X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża bliźniacz
Odpowiedz

Ciąża bliźniacz

Oceń ten wątek:
  • Dea28 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś zjadłam kilka sztuk paluszków i co? Zgaga :/

Malowanie sypialni trwa... ja jade za niedługo do mamy na obiadek a mężowi później przywioze :)

Wszystkie rzeczy myśle zamówić w przyszłym tygodniu dla dzieci

bfarxzdvl5a95qct.pngatdcj44jjj39fx4a.png
  • Izabela23 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka ja nadal na obserwacjit leze pewnie w poniedziałek wypisza do domu. A na to ze slabo sie robi to twierdza ze malo chodze a blizniaki obciazaja organizm to nie na co sie dziwic i tyle,bo ze potem moze byc jeszcze gorzej.

ewa84 lubi tę wiadomość

PCO,hashimoto,wtòrny brak @,brak owu

wwgzvfxmo5sww7ny.png

ANIOŁEK 28 tc <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się wczoraj w domu zakręciło w głowie, ale to chyba z głodu było.

• Izabela23 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelka to co ty się glodujesz ;)

wwgzvfxmo5sww7ny.png

ANIOŁEK 28 tc <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2016, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabela23 wrote:
    Pirelka to co ty się glodujesz ;)
    Ograniczam słodkie, bo ostatnio tyle jadłam, że głowa mała :P Musze jeć racjonalniej, zdrowiej i mniej dodatkowych oblizutków bo źle się potem czuję taka nawalona i o cukier się wtedy niepotrzebnie martwię.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2016, 11:42

• Fairuza Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelka no ja tez czasami pcham w siebie niewartościowe jedzenie,ale po porodzie już sobie na takie nie pozwolimy,więc trzeba czasem sobie pofolgować.

Dea,ty też problemy ze zgagą?Kurcze,ta zgaga to prawie jak epidemia...

Izabela,no może cos w tym jest,jak człowiek dużo leży to potem faktycznie jakoś tak ciężko się chodzi.Może spróbuj codziennie jakieś krótkie spacerki?

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2016, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byliśmy na dużych zakupach w Auchan, fajnie że możemy zrobić duże raz w tyg. i na co dzień nosić nie muszę.
    Zastanawiałam się nad koszyczkami do pokoju dzieci, żeby na komodę postawić, ale zrezygnowałam, bo w sumie nie wiem czy będę miała coś tam włożyć.. jak sądzicie, jak jest u Was i jak to w praktyce wychodzi??

Byłam dzisiaj jeszcze w aptece i kupiłam gaziki: ze spirytusem, jałowe i nie jałowe + sól fizjologiczną. Farmaceuta zadawał mi takie pytania, że nie wiedziałam co mówić, aż się kolejka za mną ustawiła :P Haha, no bo skąd mam wiedzieć ile sztuk jakich gazików? :P Nie jałowe wzięłam całe opakowanie po 100szt, ze spirytusem chciałam też opakowanie 64 szt., ale nie było więc wzięłam wszystkie jakie były 26 szt., jałowe wzięłam 10szt bo aż po 1 zł są :P a zawsze mogę dokupić :) na start będzie. Sól znowu fizjologiczna pakowana po 5 małych ampułek to wzięłam 10 szt.

Ile Wy brałyście?

Kupiłam też w Rossmannie podkłady do przewijania bo są w promocji, kremik Bambino do buźki na spacery, również w promocji i sól morską o noska od 1 dni życia, a ciężko taką mi znaleźć było.
    Do uszu widziałam taki preparat, ale od 3 mies. dopiero :(

Domówiłam też falbanki maskujące do łóżeczka i organizer.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2016, 20:28

• Fairuza Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2016, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,co tu taka cisza?
    Pirelka,ja tez myślałam o kupnie koszyczków i chyba je kupię.
    A z gazikami to zaszalałas :)

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fairuza wrote:
    Cześć dziewczyny,co tu taka cisza?
    Pirelka,ja tez myślałam o kupnie koszyczków i chyba je kupię.
    A z gazikami to zaszalałas :)
    Ja wiem czy zaszalałam ;) to chyba nie tak dużo, zwłaszcza przy dwójce :D

Mieliśmy dzisiaj iść na sesję, ale pogoda nie dopisuje :/

Skoczyliśmy do Mark&Spencer no i kupiłam czarny stanik taki jak mam cielisty i jestem na kilka lat obkupiona z nimi ;) do tego na promocji były 5-cio paki majtek, ale wzięłam przez pomyłkę stringi i musiałam jechać wymieniać ponownie :/ mąż się wkurzył, ale pojechał ;)

Kiepsko się czułam, jakoś słabo, chyba pogoda :/

Rano mąż złożył regał, ja już w garderobie układam, robię porządki i miejsce na rzeczy.. potem zacznę układać, ale na razie bez prania bo i tak śmierdzi jeszcze mebel nowością. Choć mam cichą nadzieję, że zmieszczą się dziecięce rzeczy w komodzie w pokoju :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2016, 14:51

• Izabela23 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 06:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Ja nadal w szpitalu jestem,ale już dzisiaj może pójdę do domu. Na szczęście na razie nic sie nie dzieje mam nadzieję, że już się to nie powtórzy.

wwgzvfxmo5sww7ny.png

ANIOŁEK 28 tc <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2016, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziwne,że jak nic się nie dzieje i wszystko u Was dobrze to tak długo Cię trzymają :O

• Izabela23 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nirelka bo u mnie w szpitalu jest tak ze jak trafiasz to zazwyczaj lezy sie ok 3 doby. N

wwgzvfxmo5sww7ny.png

ANIOŁEK 28 tc <3
  • Izabela23 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj juz do domu

wwgzvfxmo5sww7ny.png

ANIOŁEK 28 tc <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ah rozumiem.. fajnie, że już wracasz do domu :)

• Izabela23 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie niestety upal sie zaczyna nie wien jak ja to zniose

wwgzvfxmo5sww7ny.png

ANIOŁEK 28 tc <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Nas ciepło, ale pada co chwilę i są chmury.. duszno jednak też bywa co mnie męczy :/ teraz grzmi, ale burza idzie na inne dzielnice :/

Zajrzę zaraz do Pepco i Texil, może będą jakieś koszule do szpitala, chociaż w taką rozmiarówkę pewnie się nie zmieszczę :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2016, 10:42

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiłam w Textil jedną koszulę do szpitala, rozpinana jak te do karmienia, z krótkim rękawem niestety.. rozmiary przebrane, kolory oczojebne :O ale wzięłam zieloną w motylki, strasznie dziecinne te wzory :/ bo szara była z wózkiem :/ ale to zapinanie tak źle się układało, że widać było cycki :P

Wzięłam XL, w ramionach i rękawach za szeroka trochę, ale brzuszek opina a i cycki urosną z mlekiem :P poszukam jeszcze jakiejś bez rękawów bo chyba zdechnę w tych!

• Fairuza Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabela fajnie ze wypuszczą cie do domu,byleby ci się już nie powtórzyło to zemdlenie.

Pirelka,no ja tez miałam problem przy kupnie koszul do szpitala.Tak jak piszesz,dziecinne wzory albo rozmiar nie ten albo cena przesadzona.Tez mam taką jedną rozpinaną do karmienia,kolezanka mi dala, ale ostrzegala ze czasem guziki same się odpinają.Mam nadzieje,że to nie stanie się w najmniej oczekiwanym momencie.
    Ty układasz w regale,a ja wreszcie mogę dokonczyc prać dziecięce rzeczy,bo przez 2tyg miałam pralkę "na wakacjach".Dzis przyszedł mechanik i wreszcie ją naprawił.
    Przez tydzień będziemy tez bez ciepłej wody,bo jakies remonty i wymiany rur.Oni chyba oszaleli,ciekawe co sobie wyobrażają,że ludzie nie będą się myc?Ja ostatnio myję się tylko pod prysznicem,bo mamy małą wannę i już się w niej gniotłam.Teraz będę musiała za każdym razem grzać sobie wodę w garnku i chyba klęczeć w tej wannie,bo jak już w niej siąde,to nie wiem czy potem się podniosę :/
    A jak na złość upał niemiłosierny,w domu chodze porozbierana i co trochę oblewam się wodą,co i tak pomaga tylko na trochę.Niemal się smażę we własnym pocie a dodatkowo strasznie ciężko mi się oddycha.Niby mają przyjść burze i się ochłodzić,ale do tego czasu nie wiem jak przetrwać.

Pisałas ,że z sesją nie wyszło,masz jakiś nowy termin?
    A co u pozostałych dziewczyn?Cos mało piszecie...Ewa,a ty jak dajesz sobie radę?My narzekamy choć siedzimy w domu,a ty pewnie masz tam piekło w tym szpitalu :(

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • Dea28 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie pewnie bede mało odzywać bo wyruszamy najprawdopodobniej w środe do szpitala wojewódzkiego. Do pokonania 65km. Ale u mojego gina wyszła różnica w wadze u chłopców jeden 1237g a drugi 798g i mówi że mu sie to nie podoba.

Fairuza nie mam problemów ogólnie ze zgagą wtedy coś po paluszkach mi sie zrobiło a ogólnie może z 3 razy miałam do tej pory w ciąży.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2016, 15:22

bfarxzdvl5a95qct.pngatdcj44jjj39fx4a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2016, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faktycznie ostatnio tu cicho.. Fairuza no to nieźle z tą wodą i to akurat teraz! Ja pamiętam jak na wynajmowanym mieszkaniu robili coś z gazem i nie było 2 mies. !!!! A ciepła woda i kuchenka były na gaz.. to był koszmar.
    A co do sesji to kolejny termin mamy na jutro jeśli pogoda figla nie spłata.

Ja muszę za ten regał się zabrać dzisiaj troszkę, bo od wczoraj nie ruszyłam. Za pranie planuję zabrać się końcem lipca/początkiem sierpnia.

Dzisiaj dostaliśmy paczkę z usa od ciotki, pełno różnych ciuszków, będą na długo ;)
    Zamówiliśmy też fotel, ten który ostatnio wybraliśmy, bo żaden inny mu nie dorównywał, myślę że będzie mi wygodnie :) Teraz czekamy aż go dowiozą.

Dea faktycznie dużą ta różnica :O U mnie ok 150g i lekarka mówi, że to żadna różnica.. ale u Ciebie sporo, lepiej to sprawdzić. Będę mocno trzymać kciuki i daj koniecznie znać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2016, 16:40

‹‹ 238 239 240 241 242 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ