X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża bliźniacz
Odpowiedz

Ciąża bliźniacz

Oceń ten wątek:
  • Sylika Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misty87 ja i tak głównie leze plackiem wstaje do łazienki , rano i po południu po chłopaków do szkoły jeżdżę i od czasu do czasu coś ugotuje ale już coraz mniej sił na to a od kilku dni bardzo mi stwardnieje brzuch i mimo brania nospy niewiele pomaga :( sama już nie wiem czy to dobrze czy źle ...

201604075381.png
    Bliźniaki dwujajowe córcia 2100g 50cm i synuś 2600g 52cm urodzone SN 34 tydzień
  • gigsa Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylika no nie za bardzo. Mi też mocno twardniał brzuchu. A bierzesz magnez?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2016, 07:01

Dominik i Michał <3 <3 NASZE DWA SKARBY <3 <3
    6 maja 2015, 30t4d, ciąża dwukosmówkowa dwuowodniowa, Dominik 1460 g, Michał 1300 g
    zrz6jw4zxz0ng6cu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2016, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylika wszystko NA PEWNO będzie dobrze, tylko odpoczywaj :)

Gigsa ja też bym wolała w gigancie, na warszawskiej leżałam na patologii ciąży i lekarze to jacyś nieogarnięci mi się tam wydają....

• Linka05 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylika trzymam kciuki żeby udało się jeszcze wytrzymać, chociaż do 34tc, lekarz mi mówił, że wtedy jest już dosyć bezpiecznie. Dacie radę!

pragnaca dzidziusia lubi tę wiadomość

zem3wn15az3szllg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po wizycie wczoraj: maluszki waza 1233, 1211 I 1034 gramy :) Coreczka jest najmniejsza :) maja sie bardzo dobrze I sa zdrowiutkie :) :D
    Mi rozchodzi sie spojenie lonowe pod wplywem ciezaru I musze lezec, co i tak robilam od 22 tc ;)
    Musimy dotrwac jak najdluzej, Wierze, ze tak bedzie :)

nietupska, Linka05, gigsa, Magenta, ewa84, gosia81, Misty87, Fairuza, Kasia24 lubią tę wiadomość

• Magenta Ekspertka

Wysłany: 11 marca 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pragnaca dzidziusia- super że dzieciaczki tak ładnie rosną :)

Czy towarzyszyły Ci jakieś objawy w związku z rozchodzeniem się spojenia łonowego?

Ja mialam ostatnie usg we wtorek i synek miał 1550g a córeczka 1490g :) wszystko z nimi dobrze i oby tak dalej szło i najlepiej do maja :)

pragnaca dzidziusia, Misty87 lubią tę wiadomość

5bd5222f11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magenta wrote:
    Pragnaca dzidziusia- super że dzieciaczki tak ładnie rosną :)

Czy towarzyszyły Ci jakieś objawy w związku z rozchodzeniem się spojenia łonowego?

Ja mialam ostatnie usg we wtorek i synek miał 1550g a córeczka 1490g :) wszystko z nimi dobrze i oby tak dalej szło i najlepiej do maja :)

Tak, ja juz od dawna czulam bol krocza, ale lekarz badajac wczesniej nic nie widzial I mowil, ze to od rozciagania sie narzadow, a wczoraj na wizycie badajac sonda szyjke zauwazyl, ze spojenie sie rozchodzi :/ A ten bol to mam juz z dobry miesiac, taki tepy I ciagnacy w dol szczegolnie jak wstaje do toalety I musze sie podniesc z lozka :/

Twoje Dzieciaczki juz tez takie dorodne :D uwielbiam czytac te pozytywne wiesci :D

• Magenta Ekspertka

Wysłany: 11 marca 2016, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze ze znany jest już powód tego bólu...
    We wtorek mam dokładniejsze badanie z usg u swojej prowadzącej i też mam nadzieję usłyszeć coś dobrego :)

U mnie od dłuższego czasu niemal bezobjawowo - ostatnio wieczorem zauważam opuchliznę nóg i kilka kg z tego powodu chyba na wadze przybrałam ale to nic...waga spadnie szybko porodzie :)

5bd5222f11.png
  • Linka05 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to super że Wasze maluchy mają się dobrze :-)
    Widzę pragnąca że doczekalas sie badania szyjki? I jak tam sprawy sie mają? A na kiedy wyznaczyli Ci termin cc?

zem3wn15az3szllg.png
  • ewa84 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pragnaca: spore maluszki :) niech rosną zdrowo :)
    W środę byłam na usg genetycznym i niestety u jednego malucha ujemna fala A wyszła :(
    Pani doktor obiecała zapisać mnie do siebie do poradnii i czekam ba telefon.
    Opowiadala że mają pacjentke u której podano dwa zarodki i jeden się podzielił jak u Ciebie pragnaca :)

iv094x39ir3hgbzx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2016, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w ciąży bliźniaczej :) to moja pierwsza ciąża i jednojajowa, na szczęście po wielkim nastraszeniu jest dwuowodniowa :)
    Na domiar "cudu" dodam, że u nas w bliższej i dalszej rodzinie nigdy bliźniaków nie było ;) nie wiem jak to się stało, ale są dwa i do tej pory rosły ładnie i równo.
    Dzisiaj mam prenatalne.. robiłyście test pappa?

pragnaca dzidziusia, Misty87, Fairuza, Foto_Anna lubią tę wiadomość

• Linka05 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelka jak widać cuda się zdarzają :-) ja nie robiłam testu.

pirelka lubi tę wiadomość

zem3wn15az3szllg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2016, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Linka05 wrote:
    No to super że Wasze maluchy mają się dobrze :-)
    Widzę pragnąca że doczekalas sie badania szyjki? I jak tam sprawy sie mają? A na kiedy wyznaczyli Ci termin cc?

24.03 maja wyznaczyc :) Juz coraz blizej, choc chce zeby maluszki jeszcze siedzialy jak najdluzej I podrosly :)
    Szyjke zbadal mi lekarz sonda przez brzuch I stwierdzila, ze jest wporzadku :)

Pirelka witamy :) ja testu pappa tez nie robilam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2016, 14:37

Linka05 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2016, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa84 wrote:
    Pragnaca: spore maluszki :) niech rosną zdrowo :)
    W środę byłam na usg genetycznym i niestety u jednego malucha ujemna fala A wyszła :(
    Pani doktor obiecała zapisać mnie do siebie do poradnii i czekam ba telefon.
    Opowiadala że mają pacjentke u której podano dwa zarodki i jeden się podzielił jak u Ciebie pragnaca :)

Ewa a co to oznacza, bo nigdy nie spotkalam sie z takim terminem :/ mam nadzieje, ze to nic groznego I nie zagraza maluszkowi. Trzymam kciuki I informuj nas na biezaco :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2016, 14:35

• Zetzet Ekspertka

Wysłany: 11 marca 2016, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Pirelka :) Widze, ze Ty rowniez w miare "wczesnej" ciazy, zbyt wielu nas tu chyba nie ma na forum (Dea28, jesli to czytasz to zapraszamy rowniez do tego watku :) Jak sie czujesz? Czy juz z II trymestrze jest lzej? Bo ja sie szczerze mowiac bardzo mecze, mam ciagle mdlosci, brak apetytu na cokolwiek i zero energii :( Dodam, ze to moja pierwsza ciaza, a cykl byl stymulowany, wiec blizniaki to nie przypadek - u nas sa dwujajowe :)

Ja testow genetycznych tez nie planuje robic, chyba ze mi zleca - mieszkam w Niemczech.

pragnaca dzidziusia, pirelka lubią tę wiadomość

34bwdqk3lobtgyq7.png
  • ewa84 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pragnąca: to jeden z markerów jak kość nosowa czy przyziernosc :/

iv094x39ir3hgbzx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2016, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa84 wrote:
    Pragnąca: to jeden z markerów jak kość nosowa czy przyziernosc :/

Aha rozumiem I co dalej robia? Aminopunkcja?

• ewa84 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 03:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mogą amnio ale nie dostałam skierowania, zaproponowano mi zrobienie testu nifty, ale nie jestem przekonana.

iv094x39ir3hgbzx.png
  • Linka05 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze z maluchami, czemu nie jesteś przekonana do nifty?

zem3wn15az3szllg.png
  • ewa84 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki wierze że tak będzie :)
    Bo test warto wykonać tylko jeśli jest się gotowym ba dalsze kroki...

iv094x39ir3hgbzx.png
‹‹ 149 150 151 152 153 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ