Ciąża bliźniacz
-
WIADOMOŚĆ
-
Gigsa u nas Kamilek mial więcej problemow z brzuszkiem chociaż typowej kolki i atakow placzu nie mielismy u zadnego. Ale Kamis od poczatku prezyl sie przy jedzeniu. Rowniez obojetne czy to bylo moje mleko czy mm. Hm kiedy przeszlo...z tego co pamietam, to napewno do 6 mc jeszcze byl problem. On i przez sen stekal i prezyl sie biedny...
-
O matko, mMisty87 aż tak długo to trwało ?! Myślałam, że może tyle co kolki - do 3 czy 4 miesiąca. U nas też jest ten sam problem. Czasem przez sen strasznie się prężą przez co zdarza im się nawet ulać, a Michałowi często przez prężnie mleko wyleci nosem. O karmieniu w miejscu publicznym nawet nie chcę myśleć i staram się do tego nie dopuszczać, bo nie chcę żeby akurat któryś zrobił przedstawienie. Np. u Dominika na 8 karmień 2 zjadł ładnie w 5 minut. Reszta to masakra. Darcie, płacz, wyrywanie się. Kilka łyków i akcja. Trzeba go nosić to jeszcze uda mu się wcisnąć zawartość butli, inaczej nie ma szans
-
Tylko wiesz ze w tych wszystkich preparatach jest jeden i ten sam skladnik...symeticon ktory rozbija te babelki powietrza w jelitkach. Wiec moim zdaniem one dzialaja tak samo. A delicol to tylko inny bo to ten enzym laktaza trawiacy laktoze.
-
Tak, wiem. Z tym, że próbuję wszystkiego, bo może akurat trafię na coś co bardziej im podpasuje. Od wczoraj Dominik z jedzeniem już przechodzi samego siebie. Każde karmienie to jedna wielka walka. Krzyczy o butlę, a jak tyło weźmie smoka do buzi to wykręca się, płacze, odpycha, pluje. I tak co 2 łyki
-
gigsa wrote:Tak, wiem. Z tym, że próbuję wszystkiego, bo może akurat trafię na coś co bardziej im podpasuje. Od wczoraj Dominik z jedzeniem już przechodzi samego siebie. Każde karmienie to jedna wielka walka. Krzyczy o butlę, a jak tyło weźmie smoka do buzi to wykręca się, płacze, odpycha, pluje. I tak co 2 łyki
-
A moze mu zabki ida juz??? Wczesnie...ale kto wie? Moi chlopcy całkiem mi butle odrzucili jak zeby sie wyzynaly. Wypychali smoka i krecili glowami. Chociaz było to pozno, bo pierwsze i poki co jedyne zabki - dwie jedynki na dole wyszly na 10 mc u jednego i na 11 u drugiego.
-
Czesc dziewczyny, Zazdroszcze tym co w ciazy sa i nie maja dolegliwosci...ja mam straszne samopoczucie,wszystko mi smierdzi i czesto mam dola i maz mnie wkurza.
A tymczasem kupilismy wozek,zdecydowalismy sie na uklad jednen za drugim,bo w uk wszystkie drzwi sa nietypowo waskie (niektore angielki chyba wchodza do domu bokiem ).Jest fajny,ale niezla kolumbryna,troche wczesnie,ale byla okazja na uzywany z fotelikami i gondolkami.
http://www.abc-design.de/en/products/twins-tandems/zoom.html
Czekam na poznanie plci to zaczniemy z ubrankami.
Rosne- juz 3,5 kg na plusie
no i uslyszalam od gina,ze poniewaz jestem drobna i niska dzieci moga chciec wyjsc wczesniej,bo nie beda miec miejsca ...hm...
pozdrawiam podwojne i potrojne mamusie -
Helix wrote:Rosne- juz 3,5 kg na plusie
no i uslyszalam od gina,ze poniewaz jestem drobna i niska dzieci moga chciec wyjsc wczesniej,bo nie beda miec miejsca ...hm...
pozdrawiam podwojne i potrojne mamusie
ja to samo słyszałam, a dzieci w ogóle nie myślały o wychodzeniu, z niedowagi wyszłam na 29kg plus:)
witam na forum i trzymam kciuki, by te złe dolegliwości jak najszybciej minęły:)
i czekamy na wieści o płci:)
jak będziesz miała chwilkę to napisz nam więcej o sobie:* -
Co do wozka ja mam baby jogger city select.jestem bardzo z niego zadowolona.duzy kosz na zakupy w miare fajnie skretny.mozliwosc odpiecia jedego siedliska i wyjscia z jednym dzieckiem na spacer.to jest wozek jeden za drugim .jedno jest delikatnie nizej przez co ten wozek nie jest az tak dlugi.taki fajny sprytny jak dla mnie.3 opcje zmiany kierunku siedzenia dzieci.bede sprzedawala za jakies dwa trzy miechy.:)pozdrawiam[/QUOTE]
Darijka czy Ty już sprzedałaś może swojego baby joggera?Borys i Igor 04.10.2015r. -
Gigsa spróbuj zmienić młodemu smoczek na ten z większym przepływem. U nas to załatwiało sprawę ale zanim się zorientowałam że Oni się złoszczą bo za wolno leci to dużo nerwów zjadłam. S i pomanewruj z temperatura mleka. Może wola chłodniejsze.
A jaką butelką i jakim smoczkiem karmisz? -
Ja tez Mam city select i kocham ten wózek. Ma jednak minus który widzę dopiero teraz. Chłopcy juz mają 5 msc i spacer w gondolach ich wkurza bo za mało widzą a spacerowka niestety się nie rozkłada do pozycji pół leżącej wiec meczymy się na spacerach z płaczem
-
O kurczę, zwróciłam uwagę na kubełkowe siedzenia, ale nie pomyślałam jakby miała ta kwestia wyglądać w praktyce... Niedobrze, bo zakochałam się w joggerze od pierwszego spojrzenia;) Drugi, który biorę awaryjnie pod uwagę to babyactive twinni,ale orzech do zgryzienia mam nieziemski, bo to są dwa kompletnie różne wózki... Jeśli Ewelcia miałabyś jakieś uwagi jeszcze to ja z chęcią poczytam;)
PozdrawiamBorys i Igor 04.10.2015r. -
Misty87 to nie ząbki. Od kliku dni chłopcy zamienili się rolami. Dominik zaczął ładniej jeść. Nie jest to jeszcze to co bym chciała, ale widzę postępy. Za to odkąd zaczęłam podawać Michałowi Debridat (przepisał mu go gastrolog) to zaczął więcej ulewać i mniej chętnie je, trzeba trochę w niego wmuszać. Wczoraj już nie podałam i było ok. Nie wiem czy to przypadek czy akurat Debridat mu nie podpasował. Za to wczoraj byliśmy na szczepieniu i w nocy wcale nie są chętni do jedzenia. Zobaczymy co będzie jutro.
Ewelcia chłopcy jedzą teraz z butelek Avent. Ta najbardziej im pasuje. Mamy w domu już chyba butelki 7 firm i z tej najlepiej im idzie. Smoczki zostały zmienione już jakiś czas temu na te 3+ trojprzepływowe i regulujemy podczas jedzenia. Jak widzę, że pluje i leci mu po brodzie to zmieniam. Np . Dominik je na 2, a Michał na 1, bo na 2 za bardzo leciało mu po brodzie.
Dziś podczas wizyty u pediatry zauważyła, że Dominik dziwnie trzyma rączkę i podejrzewa wzmożone napięcie mięśniowe czy jakoś tak i skierowała nas na rehabilitację. Któraś z Was chodziła na rehabilitację ze swoimi maluchami? Jak to wygląda? Ile razy w tygodniu? Czy są zalecane jakieś ćwiczenia, które można potem wykonywać w domu? -
Gigsa ja chodziłam na wzmorzone napięcie i przetrwaly moro. Codziennie po 30 min. Ćwiczenia można też robić w domu w formie zabawy.
Co do smoczkow to my mamy MAM Baby 4 z niekapkiem i jest super bo mleko leci tylko wtedy kiedy nacisnie językiem a otwór robi się w zależności od siły nacisku. Generalnie uwielbiam MAM.
Gosia siedzenia się nie rozkładają. Można je tylko przechylac. Ale dalej dziecko jest w tej pozycji siedzącej. Z tym ze jak rozłożysz siedzisko bliżej siebie do pozycji leżącej to dziecko na dole ma je przed twarzą o ile siedzigigsa lubi tę wiadomość