Ciąża a własna działalność gospodarcza
-
WIADOMOŚĆ
-
polkosia wrote:11 września za wrzesień? To mogliście sami sobie coś namieszać. Mi kategorycznie zabroniły płacić za dany miesiąc w jego trakcie. Dopiero następnego miesiąca.
dokładnie, z kilku źródeł wiem,że jeśli wcześniej nie płaciło się za dany miesiąc wcześniej, niż 1 dnia miesiąca następnego, to dużym błędem jest robienie tego. -
polkosia wrote:No niestety, to się podobno księguje jako nadpłata, a nie opłata za miesiąc. Potem trzeba jakieś wnioski o przeksięgowanie składać i w ogóle.
-
Bartek, no chyba, że tak Nie oznacza to jednak, że kasę szybciej dostaniesz. Moim zdaniem najwcześniej na koniec października, bo jednak termin do wpłat jest do 10 kolejnego miesiąca. Ciekawe jak to wyjdzie, bo nie było tu jeszcze przypadku takiego Oczywiście życzę szybkiej wypłatyKlementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
polkosia też tak myślę, z tym nie ma problemu jak zapłacą na koniec miesiąca albo za miesiąc, na razie najważniejsza jest decyzja że w ogóle je dostaniemy bo jeszcze nic nie wiemy o pieniądzach za wrzesień nie mówiąc już o październiku. Ten stres to nas dobija.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2015, 18:46
-
Dziewczyny w PUE pojawiła mi się tabelka, jest wpisany numer sprawy, data decyzji (wczoraj) oraz daty od do wraz z procentem (100%) brak tylko daty wypłat ponieważ mam zwolnienie do 27.10. Czy w takiej sytuacji mogę się jeszcze spodziewać ewentualnej kontroli fikcyjności firmy czy już tylko ewentualna kontrola czy pracuję?
-
nick nieaktualnykontrola fikcyjnosci firmy moze byc nawet na macierzynskim
ja placilam skladki wczesniej np za sierpnien 30 sierpnia i bylo ok, nie zatrudniam pracownikow
na razie na pue 3 zwolnienie wpisane, czekam na decyzje odnosnie ostatniego zwolnienia...
Dziewczyny jak Duda podpisze, to art ktore nas najbardziej interesuja, wchodza z godnie z planem:)
Art.6.Ustawa wchodzi w życie po upływie 14 dni od dnia ogłoszenia, z wyjątkiem: 1) art. 3, który wchodzi w życie z dniem 31 października 2015 r.; 2) art. 1, który wchodzi w życie z dniem 1 stycznia 2016 r.MeAmerie lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny a jak rozumiec to ze zasilek bedzie liczony po staremu jesli przerwa w zasilkach nie bedzie dluzsza niz 3 mies? Chodzi mi o dziewczyny ktore teraz pobieraja zasilek macierzynski i chca zajsc w druga ciaze.
Konczy sie macierzynki i co, oplacamy skaldke znowu duza podczas staran? Czy jak?
-
Kolejna wizyta w Zusie z pytaniem co się dzieje z wypłatą świadczenia za zwolnienie od września. Pani która zajmuje się naszą sprawą do której zadzwoniła pracownica z obsługi zasiłków pozwoliła już nam przekazać iż świadczenie zostało zgłoszone do przelewów za tydzień, o ile nie
będzie decyzji odmownej ponieważ sprawa nadal jest rozpatrywana.
Czyli nadal czekamy bo przesunięto po raz kolejny datę ostatecznej decyzji. -
barteksiedlce wrote:Kolejna wizyta w Zusie z pytaniem co się dzieje z wypłatą świadczenia za zwolnienie od września. Pani która zajmuje się naszą sprawą do której zadzwoniła pracownica z obsługi zasiłków pozwoliła już nam przekazać iż świadczenie zostało zgłoszone do przelewów za tydzień, o ile nie
będzie decyzji odmownej ponieważ sprawa nadal jest rozpatrywana.
Czyli nadal czekamy bo przesunięto po raz kolejny datę ostatecznej decyzji.FasUla lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJak uregulowana do 10 pazdziernika to powinno byc ok ale mysle ze to zależy od decyzji naczelnika Twojego oddziału. Słoneczna wiem ze przerwa miedzy świadczeniami nie moze byc dłuższa niz 3 miesiące kalendarzowe ale jak to bedzie obliczane to musisz zapytać prawnika...
-
Bartek, nie rozumiem stwierdzenia, że "świadczenie zostało zgłoszone do przelewów za tydzień, o ile nie będzie decyzji odmownej ponieważ sprawa nadal jest rozpatrywana". Nie mogło zostać nic zgłoszone do przelewu, jeśli jeszcze decyzji nie ma.
Nie pocieszę Cię, bo ja zwolnienie miałam od 1 sierpnia. 18 września dopiero miałam kontrolę i to przyśpieszoną, bo dzwoniłam i męczyłam pracowników zus. Dopiero dzisiaj pojawiła mi się decyzja w pue, czyli po 2,5 m-cach.
Teraz pytanie mam. Jestem po kontroli, decyzję w pue mam, ale bez kwot. Jak długo mam czekać, żeby się pojawiły?Edytaf5 -
nick nieaktualny
-
MeAmerie wrote:U mnie dzisiaj pojawiły się kwoty i data wypłaty...tabelka pojawiła się 2 dni temu....2 tygodnie od pierwszego zwolnienia.....
Strasznie szybko! Super!
Mój Zus się ociąga. Zwolnienie od 7 września, wysłane 11 września. I nic... Mam za to wpisane już drugie zwolnienie.
I tak sobie czekam, sprawdzając po kilka razy wciągu dnia pue
Chciałabym wiedzieć, czy chcą kontrolować wypłacalność lub że podjęli pozytywną decyzję... Byle wiedzieć...Lilijka30