X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża a własna działalność gospodarcza
Odpowiedz

Ciąża a własna działalność gospodarcza

Oceń ten wątek:
  • sylweczenka Koleżanka

Wysłany: 12 października 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to jakby nie bylo sie lapie :p

• Zuz_anna Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    11 września za wrzesień? To mogliście sami sobie coś namieszać. Mi kategorycznie zabroniły płacić za dany miesiąc w jego trakcie. Dopiero następnego miesiąca.

dokładnie, z kilku źródeł wiem,że jeśli wcześniej nie płaciło się za dany miesiąc wcześniej, niż 1 dnia miesiąca następnego, to dużym błędem jest robienie tego.

• polkosia Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niestety, to się podobno księguje jako nadpłata, a nie opłata za miesiąc. Potem trzeba jakieś wnioski o przeksięgowanie składać i w ogóle.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • barteksiedlce Koleżanka

Wysłany: 12 października 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    No niestety, to się podobno księguje jako nadpłata, a nie opłata za miesiąc. Potem trzeba jakieś wnioski o przeksięgowanie składać i w ogóle.
    Jutro pojedziemy się dowiedzieć ale w pue w informacji o podstawach i składkach widnieje nasza wpłata jako składki za wrzesień z dopiskiem OPŁACONA

• Miu95 Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wizytę jutro i już jutro muszę mieć plan :/ kuuuwaa! może powiem żeby wystawił l4 do 27 pazdziernika i wtedy najwyzej jeszcze raz na wizyte pojde, tylko to prywatnie i taka przyjemnosc kosztuje 150zl :/

BYNZp1.png 7Hgfp2.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bartek, no chyba, że tak ;) Nie oznacza to jednak, że kasę szybciej dostaniesz. Moim zdaniem najwcześniej na koniec października, bo jednak termin do wpłat jest do 10 kolejnego miesiąca. Ciekawe jak to wyjdzie, bo nie było tu jeszcze przypadku takiego :P Oczywiście życzę szybkiej wypłaty ;)

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn

Wysłany: 12 października 2015, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia też tak myślę, z tym nie ma problemu jak zapłacą na koniec miesiąca albo za miesiąc, na razie najważniejsza jest decyzja że w ogóle je dostaniemy :) bo jeszcze nic nie wiemy o pieniądzach za wrzesień nie mówiąc już o październiku. Ten stres to nas dobija.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2015, 18:46

• Zuz_anna Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia a ty zatrudniasz pracowników?bo wpłat chyba nie można przyspieszać jak ma się pracowników, w innym przypadku jest ok (czyli jak się wpłaca do 10tego).

• MeAmerie Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w PUE pojawiła mi się tabelka, jest wpisany numer sprawy, data decyzji (wczoraj) oraz daty od do wraz z procentem (100%) brak tylko daty wypłat ponieważ mam zwolnienie do 27.10. Czy w takiej sytuacji mogę się jeszcze spodziewać ewentualnej kontroli fikcyjności firmy czy już tylko ewentualna kontrola czy pracuję?

mhsvpiqve8v6pwb7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kontrola fikcyjnosci firmy moze byc nawet na macierzynskim
    ja placilam skladki wczesniej np za sierpnien 30 sierpnia i bylo ok, nie zatrudniam pracownikow
    na razie na pue 3 zwolnienie wpisane, czekam na decyzje odnosnie ostatniego zwolnienia...
    Dziewczyny jak Duda podpisze, to art ktore nas najbardziej interesuja, wchodza z godnie z planem:)

Art.6.Ustawa wchodzi w życie po upływie 14 dni od dnia ogłoszenia, z wyjątkiem: 1) art. 3, który wchodzi w życie z dniem 31 października 2015 r.; 2) art. 1, który wchodzi w życie z dniem 1 stycznia 2016 r.

MeAmerie lubi tę wiadomość

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak rozumiec to ze zasilek bedzie liczony po staremu jesli przerwa w zasilkach nie bedzie dluzsza niz 3 mies? Chodzi mi o dziewczyny ktore teraz pobieraja zasilek macierzynski i chca zajsc w druga ciaze.

Konczy sie macierzynki i co, oplacamy skaldke znowu duza podczas staran? Czy jak?

atdcqtkf2affvuei.png

Wysłany: 13 października 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolejna wizyta w Zusie z pytaniem co się dzieje z wypłatą świadczenia za zwolnienie od września. Pani która zajmuje się naszą sprawą do której zadzwoniła pracownica z obsługi zasiłków pozwoliła już nam przekazać iż świadczenie zostało zgłoszone do przelewów za tydzień, o ile nie
    będzie decyzji odmownej ponieważ sprawa nadal jest rozpatrywana.
    Czyli nadal czekamy bo przesunięto po raz kolejny datę ostatecznej decyzji.

• natalica06 Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    barteksiedlce wrote:
    Kolejna wizyta w Zusie z pytaniem co się dzieje z wypłatą świadczenia za zwolnienie od września. Pani która zajmuje się naszą sprawą do której zadzwoniła pracownica z obsługi zasiłków pozwoliła już nam przekazać iż świadczenie zostało zgłoszone do przelewów za tydzień, o ile nie
    będzie decyzji odmownej ponieważ sprawa nadal jest rozpatrywana.
    Czyli nadal czekamy bo przesunięto po raz kolejny datę ostatecznej decyzji.
    Na Waszym miejscu poszłabym do prawnika żeby wysłał do zusu pismo, moja koleżankę zgodzili tak 3 miesiące, dopiero pismo z odpowiednimi artykułami pomogło. Poza tym to albo zgłoszone do wypłaty albo rozpatrywane, bo decyzja powinna zostać juz wydana, a odnoszę wrażenie, że Was po prostu zbywają a nadal nie macie decyzji

FasUla lubi tę wiadomość

201602111680.png
  • MMartaa Ekspertka

Wysłany: 13 października 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej mam pytanko trochę z innej beczki , może któraś z was zna się na zusowskich sprawach. czy należą sie swiadczenia płatnikowi składek w październiku jezeli we wrzesniu była niedopłata?? która została uregulowana?? do 10 października

3i49io4pumnm9gni.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2015, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak uregulowana do 10 pazdziernika to powinno byc ok ale mysle ze to zależy od decyzji naczelnika Twojego oddziału. Słoneczna wiem ze przerwa miedzy świadczeniami nie moze byc dłuższa niz 3 miesiące kalendarzowe ale jak to bedzie obliczane to musisz zapytać prawnika...

• edytaf5 Koleżanka

Wysłany: 14 października 2015, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bartek, nie rozumiem stwierdzenia, że "świadczenie zostało zgłoszone do przelewów za tydzień, o ile nie będzie decyzji odmownej ponieważ sprawa nadal jest rozpatrywana". Nie mogło zostać nic zgłoszone do przelewu, jeśli jeszcze decyzji nie ma.
    Nie pocieszę Cię, bo ja zwolnienie miałam od 1 sierpnia. 18 września dopiero miałam kontrolę i to przyśpieszoną, bo dzwoniłam i męczyłam pracowników zus. Dopiero dzisiaj pojawiła mi się decyzja w pue, czyli po 2,5 m-cach.

Teraz pytanie mam. Jestem po kontroli, decyzję w pue mam, ale bez kwot. Jak długo mam czekać, żeby się pojawiły?

Edytaf5
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na kwoty czekałam kilka dni

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2015, 08:48

• MeAmerie Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzisiaj pojawiły się kwoty i data wypłaty...tabelka pojawiła się 2 dni temu....2 tygodnie od pierwszego zwolnienia.....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2015, 08:56

FasUla lubi tę wiadomość

mhsvpiqve8v6pwb7.png

Wysłany: 14 października 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Koleżanki.
    Ufffff... U nas również pojawiły się dzisiaj kwoty od 1 września do 30 września oraz od 1 do 6 października :) Data wypłaty 20 października :D

FasUla, natalica06, rah lubią tę wiadomość

• Lilijka30 Przyjaciółka

Wysłany: 14 października 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeAmerie wrote:
    U mnie dzisiaj pojawiły się kwoty i data wypłaty...tabelka pojawiła się 2 dni temu....2 tygodnie od pierwszego zwolnienia.....

Strasznie szybko! Super! :-)

Mój Zus się ociąga. Zwolnienie od 7 września, wysłane 11 września. I nic... Mam za to wpisane już drugie zwolnienie.
    I tak sobie czekam, sprawdzając po kilka razy wciągu dnia pue :-)
    Chciałabym wiedzieć, czy chcą kontrolować wypłacalność lub że podjęli pozytywną decyzję... Byle wiedzieć...

Lilijka30
‹‹ 201 202 203 204 205 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ