Ciąża bliźniacz
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej ja ostatnio mało czasu mam na forum mąż wrócił i chcę sir nacieszyc
Ewa teraz pamietaj zeby stoper wlaczac jak dobwc bedziesz szła juz przesadzaja zeby nawetvspokojnie potrzeb nie dali zalatwic.
Ja dzis jade na usg podejrzeć szyjke,bo ostatnio troche brzuch dokucza i w pochwie mnie troszke bolalo to boje sie aby nie szyjka. Ale moze to huz ten etap ciazy? W sumie mamy 24 i 2 dni. A ulozyc sie to tak jak i u was trzeba talentu. Jeden maluch strasznie wygod szuka poloze sie na prawy bok to wali jakby chcial bokiem wyjsc przekrece na lewy to kopie az czuje ze od lozka sie obija. A na plecach nie ma mowy abym sie polozyla bo oddychac nie mogę az sie zastanawiam hak mi usg maja robic jak na plecach lezec nie mogę -
nick nieaktualny
-
Hehe no niby tak
Fairuza zjebke dostalam od położnej a nie od kol. z sali bo zadzwonilam w srodku nocy bo sama nie moge wstawac no i przyszła jedna mówi ze oczywiście mogę wstać a ze chciałam być ok i nie przeszkadzać to mowie nie będę budzić nikogo bo każdej z nas się ciezko śpi :p drzwi są na wprost łóżka... Tylko w WC oślepił o mnie to światło i wracałam powolutku, ja pakuje sie do lozka a zaraz wpada inna położna i afera w rezultracie dziewczyna i tak obudzona :p
Słyszę ze w tej sytuacji sama próbuje wstać no to spojrzalam bo na aparacie od ktg wyświetla się godzina i zeszło jej się 4 min więc strawiam ze u mnie bylo tak samo.
Rano położna przyszła zmierzyć ciśnienie i pyta jak tam bla bla to mowie ze jestem na skraju wytrzymania to ta mi ze tylko 5 tyg jeszcze :p to jej wysapalam ze nie dam rady to znowu ze to dopiero 32tc ze jak najdłużej trzeba wytrzymać, no wiec mam opinie wyrodnej matki juz. I taka rozmowa z nimi :p
Na szczęście na zmianę dzienna przyszły mile i pomocne położne
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2016, 11:27
-
O kurcze,to jakas straszna zołza z tej położnej.A poza tym co ona ci gada o 5tyg,przecież wiadomo,że przy bliźniakach ciąża jest donoszona już w 36tyg.Trzymaj się mocno ,bo im dalej tym gorzej w tym szpitalu
Izabela,chyba będziesz musiała jednak znaleźć jakąś pozycję,bo z tygodniami brzuch będzie rósł i będzie jeszcze ciężej.Ja na bokach tez nie mogę,więc śpie na plecach i też ciężko się oddycha,ale podkładam sobie wyżej poduszki(teraz już śpie na 3 !) i jakoś daję radę.
Trzymam kciuki aby usg dobrze wyszło. -
nick nieaktualnyJa dzisiaj robię na obiad leczo, wieczorem idziemy na spektakl teatralny do biblioteki, bo jest taki darmowy tydzień przedstawień. Mam nadzieję, że będę miała gdzie usiąść
Zamówiłam sobie fotoksiążkę na pamiątkę z sesji nie mogę się doczekać aż dojdzie !
W piątek odbieramy ten wózek, w końcu i mam nadzieję, że już nic się nie zmieni !! -
Izabela trzymam kciuki będzie dobrze koleżanka z bliźniakami miała szyjke w 27tyg 1,5cm a urodziła w 35+6tyg i to już praktycznie cesarką na życzenie bo nie była w stanie chodzić (szczuplutka a strasznie jej brzuch wywaliło). Ja leże ile moge bo moja szyjka 21 lipca miała 31,6mm i chciałabym by 8 sierpnia miała choć 30mm. Nie chce iść do szpitala.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyIzabela Twoja faktycznie się skróciła szybko.. ja cieszę się, że chodzę co tydzień na wizyty dzięki temu jestem spokojniejsza, choć mierzy mi co 3 tyg., a teraz co 2 tyg. na fotelu.
Pewnie masz rację co do struktury szyjki, ja staram się ufać mojej lekarce i za bardzo nie dociekam jak mówi, że jest dobrze. -
nick nieaktualny
-
Izabela23 wrote:Pirelka moja tydzień temu miała 3 cm a dzisiaj juz tylko 1.8cm ale lekarz u ktorego bylam dzis mowil ze wszystko zalezy jaka szyjka ma strukture/włòkna
Wspolczuje moja tez tak nagle się skróciła tak właśnie z nią bywa
Ciekawe czy doloza Ci pessar.
Pewnie tez sporo leżakowania Cie czeka -
Izabela współczuję tego pójścia do szpitala,stamtąd pewnie cię prędko nie wypuszczą,ale za to będziesz na bieżąco wiedziała jak z szyjką i dzieciaczkami.Trzymaj się dzielnie.
Dea,ja tez myśle ze szyjka 3cm jest ok,ale nie będę podważać opinii lekarzy.Wypoczywaj jak nawięcej,to na pewno dobrze szyjce zrobi.I oby jak najdalej donosić.
Pirelka super zdjątka znad morza,tylko coś uśmiechu mało..
Justa,będziemy czekac na twoją relację po wizycie.
Dea28 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDea pewnie, że leż.. oby tylko bardziej się nie skracała bo 34 tc to minimum!
My byliśmy na tym spektaklu, ale dużo ludzi, nic nie widać. Chwilę postaliśmy i poszliśmy
Jeszcze bym do kina chciała iść na dwa seanse przed rozwiązaniem oby tylko u mnie graliWiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2016, 22:59
Dea28 lubi tę wiadomość