X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża bliźniacz
Odpowiedz

Ciąża bliźniacz

Oceń ten wątek:
  • Linka05 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za te prenatalne usg to ja też płaciłam dużo bo jeździłam do specjalisty w badaniach genetycznych ale za normalne wizyty, na których też jest usg to u nas się nie płaci 300 zł, masakra jakaś... Zależy od lekarzy ale u nas tak 100-150zł wizyta ze wszystkim.

nietupska, pragnaca dzidziusia lubią tę wiadomość

zem3wn15az3szllg.png
  • Sylika Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dziś i lekarza rodzinnego bo konałam z bólu tak mnie bolało pod prawym żebrem i ból pod łopatki promieniowal... :/ ledwo wysiedzialam w gabinecie ... Pani doktor mnie zmacala obejrzała wyniki badań i dostałam skierowanie na usg z podejrzeniem kamieni w drogach żółciowych ... Mam nadzieję że szybko mi zrobią to usg i dowiem się co mi jest ... Ten ból mnie poprostu paraliżuje jest okropny ... Nie mogę z bólu miejsca dobrać i mam dość ciąży z tego powodu :( poszłam się kąpać myślałam że ciepła woda mi ulzy ale nie wiele pomogło wyłam chyba z godzinę ... A nic nie zapowiada się kolorowo :

201604075381.png
    Bliźniaki dwujajowe córcia 2100g 50cm i synuś 2600g 52cm urodzone SN 34 tydzień
  • ewa84 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nietupska: skąd jesteś ze takie ceny?
    To specjalista od ciąż bliźniaczych? Oni zawsze więcej biorą ale pewnie warto...
    Ja w wawie płace 200zł za wizytę z usg co prawda nie u eksperta w dziedzinie bliźniąt ale ma do czynienia z takimi przypadkami jak ja :)
    Dziś jadę na usg genetyczne i ocZywiście za bliźnięta płaci się extra :p

iv094x39ir3hgbzx.png
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Mam pytanie do jednokosmówkówek.;) Czy u was w 12 tyg też była różnica w wielkości płodów? U mnie jest 5 mm i się trochę martwię.

Co do usg genetycznego. Mam 14.03. Koszt usg 470 zł, pappa 250 zł . Czy u was też tak drogo? Nie wiem czy robić pappę, bo czytałam, że w bliźniaczej ciąży wyniki nie są miarodajne.

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • Linka05 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezeli usg wykarze, że wszystko jest prawidłowo to nie ma po co robić pappy. To jest dalsza diagnostyka gdyby coś było niepokojacego. Niestety ale u specjalistow w genetycznych usg tyle sie płaci za prenatalne dwóch dzieciaczkow.

pragnaca dzidziusia lubi tę wiadomość

zem3wn15az3szllg.png
  • Linka05 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej Sylika żeby znaleźli powód tych bóli to może by dali Ci cos co by Ci ulzylo :-(

zem3wn15az3szllg.png
  • ewa84 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja płacę 390zł ( ciąża pojedyncza 290zł) więc chyba dobra cena jak się okazuje.

iv094x39ir3hgbzx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba wrote:
    Hej dziewczyny. Mam pytanie do jednokosmówkówek.;) Czy u was w 12 tyg też była różnica w wielkości płodów? U mnie jest 5 mm i się trochę martwię.

Co do usg genetycznego. Mam 14.03. Koszt usg 470 zł, pappa 250 zł . Czy u was też tak drogo? Nie wiem czy robić pappę, bo czytałam, że w bliźniaczej ciąży wyniki nie są miarodajne.

U Nas roznica wynosila 20% wiec duzo, obecnie 8%. Co wizyta to roznica malala, nie masz sie co martwic, lekarze to monitoruja I gdyby bylo cos nie tak powiedzieliby.

Dzierzba lubi tę wiadomość

• ewa84 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pragnaca: Twoje maluszki jak duże już są?

pragnaca dzidziusia lubi tę wiadomość

iv094x39ir3hgbzx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2016, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa84 wrote:
    pragnaca: Twoje maluszki jak duże już są?

Jutro mam wizyte to sie pochwale , ale juz powinny miec ponad kilogram :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylika - daj znać jak z tym bólem, a nospa nie pomaga?

ewa84 - Białystok, to jest akurat cena z gabinetu prywatnego mojego lekarza, ceny w klinikach prywatnych gdzie pracują lekarze ci sami co w poradni patologii ciąży to podobne - 230 zł za samo usg bliźniacze, a sama wizyta to pewnie dodatkowe 100-150 zł

Dzierzba mi lekarze mówili, ze akurat wielkość/waga to nie mają aż takiego znaczenia,raczej bada się płyn owodniowy, przepływ krwi w mózgu i widoczność pęcherzy moczowych. U mnie a dziś waga to 315 i 252 gramy. Jak czytałam na forum babyboom wątek o rozbieżnościach jakie są w wadze po porodzie to się przekonałam że to raczej standard, ze jest różnica.

Ja dziś jestem po wizycie i usg i lekarz robiący usg zapytał mnie "kto wymyślił to całe ttts?", czyli wszystko jest ok z maluchami. Widać siusiaki, będą chłopcy to raczej pewne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2016, 13:41

ewa84, gigsa, Dzierzba, pragnaca dzidziusia, jenny88 lubią tę wiadomość

• gigsa Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylika wrote:
    Dzięki gigsa widzę że twoje maluszki tak wcześnie urodzone a co było powodem ?

Crp ponad 219 i przedwczesne odejście wód u jednego z chłopaków

Dominik i Michał <3 <3 NASZE DWA SKARBY <3 <3
    6 maja 2015, 30t4d, ciąża dwukosmówkowa dwuowodniowa, Dominik 1460 g, Michał 1300 g
    zrz6jw4zxz0ng6cu.png
  • gigsa Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nietupska ja też jestem z Białegostoku. Również chciałam rodzić w prywatnej klinice u Arciszewskich i z tego samego powodu co u Ciebie też nie mogłam :( ogólnie miałam problem, bo nikt nie chciał prowadzić ciąży bliźniaczej. U kogo prowadzisz ciążę?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2016, 14:14

6 maja 2015, 30t4d, ciąża dwukosmówkowa dwuowodniowa, Dominik 1460 g, Michał 1300 g
    zrz6jw4zxz0ng6cu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2016, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to fajnie :) nie spodziewałam się nikogo po sąsiedzku tutaj ;)
    Mój lekarz - Docent Skotnicki. Przy częstotliwości usg co 2 tygodnie to częściej widuję innych lekarzy niż jego ;)

• gigsa Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Linka05 wrote:
    A czy któraś z Was ma do tego wózka foteliki i chciałaby sprzedać?
    Ja bym miała, ale chłopaki jeszcze ze 2 miesiące pojeżdżą w swoich

Linka05 lubi tę wiadomość

zrz6jw4zxz0ng6cu.png
  • gigsa Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nietupska wrote:
    O to fajnie :) nie spodziewałam się nikogo po sąsiedzku tutaj ;)
    Mój lekarz - Docent Skotnicki. Przy częstotliwości usg co 2 tygodnie to częściej widuję innych lekarzy niż jego ;)
    Ja też nie, bo raczej mało tu na bbf dziewczyn z Białego, a co dopiero w ciąży bliźniaczej :)
    Skotnickiego nie znam. Ja prowadziłam ciążę u Szamatowicza.

zrz6jw4zxz0ng6cu.png
  • Sylika Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja z okolic Białegostoku dokładnie z Zambrowa i teraz też mam mieć wizytę w poradni patologii ciąży i doktora Kulikowskiego . A i mój lekarz prowadzi ciążę blizniacza i płace 100zł ;) Ale jeżdżę 40 km do lekarza bo u mnie w mieście to chcą 160zł Ale nie byłam przekonana do lekarza .

A z wieści bólowych okazało się ze nic mi nie jest mam poprostu ucisk na wątrobę , sledzionę i nerki no i na nerce prawej prawdopodobnie torbiel ale nie mogła jej dobrze uchwycić bo synuś tam ma nóżki i obraz się mazał bo zasłania też macica i od wód plodowych kolejne usg kontrolne tej nerki 3 mies. Po porodzie .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2016, 19:56

gigsa lubi tę wiadomość

201604075381.png
    Bliźniaki dwujajowe córcia 2100g 50cm i synuś 2600g 52cm urodzone SN 34 tydzień
  • Misty87 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny - posiadaczki tych (jak i rownież ja je nazywam) tramwajów, jak wyciągacie dziecko z tej tylnej gondoli??? Dla mnie to zawsze jakaś czarna magia, że tak jest umiejscowiona pod spodem dziwnie...

Wcale nie macie takich wielkich dzieciaczków dziewczyny, które tam wcześniej pisałyście ;) ja w 32t5d urodziłam 1660 i 1870 i jak na taką ciąże jak moja to i tak giganty, a brzuch miałam niewielki. Więc Wasze w 31 czy 32tc to są takie myślę w sam raz ;-)

Odnośnie USG bliźniaczej ciąży to dziwi mnie fakt tak wysokiej stawki. U nas na Podhalu (jakby nie było drogo za wszystko ) to ja 150 placilam za wizyty i inni teżtak biorą. A genetyczne robil mi tez ten moj prowadzacy w takiej samej cenie. Ale nie jakies dodatkowe tylko wiadomo sprawdzenie kosci nosowej i przeziernosci karkowej glownie.

Sylika mocno sie oszczedzaj, najlepiej to wcale nie wstawaj z łóżka. U mnie tez szyjka i rozwarcie byly problemem wiec wiem cos na ten temat. Brzuch tez jak pisalam wyzej mialam nieduzy i malo kto wierzyl ze mam blizniaki, a i rowniez mi sie jeden synek wozil po szyjce i po kanale rodnym,pan doktor podczas badania dowcipnego czul stopke...

pragnaca dzidziusia, nietupska lubią tę wiadomość

Chłopcy 1jajowi,1ow i 1kosm, cc 32+5,waga 1880g i 1670g.
    1usahdgeb3da0ojs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2016, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gigsa wrote:
    Ja też nie, bo raczej mało tu na bbf dziewczyn z Białego, a co dopiero w ciąży bliźniaczej :)
    Skotnickiego nie znam. Ja prowadziłam ciążę u Szamatowicza.
    A gdzie rodziłaś i jak wspominasz?

• gigsa Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nietupska wrote:
    A gdzie rodziłaś i jak wspominasz?
    Niestety na Warszawskiej. Pojechałam tam, bo akurat ten szpital miał dyżur. Myślałam, że wezmą mnie tylko na obserwację na kilka dni, podadzą jakieś leki i wypuszczą do domu z nakazem leżenia oraz oszczędzania się. Niestety nad ranem jeden worek owodniowy był już prawie pusty. Lekarz zadecydował, że trzeba natychmiast ciąć i nie ma czasu na przeworzenie mnie do innego szpitala. Do tego mój gin i tak miał wtedy urlop i był za granicą, więc nawet się nie opierałam. Chciałam w Gigancie, bo tam pracuje gin, który prowadził moją ciążę. Oddział dla wcześniaków też mają duuużo lepiej zaopatrzony. Niestety nie udało się.
    Ogólnie na Warszawską nie mogę narzekać. Nie było tak źle jak niektórzy straszą

zrz6jw4zxz0ng6cu.png
‹‹ 148 149 150 151 152 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ