Ciąża bliźniacz
-
WIADOMOŚĆ
-
ewa84 wrote:Izabela u mnie jest zły przepływ w pepowinie u mniejszej córki, co może być przyczyną spadków tętna choć większa ma idealne i też się zdarza
Przrplywy bada się też w tętnicy mózgowej czy zyle głewa84 lubi tę wiadomość
-
Ewa,ty się tam tyle ucierpisz Lekarze mieliby bardziej się postarać,aby nie dopusszczac do tych skokow ciśnienia,w końcu mają cie pod ręką,to i mieliby na bieżąco wszystkiego dopilnować.
I jeszcze te gorąca,w salkach pewnie nie macie nawet wentylatorów,nie dziwię się,że masz już te odparzenia.Do tego musisz ciągle leżec,nawet do wc masz ograniczone..Kurcze,straszne to co musisz tam przejść.Trzymam kciuki,aby trochę się ochłodziło i na sali było chłodniej,ale przede wszystkim,aby córkom poprawiło się z tymi przepływami.
W takiej sytuacji,pewnie ustalą ci cc jak najwcześniej to będzie możliwe,abys nie męczyła się ty,no i dzieci.
Trzymamy tu za ciebie kciuki i myślami jesteśmy z tobą,abys miała siłę to wszystko znieść.ewa84 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej, ja od rana padam z gorąca ! W mieszkaniu było ponad 30 st, teraz lepiej bo słońce już nie grzeje w okna, ale 30 st. nadal.. Byliśmy na zakupach większych w supermarkecie, szukaliśmy brakujących części do łóżeczek, ale nie ma
Teraz robię obiad i niedługo jesteśmy na plażę umówieni ze znajomymi na piwko i siedzenie ja kulturalnie woda z gazem Ha ha.
Co u Was?Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2016, 14:39
-
nick nieaktualnyMy wczoraj mieliście atrakcje na plaży najpierw znajomi spóźnili się i czekaliśmy 30 min., potem ulewa się rozpętała i przemokliśmy na kury!! Przenieśliśmy się do domu, choć to był kawał drogi pieszo w deszczu
Zmęczona byłam okropnie po całym dniu, ale strasznie źle spałam. Koło 2 się obudziłam i do 5 nie mogłam zasnąć kichałam, nie mogłam się ułożyć, wewnętrznie byłam jakaś zdenerwowana,dzisiaj nie mam humoru za bardzo.
Dobrze, że choć pogoda dzisiaj chłodniejsza.
A zęby jako tako, dziwne mam uczucie, ale bez tragedii na razie. Może nic się nie rozwinie. -
nick nieaktualnyNie było tak źle, dobre towarzystwo i gra w eurobiznes w domu rekompensowały wszystko Najważniejsze, żebym się nie zaziębiła, bo tego byłoby już za dużo.
Ale dostałam trafiony prezent szczoteczkę Oral- B elektryczną, coś do zębów dla mnie to strzał w 10-tkę -
U mnie dziś chłodno, za to wczoraj siadłam z książką na balkonie i mi opaliło nogi a siedziałam może godzinke. Potem byliśmy na koncercie Varius Manx i u znajomych. Koleżanka w ciąży choć lekarze nie dawali szans bo praktycznie nie ma tarczycy i jest po chemii. Ciesze sie ich szczęściem
Izabela mi powiedział gin chyba koło połówkowego że nie będzie mierzył cm bo sie nie mieszczą w ekran. Że od tej pory podaje wage i do tego przykłada znaczną wage. Ja robiłam glukoze w 25tc.
ewa bądź dzielna dla swoich dzieci kciukam będzie wszystko dobrze :*
-
nick nieaktualnyMy dzisiaj byliśmy w sklepie dziecięcym i kupiliśmy już kilka drobnostek dla maluszków i do szpitala, ale wciąż dużo brakuje. Człowiek pierwszy raz to nie wie ile czego brać, jaki rozmiar itd. czułam się jak dziecko we mgle. No ale coś kupiłam, najwyżej dokupi mąż i dowiezie
Śruby do łóżeczka też nam się kupić udało więc skręcone na 100%! Kupiliśmy też wałek do malowania ściany i taśmę, bo chcę zrobić taki pasek w innym kolorze, a na to turkusowe gwiazdki
Ale farby nie było małej, więc kupimy gdzie indziej. W piątek jedziemy do Ikei zobaczyć na fotele i pojemniki i co tam jeszcze mają poogląda, po lekarzu.
Kupiłam podpaski Bella Mama i Maxi, myślicie że tyle opakowań starczy? Majtek też nie wiedziałam ile brać i jakie rozmiary, ale jako tako pasują. Mam 4 szt + 5 szt. Canpola. Nie wiem czy dokupować, czy nie??
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/354133c931c4.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9b44c57a99a8.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2016, 15:24
-
nick nieaktualnyJa butelek do szpitala chyba nie biorę w ogóle, a jeśli już to takie mini Aventa co dostałam w gratisach.
Zamówiłam jeszcze dzisiaj z Motherhood fasolkę: http://motherhood.pl/sklep/fasolka-motherhood-1/ i pieluszki flanelowe: http://motherhood.pl/sklep/flanelki-10/ z promocji
Idę jutro na usg może córcie zrobią mi prezent na urodziny i ładnie się pokażą buziamiWiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2016, 20:52
-
Witam przyszłe bliźniakowe Mamy!
Od jakiegoś czasu nie udzielam się na OF i BBF, ponieważ cały mój czas pochłaniają dwie półroczne Kokosie Wstąpiłam do Was dziewczyny, poniewaź chciałabym nawiązać kontakt z przyszłą mamą spodziwającą się córek, z terminem porodu listopad, grudzień 2016 r. Wiem, że jeszcze wcześnie, ale chcę się zaznaczyć, a później jeszcze przypomnieć.
Mam do zaoferowania dużo ładnych, firmowych ubrań. Jeśli któraś z Was jest chętna, to zapraszam osobiście (mieszkam 15 km od Krakowa) lub możemy nawiązać kontakt mailowy, prześlę zdjęcia.
Oczywiście mogłabym wystawiać wszystko, ale brak mi teraz czasu na handel. Pomyślałam, że układ z jedną bliźniakową mamą byłby korzystny dla obu stron
Rzeczy które oferuję są zupełnie jak nowe, a pochodzą z UK I Austrii, oraz kilku firmowych sklepów w PL. Naprawdę polecamWiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2016, 23:08
-
No Pirelka,widze że zakupy nabierają tempa...Powodzenia na jutrzejszym usg i wszystkiego naj z okazji urodzin!
Co do majtek-to ja mam 1op(5szt),te z dłuższymi nogawkami,ponoc są bardzo dobre.A podpasek to 3 czy 4 op po 20 szt,przy czym do szpitala biore 2op.
Butelek raczej też nie będę brac.
A do kupienia mam jeszcze np. gruszke do nosa... -
Pirelka powodzenia i Sto lat!
Fairuza; słyszałam że lepsza jest Frida ale też kupiłam gruszke bo to grosze i może się przyda,
Dea: dzięki, ale dziś miałam kryzys, wwczoraj w nocy malejtętno spadało i położne zrobiły raban i zabrali mnie na porodówke znowu ( wcześniej też się zdarzało ale potrafiły mi pomóc mówiąc jak leżeć i oddychać spokojnie) no i leżę znowu na twardym fotelu ginekologicznym i nie wstaje wcale
Wczoraj cały dzień ryczalam choć takie rzeczy mi się nie zdarzająraczej.
Tutaj cos się dzieje non stop- właśnie obudzili wszystkie bo jedna na cesarskie brali
Do tego pozwalają siedzieć odwiedzającym po kilka godzin dziennie. Jednej mąż siedział odb14 do 21 i jaka prywatność czy spokój... Braksłów.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2016, 04:04
pirelka lubi tę wiadomość
-
Cześć. Ewcia ale Ty sie nastresujesz biedactwo. A juz lepiej sytuacja ogarnięta? Trzymajcie cie jak najdłużej, buziaki :-*
Pirelka wszystkiego najlepszego i powodzenia na usgpirelka lubi tę wiadomość
-
Ewa naprawdę ci współczuje takiej sytuacji,ale musisz być twarda dla dzieci.Wiem,że łatwo powiedzieć,na twoim miejscu pewnie znosiłabym to jeszcze gorzej.Mocno trzymam za was kciuki,każdy dzień więcej jest dla dzieci zbawienny,a tobie już idzie 30.Kciukam za każdy taki dzień,wytrzymaj jeszcze przynajmniej te 2 tygodnie...
-
nick nieaktualnyNo i witam się z Wami kończąc dzisiaj 29 lat Nie mogę uwierzyć, że tyle lat już minęło
Fairuza, faktycznie nabierają tempa, ale tak sobie w lipcu postanowiliśmy, by dopiąc ile się da do końca miesiąca.
Co do majtek to też kupiłam to op. 5 szt ale krótkich bo nie lubię takich z nogawkami + 4 szt. siateczkowych takich w woreczkach, tak są jedne krótkie, drugie z nogawkami. Strasznie wygodne, chyba wygodniejsze niż Canpol. Co prawda są na styk pod brzuchem, ale lepsze takie niż za luźne, by wszystko latało ;/
Podpasek też biorę dwa opakowania, jak coś mąż mi dokupi
Gruszkę kupiłam z Canpola na początek, a potem też słyszałam że frida itp. są lepsze. Nie wiem czy będzie dobra ale wzięłam miękka i z taką, która wydawała mi się najwygodniejsza.
Jak się dzisiaj uda, to jedziemy odebrać regał do garderoby, to mogłabym powoli przenosić ciuchy i robić miejsce na dziecięce rzeczy
ewa, Izabela dzieki za życzenia
ewa,trzymam za Was kciuki Kochana, bądź silna...! Staraj się nie zwracać uwagi na otoczenie, dbaj o siebie i maluszki.
Ps. Właśnie dostałam od męża piękne kwiaty, nigdy takich ślicznych nie dostałam i czekoladę.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/cfa781811368.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2016, 09:51
Dea28 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnypirelka 100 lat, z tego samego rocznika jesteśmy
mi na 6 dni w szpitalu wystarczyły 2 opakowania tych podpasek belli
odnośnie zakupów dla maluchów to ja kupując jakieś kocyki i prześcieradła wszystko wzięłam po 1 szt, zapomniałam, ze przy dzieciach wszystko może się pobrudzić i potem dokupowałam jeszcze raz
ewa w szpitalach jest strasznie jak ja byłam to też do 21 siedzieli mężowie az położne musiały wyganiać, a ja z cyckami na wierzchu non stop z laktatorem... nie wiem może niektórym to nie przeszkadza ale ja sie krępowałamWiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2016, 09:56
pirelka lubi tę wiadomość