X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża bliźniacz
Odpowiedz

Ciąża bliźniacz

Oceń ten wątek:
  • Sylika Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misty87 ja i tak głównie leze plackiem wstaje do łazienki , rano i po południu po chłopaków do szkoły jeżdżę i od czasu do czasu coś ugotuje ale już coraz mniej sił na to a od kilku dni bardzo mi stwardnieje brzuch i mimo brania nospy niewiele pomaga :( sama już nie wiem czy to dobrze czy źle ...

201604075381.png
    Bliźniaki dwujajowe córcia 2100g 50cm i synuś 2600g 52cm urodzone SN 34 tydzień
  • gigsa Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylika no nie za bardzo. Mi też mocno twardniał brzuchu. A bierzesz magnez?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2016, 07:01

Dominik i Michał <3 <3 NASZE DWA SKARBY <3 <3
    6 maja 2015, 30t4d, ciąża dwukosmówkowa dwuowodniowa, Dominik 1460 g, Michał 1300 g
    zrz6jw4zxz0ng6cu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2016, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylika wszystko NA PEWNO będzie dobrze, tylko odpoczywaj :)

Gigsa ja też bym wolała w gigancie, na warszawskiej leżałam na patologii ciąży i lekarze to jacyś nieogarnięci mi się tam wydają....

• Linka05 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylika trzymam kciuki żeby udało się jeszcze wytrzymać, chociaż do 34tc, lekarz mi mówił, że wtedy jest już dosyć bezpiecznie. Dacie radę!

pragnaca dzidziusia lubi tę wiadomość

zem3wn15az3szllg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po wizycie wczoraj: maluszki waza 1233, 1211 I 1034 gramy :) Coreczka jest najmniejsza :) maja sie bardzo dobrze I sa zdrowiutkie :) :D
    Mi rozchodzi sie spojenie lonowe pod wplywem ciezaru I musze lezec, co i tak robilam od 22 tc ;)
    Musimy dotrwac jak najdluzej, Wierze, ze tak bedzie :)

nietupska, Linka05, gigsa, Magenta, ewa84, gosia81, Misty87, Fairuza, Kasia24 lubią tę wiadomość

• Magenta Ekspertka

Wysłany: 11 marca 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pragnaca dzidziusia- super że dzieciaczki tak ładnie rosną :)

Czy towarzyszyły Ci jakieś objawy w związku z rozchodzeniem się spojenia łonowego?

Ja mialam ostatnie usg we wtorek i synek miał 1550g a córeczka 1490g :) wszystko z nimi dobrze i oby tak dalej szło i najlepiej do maja :)

pragnaca dzidziusia, Misty87 lubią tę wiadomość

5bd5222f11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magenta wrote:
    Pragnaca dzidziusia- super że dzieciaczki tak ładnie rosną :)

Czy towarzyszyły Ci jakieś objawy w związku z rozchodzeniem się spojenia łonowego?

Ja mialam ostatnie usg we wtorek i synek miał 1550g a córeczka 1490g :) wszystko z nimi dobrze i oby tak dalej szło i najlepiej do maja :)

Tak, ja juz od dawna czulam bol krocza, ale lekarz badajac wczesniej nic nie widzial I mowil, ze to od rozciagania sie narzadow, a wczoraj na wizycie badajac sonda szyjke zauwazyl, ze spojenie sie rozchodzi :/ A ten bol to mam juz z dobry miesiac, taki tepy I ciagnacy w dol szczegolnie jak wstaje do toalety I musze sie podniesc z lozka :/

Twoje Dzieciaczki juz tez takie dorodne :D uwielbiam czytac te pozytywne wiesci :D

• Magenta Ekspertka

Wysłany: 11 marca 2016, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze ze znany jest już powód tego bólu...
    We wtorek mam dokładniejsze badanie z usg u swojej prowadzącej i też mam nadzieję usłyszeć coś dobrego :)

U mnie od dłuższego czasu niemal bezobjawowo - ostatnio wieczorem zauważam opuchliznę nóg i kilka kg z tego powodu chyba na wadze przybrałam ale to nic...waga spadnie szybko porodzie :)

5bd5222f11.png
  • Linka05 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to super że Wasze maluchy mają się dobrze :-)
    Widzę pragnąca że doczekalas sie badania szyjki? I jak tam sprawy sie mają? A na kiedy wyznaczyli Ci termin cc?

zem3wn15az3szllg.png
  • ewa84 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pragnaca: spore maluszki :) niech rosną zdrowo :)
    W środę byłam na usg genetycznym i niestety u jednego malucha ujemna fala A wyszła :(
    Pani doktor obiecała zapisać mnie do siebie do poradnii i czekam ba telefon.
    Opowiadala że mają pacjentke u której podano dwa zarodki i jeden się podzielił jak u Ciebie pragnaca :)

iv094x39ir3hgbzx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2016, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w ciąży bliźniaczej :) to moja pierwsza ciąża i jednojajowa, na szczęście po wielkim nastraszeniu jest dwuowodniowa :)
    Na domiar "cudu" dodam, że u nas w bliższej i dalszej rodzinie nigdy bliźniaków nie było ;) nie wiem jak to się stało, ale są dwa i do tej pory rosły ładnie i równo.
    Dzisiaj mam prenatalne.. robiłyście test pappa?

pragnaca dzidziusia, Misty87, Fairuza, Foto_Anna lubią tę wiadomość

• Linka05 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelka jak widać cuda się zdarzają :-) ja nie robiłam testu.

pirelka lubi tę wiadomość

zem3wn15az3szllg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2016, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Linka05 wrote:
    No to super że Wasze maluchy mają się dobrze :-)
    Widzę pragnąca że doczekalas sie badania szyjki? I jak tam sprawy sie mają? A na kiedy wyznaczyli Ci termin cc?

24.03 maja wyznaczyc :) Juz coraz blizej, choc chce zeby maluszki jeszcze siedzialy jak najdluzej I podrosly :)
    Szyjke zbadal mi lekarz sonda przez brzuch I stwierdzila, ze jest wporzadku :)

Pirelka witamy :) ja testu pappa tez nie robilam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2016, 14:37

Linka05 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2016, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa84 wrote:
    Pragnaca: spore maluszki :) niech rosną zdrowo :)
    W środę byłam na usg genetycznym i niestety u jednego malucha ujemna fala A wyszła :(
    Pani doktor obiecała zapisać mnie do siebie do poradnii i czekam ba telefon.
    Opowiadala że mają pacjentke u której podano dwa zarodki i jeden się podzielił jak u Ciebie pragnaca :)

Ewa a co to oznacza, bo nigdy nie spotkalam sie z takim terminem :/ mam nadzieje, ze to nic groznego I nie zagraza maluszkowi. Trzymam kciuki I informuj nas na biezaco :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2016, 14:35

• Zetzet Ekspertka

Wysłany: 11 marca 2016, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Pirelka :) Widze, ze Ty rowniez w miare "wczesnej" ciazy, zbyt wielu nas tu chyba nie ma na forum (Dea28, jesli to czytasz to zapraszamy rowniez do tego watku :) Jak sie czujesz? Czy juz z II trymestrze jest lzej? Bo ja sie szczerze mowiac bardzo mecze, mam ciagle mdlosci, brak apetytu na cokolwiek i zero energii :( Dodam, ze to moja pierwsza ciaza, a cykl byl stymulowany, wiec blizniaki to nie przypadek - u nas sa dwujajowe :)

Ja testow genetycznych tez nie planuje robic, chyba ze mi zleca - mieszkam w Niemczech.

pragnaca dzidziusia, pirelka lubią tę wiadomość

34bwdqk3lobtgyq7.png
  • ewa84 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pragnąca: to jeden z markerów jak kość nosowa czy przyziernosc :/

iv094x39ir3hgbzx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2016, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa84 wrote:
    Pragnąca: to jeden z markerów jak kość nosowa czy przyziernosc :/

Aha rozumiem I co dalej robia? Aminopunkcja?

• ewa84 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 03:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mogą amnio ale nie dostałam skierowania, zaproponowano mi zrobienie testu nifty, ale nie jestem przekonana.

iv094x39ir3hgbzx.png
  • Linka05 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze z maluchami, czemu nie jesteś przekonana do nifty?

zem3wn15az3szllg.png
  • ewa84 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki wierze że tak będzie :)
    Bo test warto wykonać tylko jeśli jest się gotowym ba dalsze kroki...

iv094x39ir3hgbzx.png
‹‹ 149 150 151 152 153 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ