Ciąża bliźniacz
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja butelki mam z Canpola z tych tanszych ale smoczki takie zwykle autonomiczne z bebydrem z rossmana kupilam do nich takie 0-6 miesiecy ciagle uxywam jeszcze, bo z Aventu i tych oryginalnych smoczkow z Canpola nie chcieli pic.
U nas bardzo przydatny byl i jest aspirstor do noska. Kupilam Canpola i jestem zadowolona. Nasi chlopcy ulewali i te noski trzeba bylo im codziennie czyscic. Do tego sol fizjologiczna ale lepsza woda morska w sprayu dla niemowlatewa84 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Pirelka ja pisalam wyzej ze mam aspiratot Canpola i bardzo sie sprawdza.
Do oczu sol fizjoligiczna. Raz dziennie zakraplalam i przecieralam gazikiem.
Platki kosmetyczne te duze bardzo przydatne. Uzywamy do mycia buziek woda przegotowana, pupy, raczek w ciagu dnia bo brudki sie zbieraja miedzy palcami. Idzie tego sporo.
Szczotka, grzebyk. Ja kupilam ale moje chlopaki niezbyt owlosione wiec nie uzywamy jeszcze.
Do paznokci uzywam nozyczek choc kupilam tez zestaw z cazkami. Ale wole nozyczki. Obcinam raz w tygodniu.
Na jakies odparzenia pod szyja , pod paszkami polecam zwykla make ziemiaczana.
Smoczki uspokajajace. Nie uzywalismy na poczatku ale predzej czy pozniej wiekszos dzieci z nich korzysta. Mialam na poczatku Avent , teraz Lovi i tez im pasuja.
Lancuszki do smoczkow - korzystamy na wyjscia, przydatne bo smoki lubia wypadac z ust
Patyczki z ogranicznikiem przydaja sie do czyszczenia malzowin usznych ale nie uzywam czesto.
Do kikuta pepowinowego Octanisept i dokladnie czyscic gazikiem. Nie bojcie sie wywijac kikuta na rozne strony przy czyszczeniu. Ja sie balam i Wojtkowi dlugo nie chcial odpacs. Takze Octanisept , gazik i wycieramy dokladnie z kazdej strony i na boki, dol, gora
Gigsa a jaka mialas poduszke do karmienia? Ja mialam rogala duzego typu kojec na ktorym spalam w ciazy ale przy karmieniu nie sprawdzil sie ostatecznie karmilam trzymajac ich na poduszce lub na lezaco na lozku. No i ja karmilam osobno. Jakos nie potrafilam ogarnac obu naraz strasznie sie wiercili i nie lubili lezec razem przy karmieniu wiec odpuscilam.
Ja karmilam piersia i dokarmialam mm. Czasem odciagalam swoje mleko ale mialam laktator reczny Canpol. Nie byl zly ale jesli kos chce codziennie odciagac to niestety reka by nie wytrzymala od pompowania
-
nick nieaktualny
-
A i wkladki laktacyjne. Mialam NUK sa ok i BabyOno okropne rozwarstwialy sie i zwijaly w staniku.
Kocyki mam od poczatku 8szt i przydaja sie bardzo. Z kocykow robilismy rozki i zawijalismy chlopakow. Rozki uzywalismy tylko w szpitalu i zaraz po powrocie do domu potem kocyki.
Przewijak. Super sprawa bez nigo moj kregoslup by nie wytrzymal. Na przewijak mamy przescieradlo bo flnelowa pieluszka sie sciagala i kladlam podklady bo prawie zawsze albo obsikali albo ulali -
Chyba wieczorem zapiszę sobie wszystko w notesie
Ja dzis źle sie czuje, nie dość,że cisnienie niskie to jeszcze brzuch mi dzisiaj twardnieje... wrr, oby do poniedziałku, jakoś dawno tak się nie steesowalam przed wizyta jak teraz -
Jestem i ja. Już jako mężatka. wesele było super.
Fairuza opuchlizne miałam jakieś 2-3 dni smarowałam żelem i leżałam i zeszło. a najlepsze ze nogi mi spuchły jak na zewnątrz padał deszcz to nie taki zły wynik cukru bo ja na początku miałam coś koło 5.3 i lekarz mówił że jak w ciąży to super.
ewa życze zdrówka i wytrwałości
pirelka fajnie że wszystko dobrze, a jaką masz długą szyjke? bo ja mam 4cm i mówił gin że na granicy długości i mam dużo leżeć. też mam trochę badań do zrobienia ale na szczęście gin wypisuje mi skierowanie na fundusz. ludzie są okropni choć ja jeszcze na szczęście nie spotkałam sie z nieżyczliwością...ja miałam hemoglobine 11.4 i dostałam żelazo w tabletkach. ja mam dla dzieci po cieniuteńkiej podusi i kołderce, ale mam tez i śpiworki wszystko wyjdzie w praniu. mieszkanie mamy bardzo ciepłe więc nie chce ich też przegrzewać.
Zetzet fajnie, że wszystko wporządku u Ciebie
ja mam sporo ubranek 50rozm. a 44 mam może dwie sztuki. mysle że wystarczy.
Izabela23, nietupska lubią tę wiadomość
-
Dea: no to powodzenia na nowej drodze życia tak oficjalnie już :p
4cm to długa szyjka no ale to też sprawa indywidualna bo ważne czy trzyma czy się skraca, a odpoczynek nie zaszkodzi na pewno
Izabela: może lekka kawka? Ja od wczoraj mam straszną ochotę :p przed ciążą piłam po 2,3 dziennie
Mierzysz ciśnienie?
Fairuza: jak tam samopoczucie?Dea28 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWróciłam od dentysty, dzisiaj nie najlepiej ze mną.. chyba pogoda, stres i może ta niska hemoglobina tak wpływa.
Kicham i smarkam jak szalona od pylenia traw u dentysty pierwszy raz było słabo, nie jakoś tragicznie, ale dziwnie mi się zrobiło i zdenerwowałam się dodatkowo.. musiała mnie na chwilę posadzić. Jakoś udało się dotrwać do końca, bo potem już nie leżałam tak strasznie na płasko z odchyloną głową więc dałam radę.
Oczywiście dziura gigant i inne też nie ciekawie wyglądają Wykończę się normalnie.
Pytałam o to żelazo na zęby, mówiła żeby się nie bać bo te dawne żelaza niszczyły zęby, a teraz już takie nie są i raczej nie będą mi się bardziej psuć od tego.
Zaraz jedziemy na dworzec po teściową, a dzisiaj zdecydowanie nie mój dzień
Dea, nie wiem jaką mam długą bo nie pytam ile ma cm żeby sobie tym głowy nie zajmować. Ufam lekarce, mówiła że długa i spokojnie kolejny raz za 2 tyg. dopiero możemy zbadać.
GRATULUJĘ Ślubu i wszystkiego co najpiękniejsze na Nowej Drodze Życia :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2016, 12:44
Dea28 lubi tę wiadomość
-
Pisałam, że woda morska do noska i odciągałam najpierw gruszką 2 z miękką końcówką (dziurki w noskach wcześniaków są malusie) potem aspiratorem Frida do dziś.
Do karmienia miałam fasolkę. Też karmiłam osobno, bo obaj na raz się kręcili i jakoś no nie szło.
Prześcieradło na przewijak i podkłady - też uzywaliśmy dość długo.
Wkładki laktacyjne dla mnie najlepsze były z J&J. Z Nuk też ok. Z TT i Baby Ono też mi nie podeszły.
Smoczki uspokajające TT i używamy do dziś. Lovi i Avent też są dobre.
Polecam też wkladki żelowe na obolałe sutki.
Octanisept na kikut pępowinowy bardzo dobrze się sprawdzaWiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2016, 12:43
mycha28 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa właśnie kupiłam te pieluszki happy, zamówiłam większą ilość w bdsklep bo w rossmanie akurat nie mieli pampersów i musiałam obskoczyć kilka rossmanów, żeby w końcu znaleźć. Na sali wcześniaków inne dzieciaczki też mają te happy właśnie.
Ja kupiłam wkładki do biustonosza johnson&johnson ale na noc, kiedy śpię w sportowym biustonoszu nie sprawdzają się, plaster jest bardzo mały i słaby i nie trzyma, na dzień są ok.
Jeżeli chodzi o aspirator do noska to kupiłam canpol,wszyscy polecali jako lepszy od fridy w tym, że ma miękką końcówkę.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2016, 14:07
-
Dea, gratuluję i życzę wszystkiego co najlepsze na nowej drodze abyście zawsze mieli z górki,a nigdy pod górkę
Ewa mierzę cisnienie i musialam wypić kawke bo miałam 100/61 teraz .
Pirelka współczuję dentysty, ja wczoraj poczytałam o dentyscie to dzisiaj śniło mi się,że ze kestem u dentysty chyba muszę też odwiedzić
Pewnie już nie raz pisalyscie,ale zapytam. W ktoryn tygodniu zaczelyscie kupować drobiazgi dla maluchow?Dea28 lubi tę wiadomość