ktora z Was ma termin koniec listopada/pocz gru?
    I zechcialaby przejsc na fb?
    Bo ja juz sama nie wiem co robic, isc na wczesniejszy czy nie ;)
    Ja jeszcze czekam. Na macierzynki musialybysmy przejsc z dniem 30.10, bo 31.10 to sobota. Nie wiem natomiast jak w takiej sytuacji z L4: czy trzeba byloby brac do 29.10, czy tez terminy moga się nakladac? A gdzie jest dyskusja na FB?

ex2bqtkfnrconmdf.png
  • rah Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuz_anna wrote:
    Czy któraś z Was miała już decyzję w PUE łącznie z kwotami i datami przelewów, która po kilku dniach zniknęła?
    Ja mam taką sytuację, a to już moje czwarte zwolnienie i wcześniej było normalnie.

CHyba Rah tak miała i u niej oznaczało to kontrolę?Wolę się przygotować:)
    Nie, ja po zaniesieniu zwolnienia miałam kontrole. Ale komus faktycznie zniknęło tylko chyba bez kwot było.

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
    Ponad 4 lata oczekiwań, niedrożny jajowód, na drugim wodniak, ostre zapalenie przydatków.
  • rah Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam kontrole po 1 zwolnieniu.

I wiekszosci chyba sie pojawiała tabelka a kwoty pozniej. Chodziło mi o to, ze tej dziewczynie pojawiła sie tabelka bez kwot i cała zniknela. Ale przed wpisaniem kwot.

sunrise lubi tę wiadomość

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
    Ponad 4 lata oczekiwań, niedrożny jajowód, na drugim wodniak, ostre zapalenie przydatków.
  • rafka Przyjaciółka

Wysłany: 11 października 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuz_anna wrote:
    Czy któraś z Was miała już decyzję w PUE łącznie z kwotami i datami przelewów, która po kilku dniach zniknęła?
    Ja mam taką sytuację, a to już moje czwarte zwolnienie i wcześniej było normalnie.

ja miałam taką sytuację, ale bez dat i kwot i miałam kontrolę. Ale najlepiej zadzownić do ZUS lub iść i się dowiedzieć...
    Powodzenia :)

• rafka Przyjaciółka

Wysłany: 11 października 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuz_anna wrote:

ja miałam taką sytuację, ale bez dat i kwot i miałam kontrolę. Ale najlepiej zadzownić do ZUS lub iść i się dowiedzieć...
    Powodzenia :)

• rafka Przyjaciółka

Wysłany: 11 października 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tzn. miałam pustą tebelkę bez dat i kwot, ale że jest decyzja. Po dwóch dniach zniknęła cała tabelka, a ponad dwa tyg później było pismo o kontroli.
    Ale w Zusie warto się dowiedzieć czemu to zniknęło i co się dzieje, wtedy wcześniej można się dowiedzieć o kontroli niż pismo dojdzie :)

rah lubi tę wiadomość

• kejt84 Przyjaciółka

Wysłany: 11 października 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    akira wrote:
    Ja jeszcze czekam. Na macierzynki musialybysmy przejsc z dniem 30.10, bo 31.10 to sobota. Nie wiem natomiast jak w takiej sytuacji z L4: czy trzeba byloby brac do 29.10, czy tez terminy moga się nakladac? A gdzie jest dyskusja na FB?
    Ja mam termin na 1 grudnia wzielam teraz l4 do 28 pazdzernika w razie gdybym musial przejsc na wcześniejsze macierzyńskie. Narazie czekam, jak nie zdaza oglisic ustawy to od 29 ide na macierzyński

20d4234264.png
  • MeAmerie Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza pod jaki ZUS należysz?

mhsvpiqve8v6pwb7.png
  • sylweczenka Koleżanka

Wysłany: 11 października 2015, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo ja bym chetnie pogadala na prv :) nie ze dyskusja

Dziewczny od tych kwot w tabelce na l4 odliczamy cos?

• Zuz_anna Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak to jest brutto, odliczasz 18% podatku.

FasUla lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2015, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Duda obiecywal, ze podpisze jak najszybciej, oby tp nie byly ibiecanki cacanki, bo pismo juz czeka od tygodnia...cieakwe czy to przeciagnie do wyborow:/

• polkosia Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bartek, u mnie pojawiły się kwoty i daty, uf... Jeszcze ostatnie zwolnienie do dziś i już chyba muszę zgłosić się do macierzyńskiego, bo raczej po terminie nie będzie chciał mi ginekolog zwolnienia wystawić...

FasUla lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • rah Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A niby czemu ma nie wystawić skoro nie urodziłaś????

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
  • Miu95 Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kejt84 wrote:
    Ja mam termin na 1 grudnia wzielam teraz l4 do 28 pazdzernika w razie gdybym musial przejsc na wcześniejsze macierzyńskie. Narazie czekam, jak nie zdaza oglisic ustawy to od 29 ide na macierzyński

Ja chyba tak samo będę musiała zrobić. A czemu do 29 a nie do 30?

Jak Duda podpisze ostatniego dnia miesiąca a ustawa nie zdąży zostać ogłoszona to udupi wieeele kobiet :). Ciekawe, czy to jest w ogóle zgodne z prawem, jeśli w ustawie jest konkretny termin podany heh.

FasUla lubi tę wiadomość

BYNZp1.png 7Hgfp2.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rah, już ostatnio nie chciał... Nie mam siły jeździć tam i go błagać. Parę dni mi przepadnie najwyżej, trudno...

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Zuz_anna Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie może tego zrobić, nie w okresie okołowyborczym. Stawiam na to,że podpisze w tym tygodniu, a w DU będzie musiało być opublikowane przed 31.10 i już.Nie panikujmy:)

Ppatison lubi tę wiadomość

‹‹ 199 200 201 202 203 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ