Ciąża bliźniacz
-
WIADOMOŚĆ
-
Dea28 wrote:Witam
Czy mogę do Was dołączyć?
Dawaj
Ale masz fajne zdjęcie przy suwaczku
Ehh nigdy nie zapomnę, jak ja zobaczyłam takie 2 ciemne plamy ma pierwszym usg (gin ma swój monitor a pacjentki swój) to pomyślałam sobie "o żesz !#&$%#"...pragnaca dzidziusia lubi tę wiadomość
-
My dziś mieliśmy wizytę kluseczki mają 2190 i 2090 gram, położenie miednicowe i poprzeczne czyli bezwzględne wskazanie do cc. Szyjka w porządku. Wstępnie w 37tc kładziemy się do szpitala, mam się oszczędzać ile mogę. Mam nadzieję, że spokojnie wytrzymamy
pragnaca dzidziusia, Karo Em, nietupska, ewa84, Misty87, Fairuza lubią tę wiadomość
-
Witam się nieśmiało z Białegostoku!!! Dziewczyny dziś wielka radość ale i podwójny strach dwa bąble w 7t0d. Z tym że jeden ma 0,84 cm a drugiego nie dało się zmierzyć bo jest schowany no i tętna dość rozbierzne pierwszy człowiek 137 a ten schowany 164.
Napiszcie mi proszę jak to u Was było bo jestem zupełnie zdezorientowananietupska, pragnaca dzidziusia, Misty87, Fairuza lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWitam kolejną białostocznkę U mnie też jeden bliźniak zawsze schowany i lekarze męczą się z pomiarami
Ja dziś po wizycie u urologa, mówił, że póki nie mam ostrek kolki z gorączką to przy tym wodonerczu nic się nie robi raczej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2016, 18:27
-
nick nieaktualny
-
witam nowe koleżanki coraz wiecej nas tutaj...
u mnie od 2 trymestru brzuch sie zaczął powiększać i teraz mam już około 120cm w obwodzie..a mimo to słyszę,że mam mały brzuch jak na bliźnięta nie wiem jakich gabarytów ode mnie oczekuje otoczenie
pragnaca dzidziusia, nietupska, Fairuza lubią tę wiadomość
-
Asius witamy
Tętno bliźniąt nie jeest takie samo więc nie musisz się denerwować to jest w normie .
A i mnie brzuszek wyskoczył w 14tc lekko dla mnie już było to zauwarzalne ale dla innych od 17tc jak byłam obcislo ubrana no i po 20 tc coraz bardziej stał się widocznypragnaca dzidziusia lubi tę wiadomość
-
asiuś wrote:A napiszcie kiedy Wam brzuszki wylazły . Dla mnie każda informacja jest na wagę złota.
Może w gupie będzie raźniej
u mnie brzuch jest już spory, jakis tydzien temu spotkałam znajomą teraz juz w 20tyg i miałyśmy takie same brzuchy
Ale u mnie dodatkowo jajniki powiekszone sporo po stymulacji
A ja chcialam zapytac kiedy czułyście pierwsze ruchy dzieci?
Czy tak samo jak w ciazy pojedynczej ok 18-22 tyg? -
nick nieaktualny
-
Tak wlasnie jest z dziedzicznoscia, ze od strony kobiety ponoc tylko. Faceci nie maja nic do tego
Mnie brzuszek bylo widac okolo 14-15tc.
Ruchy pozno bo po 20tc. Mialam lozysko na przedniej scianie i nie mialam tych przyjemności oglądać np takich wyraznych ruchow i kopniakow
Linka ale masz juz duze pociechy!! Teraz to juz nic im nie grozi raczej :-*
Witamy nowe blizniacze powodzenia zycze!pragnaca dzidziusia, Linka05 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA mnie dziś przepuścili w kolejce na poczcie
Szkoda, że ludzie tak rzadko okazują empatię. Ostatnio jak siedziałam u urologa to pan po operacjach kręgosłupa poprosił mnie o przepuszczenie bo mu ciężko siedzieć (był cały pokiereszowany i miał jakieś usztywniacze jeszcze na rękach... ledwo chodził) to jakiś facet za mną zrobił awanturę na całą przychodnię, że on nie wyraża zgody, że go nie zapytaliśmy itp. WariatWiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 13:12
-
Mi kiedyś syn zachorował na rotawirusa i biegunki sama woda zadzwoniłam do ośrodka czy mnie przyjmą bo to wieczór był i pielęgniarka mówi że ok mogę przyjechać ale kolejka była jakieś 5 osób przedemna i poprosiłam żeby mnie przepuscili bo mi syn na rękach leciał a baba mówi że ona też siedzi czeka to ja też mogę. Płakać mi się chciało a mały tak robił że z pampersa wylatywalo
.i od tamtej pory powiedziałam sobie ze nikogo nie wpuszcze i teraz będąc w ciąży siedzę w kolejce na usg jamy brzusznej przyszedł facet jakieś dwie młode i doszła starsza kobieta i mówi że ja bardzo boli brzuch i ona musi szybko a ja druga w kolejce i facet mówi że ja pusci a ja mówię że jak ja pusci to ja też wchodzę przed nim swojej kolejki i impwionej godziny nie będę tracić j mówię zresztą jestem w ciąży i mnie też boli . M o ze jestem chamica Ale wiele sytuacji mnie nauczyło a stary żeby umierał nie wpuszcze bo stare firmie mają czas siedzieć w przychodniach skoro wciąż tam siedzą i praca ich nie goni ani żadne inne ważne obowiązki dlatego ja nie opuszczam nawet po wynik do laboratorium . -
nick nieaktualnyJa w sumie dla starszych osób, które wyglądają mi na jędzowate też nie ustępuje, a już na pewno nie ustępuję w autobusie miejsca, no chyba że wyglądają na ewidentnie schorowane. Ten pan, któremu ustąpiłam naprawdę źle wyglądał.
A mam pytanie, czy jest jakiś termin od którego lekarz powinien badać szyjkę macicy? Ja nie miałam w ogóle badanej jeszcze...