Ciąża bliźniacz
-
WIADOMOŚĆ
-
Za te prenatalne usg to ja też płaciłam dużo bo jeździłam do specjalisty w badaniach genetycznych ale za normalne wizyty, na których też jest usg to u nas się nie płaci 300 zł, masakra jakaś... Zależy od lekarzy ale u nas tak 100-150zł wizyta ze wszystkim.
nietupska, pragnaca dzidziusia lubią tę wiadomość
-
Byłam dziś i lekarza rodzinnego bo konałam z bólu tak mnie bolało pod prawym żebrem i ból pod łopatki promieniowal... ledwo wysiedzialam w gabinecie ... Pani doktor mnie zmacala obejrzała wyniki badań i dostałam skierowanie na usg z podejrzeniem kamieni w drogach żółciowych ... Mam nadzieję że szybko mi zrobią to usg i dowiem się co mi jest ... Ten ból mnie poprostu paraliżuje jest okropny ... Nie mogę z bólu miejsca dobrać i mam dość ciąży z tego powodu poszłam się kąpać myślałam że ciepła woda mi ulzy ale nie wiele pomogło wyłam chyba z godzinę ... A nic nie zapowiada się kolorowo :
-
nietupska: skąd jesteś ze takie ceny?
To specjalista od ciąż bliźniaczych? Oni zawsze więcej biorą ale pewnie warto...
Ja w wawie płace 200zł za wizytę z usg co prawda nie u eksperta w dziedzinie bliźniąt ale ma do czynienia z takimi przypadkami jak ja
Dziś jadę na usg genetyczne i ocZywiście za bliźnięta płaci się extra :p -
Hej dziewczyny. Mam pytanie do jednokosmówkówek. Czy u was w 12 tyg też była różnica w wielkości płodów? U mnie jest 5 mm i się trochę martwię.
Co do usg genetycznego. Mam 14.03. Koszt usg 470 zł, pappa 250 zł . Czy u was też tak drogo? Nie wiem czy robić pappę, bo czytałam, że w bliźniaczej ciąży wyniki nie są miarodajne. -
Jezeli usg wykarze, że wszystko jest prawidłowo to nie ma po co robić pappy. To jest dalsza diagnostyka gdyby coś było niepokojacego. Niestety ale u specjalistow w genetycznych usg tyle sie płaci za prenatalne dwóch dzieciaczkow.
pragnaca dzidziusia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzierzba wrote:Hej dziewczyny. Mam pytanie do jednokosmówkówek. Czy u was w 12 tyg też była różnica w wielkości płodów? U mnie jest 5 mm i się trochę martwię.
Co do usg genetycznego. Mam 14.03. Koszt usg 470 zł, pappa 250 zł . Czy u was też tak drogo? Nie wiem czy robić pappę, bo czytałam, że w bliźniaczej ciąży wyniki nie są miarodajne.
U Nas roznica wynosila 20% wiec duzo, obecnie 8%. Co wizyta to roznica malala, nie masz sie co martwic, lekarze to monitoruja I gdyby bylo cos nie tak powiedzieliby.Dzierzba lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnySylika - daj znać jak z tym bólem, a nospa nie pomaga?
ewa84 - Białystok, to jest akurat cena z gabinetu prywatnego mojego lekarza, ceny w klinikach prywatnych gdzie pracują lekarze ci sami co w poradni patologii ciąży to podobne - 230 zł za samo usg bliźniacze, a sama wizyta to pewnie dodatkowe 100-150 zł
Dzierzba mi lekarze mówili, ze akurat wielkość/waga to nie mają aż takiego znaczenia,raczej bada się płyn owodniowy, przepływ krwi w mózgu i widoczność pęcherzy moczowych. U mnie a dziś waga to 315 i 252 gramy. Jak czytałam na forum babyboom wątek o rozbieżnościach jakie są w wadze po porodzie to się przekonałam że to raczej standard, ze jest różnica.
Ja dziś jestem po wizycie i usg i lekarz robiący usg zapytał mnie "kto wymyślił to całe ttts?", czyli wszystko jest ok z maluchami. Widać siusiaki, będą chłopcy to raczej pewne.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2016, 13:41
ewa84, gigsa, Dzierzba, pragnaca dzidziusia, jenny88 lubią tę wiadomość
-
Sylika wrote:Dzięki gigsa widzę że twoje maluszki tak wcześnie urodzone a co było powodem ?
Crp ponad 219 i przedwczesne odejście wód u jednego z chłopaków -
Nietupska ja też jestem z Białegostoku. Również chciałam rodzić w prywatnej klinice u Arciszewskich i z tego samego powodu co u Ciebie też nie mogłam ogólnie miałam problem, bo nikt nie chciał prowadzić ciąży bliźniaczej. U kogo prowadzisz ciążę?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2016, 14:14
-
nick nieaktualny
-
Linka05 wrote:A czy któraś z Was ma do tego wózka foteliki i chciałaby sprzedać?
Linka05 lubi tę wiadomość
-
nietupska wrote:O to fajnie nie spodziewałam się nikogo po sąsiedzku tutaj
Mój lekarz - Docent Skotnicki. Przy częstotliwości usg co 2 tygodnie to częściej widuję innych lekarzy niż jego
Skotnickiego nie znam. Ja prowadziłam ciążę u Szamatowicza. -
A ja z okolic Białegostoku dokładnie z Zambrowa i teraz też mam mieć wizytę w poradni patologii ciąży i doktora Kulikowskiego . A i mój lekarz prowadzi ciążę blizniacza i płace 100zł Ale jeżdżę 40 km do lekarza bo u mnie w mieście to chcą 160zł Ale nie byłam przekonana do lekarza .
A z wieści bólowych okazało się ze nic mi nie jest mam poprostu ucisk na wątrobę , sledzionę i nerki no i na nerce prawej prawdopodobnie torbiel ale nie mogła jej dobrze uchwycić bo synuś tam ma nóżki i obraz się mazał bo zasłania też macica i od wód plodowych kolejne usg kontrolne tej nerki 3 mies. Po porodzie .Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2016, 19:56
gigsa lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny - posiadaczki tych (jak i rownież ja je nazywam) tramwajów, jak wyciągacie dziecko z tej tylnej gondoli??? Dla mnie to zawsze jakaś czarna magia, że tak jest umiejscowiona pod spodem dziwnie...
Wcale nie macie takich wielkich dzieciaczków dziewczyny, które tam wcześniej pisałyście ja w 32t5d urodziłam 1660 i 1870 i jak na taką ciąże jak moja to i tak giganty, a brzuch miałam niewielki. Więc Wasze w 31 czy 32tc to są takie myślę w sam raz
Odnośnie USG bliźniaczej ciąży to dziwi mnie fakt tak wysokiej stawki. U nas na Podhalu (jakby nie było drogo za wszystko ) to ja 150 placilam za wizyty i inni teżtak biorą. A genetyczne robil mi tez ten moj prowadzacy w takiej samej cenie. Ale nie jakies dodatkowe tylko wiadomo sprawdzenie kosci nosowej i przeziernosci karkowej glownie.
Sylika mocno sie oszczedzaj, najlepiej to wcale nie wstawaj z łóżka. U mnie tez szyjka i rozwarcie byly problemem wiec wiem cos na ten temat. Brzuch tez jak pisalam wyzej mialam nieduzy i malo kto wierzyl ze mam blizniaki, a i rowniez mi sie jeden synek wozil po szyjce i po kanale rodnym,pan doktor podczas badania dowcipnego czul stopke...
pragnaca dzidziusia, nietupska lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nietupska wrote:A gdzie rodziłaś i jak wspominasz?
Ogólnie na Warszawską nie mogę narzekać. Nie było tak źle jak niektórzy straszą