X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża bliźniacz
Odpowiedz

Ciąża bliźniacz

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2016, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No moje widocznie mają haha :D w końcu ostatnio jeszcze po 1 kg nie przekroczyły ;) zresztą tak chyba leżą, że nie wyglądam jak z bliźniakami, ale chyba mam to po Mamie :)

U Nas dzisiaj znowu upał się zapowiada, akurat jak mam wizytę u lekarza i znowu będzie auto nagrzane i duchota :/

• Fairuza Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.

Izabela,fajny brzusio i super ze po wizycie dzieciaczki wszystko ok.

Nietupska,nie otwiera mi się fotka z synkami,ale pewnie są słodkimi przystojniakami.Oby rośli ci jak na drożdżach i wszystko było ok.

Pirelka,czyli jednak z kanałowym nie poszło tak zle?Trzymam kciuki za dzisiejszą wizytę.

U mnie ze spaniem w sumie tak jak u was,budzę się w nocy milion razy,w żadnej pozycji nie jest mi wygodnie.A na dodatek ciągle mi gorąco,mimo ze okna pootwierane,a ja nawet już się nie przykrywam i jeszcze spryskuję wodą,inaczej nie wiem czy w ogóle bym zasnęła.
    Do tego doszedł stres,problemy rodzinne i straszne przeciwności losu.Wczoraj czułam się jakby uszło ze mnie życie,dzis nic mi się nie chce,ale trzeba jakoś funkcjonować.Mam parę spraw do załatwienia,muszę iśc na pobranie krwi,do socjalki o macierzyńskie,zadzwonic tu i tam.A mnie się nie chce nawet wstać z kanapy :/

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fairuza no skończony, nie było nic po drodze nie właściwego, kolejne zdjęcie i wygląda ok.. ale zobaczymy jak z bólem. Na razie czuję, ale kilka dni tak może być, skoro tyle w nim grzebania non stop :/

Ale masz biedna załatwień.. trzymam kciuki..!

Ja na rynek zebrać się nie mogę, bo kiepska dzisiaj jestem.. a muszę kupić kilka rzeczy. Chyba przez te noce niezbyt przespane.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozdrawiamy z dziewczynkami :) i uciekamy po czereśnie i gazowane picie :D

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3a660c291467.jpg

Dea28, jenny88, Izabela23 lubią tę wiadomość

• Dea28 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabela super wyglądasz!

pirelka ja na jutro mam mieć ceny wózków tych co mi sie podobają, bo w jednym sklepie pracuje męża kuzyna żona i może załatwi wózek ze zniżką od producenta :) ale zamówie nie wcześniej niż po następnym usg. jakoś martwie sie tą wagą chłopaków :( a ile Twoje ważą?

ja nie moge wieczorem usnać ale rano jest masakra dziś ledwo o 10 sie zwlekłam :D nie wiem jak jutro o 8 wstane bo mam teściową do lekarza zawieść.

bfarxzdvl5a95qct.pngatdcj44jjj39fx4a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2016, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dea czemu się martwisz wagą?
    Moje w piątek miały po nie całym kilogramie.. pytałam czy nie za małe lekarki. Jak się martwisz to spytaj lekarza i nie martw się na zapas :*

• Dea28 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka ale są równe w miare. a moi chłopcy różnią sie 200g. i lekarz sam mówił że niedobrze.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dea28 wrote:
    pirelka ale są równe w miare. a moi chłopcy różnią sie 200g. i lekarz sam mówił że niedobrze.
    Faktycznie.. pamiętam :( ale nie martw się na zapas.. może się wyrówna. Powiem Ci, że co lekarz to opinia, a dzieci rzadko są identyczne wielkością. Mi kiedyś inny profesor powiedział,że już 30g to odbiega jedno od drugiego.. a moja mówi, że to wszystko w granicy normy i żadna to różnica.
    Idź może do kogoś jeszcze na usg między czasie?

• Izabela23 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak piszecie o tej wadze to moje wczoraj miały 15.96 cm i 333g a drugie 18.12cm i 370g lekarz twierdzi ze to nie jest duza różnica chociaż przyznam szczerze,ze troche sie tez zaniepokoilam bo 2 tygodnie temu mialy identyczne wymiary i waga i cm a teraz juz sie roznia a 2cm to sporo mi sie wydaje.no ale mam nadzieję ze lekarz wie co mowi ze jest ok

PCO,hashimoto,wtòrny brak @,brak owu

wwgzvfxmo5sww7ny.png

ANIOŁEK 28 tc <3
  • Izabela23 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    Pozdrawiamy z dziewczynkami :) i uciekamy po czereśnie i gazowane picie :D

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3a660c291467.jpg
    Pozdrawiamy dziewczynki i mamusie :-)

wwgzvfxmo5sww7ny.png

ANIOŁEK 28 tc <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabela23 wrote:
    Tak piszecie o tej wadze to moje wczoraj miały 15.96 cm i 333g a drugie 18.12cm i 370g lekarz twierdzi ze to nie jest duza różnica chociaż przyznam szczerze,ze troche sie tez zaniepokoilam bo 2 tygodnie temu mialy identyczne wymiary i waga i cm a teraz juz sie roznia a 2cm to sporo mi sie wydaje.no ale mam nadzieję ze lekarz wie co mowi ze jest ok
    Moim zdaniem to znikoma różnica :)

• ewa84 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różnica do 20% jeszcze jest ok, powyżej zaczynają się martwić.
    Moja mniejsza w pn 28t 2 d miała 1000g i byłaby na 5 centylu w ciąży pojedynczej a jak na bliźniacza to na granicy normy.
    Fairuza trzymaj się!
    Ją dziś od 2 nie śpię bo małym trochę tętno skakalo i mam stresa :/

iv094x39ir3hgbzx.png
  • Dea28 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka sama właśnie nie wiem może wytrzymam do tego 14 lipca do wizyty u swojego gina a jak wtedy będzie coś nie tak to 15 lipca pójde do ordynatora na wizyte.

Izabela moi też mieli miesiąc temu różnicy 50g i gin mówił że ok a teraz już stwierdził, że za dużo.

ewa trzymajcie sie dzielnie jeszcze kilka tyg :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2016, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po wizycie, wszystko pięknie u dziewczynek :) oby tak dalej.
    Lekarka mówiła, że oby tak jeszcze 9 tyg. czyli liczą poród pewnie bliźniaczy na 38tc.
    Kurcze jak to mało się nagle zaczęło wydawać :O

Pytałam o kłucie brzucha i o ból w kroczy kości, wszystko normalne bo macica uciska ciężarem, powiększa się, a miednica się rozchodzi.

Dea28, ewa84 lubią tę wiadomość

• Dea28 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka to super! a ile ważą dziewczynki?

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2016, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dea28 wrote:
    pirelka to super! a ile ważą dziewczynki?
    dzisiaj nie mierzyła/ważyła ;) nie mierzymy/ważymy co tydzień, średnio co 3-4 tyg. :D
    Jutro idę dodatkowo może buzię jakaś zobaczymy czy coś dokładniej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2016, 18:46

• Dea28 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    najważniejsze że zdrowe. ja postaram sie wytrzymać do 14 bo mówił lekarz że wczesniej nie ma sensu bo nie zobaczy przyrostu wagi.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2016, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie lepiej może wytrzymać tak jak mówisz, bo za częste mierzenie nie jest miarodajne.

Dea28 lubi tę wiadomość

• Izabela23 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelka super,że wszystko ok :-) my mierzymy co 2 tygodnie.

Ewa, życzę spokoju :-*

pirelka, ewa84 lubią tę wiadomość

wwgzvfxmo5sww7ny.png

ANIOŁEK 28 tc <3
  • Dea28 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też pewnie już teraz będziemy co 2 tygodnie sie mierzyć :) ja ostatnio wpadłam na pomysł mierzenia brzuszka metrem co poniedziałek. haha widac różnice 1 pomiar miałam 122 a w tym momencie mam 125cm.

‹‹ 232 233 234 235 236 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ