X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża bliźniacz
Odpowiedz

Ciąża bliźniacz

Oceń ten wątek:
  • Dea28 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka dam znać na pewno. dziwi mnie ta różnica bo u innego lekarza na innym sprzęcie 6 lipca ważyli 740 i 840g i nie wierze że ten większy urósł 400g w 5 dni!

bfarxzdvl5a95qct.pngatdcj44jjj39fx4a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2016, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wybaczcie, że tak na forum ale nie wiem jak tu się wiadomości wysyła a szukam kontaktu z GIGSĄ - czy masz może jakiegoś godnego polecenia pediatrę w Białymstoku? Chętnie też posłucham sugestii o lekarzach innych specjalizacji, do których trzeba się udac po wyjściu ze szpitala - kto jest ok, kogo omijać.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2016, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dea faktycznie bo dziwne, że nagle aż taka różnica. Moja lek. mówiła, że aparat może się o ok. 20% pomylić w pomiarach.

• Dea28 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz mój gin ma stary sprzęt i faktycznie bardziej skłonna jestem uwierzyć w pomiary z 6 lipca u ordynatora na sprzęcie 4d gdzie chłopcy mieli 740 i 840g no ale zobacze u profesora w Rzeszowie ile ważą.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2016, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O w Rzeszowie.. mój mąż pochodzi z Rzeszowa, ja z Krosna. Widzę, że jesteś z okolic ;)

• Dea28 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem z Mielca ;)

pirelka lubi tę wiadomość

• Fairuza Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Dea to faktycznie dziwnie z tą wagą,taka różnica między ważeniem u jednego a drugiego gina.Koniecznie zrób jeszcze jeden pomiar w innym miejscu,trzymam kciuki aby się okazało ,że dzieciaczki jednak ważą podobnie.

Pirelka,to kciukam za jutrzejszą sesję,a dziś za bardzo się nie forsuj z tym układaniem,abys jutro miała siłę pozować ;)
    No i czekamy na fotki :)

Dea28 lubi tę wiadomość

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2016, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic nie układałam dzisiaj, bo za dużo roboty miałam :D właśnie zajęłam się w końcu paznokciami u dłoni, bo od hybryd przed ciąża nie robiłam z nimi nic :D a do zdjęcia muszą jakoś wyglądać :P
    Jutro z rana coś poukładam jak mąż będzie pracować.

• ewa84 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane :)
    Powiem wam ze od kiedy wroicilam na oddział patologii ciąży zdecydowanie lepiej znosze pobyt.
    Jestem psychiczne nastawiona ze będę tu do konca czyli max 6 tyg jeszcze bo podobno trzymanie ciąży jednokosmowkowej dłużej jest niebezpieczne? Czy ktoras z was spotkała się z taka opinią? Ale jakby wytrzymały jaszcze ze 2,3 tyg byłoby super.
    Wczoraj położna pozwoliła mi wstać i przejść siue po korytarzu to po 10 min nie mialam siły stać na nogach a kręgosłup bolal strasznie :(
    Niestety sporo jest tu dziewczyn które leżą tygodniami,miesiuacami, a najlepsze jesy to ze najczęściej przychodzi się z jednym a znajdują kolejne rzeczy. Np często wychodzą jakiues spadki tętna przy rutynowym ktg i juz siedzisz kolejne 3 dni bo tyle min muszą być idealne zapisy, niestety spadki drobne zdarzają się i nie stanowią zagrożenia niby ale szpital juz cie nie wypusci bo maja procedury i obawy ze jak cos się wydarzy... A wydarzyć może się zawsze przecież.

Dea: trzymam kciuki za dobre pomiary.
    Przeplywy jak się dowiedziała m mogą być zle nawet w ciazach pojedynczych bo wynika to tez ze złej pracy łożyska, ale mam nadzieje ze u Ciebie nie ma tego problemu. Daj znać koniecznie jak cos będzie jasne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2016, 21:00

iv094x39ir3hgbzx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2016, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa cieszę się, że lepiej znosisz pobyt, oby tak do końca ! Ja pierwsze słyszę o tym, że to niebezpieczne, bo moja lekarka coś mówiła o 38 tc., ale wiadomo że wszystko od przypadku pewnie zależy.

Wierzę Ci, że ledwo mogłaś ustać i że plecy tak bolą, bo ja po nocy ciężko się ruszam.. a co dopiero ciągle tyle leżeć..

• Izabela23 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :-) ewa ciesze siebze juz lepiej znosisz pobyt juz masz coraz blizej do konca. Wstawaj ostrożnie,bo po takim lezeniu to mozna pasc wiem po sobie,bo niewykluczone ze moja utrata przytomnosci byla przez lezenie.

Dea faktycznie duza roznica ale chyba dziecko w 5 dni nie urosloby tak jak piszesz 400g... moze blad w pomiarze

Pirelka trzymam kciuki aby sesja doszla do skutku :-)

PCO,hashimoto,wtòrny brak @,brak owu

wwgzvfxmo5sww7ny.png

ANIOŁEK 28 tc <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki ;) na razie pochmurno, ale może do popołudnia wyjrzy słonko..Jak tylko padać nie będzie to idziemy na plaże robić zdjęcia, jak się rozpada to zrobimy sesję w domu, by jej już nie odkładać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2016, 10:33

• Fairuza Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa,cieszę się ,ze już nie czujesz się w szpitalu tak zle jak wcześniej,czlowiek chyba jest w stanie przyzwyczaić się do wszystkiego.Trzymam za ciebie kciuki,abys wytrzymała tam jeszcze te 2-3 tyg,a ty trzymaj za mnie,bo być może podzielę twój los :(
    Byłam dziś na dodatkowej wizycie i nie mam najlepszych wieści :( Przez 2tyg dzieci przybrały tylko po 100g i na dodatek u cory zmniejszyła się ilość wód płodowych.Syn znowu przekręcił się głową do góry.Szyjka tylko 2cm.W czwartek mam stawić się na dodatkową kontrol w szpitalu i wg tego co się będzie działo,albo będę chodzic na częste wizyty,albo zostawią mnie już w szpitalu.Doktorka powiedziała,że jeśli dzieci przestaną rosnąć(niby pod koniec ciąży ten przyrost wagi spowalnia,a mnie się wydawało ze na odwrót :/ ),a wód jeszcze ubędzie,to dla dobra dzieci czasem decydują nawet na przerwanie ciązy.
    A jeszcze do tego wg ich wagi wyszło ,że w 2tyg przytyłam aż 4kg!Tymczasem u mnie w domu waga pokazuje inaczej,i ta u mojego gina jeszcze inna wartość.Tak czy siak jestem strasznie przygnębiona.
    I nadal taka duchota,że aż ciężko mi się oddycha.Wczoraj miała przyjść burza i ochłodzenie,to skończyło się na lekkim grzmieniu i trochę popadało,ale jak było duszno,tak jest nadal.
    Pirelka,daj znac jak z twoja sesją,mam nadzieję,że słonce się u ciebie pokaże i wreszcie doczekasz się tych fotek.

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fairuza to nieciekawie, trzymam kciuki jednak by było dobrze z wagą dzieci i wodami i oby nie musieli za w czasu zakończyć ciąży. Bądź dobrej myśli!
    Co do wagi to u mojej ginekolog to samo, zawsze ważę tam 2 kg więcej niż w domu :/ a wagę wyjściową podawałam taką sama.

Na sesję tak czy siak idę, na razie nie pada a to najważniejsze.

Trochę poukładałam w garderobie, zrobiłam miejsce i jest szansa, że się dużo pomieści ;) na razie jednak więcej nie mam siły, a niedługo na sesję trzeba się szykować.

Właśnie dotarła do mnie jedna szuflada pod łóżeczko. Druga chyba przyjdzie w osobnej paczce.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2016, 12:18

• Fairuza Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No,staram się myśleć pozytywnie,ale jakos mi to dziś nie idzie.

A na sesję idz,nie wiadomo jaka pogoda będzie potem,no i jak ty się będziesz czuła.A przecież ty ciągle gdzieś biegasz,a i w domu zawsze cos do zrobienia,wiec nie wiadomo jak to będzie potem czasowo.

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2016, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę, idę właśnie poprasowałam ciuchy, jest ponad 20 st., a ostrego słońca nie musi być.

Wierzę, że ciężko Ci dzisiaj myśleć pozytywnie. Byle do czwartku do kontroli i mocno zaciskam kciuki, by wszystko się polepszyło i byś nie musiała zostać w szpitalu!

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa84 wrote:
    Hej kochane :)
    Powiem wam ze od kiedy wroicilam na oddział patologii ciąży zdecydowanie lepiej znosze pobyt.
    Jestem psychiczne nastawiona ze będę tu do konca czyli max 6 tyg jeszcze bo podobno trzymanie ciąży jednokosmowkowej dłużej jest niebezpieczne? Czy ktoras z was spotkała się z taka opinią?

EWA czytam inne forum o bliźniących mamach i tam też taka informacja się pojawia, ze do 36 tygodnia max. Ja też miałam jednokosmówkową, ale mnie lekarz nie zdążył poinformować jak jest ;)

• Fairuza Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelka,dzięki za wsparcie,mam nadzieje ze jednak będzie dobrze.
    I wstaw potem parę fotek :)

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • Izabela23 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fairuza mam nadzieję, że jednak będzie wszystko dobrze musi być a który masz już tydzień

. Ja właśnie boje się ze nie daj Boże znowu "znikną" mi wody tak jak poprzędzie, albo że przestaną rosnąć, bo jedna lekarka tak mnie na straszył w 13 tv, ale póki co chyba rosną ok, bo w 2 14 miały 430g i 389g

Przeglądam właśnie ubranka na txm mają śliczne body i tak mam chęć zamówić myślicie że jak zacznę od 56 będzie ok? Takie na 44 i 50 też brać?

PCO,hashimoto,wtòrny brak @,brak owu

wwgzvfxmo5sww7ny.png

ANIOŁEK 28 tc <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2016, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po sesji, było miło niepotrzebnie się stresowałam :D
    Teraz czekamy na efekty, myślę że do kilku dni powinnam mieć jakieś fotki ;)

Izabela ja mam jakieś 50-tki, ale 44 nie brałam, bo lepsze większe, zawsze podwiniesz i ubierzesz, a jak będą za małe to już się nie przydadzą.

‹‹ 239 240 241 242 243 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ