Ciąża bliźniacz
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny jesli moge podpowiedziec ..nie kupujcie odrazu duzej ilosci pampersow jednej firmy. Kupcie mniejsze paczki i wyprobujcie. Dzieci sa rozne i pupcie tez roznie reaguja mojej znajomej coreczka moze nosic tylko Pampersa inne strasznie uczulaly a ona nakupila zapas Dady bo w promocji byly i pozniej rozdawala po rodzinie i znajomych
gigsa, pirelka lubią tę wiadomość
-
Izabela23 wrote:
Pewnie już nie raz pisalyscie,ale zapytam. W ktoryn tygodniu zaczelyscie kupować drobiazgi dla maluchow?
Pierwsze ubranka jakos kolo 25 tc. Lozeczka i wozek tez bo trafila sie okazja uzywane w dobrym stanie wiec kupilismy. -
Czesc dziewczyny.chwile mnie nie było a tu tyle wpisów.Super!
Dea,wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia!Co do szyjki,moja ostatnio miała 3.1cm ,więc wg mnie 4cm to bardzo dobrze!
Ewa,dzięki że pytasz,ja mam się ok,wiadomo twardnienie brzucha,bóle pleców itp.,ale ogólnie jest dobrze.
Pirelka,współczuje jeśli chodzi o zęby,już tyle się wycierpiałas,a chyba jeszcze nie koniec
Gigsa i mycha,dzięki za cenne wskazówki,ja na pewno też je sobie pospisuję!
Coś miałam napisać jeszcze do pozostałych dziewczyn,ale już się pogubiłam co i komu..
Dea28 lubi tę wiadomość
-
ewa84 wrote:Moja szyjka to przy waszych nie istnieje :p
-
Izabela23 wrote:A w ile ma Twoja? Jak mi gin ostatnio,że szyja długa,bo z 3,6cm po założeniu szwu i ciaglym leżeniu zrobiła się 4,8 malo oczy na wierzch mi nie wyszly (chyba,że zle zmierzył)
Dzień dobry.No mi tez to się wydaje niemożliwe..
Moja ostatnio miała 3.1,więc bez rewelacji,tym bardziej ,że skróciła się o 1cm w miesiąc.Inna sprawa,że nie oszczędzam się tak jak bym miała.. -
Tzn wydluzyc sie może,bo w poprzedniej ciazy mialam 11mm a od lzenia i szwu zrobilo sie jej chuba z conajmniej cm wiecej
A teraz jak szew mialam zakladany to szyjka nie była jeszcze mocno skrocona tylko slaba miekka i może dlatego teraz sie wydluzyla. No biorąc oczywiście pod uwagę fakt ze ja cały czas leżę moja aktywnosc to wstanie do wc i tak jak dzis ewentualnie na badania.
Nawet jak ma mniej niz gin powoedzial to w kazdym badz razie jest dluga mówił.
-
No to jestem zdziwiona, ale najważniejsze że trzyma i jest ok. Pamiętam że u Ciebie był inny problem.
Ja też sporo leżę. Wstaje czasem do sklepu lub apteki, zrobić śniadanko czy coś Bo obiady przejął mąż. A tak na prawdę najwięcej wysiłku sprawia wizyta w szpitalu. Niby samochodem, ale tam czekanie bo są opóźnienia nawet 1,5 h później szukanie lekarki po szpitalu z wynikami i też czekanie zazwyczaj...
Fairuza: mi się skrócila 1cm w ciągu 10 dni byłam zdziwiona ze tak szybko to się może zmieniać, ale faktycznie w tym okresie miałam wrażenie gorszego samopoczucia, kłucie w pochwie, twardy brzuch. -
Dziękuję za życzenia mam nadzieje, że sie wszystkie spełnią :*
Ja na początku miałam szyjke prawie 6cm - widze co lekarz to opinia, kazał leżeć więc staram się jak najwięcej siedzieć/leżeć. Teraz oglądam sobie mebelki dla dzieci na internecie bo robimy im pokoik i pomału chce sobie zacząć wszystko prać i prasować. Jak zrobimy sypialnie to pojedziemy po łóżeczka do mojej siostry i zostanie mi kupienie kosmetyków i wózka i ewentualnie jakichś drobnostek. Wolę sama kupić niż potem mąż by musiał latać i sam kupować. Jeju w ogóle po tylu latach nie moge sie przyzwyczaić mówić do niego mąż -
U mnie się skróciła pewnie przez tą moja aktywność,nie mogę usiedzieć czy ulezec dłużej niż 20min ,mało tego dużo chodzę,robię zakupy itd.Choc w tych ostatnich dniach jestem jakas taka ospała i bardziej zmęczona,cęsciej mam skurcze/twardnienie brzucha i już nie są bezbolesne.
A jeszcze takie pytanko intymne:jak sobie radzicie w "tych " sprawach?Ja już od początku mam zakaz baraszkowania, na początku mi to nie przeszkadzało bo nie miałam ochoty.Teraz wręcz przeciwnie,wczoraj nawet śniło mi się ,że szczytuję,co mnie zbudziło i ku zaskoczeniu stwierdziłam,że jeszcze to czuję.. -
Fairuza w kwestiach intymnych u nas też zakaz od początku, pierwsze tygodnie były ciężkie i tez mi się zdarzyło we śnie tak jak tobie u mnie dodatkowo ciezej bylo jak maz ciagle za granica i wrócił to takiej bliskości człowiek potrzebował a tu zonk zakaz teraz jakos lzej. Ostatnio jak mąż byl w Pl to go celowo "podpuszczalam" i chcialam sprawdzić czy by się złamał to skubaniec powiedział,że za karę bede spać w drugim pokoju jak nie przestanę oczywiście moje podpuszczanie to zarty byly i on to wiedział