Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża bliźniacz
Odpowiedz

Ciąża bliźniacz

Oceń ten wątek:
  • Dea28 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam

Czy mogę do Was dołączyć?

nick nieaktualny, Linka05, Sylika, Zetzet, nick nieaktualny, Fairuza lubią tę wiadomość

bfarxzdvl5a95qct.pngatdcj44jjj39fx4a.png
  • Karo Em Ekspertka

Wysłany: 16 marca 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dea28 wrote:
    Witam

Czy mogę do Was dołączyć?

Dawaj :)

Ale masz fajne zdjęcie przy suwaczku :)
    Ehh nigdy nie zapomnę, jak ja zobaczyłam takie 2 ciemne plamy ma pierwszym usg (gin ma swój monitor a pacjentki swój) to pomyślałam sobie "o żesz !#&$%#"...

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

preg.png
  • Linka05 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś mieliśmy wizytę :-) kluseczki mają 2190 i 2090 gram, położenie miednicowe i poprzeczne czyli bezwzględne wskazanie do cc. Szyjka w porządku. Wstępnie w 37tc kładziemy się do szpitala, mam się oszczędzać ile mogę. Mam nadzieję, że spokojnie wytrzymamy :-)

nick nieaktualny, Karo Em, nick nieaktualny, ewa84, Misty87, Fairuza lubią tę wiadomość

zem3wn15az3szllg.png
  • Sylika Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Linka gratuluję super wieści :)

Linka05 lubi tę wiadomość

201604075381.png
    Bliźniaki dwujajowe córcia 2100g 50cm i synuś 2600g 52cm urodzone SN 34 tydzień
  • asiuś Ekspertka

Wysłany: 16 marca 2016, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się nieśmiało z Białegostoku!!! Dziewczyny dziś wielka radość ale i podwójny strach dwa bąble w 7t0d. Z tym że jeden ma 0,84 cm a drugiego nie dało się zmierzyć bo jest schowany no i tętna dość rozbierzne pierwszy człowiek 137 a ten schowany 164.

Napiszcie mi proszę jak to u Was było bo jestem zupełnie zdezorientowana

nick nieaktualny, nick nieaktualny, Misty87, Fairuza lubią tę wiadomość

uwo9kw7iyrjkbtpx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2016, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam kolejną białostocznkę :) U mnie też jeden bliźniak zawsze schowany i lekarze męczą się z pomiarami :)

Ja dziś po wizycie u urologa, mówił, że póki nie mam ostrek kolki z gorączką to przy tym wodonerczu nic się nie robi raczej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2016, 18:27

• asiuś Ekspertka

Wysłany: 16 marca 2016, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A napiszcie kiedy Wam brzuszki wylazły . Dla mnie każda informacja jest na wagę złota.
    Może w gupie będzie raźniej

pasia27 lubi tę wiadomość

uwo9kw7iyrjkbtpx.png
  • Zetzet Ekspertka

Wysłany: 16 marca 2016, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dea - wolalam Cie i jestes :)

Asius - ja dzis zaczelam 11 tydzien i jeszcze brzuszka nie ma - a nie moge sie go doczekac :)

34bwdqk3lobtgyq7.png
  • Linka05 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie koło 11tc w obcislych rzeczach mozna już było cos zobaczyć :-)

zem3wn15az3szllg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2016, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w do 14 tygodnia lekko się zaokrąglał,n niewiele a potem wystrzelił jak szalony :)

• Magenta Ekspertka

Wysłany: 17 marca 2016, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam nowe koleżanki :) coraz wiecej nas tutaj...:)
    u mnie od 2 trymestru brzuch sie zaczął powiększać i teraz mam już około 120cm w obwodzie..a mimo to słyszę,że mam mały brzuch jak na bliźnięta :O nie wiem jakich gabarytów ode mnie oczekuje otoczenie :P

nick nieaktualny, nick nieaktualny, Fairuza lubią tę wiadomość

5bd5222f11.png
  • Sylika Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asius witamy ;)
    Tętno bliźniąt nie jeest takie samo więc nie musisz się denerwować to jest w normie .
    A i mnie brzuszek wyskoczył w 14tc lekko dla mnie już było to zauwarzalne ale dla innych od 17tc jak byłam obcislo ubrana no i po 20 tc coraz bardziej stał się widoczny :)

201604075381.png
  • ewa84 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asiuś wrote:
    A napiszcie kiedy Wam brzuszki wylazły . Dla mnie każda informacja jest na wagę złota.
    Może w gupie będzie raźniej

u mnie brzuch jest już spory, jakis tydzien temu spotkałam znajomą teraz juz w 20tyg i miałyśmy takie same brzuchy :P
    Ale u mnie dodatkowo jajniki powiekszone sporo po stymulacji

A ja chcialam zapytac kiedy czułyście pierwsze ruchy dzieci?
    Czy tak samo jak w ciazy pojedynczej ok 18-22 tyg?

iv094x39ir3hgbzx.png
  • Linka05 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja poczułam w 20tc, wtedy wiedziałam, że to na pewno maluchy do mnie pukaja :-)

zem3wn15az3szllg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2016, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ruchy zaczelam czuc dosc pozno bo OK 22 tc , a to przez to, ze lozyska mam na przedniej scianie macicy.

• Linka05 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam właśnie jedno na przedniej a drugie na tylnej. Taka jestem opakowana dookola ;-)

nick nieaktualny, Fairuza lubią tę wiadomość

zem3wn15az3szllg.png
  • Misty87 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak wlasnie jest z dziedzicznoscia, ze od strony kobiety ponoc tylko. Faceci nie maja nic do tego :-)

Mnie brzuszek bylo widac okolo 14-15tc.
    Ruchy pozno bo po 20tc. Mialam lozysko na przedniej scianie i nie mialam tych przyjemności oglądać np takich wyraznych ruchow i kopniakow :(
    Linka ale masz juz duze pociechy!! Teraz to juz nic im nie grozi raczej :-*

Witamy nowe blizniacze :-) powodzenia zycze!

nick nieaktualny, Linka05 lubią tę wiadomość

Chłopcy 1jajowi,1ow i 1kosm, cc 32+5,waga 1880g i 1670g.
    1usahdgeb3da0ojs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2016, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie dziś przepuścili w kolejce na poczcie :D

Szkoda, że ludzie tak rzadko okazują empatię. Ostatnio jak siedziałam u urologa to pan po operacjach kręgosłupa poprosił mnie o przepuszczenie bo mu ciężko siedzieć (był cały pokiereszowany i miał jakieś usztywniacze jeszcze na rękach... ledwo chodził) to jakiś facet za mną zrobił awanturę na całą przychodnię, że on nie wyraża zgody, że go nie zapytaliśmy itp. Wariat :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 13:12

• Sylika Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi kiedyś syn zachorował na rotawirusa i biegunki sama woda zadzwoniłam do ośrodka czy mnie przyjmą bo to wieczór był i pielęgniarka mówi że ok mogę przyjechać ale kolejka była jakieś 5 osób przedemna i poprosiłam żeby mnie przepuscili bo mi syn na rękach leciał a baba mówi że ona też siedzi czeka to ja też mogę. Płakać mi się chciało a mały tak robił że z pampersa wylatywalo
    .i od tamtej pory powiedziałam sobie ze nikogo nie wpuszcze i teraz będąc w ciąży siedzę w kolejce na usg jamy brzusznej przyszedł facet jakieś dwie młode i doszła starsza kobieta i mówi że ja bardzo boli brzuch i ona musi szybko a ja druga w kolejce i facet mówi że ja pusci a ja mówię że jak ja pusci to ja też wchodzę przed nim swojej kolejki i impwionej godziny nie będę tracić j mówię zresztą jestem w ciąży i mnie też boli . M o ze jestem chamica Ale wiele sytuacji mnie nauczyło a stary żeby umierał nie wpuszcze bo stare firmie mają czas siedzieć w przychodniach skoro wciąż tam siedzą i praca ich nie goni ani żadne inne ważne obowiązki dlatego ja nie opuszczam nawet po wynik do laboratorium . ;)

201604075381.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2016, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w sumie dla starszych osób, które wyglądają mi na jędzowate też nie ustępuje, a już na pewno nie ustępuję w autobusie miejsca, no chyba że wyglądają na ewidentnie schorowane. Ten pan, któremu ustąpiłam naprawdę źle wyglądał.

A mam pytanie, czy jest jakiś termin od którego lekarz powinien badać szyjkę macicy? Ja nie miałam w ogóle badanej jeszcze...

‹‹ 151 152 153 154 155 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ