X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża bliźniacz
Odpowiedz

Ciąża bliźniacz

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fairuza, tak myślałam że musi być jakaś przyczyna Twojej nieobecności, dzisiaj miałam o Ciebie pytać.. Cieszę się, że już lepiej. A co mówi lekarz?
    Leż jak najwięcej żeby dzieciaczki jak najdłużej posiedziały jeszcze w brzuszku.

U mnie też ból w kroczu się pojawia w nocy podczas przekręcania się, czy przesuwania czegoś nogą, nie jest jakiś tragiczny, ale czuć.. no i kłucie w podbrzuszu też podczas obracania się więc ciężko się śpi.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś dostaniemy drugiego robaczka do domu <3 Pierwszy już oswojony, raz dziennie daje popis umiejętności wokalnych, także sąsiedzi już na pewno wiedzą, że nie jesteśmy sami ;))

Dziewczyny trzymam kciuki za wszystkie, raz na jakiś czas będę zaglądać zapewne. Powodzenia!

ewa84, jenny88, pirelka, Fairuza, Dea28 lubią tę wiadomość

• Fairuza Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nietupska to super,wreszcie razem!

Pirelka,bylam u ginki w pon jak się zaczely te bole na gorze brzucha,to powiedziała ze to normalne przy dwójce,a jeśli nie będę mogla wytrzymać to mam się zglosic.Ja jednak chciałam to jakos przecierpieć,bo wizja lezenia w szpitalu mnie przeraza.W każdym razie usg było ok,dzieci mają się dobrze,to chyba po prostu moja skora i miesnie nie nadążają ze wszystkim.A bole i skurcze pewnie będą już coraz czestsze.Do porodu już coraz bliżej ..

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2016, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak, ja aż się boję jak to będzie poczuć te skurcze :O mam nadzieję, że ja jednak bez objawów trafię do szpitala na ustalony termin i dopiero tam się zacznie wszystko dziać.

Dzisiaj jedziemy do ginekologa, ale późno wieczór,powinna dzisiaj mieć badanie III trymestru więc poznam wagę dziewczyn znowu ;) po drodze do sklepu.

• ewa84 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelka oct robią żeby sprawdzić wydolność łożyska.
    Podają dawkę oksytocyny która ma wywołać skurcze i monitorują stan dziecka pod ktg. Sprawdzają tak czy dziecko poradzi sobie podczas porodu. To może wywolac akcje porodowa

iv094x39ir3hgbzx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2016, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa, dzięki za wyjaśnienie. To pewnie miałam na myśli moja lekarka, kiedy mówiła, że będziemy przygotowywać do porodu i zobaczymy jak idzie akcja, czy nie idzie.

Nasz wózek koleżanka wydała innej pani bo potrzebuje na już, a nasz będzie z pałąkiem i folią w poniedziałek-wtorek :O
    Dacie wiarę...?
    Dzisiaj tam jedziemy i najwyżej będziemy się kłócić..

• Fairuza Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze,jacy ci ludzie niepoważni...jak mogła dac wasz wózek komus innemu,jesli obiecala już go wam??i ciekawe czy ten drugi będzie wam się chociaż podobal..

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2016, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fairuza wrote:
    kurcze,jacy ci ludzie niepoważni...jak mogła dac wasz wózek komus innemu,jesli obiecala już go wam??i ciekawe czy ten drugi będzie wam się chociaż podobal..
    Nie ma opcji, ma być taki sam! Tylko za taki zapłaciłam i nie biorę innego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2016, 13:20

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2016, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po wizycie..III prenatalne za nami.

Dziewczynki po 1,5 kg :)
    Są identyczne, obie dały sobie zrobić zdjęcia ! Wszystko dobrze, lekarka mówiła, że jak będą mieć po 2 kg wystarczy :)

Wózek niby na 100% ma być na piątek gotowy (przyjdzie we wtorek,ale my będzie w piątek), gondole już czekają, pałąk będzie gratis i niby rabat na folie, zobaczymy w praktyce.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2016, 21:12

Dea28, jenny88 lubią tę wiadomość

• Fairuza Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    My po wizycie..III prenatalne za nami.

Dziewczynki po 1,5 kg :)
    Są identyczne, obie dały sobie zrobić zdjęcia ! Wszystko dobrze, lekarka mówiła, że jak będą mieć po 2 kg wystarczy :)

Wózek niby na 100% ma być na piątek gotowy (przyjdzie we wtorek,ale my będzie w piątek), gondole już czekają, pałąk będzie gratis i niby rabat na folie, zobaczymy w praktyce.

To super!

pirelka lubi tę wiadomość

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • Dea28 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki ewa. no nagle mój gin całkiem zmienił sposób rozmowy ze mną po tym pobycie w szpitalu...ech...następny pomiar dzieciaków i mojej szyjki 8 sierpnia. modle sie by było jeszcze 3 z przodu nie chce znów do szpitala...a jak sytuacja u Ciebie?

pirelka badam u mojego gina wage i czasem do drugiego pójde no ale jak leżałam w szpitalu to 3 lekarzy mi robiło usg i każdemu waga inaczej wychodziła :Draczej moi chłopcy sie w brzuszku nie odchudzają :D no 31.6 to mówi że krótka... ech sama nie wiem. wszyscy lekarze mówią że krótka. koleżanka ma też coś koło tego ale ma 22 tydzień ciąży bliźniaczej i miała dziś zakładany pessar.

nietupska super wieści!!!

13820398-1639991366052684-711844785-n.jpg

nasz wózek

13819836-1638913349493819-1995029392-n.jpg

my

bfarxzdvl5a95qct.pngatdcj44jjj39fx4a.png
  • ofcooo Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2016, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. Czy sa tu jakieś mamusie z Warszawy, które dostały skierowanie na prowadzenie patologicznej ciąży bliźniaczej? Potrzebuje porady - na priv

zem3h371xcq8c2sz.png
    qdkkwn15frnb311v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dea ładny ten wózeczek i nie widać,że używany :)

Co do szyjki to strasznie mnie dziwi, że Twoi lekarze uważają ją za krótką, serio :O Ja miałam raz mierzoną na usg i miałam 36mm, mówiła że piękna i długa jak na bliźniaki. Do dzisiaj mierzy mi tylko ręcznie i nawet wczoraj mówi "ohoho" jak ładnie, oby tak dalej. Mówi, że mój twardy brzuch nie ma wpływu na skrócenie się szyjki, a przecież na pewno się nie wydłuża..

Dea28 lubi tę wiadomość

• Fairuza Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dea ladny wózeczek i fajny brzusio :) A co do szyjki,to uważam tak jak Pirelka,ze 3cm to wcale nie jest krótka,tym bardziej ze to ciąża blizniacz a ty zbliżasz się już do 30 tyg!
    Pirelka a jak tam u ciebie samopoczucie i przygotowania w domu?juz wszystko zapięte na ostatni guzik?

Dea28 lubi tę wiadomość

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • ewa84 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ofcooo wrote:
    Dzień dobry. Czy sa tu jakieś mamusie z Warszawy, które dostały skierowanie na prowadzenie patologicznej ciąży bliźniaczej? Potrzebuje porady - na priv
    Ja :p

iv094x39ir3hgbzx.png
  • ewa84 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelka: myślę ze maja szanse podrosnac nawet więcej :) teraz dzieci rosną ok 200g tyg wiec chociaż jakby po 150 przybierały będzie super :)

Dea: wozek super i brzuszek tez!

Fairuza: gotowa na godzinę zero?

Dea28 lubi tę wiadomość

iv094x39ir3hgbzx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fairuza wrote:
    Dea ladny wózeczek i fajny brzusio :) A co do szyjki,to uważam tak jak Pirelka,ze 3cm to wcale nie jest krótka,tym bardziej ze to ciąża blizniacz a ty zbliżasz się już do 30 tyg!
    Pirelka a jak tam u ciebie samopoczucie i przygotowania w domu?juz wszystko zapięte na ostatni guzik?
    Jeszcze nie na ostatni guzik, pokoik wstępnie gotowy, ale prania mam jeszcze sporo, malowanie dekoracji na ścianie i jakieś inne dekoracje. Muszę kupić jeszcze laktator, ale większość jest :)

Samopoczucie dość dobre, chociaż wiadomo, że coraz ciężej, ciaśniej itd. Zęby ciągle czuję, może to jakiś ból, ale czuć.. mam nadzieję, że dotrwam do porodu i potem miną dolegliwości. Głowa też boli od wczoraj od strony zęba, ale też pogoda się zepsuła więc nie wiem czy to od zęba :/

A u Ciebie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa84 wrote:
    Pirelka: myślę ze maja szanse podrosnac nawet więcej :) teraz dzieci rosną ok 200g tyg wiec chociaż jakby po 150 przybierały będzie super :)

No moje właśnie niewiele podrosły od ostatniego ważenia chyba ponad 3 tyg. temu, ważyły 1100 i 1200, a teraz obie mają po ok. 1,5 kg. Nie sądzę, by wiele przekroczyły te 2 kg, najważniejsze by dobiły 2 kg :) Ja sama od 8 lipca mam więcej zaledwie na wadze o 0,5kg.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2016, 11:17

• ewa84 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2016, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2 kg to dobra waga zwłaszcza na poród SN :)
    Ja mam -2kg od 5 tyg a dziewczyny razem przybrały w tym czasie 1,5 kg wiec nie musimy my rosnąć żeby one przybieraly bo najpierw ciągną dla siebie jeśli potrzebują :)
    Moje podobnie 1450g i 1630g :)
    Następne USG we wtorek ale pewnie nie będzie chciała mi zwazyc

pirelka lubi tę wiadomość

iv094x39ir3hgbzx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2016, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa moja też nie waży za często, ale to lepiej bo po co mamy się stresować wagą i dużym wahaniem, jak jedna do drugiej co tydzień nie zdąży dobić :)

Byłam dzisiaj na warsztatach Oillan, dostałam fajne kosmetyki, w tym także dla dzieci od 1 dnia życia więc się cieszę :) będę mogła je wypróbować.

‹‹ 246 247 248 249 250 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ