Ciąża bliźniacz
-
WIADOMOŚĆ
-
Misty87 ja i tak głównie leze plackiem wstaje do łazienki , rano i po południu po chłopaków do szkoły jeżdżę i od czasu do czasu coś ugotuje ale już coraz mniej sił na to a od kilku dni bardzo mi stwardnieje brzuch i mimo brania nospy niewiele pomaga sama już nie wiem czy to dobrze czy źle ...
-
Sylika no nie za bardzo. Mi też mocno twardniał brzuchu. A bierzesz magnez?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2016, 07:01
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPo wizycie wczoraj: maluszki waza 1233, 1211 I 1034 gramy Coreczka jest najmniejsza maja sie bardzo dobrze I sa zdrowiutkie
Mi rozchodzi sie spojenie lonowe pod wplywem ciezaru I musze lezec, co i tak robilam od 22 tc
Musimy dotrwac jak najdluzej, Wierze, ze tak bedzienietupska, Linka05, gigsa, Magenta, ewa84, gosia81, Misty87, Fairuza, Kasia24 lubią tę wiadomość
-
Pragnaca dzidziusia- super że dzieciaczki tak ładnie rosną
Czy towarzyszyły Ci jakieś objawy w związku z rozchodzeniem się spojenia łonowego?
Ja mialam ostatnie usg we wtorek i synek miał 1550g a córeczka 1490g wszystko z nimi dobrze i oby tak dalej szło i najlepiej do majapragnaca dzidziusia, Misty87 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMagenta wrote:Pragnaca dzidziusia- super że dzieciaczki tak ładnie rosną
Czy towarzyszyły Ci jakieś objawy w związku z rozchodzeniem się spojenia łonowego?
Ja mialam ostatnie usg we wtorek i synek miał 1550g a córeczka 1490g wszystko z nimi dobrze i oby tak dalej szło i najlepiej do maja
Tak, ja juz od dawna czulam bol krocza, ale lekarz badajac wczesniej nic nie widzial I mowil, ze to od rozciagania sie narzadow, a wczoraj na wizycie badajac sonda szyjke zauwazyl, ze spojenie sie rozchodzi A ten bol to mam juz z dobry miesiac, taki tepy I ciagnacy w dol szczegolnie jak wstaje do toalety I musze sie podniesc z lozka
Twoje Dzieciaczki juz tez takie dorodne uwielbiam czytac te pozytywne wiesci -
Dobrze ze znany jest już powód tego bólu...
We wtorek mam dokładniejsze badanie z usg u swojej prowadzącej i też mam nadzieję usłyszeć coś dobrego
U mnie od dłuższego czasu niemal bezobjawowo - ostatnio wieczorem zauważam opuchliznę nóg i kilka kg z tego powodu chyba na wadze przybrałam ale to nic...waga spadnie szybko porodziepragnaca dzidziusia lubi tę wiadomość
-
Pragnaca: spore maluszki niech rosną zdrowo
W środę byłam na usg genetycznym i niestety u jednego malucha ujemna fala A wyszła
Pani doktor obiecała zapisać mnie do siebie do poradnii i czekam ba telefon.
Opowiadala że mają pacjentke u której podano dwa zarodki i jeden się podzielił jak u Ciebie pragnaca -
nick nieaktualnyWitam się w ciąży bliźniaczej to moja pierwsza ciąża i jednojajowa, na szczęście po wielkim nastraszeniu jest dwuowodniowa
Na domiar "cudu" dodam, że u nas w bliższej i dalszej rodzinie nigdy bliźniaków nie było nie wiem jak to się stało, ale są dwa i do tej pory rosły ładnie i równo.
Dzisiaj mam prenatalne.. robiłyście test pappa?pragnaca dzidziusia, Misty87, Fairuza, Foto_Anna lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLinka05 wrote:No to super że Wasze maluchy mają się dobrze
Widzę pragnąca że doczekalas sie badania szyjki? I jak tam sprawy sie mają? A na kiedy wyznaczyli Ci termin cc?
24.03 maja wyznaczyc Juz coraz blizej, choc chce zeby maluszki jeszcze siedzialy jak najdluzej I podrosly
Szyjke zbadal mi lekarz sonda przez brzuch I stwierdzila, ze jest wporzadku
Pirelka witamy ja testu pappa tez nie robilamWiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2016, 14:37
Linka05 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyewa84 wrote:Pragnaca: spore maluszki niech rosną zdrowo
W środę byłam na usg genetycznym i niestety u jednego malucha ujemna fala A wyszła
Pani doktor obiecała zapisać mnie do siebie do poradnii i czekam ba telefon.
Opowiadala że mają pacjentke u której podano dwa zarodki i jeden się podzielił jak u Ciebie pragnaca
Ewa a co to oznacza, bo nigdy nie spotkalam sie z takim terminem mam nadzieje, ze to nic groznego I nie zagraza maluszkowi. Trzymam kciuki I informuj nas na biezaco :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2016, 14:35
-
Czesc Pirelka Widze, ze Ty rowniez w miare "wczesnej" ciazy, zbyt wielu nas tu chyba nie ma na forum (Dea28, jesli to czytasz to zapraszamy rowniez do tego watku Jak sie czujesz? Czy juz z II trymestrze jest lzej? Bo ja sie szczerze mowiac bardzo mecze, mam ciagle mdlosci, brak apetytu na cokolwiek i zero energii Dodam, ze to moja pierwsza ciaza, a cykl byl stymulowany, wiec blizniaki to nie przypadek - u nas sa dwujajowe
Ja testow genetycznych tez nie planuje robic, chyba ze mi zleca - mieszkam w Niemczech.pragnaca dzidziusia, pirelka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny