Ciąża bliźniacz
-
WIADOMOŚĆ
-
Jestem po wizycie wszystko ok maluszki maja po 222 i 225gramów będzie córeczka i synek jak bede sie dobrze czula to mogę troszke pochodzic aby te kosci mniej bolały. Ból w prawym boku spowodowany tym,ze moja corka postanowila sie tam ulokowac i wsadzic tam głowę
Mam wiecej pic bo leukocytów za duzo ogolnue wyniki supergigsa, nietupska, Dea28 lubią tę wiadomość
-
Super Izabela!
Fairuza: kiedy masz kolejną wizytę?
Mi wydaje się ze któraś jeSt nóżkami do dołu bo czuję czasami kopniaki po kroczu :p
Ostatnio miałam tak że w pt na wizycie pierwsza główka do dołu a druga nóżkami a we wtorek już poprzecznie zobaczymy
Dziś kiepsko się czuję brzuch się stawia i lekko szyjke czuję jakby nspueranie a to przez to malowanie bo wstałam dziś poscierac kurze i zmywarkę ogarnąć, zrobić sobie jesc i to wystarczyło. Masakra.
Dlatego z jednej strony wolałabym być w szpitalu bo nic kompletnie nie musiałabym robić. A tak mąż czasem nie jest w stanie ogarnąć wszystkiego a jak mnie nie będzie to spokój będzie miał :p a Mi jeść podaja posprzatają itd. -
Super wieści Izabela!Parka jak u mnie.I u mnie tez córa po prawej stronie,głową rozpycha mi bok jakby urządziła sobie z niego worek treningowy Dzieciaczki zdrowe i równo ci rosną,a to najważniejsze!
Ewa,ja mam wizyte za 2tyg,dokładnie 28 czerwca,,ciekawa jestem co wymodzą moje wiercipięty.Ja z kolei kopniaki na dole dostaję od syna,czasem mam wrażenie ,że boksuje sie z moim jelitem grubym
A ty nie przeginaj z tym sprzątaniem,leż i odpoczywaj jak najwięcej,mąż na pewno sobie poradzi.Może nie zrobi tego tak dobrze jak ty,ale najważniejsze rzeczy powinien ogarnąć.
Pirelka a ty jak?Goście odjechali?Odpoczywasz czy ciągle w ruchu? -
nick nieaktualnyFairuza fajnie, że dobrze poszło Ci na badaniu Szkoda, że wynik tak późno poznasz
Ale trzymam kciuki, by był dobry
U mnie była masakra u dentysty, jestem dobita.. nie bolało, ale bita godzinę siedziałam z otwarta buzią a dziura była większa niż wszystkie inne teraz jak coś zacznie reagować to kanałowy kolejny, bo z niego została jedna ścianka tylko, a resztę musiała odbudować. Na razie nawala mnie dziąsło, bo musiała jakoś ząb odbudować.. wykryła tą dziurę przypadkiem i dobiło mnie to.
Zapisałam się jeszcze na kilka razy, bo czuję dół, którego sie panicznie boję i z przodu mam i kanał muszę skończyć, bo na razie zostało lekarstwo, bo mniej mi dokucza..
Jestem załamana, cała kasa mi na to idzie, a robić muszę. Zero wsparcia, przez to też z mężem ciche chwile mamy i w ogóle do d*py jak tak dalej pójdzie to dla dzieci nic nie kupimy..
Także szkoda gadać, u mnie masakra.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2016, 20:06
-
Fairuza ja generalnie nic nie robie, ale dzis byla babeczka ogladac mieszkanie nasze i jeszcze tesciowa wpadla... moja glupota
ale ratunek z no spy ktora biore dodatkowo w sytuacjach awaryjnych chyba dal rade, zobaczymy - pomoglo jak usiadlam zamiast lezec tez dziwne.
pirelka: współczuje
wiem co to za wydatek, jak robilam zeby przed cuiaza to 3 tys poszly, bo jeden most mialam i zeby wielokanalowe, a zostaly mi wtedy 2 plomby do wymiany.
Zrobilam przerwe na ivf, bo akurat dostalismy kwalifikacje. Moj grudzien wygladal tak ze albo bylam w krk albo w pracy, spalam po 5/6 h wiec na dentyste nie bylo tez czasu. No i kolejne 3 tys ktore poszlo na ivf tez opoznilo moja decyzje o wymianie pozostawionych plomb.
No i to sie zemscilo bo jedna wypadla, mialam rozwiercony zab tak jak teraz ty piszesz ale lekarstwo wlozone, bo nie mozna bylo plomby odrazu i zlamalam go wtedy jedzac bulke! pozostalo jedno rozwiazanie - korona i kolejne 1300zl
teraz mam jeden z ulamana plomba i bym go robila gdybym dala rade, bo niestety ale juz wiem ze nawet lepiej kredyt wziasc jesli jest potrzeba na zeby bo pozniej koszty beda wieksze niz odsetki. Gdybym wymienila plombe wydalabym z przeleczeniem kanalu z 300zl zamiast 1300zl
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2016, 20:47
-
nick nieaktualny
-
Pirelka,strasznie ci współczuję tych zębów,ale trzymaj się,w końcu musi być dobrze.U mnie tez wydawało się lepiej,a niestety będę musiała wydac sporo kasy na same plomby plus wstawkę zębów,które straciłam przez niedopilnowanie.Miałam w nich plomby,tez to były ledwo odratowan zęby,ale kiedy plomby wypadły,ja wciąż miałam ważniejsze sprawy.Teraz już tylko koronki mogę wstawić,a będzie mnie to kosztowac znacznie drożej.Dlatego wiem dziewczyny o czym piszecie,mocno wspieram i trzymam kciuki!Mocno mocno!
-
Cześć.
Jejku Pirelka,współczuję i cierpienia i wydatkow. Jak poczytałam o Waszych zebach to wyrzucilam moją mocno wybielajaca paste,ktorej uzywam od 2tyg,bo zeby zrobily sie wrażliwe i chyba też wybiire sie na.kontrol...
Ja standardowo nie śpię już dawno -
Cześc Izabela.A o której chodzisz spać ,że wstajesz tak wcześnie?
Ja ostatnio czuje się jakaś bardzo zmęczona,i praktycznie każdego dnia muszę uciąć sobie drzemkę.Może zrobię sobie jakąś słabą kawę i trochę postawi mnie na nogi.
A nasz ranny ptaszek i ranny śpioszek wstały już?Pirelka nadal jesteś zdołowana,czy może już ciut lepiej?
Ewa ty dzisiaj masz wizytę o 10.00 tak?Trzymam kciuki!
-
nick nieaktualnyHej, ja dzisiaj pospałam dłużej z małą pobudką koło 4 rano i koło 7-8, ale udało mi się zasnąć. Jutro się nie wyśpię bo na 9 dentysta
Ja już chciałabym by było po wszystkim, po porodzie, dentyście i ginekologu. Wiem, że już niedługo ale jesteśmy w lesie i nie wiem jak i kiedy się za to zabierzemy szczerze.. jeszcze mąż teraz chce zmieniać/ próbować z inną pracą i też mnie to martwi czy się uda, czy bez kasy nie zostaniemy
O dzieci się martwię czy jakiś wad nie będzie itd. Serio mam dość.
-
Pirelka dobrze że chociaż dzisiaj trochę więcej spałaś.Potrzebuje tego zarówno twoje ciało jak i umęczony umysł.Wcale ci się nie dziwię,że masz dość,ale nie poddawaj się jeszcze.Z mężem porozmawiaj,aby na razie może nie zmieniał pracy,bo nie wiadomo jak pojdzie,a dzieci w drodze.O dzieci się nie martw,przeciez chodzisz na wizyty i za każdym razem jest ok.Bądz silna jeśli chodzi o dentystę,tyle dałaś radę,to już teraz musi się udac.I nie mowię tak tylko,żeby to powiedzieć,mam i miałam doczynienia z dentystami i wiem jak to jest.Spróbuj wyleczyć zęby ile się da przed porodem,potem raczej nie będzie na to czasu,a i pieniędzy pewnie też..Myślami jestem z tobą.
-
nick nieaktualnyFairuza dzięki za miłe słowa!
No zęby chcę wyleczyć w czerwcu, bo ona w lipcu znowu ma urlop.. a ja za tydzień mam III trymestr.. resztę skończę po porodzie, zawsze to finansowanie ginekologa odpadnie.
Co do dzieci to martwię się, bo mówiła że wady genetycznie nie byłoby widać na wizytach staram się sobie nie wkręcać..
A to my z dzisiaj w 26 tc
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5ecb97864982.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2016, 13:51
-
Nie wkręcaj się niepotrzebnie,jesli naprawdę urodza się z wadami,to wtedy będziesz się martwic,a na razie zamartwianie nie działa dobrze ani na ciebie ,ani tym bardziej na dzieci.
Brzusio ładny jak zawsze,rośnie powolutku,ale ty pewnie tez nie przybierasz jakos specjalnie na wadze,wyglądasz raczej na szczuplutką.Masz ciągle ten dołek w pępku?
Ja też postanowiłam zrobić przed porodem zęby te to zaplimboania,a na potem zostawię sobie wstawianie brakujących zębów,bo finansowo teraz nie dam rady.
A ja właśnie próbuję ochłonąć z nerwów.Czekam jak na zmiłowanie na zamówione łóżeczko,w nocy z piątku na sobotę wjechało już na teren Czech,a teraz utkwiło.Wczoraj napisali mi sms-a ,że będzie dostarczone dziś o 13,po czym dostałam nastepna wiadomość,że adres jest niedobry i dostarczą jutro.Tymczasem adres jest ok,zadzwoniliśmy tam i nie wiedzieli czym się wymówić.Od momentu posłania pieniędzy za łóżeczko ,jutro to będzie już tydzień,wiec z tego czekania to ani nie będę mogła się już cieszyc .A ten kurier to długo sobie zapamięta spotkanie ze mną,bo wkurzona przestaję być miła. -
Hej dziewczyny
My po usg w domu przepływy bez zmian ten w pepowinie cczasowo ok a czasowo fala rozkurczowa zła, a mała leży na pepowinie. dziewczyny rosną i mieszczą się w normach nawet wyrównały trochę bo mają po 860g i 970g
Mała kopala w głowice podczas usg i czkawki dostała utrudniając pomiary :p większa jak zawsze oaza spokoju
Martwi mnie lekkie kłucie w szyjce ale lekarki nie wyruszyło to :p jak następnym razem będę miała takie skurcze mam być na ip. Mniejsza córka leży już nisko głową do dołu, mam nadzieję że się obroci poprzecznie to może ta szyjka odpuści.
Fairuza oby łóżeczko dotarło szybko! Ja nie lubię się z tymi firmami kurierskimi uzerac bo sami kombinują a jak Ciebie nie ma w domu tp wielka obraza...
Pirelka: usg nie pokazuje wszystkiego ale mi lekarz mówił że gdyby coś było nie tak to będzie to widać na usg w późniejszych etapach a rozmawialiśmy o tym przy kwestii badania Nifty.
Przy tak częstych usg lekarze widzą więcej. Mam koleżanki które miały po 3-4 usg w czasie całej ciąży. Dlatego teraz rozumiem skąd te pomyłki co do płci.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2016, 14:54
Dea28, nietupska lubią tę wiadomość
-
Od tego nie chyba, bo sporo dzieci leży głowami do dołu przez większość ciąży, ale moja się już skracala w sumie nie wiem z jakiej przyczyny i teraz jest już slaba więc wiercace sie po niej dziecko chyba nie pomaga tymbardziej że miałam lekko otwarte ujście wewnętrzne.
Więc bez stresu
Pirelka: zgrabny brzuszek ja to jak wieloryb przy Tobie :pWiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2016, 15:27