Ciąża bliźniacz
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyFairuza, tak myślałam że musi być jakaś przyczyna Twojej nieobecności, dzisiaj miałam o Ciebie pytać.. Cieszę się, że już lepiej. A co mówi lekarz?
Leż jak najwięcej żeby dzieciaczki jak najdłużej posiedziały jeszcze w brzuszku.
U mnie też ból w kroczu się pojawia w nocy podczas przekręcania się, czy przesuwania czegoś nogą, nie jest jakiś tragiczny, ale czuć.. no i kłucie w podbrzuszu też podczas obracania się więc ciężko się śpi.
-
nick nieaktualnyDziś dostaniemy drugiego robaczka do domu Pierwszy już oswojony, raz dziennie daje popis umiejętności wokalnych, także sąsiedzi już na pewno wiedzą, że nie jesteśmy sami )
Dziewczyny trzymam kciuki za wszystkie, raz na jakiś czas będę zaglądać zapewne. Powodzenia!ewa84, jenny88, pirelka, Fairuza, Dea28 lubią tę wiadomość
-
Nietupska to super,wreszcie razem!
Pirelka,bylam u ginki w pon jak się zaczely te bole na gorze brzucha,to powiedziała ze to normalne przy dwójce,a jeśli nie będę mogla wytrzymać to mam się zglosic.Ja jednak chciałam to jakos przecierpieć,bo wizja lezenia w szpitalu mnie przeraza.W każdym razie usg było ok,dzieci mają się dobrze,to chyba po prostu moja skora i miesnie nie nadążają ze wszystkim.A bole i skurcze pewnie będą już coraz czestsze.Do porodu już coraz bliżej .. -
nick nieaktualnyOj tak, ja aż się boję jak to będzie poczuć te skurcze mam nadzieję, że ja jednak bez objawów trafię do szpitala na ustalony termin i dopiero tam się zacznie wszystko dziać.
Dzisiaj jedziemy do ginekologa, ale późno wieczór,powinna dzisiaj mieć badanie III trymestru więc poznam wagę dziewczyn znowu po drodze do sklepu. -
nick nieaktualnyewa, dzięki za wyjaśnienie. To pewnie miałam na myśli moja lekarka, kiedy mówiła, że będziemy przygotowywać do porodu i zobaczymy jak idzie akcja, czy nie idzie.
Nasz wózek koleżanka wydała innej pani bo potrzebuje na już, a nasz będzie z pałąkiem i folią w poniedziałek-wtorek
Dacie wiarę...?
Dzisiaj tam jedziemy i najwyżej będziemy się kłócić.. -
nick nieaktualnyFairuza wrote:kurcze,jacy ci ludzie niepoważni...jak mogła dac wasz wózek komus innemu,jesli obiecala już go wam??i ciekawe czy ten drugi będzie wam się chociaż podobal..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2016, 13:20
-
nick nieaktualnyMy po wizycie..III prenatalne za nami.
Dziewczynki po 1,5 kg
Są identyczne, obie dały sobie zrobić zdjęcia ! Wszystko dobrze, lekarka mówiła, że jak będą mieć po 2 kg wystarczy
Wózek niby na 100% ma być na piątek gotowy (przyjdzie we wtorek,ale my będzie w piątek), gondole już czekają, pałąk będzie gratis i niby rabat na folie, zobaczymy w praktyce.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2016, 21:12
Dea28, jenny88 lubią tę wiadomość
-
pirelka wrote:My po wizycie..III prenatalne za nami.
Dziewczynki po 1,5 kg
Są identyczne, obie dały sobie zrobić zdjęcia ! Wszystko dobrze, lekarka mówiła, że jak będą mieć po 2 kg wystarczy
Wózek niby na 100% ma być na piątek gotowy (przyjdzie we wtorek,ale my będzie w piątek), gondole już czekają, pałąk będzie gratis i niby rabat na folie, zobaczymy w praktyce.
To super!
pirelka lubi tę wiadomość
-
dzięki ewa. no nagle mój gin całkiem zmienił sposób rozmowy ze mną po tym pobycie w szpitalu...ech...następny pomiar dzieciaków i mojej szyjki 8 sierpnia. modle sie by było jeszcze 3 z przodu nie chce znów do szpitala...a jak sytuacja u Ciebie?
pirelka badam u mojego gina wage i czasem do drugiego pójde no ale jak leżałam w szpitalu to 3 lekarzy mi robiło usg i każdemu waga inaczej wychodziła :Draczej moi chłopcy sie w brzuszku nie odchudzają no 31.6 to mówi że krótka... ech sama nie wiem. wszyscy lekarze mówią że krótka. koleżanka ma też coś koło tego ale ma 22 tydzień ciąży bliźniaczej i miała dziś zakładany pessar.
nietupska super wieści!!!
nasz wózek
my -
nick nieaktualnyDea ładny ten wózeczek i nie widać,że używany
Co do szyjki to strasznie mnie dziwi, że Twoi lekarze uważają ją za krótką, serio Ja miałam raz mierzoną na usg i miałam 36mm, mówiła że piękna i długa jak na bliźniaki. Do dzisiaj mierzy mi tylko ręcznie i nawet wczoraj mówi "ohoho" jak ładnie, oby tak dalej. Mówi, że mój twardy brzuch nie ma wpływu na skrócenie się szyjki, a przecież na pewno się nie wydłuża..Dea28 lubi tę wiadomość
-
Dea ladny wózeczek i fajny brzusio A co do szyjki,to uważam tak jak Pirelka,ze 3cm to wcale nie jest krótka,tym bardziej ze to ciąża blizniacz a ty zbliżasz się już do 30 tyg!
Pirelka a jak tam u ciebie samopoczucie i przygotowania w domu?juz wszystko zapięte na ostatni guzik?Dea28 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyFairuza wrote:Dea ladny wózeczek i fajny brzusio A co do szyjki,to uważam tak jak Pirelka,ze 3cm to wcale nie jest krótka,tym bardziej ze to ciąża blizniacz a ty zbliżasz się już do 30 tyg!
Pirelka a jak tam u ciebie samopoczucie i przygotowania w domu?juz wszystko zapięte na ostatni guzik?
Samopoczucie dość dobre, chociaż wiadomo, że coraz ciężej, ciaśniej itd. Zęby ciągle czuję, może to jakiś ból, ale czuć.. mam nadzieję, że dotrwam do porodu i potem miną dolegliwości. Głowa też boli od wczoraj od strony zęba, ale też pogoda się zepsuła więc nie wiem czy to od zęba
A u Ciebie? -
nick nieaktualnyewa84 wrote:Pirelka: myślę ze maja szanse podrosnac nawet więcej teraz dzieci rosną ok 200g tyg wiec chociaż jakby po 150 przybierały będzie super
No moje właśnie niewiele podrosły od ostatniego ważenia chyba ponad 3 tyg. temu, ważyły 1100 i 1200, a teraz obie mają po ok. 1,5 kg. Nie sądzę, by wiele przekroczyły te 2 kg, najważniejsze by dobiły 2 kg Ja sama od 8 lipca mam więcej zaledwie na wadze o 0,5kg.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2016, 11:17
-
2 kg to dobra waga zwłaszcza na poród SN
Ja mam -2kg od 5 tyg a dziewczyny razem przybrały w tym czasie 1,5 kg wiec nie musimy my rosnąć żeby one przybieraly bo najpierw ciągną dla siebie jeśli potrzebują
Moje podobnie 1450g i 1630g
Następne USG we wtorek ale pewnie nie będzie chciała mi zwazycpirelka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyewa moja też nie waży za często, ale to lepiej bo po co mamy się stresować wagą i dużym wahaniem, jak jedna do drugiej co tydzień nie zdąży dobić
Byłam dzisiaj na warsztatach Oillan, dostałam fajne kosmetyki, w tym także dla dzieci od 1 dnia życia więc się cieszę będę mogła je wypróbować.