X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża bliźniacz
Odpowiedz

Ciąża bliźniacz

Oceń ten wątek:
  • Dea28 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam

Czy mogę do Was dołączyć?

pragnaca dzidziusia, Linka05, Sylika, Zetzet, nietupska, Fairuza lubią tę wiadomość

bfarxzdvl5a95qct.pngatdcj44jjj39fx4a.png
  • Karo Em Ekspertka

Wysłany: 16 marca 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dea28 wrote:
    Witam

Czy mogę do Was dołączyć?

Dawaj :)

Ale masz fajne zdjęcie przy suwaczku :)
    Ehh nigdy nie zapomnę, jak ja zobaczyłam takie 2 ciemne plamy ma pierwszym usg (gin ma swój monitor a pacjentki swój) to pomyślałam sobie "o żesz !#&$%#"...

pragnaca dzidziusia lubi tę wiadomość

preg.png
  • Linka05 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś mieliśmy wizytę :-) kluseczki mają 2190 i 2090 gram, położenie miednicowe i poprzeczne czyli bezwzględne wskazanie do cc. Szyjka w porządku. Wstępnie w 37tc kładziemy się do szpitala, mam się oszczędzać ile mogę. Mam nadzieję, że spokojnie wytrzymamy :-)

pragnaca dzidziusia, Karo Em, nietupska, ewa84, Misty87, Fairuza lubią tę wiadomość

zem3wn15az3szllg.png
  • Sylika Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Linka gratuluję super wieści :)

Linka05 lubi tę wiadomość

201604075381.png
    Bliźniaki dwujajowe córcia 2100g 50cm i synuś 2600g 52cm urodzone SN 34 tydzień
  • asiuś Ekspertka

Wysłany: 16 marca 2016, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się nieśmiało z Białegostoku!!! Dziewczyny dziś wielka radość ale i podwójny strach dwa bąble w 7t0d. Z tym że jeden ma 0,84 cm a drugiego nie dało się zmierzyć bo jest schowany no i tętna dość rozbierzne pierwszy człowiek 137 a ten schowany 164.

Napiszcie mi proszę jak to u Was było bo jestem zupełnie zdezorientowana

nietupska, pragnaca dzidziusia, Misty87, Fairuza lubią tę wiadomość

uwo9kw7iyrjkbtpx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2016, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam kolejną białostocznkę :) U mnie też jeden bliźniak zawsze schowany i lekarze męczą się z pomiarami :)

Ja dziś po wizycie u urologa, mówił, że póki nie mam ostrek kolki z gorączką to przy tym wodonerczu nic się nie robi raczej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2016, 18:27

• asiuś Ekspertka

Wysłany: 16 marca 2016, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A napiszcie kiedy Wam brzuszki wylazły . Dla mnie każda informacja jest na wagę złota.
    Może w gupie będzie raźniej

pasia27 lubi tę wiadomość

uwo9kw7iyrjkbtpx.png
  • Zetzet Ekspertka

Wysłany: 16 marca 2016, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dea - wolalam Cie i jestes :)

Asius - ja dzis zaczelam 11 tydzien i jeszcze brzuszka nie ma - a nie moge sie go doczekac :)

34bwdqk3lobtgyq7.png
  • Linka05 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie koło 11tc w obcislych rzeczach mozna już było cos zobaczyć :-)

zem3wn15az3szllg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2016, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w do 14 tygodnia lekko się zaokrąglał,n niewiele a potem wystrzelił jak szalony :)

• Magenta Ekspertka

Wysłany: 17 marca 2016, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam nowe koleżanki :) coraz wiecej nas tutaj...:)
    u mnie od 2 trymestru brzuch sie zaczął powiększać i teraz mam już około 120cm w obwodzie..a mimo to słyszę,że mam mały brzuch jak na bliźnięta :O nie wiem jakich gabarytów ode mnie oczekuje otoczenie :P

pragnaca dzidziusia, nietupska, Fairuza lubią tę wiadomość

5bd5222f11.png
  • Sylika Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asius witamy ;)
    Tętno bliźniąt nie jeest takie samo więc nie musisz się denerwować to jest w normie .
    A i mnie brzuszek wyskoczył w 14tc lekko dla mnie już było to zauwarzalne ale dla innych od 17tc jak byłam obcislo ubrana no i po 20 tc coraz bardziej stał się widoczny :)

201604075381.png
  • ewa84 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asiuś wrote:
    A napiszcie kiedy Wam brzuszki wylazły . Dla mnie każda informacja jest na wagę złota.
    Może w gupie będzie raźniej

u mnie brzuch jest już spory, jakis tydzien temu spotkałam znajomą teraz juz w 20tyg i miałyśmy takie same brzuchy :P
    Ale u mnie dodatkowo jajniki powiekszone sporo po stymulacji

A ja chcialam zapytac kiedy czułyście pierwsze ruchy dzieci?
    Czy tak samo jak w ciazy pojedynczej ok 18-22 tyg?

iv094x39ir3hgbzx.png
  • Linka05 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja poczułam w 20tc, wtedy wiedziałam, że to na pewno maluchy do mnie pukaja :-)

zem3wn15az3szllg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2016, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ruchy zaczelam czuc dosc pozno bo OK 22 tc , a to przez to, ze lozyska mam na przedniej scianie macicy.

• Linka05 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam właśnie jedno na przedniej a drugie na tylnej. Taka jestem opakowana dookola ;-)

pragnaca dzidziusia, Fairuza lubią tę wiadomość

zem3wn15az3szllg.png
  • Misty87 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak wlasnie jest z dziedzicznoscia, ze od strony kobiety ponoc tylko. Faceci nie maja nic do tego :-)

Mnie brzuszek bylo widac okolo 14-15tc.
    Ruchy pozno bo po 20tc. Mialam lozysko na przedniej scianie i nie mialam tych przyjemności oglądać np takich wyraznych ruchow i kopniakow :(
    Linka ale masz juz duze pociechy!! Teraz to juz nic im nie grozi raczej :-*

Witamy nowe blizniacze :-) powodzenia zycze!

pragnaca dzidziusia, Linka05 lubią tę wiadomość

Chłopcy 1jajowi,1ow i 1kosm, cc 32+5,waga 1880g i 1670g.
    1usahdgeb3da0ojs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2016, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie dziś przepuścili w kolejce na poczcie :D

Szkoda, że ludzie tak rzadko okazują empatię. Ostatnio jak siedziałam u urologa to pan po operacjach kręgosłupa poprosił mnie o przepuszczenie bo mu ciężko siedzieć (był cały pokiereszowany i miał jakieś usztywniacze jeszcze na rękach... ledwo chodził) to jakiś facet za mną zrobił awanturę na całą przychodnię, że on nie wyraża zgody, że go nie zapytaliśmy itp. Wariat :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 13:12

• Sylika Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi kiedyś syn zachorował na rotawirusa i biegunki sama woda zadzwoniłam do ośrodka czy mnie przyjmą bo to wieczór był i pielęgniarka mówi że ok mogę przyjechać ale kolejka była jakieś 5 osób przedemna i poprosiłam żeby mnie przepuscili bo mi syn na rękach leciał a baba mówi że ona też siedzi czeka to ja też mogę. Płakać mi się chciało a mały tak robił że z pampersa wylatywalo
    .i od tamtej pory powiedziałam sobie ze nikogo nie wpuszcze i teraz będąc w ciąży siedzę w kolejce na usg jamy brzusznej przyszedł facet jakieś dwie młode i doszła starsza kobieta i mówi że ja bardzo boli brzuch i ona musi szybko a ja druga w kolejce i facet mówi że ja pusci a ja mówię że jak ja pusci to ja też wchodzę przed nim swojej kolejki i impwionej godziny nie będę tracić j mówię zresztą jestem w ciąży i mnie też boli . M o ze jestem chamica Ale wiele sytuacji mnie nauczyło a stary żeby umierał nie wpuszcze bo stare firmie mają czas siedzieć w przychodniach skoro wciąż tam siedzą i praca ich nie goni ani żadne inne ważne obowiązki dlatego ja nie opuszczam nawet po wynik do laboratorium . ;)

201604075381.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2016, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w sumie dla starszych osób, które wyglądają mi na jędzowate też nie ustępuje, a już na pewno nie ustępuję w autobusie miejsca, no chyba że wyglądają na ewidentnie schorowane. Ten pan, któremu ustąpiłam naprawdę źle wyglądał.

A mam pytanie, czy jest jakiś termin od którego lekarz powinien badać szyjkę macicy? Ja nie miałam w ogóle badanej jeszcze...

‹‹ 151 152 153 154 155 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ