Ciąża bliźniacz
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyIzabela, ale miałaś przeżycie faktycznie a te pielęgniarki to jakieś nieogarnięte! Może to od zastrzyku tak Ci się zrobiło?!
Czyli już jesteś w domu ?
Odpoczywaj i regeneruj się..
Ja wróciłam z laboratorium więc zobaczymy jak glukoza i powtórka moczu.
Zaraz śniadanko i jedziemy przedłużać umowę z Multimedią, może coś się da rachunek obniżyć. Po południu lekarz i sklepy więc zabiegany dzień.Donia12 lubi tę wiadomość
-
Raczej nie od zastrzyku,bo mialam ich już wiele. Mi bardzo czesto robi sie słabo jak wstane to chuba efekt lezenia a wczoraj nawet nir poczulam tylko od razu padlam. Ale chyba mocno walnrlam jak mama stała na korytarzu i słyszała ze "coś" Upadło. Jestem nadal w szpitalu na obserwacji powodxenis u lekarza i przy zalatwianiu abonamentu
-
Izabela no to dziwna ta sprawa z twoim zemdleniem.Dobrze ,że chociaż byłas między pielęgniarkami a nie na schodach,bo wtedy mogłoby nie być za wesoło.Ale jak pisze Pirelka,to jakieś niedorobione te baby tam były I dobrze,ze jesteś w szpitalu na obserwacji,może przebadają cie dokładniej i będzie wiadomo dlaczego straciłas przytomnośc.Trzymam kciuki,aby było wszystko ok.
Pirelka za twoje wyniki tez trzymam kciuki,daj wiedzieć jak odbierzesz.
Nietupska,mam nadzieję ,ze dzieciaczki szybko wyzdrowieją i się nauczą dobrze ssac,dzieki temu też szybciej zaczną przybierać na wadze.A dziś lekarze co mówili?Nadal w planach są do wypisu w przyszłym tygodniu?
Dea,trzymam kciuki za usg i szyjkę,nie martw się na zapas,będzie dobrze.
A ja pomału przygotowuje się do dentysty.Jeszcze trochę a te wizyty w ogóle nie będą mnie stresować,bo już zaczęłam się przyzwyczajać..Dea28 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyIzabela no to faktycznie może było tak jak piszesz, najważniejsze że wszystko dobrze ! Może Cię dzisiaj wypuszczą?!
Fairuza powodzenia u dentysty, oby to była ostatnia wizyta
My dopiero wrocilismy, nic wiele się nie da załatwić z ta multimedią, cudem udało się chociaż zbliżona kwotę płacić na kolejny rok, ale za rok rezygnujemy. -
nick nieaktualnyGlukoza na czczo super 88 w moczu już dzisiaj nie ma, są za to leukocyty i nabłonki, bakterie.. a wczoraj nie.. ale podejrzewam, że mi się online nie cały wynik pokazał, więc porównam sobie dzisiaj jak go odbiorę.
Ale mi ulżyło z cukrem zobaczymy jeszcze co moja ginekolog powie. -
Pirelka to super ze juz tej glukozy nue ma w moczu.
Fairuza no i masz spokoj z zebami
Ja miałam iść ale po wczorajszych przezyciach daruje sobie.
Nadal leżę w szpitalu w sumie juz dzisiaj nic mi nie robią wczoraj mialam ekg (prawidlowe) usg ok dzieci maja 439 i 389g wyniki krwi tez dobre. Był dzisiah moj lekarz mowil ze dzisiaj lepiej wygladam,bo ze wczoraj to mialam lekkie obrzeki. Mowil zebym jadla duzo bialka. I ze wydaje mu sie ze duzy wplyw pogoda miala bo na dworzu bardzo niskie cisnienie. Chociaż widziałam ze na prawde sie przejął bo mial dyzur i co jakis czas przychodzil i mówił,że niezłe wszystkich wystraszylam. Ion chyba sie przestraszyl jak mama moja zadzwoniła do niego -
nick nieaktualnyFairuza super z zębami Ja też skończyłam na razie przygodę, choć wciąz jakieś czuję.. ale jeśli nic mocniej się nie rozwinie to dotrwam do porodu.
Izabela oby niedługo Cię wypuścili jak wszystko dobrze
Ja wróciłam od lekarza moje córeczki ważą już 1186 g i 1343g ale rosną dlatego i ja rośnę, coraz ciężej mi i ciśnie brzuszek.
Lekarka mówiła, że taka różnica to żadna różnica, biorąc pod uwagę, że pomiary mogą się różnić o 20%.
Obie leżą główkami w dół, jedna to ma główkę tak nisko jakby już wyjśc chciała, ale lekarka mówiła, że szyjka ładna i nie puszcza główki na razie
Coraz mocniej przeraża mnie wizja porodu, zwłaszcza sn!!!
Co do glukozy pewnie niepotrzebnie robiłam, bo mówiła mi lekarka, że w ciaży może wystąpić, ale że glukoza na czczo bardzo ładna.
Kupiliśmy farbę do pokoju niebieską, ale odcień inny niżeli chcieliśmy coś trzeba pokombinować bo to nie jest turkus/niebieski podobny do dywanu
W Ikei nie ma nic na czym oka zawiesić, fotele nie wygodne dla mnie lub nie takie jakich szukam albo w miękkości albo w cenie także zamówimy w BRW jakiś.
Z pudełek też rezygnuję na pocztem jednak szuflad, będzie wygodniejsze i schludniej będą pod łóżeczkiem wyglądać mimo, że planuję zamówić w bieli, bo do moich odcieni drewna nic nie pasuje.
Jedyne co z Ikei dobre to, że na pasażu sprzedawali oscypki i taki był pyszny, że sobie użyłam żałuję, że na zapas nie kupiłam!Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2016, 19:40
Dea28 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyewa84 wrote:Izabela: współczuję przeżyć
Nietupska: mam pytanko jak wyglądała kwestia karmienia dzieci? Scuagalas pokarm w domu i wozilas w specjalnej torbie a w szpitalu podgrzewaja?ewa84 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDea pochwal się sypialnia jak będzie już gotowa
Matko ile zamówiłam dla dziewczynek: materace do łóżeczek, szuflady pod łóżeczka, wanienka+stelaż, pieluszki bambusowe, naklejki na ścianę i kontakt + dla siebie wkładki laktacyjne. Niemal połowa wypłaty poszła a ile drobnostek jeszcze trzeba
No ale najdroższe rzeczy kupione, jeszcze tylko fotel.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2016, 21:38
-
Kurcze,spanie do niczego.Nie mogłam zasnąć a o 4 rano po napiciu się wody,zaczęła mi się straszna zgaga to po wczorajszej pizzy,niby zjadłam tylko 2 małe kawałki,ale wystarczyło.
Pirelka,córy ci sporo podrosły od ostatniego ważenia.I też już główkami w dół jak u mnie.Idziemy niemal "łeb w łeb" z badaniami,wynikami i pomiarami,choc ja jestem jakieś 2tyg do przodu,a brzuch mam sporo większy.
Widzę,że u ciebie zakupowe szaleństwo trwa.Jaki fotel chcesz kupic?Mnie zostało tylko dokupić drugie łóżeczko i komodę do przewijania,bo przy dwójce to na pewno się przyda dla odciążenia kręgosłupa.A tak mam już praktycznie wszystko.
Dea,bedziemy czekac na fotki sypialni,no i trzymam kciuki za szyjkę.Ciekawe jak moja,dowiem się na dodatkowej wizycie we wtorek.Dea28 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyFairuza też miewam zgagę po napiciu się wody, jak przed snem lub w nocy się napiję to całe kwasy mi wracają z zawartością żołądka, nie idzie leżeć
Ja z komody jak wspomniałam musiałam zrezygnować, ale przewijak lub leży na łóżeczku i wysokość odpowiednia dla kręgosłupa Fotel chcę kupić do karmienia, żeby usiąść i nakarmić, by był nie za miękki, nie za duży. Mam już upatrzony, w poniedziałek chyba kupimy.
Ja większość też już kupiłam jak te zamówienia dojdą, jakieś drobnostki typu falbanki czy organizer do łóżeczka zostaną, jakieś z apteki rzeczy, laktator. Ramki na zdjęcia i ozdoby to z czasem.
Wciąż czekam na wózek, a niemiła niespodzianka Nas wczoraj spotkała, bo okazało się, że w aucie mamy za krótkie pasy na foteliki samochodowe -
Mam nadzieję ,że po porodzie zapomnimy co to zgaga , bo tez mam już jej dość.
Ja o kupnie fotela nie myślę ,bo mam już w domu 2,choc nie są zbyt wygodne,ale zobaczymy jak będzie.
Jak to możliwe,że pasy są za krótkie na foteliki?Nie powinny być jakieś uniwersalne? -
nick nieaktualnyMi zgaga na co dzień towarzyszyła i bez ciąży więc i tak myślałam, że w ciąży będzie gorzej tylko, że teraz jest bez niczego lub przy byle czym, a przed ciąża po nieodpowiedniej diecie
Co do pasów, to niestety nie.. czytałam trochę o tym i wiele aut ma taki problem. Nie wiem co teraz zrobimy..