X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża bliźniacz
Odpowiedz

Ciąża bliźniacz

Oceń ten wątek:
  • Izabela23 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja ostatnio mało czasu mam na forum mąż wrócił i chcę sir nacieszyc :-)
    Ewa teraz pamietaj zeby stoper wlaczac jak dobwc bedziesz szła juz przesadzaja zeby nawetvspokojnie potrzeb nie dali zalatwic.

Ja dzis jade na usg podejrzeć szyjke,bo ostatnio troche brzuch dokucza i w pochwie mnie troszke bolalo to boje sie aby nie szyjka. Ale moze to huz ten etap ciazy? W sumie mamy 24 i 2 dni. A ulozyc sie to tak jak i u was trzeba talentu. Jeden maluch strasznie wygod szuka ;) poloze sie na prawy bok to wali jakby chcial bokiem wyjsc przekrece na lewy to kopie az czuje ze od lozka sie obija. A na plecach nie ma mowy abym sie polozyla bo oddychac nie mogę az sie zastanawiam hak mi usg maja robic jak na plecach lezec nie mogę ;)

PCO,hashimoto,wtòrny brak @,brak owu

wwgzvfxmo5sww7ny.png

ANIOŁEK 28 tc <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny oby do końca wytrwać jak najdłużej :) tak mało Nam zostało!!

• ewa84 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe no niby tak :)

Fairuza zjebke dostalam od położnej a nie od kol. z sali bo zadzwonilam w srodku nocy bo sama nie moge wstawac no i przyszła jedna mówi ze oczywiście mogę wstać a ze chciałam być ok i nie przeszkadzać to mowie nie będę budzić nikogo bo każdej z nas się ciezko śpi :p drzwi są na wprost łóżka... Tylko w WC oślepił o mnie to światło i wracałam powolutku, ja pakuje sie do lozka a zaraz wpada inna położna i afera w rezultracie dziewczyna i tak obudzona :p
    Słyszę ze w tej sytuacji sama próbuje wstać no to spojrzalam bo na aparacie od ktg wyświetla się godzina i zeszło jej się 4 min więc strawiam ze u mnie bylo tak samo.
    Rano położna przyszła zmierzyć ciśnienie i pyta jak tam bla bla to mowie ze jestem na skraju wytrzymania to ta mi ze tylko 5 tyg jeszcze :p to jej wysapalam ze nie dam rady to znowu ze to dopiero 32tc ze jak najdłużej trzeba wytrzymać, no wiec mam opinie wyrodnej matki juz. I taka rozmowa z nimi :p
    Na szczęście na zmianę dzienna przyszły mile i pomocne położne :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2016, 11:27

iv094x39ir3hgbzx.png
  • Fairuza Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze,to jakas straszna zołza z tej położnej.A poza tym co ona ci gada o 5tyg,przecież wiadomo,że przy bliźniakach ciąża jest donoszona już w 36tyg.Trzymaj się mocno ,bo im dalej tym gorzej w tym szpitalu :/

Izabela,chyba będziesz musiała jednak znaleźć jakąś pozycję,bo z tygodniami brzuch będzie rósł i będzie jeszcze ciężej.Ja na bokach tez nie mogę,więc śpie na plecach i też ciężko się oddycha,ale podkładam sobie wyżej poduszki(teraz już śpie na 3 !) i jakoś daję radę.
    Trzymam kciuki aby usg dobrze wyszło.

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2016, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj robię na obiad leczo, wieczorem idziemy na spektakl teatralny do biblioteki, bo jest taki darmowy tydzień przedstawień. Mam nadzieję, że będę miała gdzie usiąść :D

Zamówiłam sobie fotoksiążkę na pamiątkę z sesji ;) nie mogę się doczekać aż dojdzie !

W piątek odbieramy ten wózek, w końcu i mam nadzieję, że już nic się nie zmieni !!

• Dea28 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja śpie w pozycji bocznej ustalonej :D haha ale spróbujcie bo dla mnie rewelacja!

bfarxzdvl5a95qct.pngatdcj44jjj39fx4a.png
  • Izabela23 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niestety jade do szpitala wojewodzkiego szyjka tydz temu 3cm dzis tylko 1,8 :( i rozwarcie postepuje mimo szwu :(

wwgzvfxmo5sww7ny.png

ANIOŁEK 28 tc <3
  • Dea28 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabela trzymam kciuki będzie dobrze :) koleżanka z bliźniakami miała szyjke w 27tyg 1,5cm a urodziła w 35+6tyg i to już praktycznie cesarką na życzenie bo nie była w stanie chodzić (szczuplutka a strasznie jej brzuch wywaliło). Ja leże ile moge bo moja szyjka 21 lipca miała 31,6mm i chciałabym by 8 sierpnia miała choć 30mm. Nie chce iść do szpitala.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2016, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabela trzymam za Was kciuki! Dawaj znać jak będziesz mogła..

Ja jestem nadal w szoku, że tak się oszczędzacie z szyjką 3 cm :O według mnie i mojej lekarki to piękna szyjka zwłaszcza w ciąży bliźniaczej.

• Izabela23 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelka moja tydzień temu miała 3 cm a dzisiaj juz tylko 1.8cm ale lekarz u ktorego bylam dzis mowil ze wszystko zalezy jaka szyjka ma strukture/włòkna

wwgzvfxmo5sww7ny.png

ANIOŁEK 28 tc <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2016, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabela Twoja faktycznie się skróciła szybko.. ja cieszę się, że chodzę co tydzień na wizyty dzięki temu jestem spokojniejsza, choć mierzy mi co 3 tyg., a teraz co 2 tyg. na fotelu.

Pewnie masz rację co do struktury szyjki, ja staram się ufać mojej lekarce i za bardzo nie dociekam jak mówi, że jest dobrze.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2016, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja się pochwalę jeszcze dwoma zdjęciami z sesji ;) z mężem nie wstawię, choć mam ładniejsze :D

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2151a53ce0a7.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e77e458fdfdd.jpg

Dea28, Fairuza lubią tę wiadomość

• ewa84 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabela23 wrote:
    Pirelka moja tydzień temu miała 3 cm a dzisiaj juz tylko 1.8cm ale lekarz u ktorego bylam dzis mowil ze wszystko zalezy jaka szyjka ma strukture/włòkna

Wspolczuje :/ moja tez tak nagle się skróciła tak właśnie z nią bywa :(
    Ciekawe czy doloza Ci pessar.
    Pewnie tez sporo leżakowania Cie czeka

iv094x39ir3hgbzx.png
  • Dea28 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka ja nie wiem jak to jest ale chyba z 5 lekarzy mnie oglądało i każdy że szyjka krótka więc staram sie jak najwięcej leżeć by wytrwać choć do 34tyg. zobaczymy czy leżenie coś daje. 8 sierpnia idę na pomiar szyjki do mojego gina.

• justa183 Ekspertka

Wysłany: 25 lipca 2016, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój gin też mnie uprzedził, że jeśli szyjka będzie miała 3 cm to już dmuchamy na zimne. Póki co ma 4 cm :)

Dziewczynki trzymam za Was kciuki, a ja w poniedziałek mam echa serduszek dzieciaków :)

Dea28 lubi tę wiadomość

zem3tv7317jpvd05.png
  • Fairuza Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabela współczuję tego pójścia do szpitala,stamtąd pewnie cię prędko nie wypuszczą,ale za to będziesz na bieżąco wiedziała jak z szyjką i dzieciaczkami.Trzymaj się dzielnie.

Dea,ja tez myśle ze szyjka 3cm jest ok,ale nie będę podważać opinii lekarzy.Wypoczywaj jak nawięcej,to na pewno dobrze szyjce zrobi.I oby jak najdalej donosić.

Pirelka super zdjątka znad morza,tylko coś uśmiechu mało..

Justa,będziemy czekac na twoją relację po wizycie.

Dea28 lubi tę wiadomość

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • Dea28 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fairuza staram sie dużo leżeć ale wiadomo coś tam w domu zrobie.chciałabym by na wizycie 8 sierpnia szyjka miała dalej te 3cm.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2016, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dea pewnie, że leż.. oby tylko bardziej się nie skracała bo 34 tc to minimum!

My byliśmy na tym spektaklu, ale dużo ludzi, nic nie widać. Chwilę postaliśmy i poszliśmy :/

Jeszcze bym do kina chciała iść na dwa seanse przed rozwiązaniem :) oby tylko u mnie grali :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2016, 22:59

Dea28 lubi tę wiadomość

• ewa84 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 01:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lezenie na pewno pomaga :)
    Ale Twoja szyjka nadal długa i oby tak do 36tc a później niech juz sie skarbca sama bez pomocy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2016, 06:17

Dea28 lubi tę wiadomość

iv094x39ir3hgbzx.png
  • Dea28 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bede sie cieszyć jak 8 sierpnia bedzie mieć choć 3cm. Dziś wstawiłam pościel dzieciecą do wyprania i zostaną mi tylko rożki do wyprania no i wózek do przeczyszczenia.

‹‹ 248 249 250 251 252 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ