X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża bliźniacz
Odpowiedz

Ciąża bliźniacz

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2016, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się dzisiaj wkurzyłam. Specjalnie rano jechałam na badania krwi z mężem, by nie tułać się autobusem. Okazało się, że bez skierowania nie zapiszą mi więcej niż jeden parametr, mimo że jest w karcie ciąży i mimo, że lekarz tak mówił i mimo, że mam wykupiony pakiet z firmy!
    Zrobiłam tylko jedno i wpisały mnie do lekarza, musiałam wrócić do domu, by nie czekać tam 1,5 godziny i wracałam z powrotem autobusem, prosiła lekarza, by mnie przyjął i wypisał skierowanie wcześniej niż o 15.. wypisał, zrobiłam krew po raz drugi... ale straciłam kolejne 2 godziny i masę nerwów!!

Dobrze jednak, że udało mi się zrobić bo toxo i hiv to drogie badania :/

Babka w recepcji była niemiła, straszna służbistka, wszystko z kartką sprawdzała.. jakoś wcześniej robiłam badania w taki sposób i to spoza karty ciąży, nie było problemu. Żałuję, że nie zobaczyłam jak ma na imię, bo napisałabym skargę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2016, 13:19

• Fairuza Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelka,ja tez się dziś wkurzyłam.Przywiezli mi 2 z łóżeczk,które zamawiałam i co się okazało?Ze zapomnieli o śrubkach!Zadzwonilam do nich i próbowali mnie przekonać,ze są dołączone w torebce przy szczebelkach,ale przejrzeliśmy wszystko i nie znaleźliśmy.Dobrze,że chociaż zgodzili się posłac mi te srubki na własny koszt.Myślałam,ze już będę mieć łóżeczko złożone,a tak musze czekac.Tyle tylko,ze w tym czasie już wszystko sobie popiorę i poprasuję(poszeweczki i caly kpl),a potem tylko poskładam.

Ewa,Dea,Nietupska a co u was?

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2016, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fairuza, z tym zamawianiem, kupowaniem to faktycznie wieczne problemy i rzadko kiedy przychodzi wszystko bez zarzutu.
    Dobrze, że Wam doślą bo my nieźle się naszukaliśmy by dokupić brakujące śrubki do mebli w takim rozmiarze :/

My niedługo jedziemy po wózek i do lekarza na kontrolę. Mam nadzieję, że wszystko przejdzie już bez niespodzianek.

Moje HBS ujemne, toxo też ok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2016, 16:27

• Fairuza Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    super ze badania wyszly ok,teraz trzymam kciuki za wizytę i wózek..

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2016, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj padłam już na twarz po całym dniu, czułam się jakbym chodziła po górach cały dzień.
    U lekarza ok, wszystko w normie. Emilka nadal główką w dół, a Marcelina poprzecznie, ale na skos. Ponoć ma taką tendencję, więc przy SN jak wyjdzie Emila to ona szybko się obróci. Zobaczymy.
    Ale ten czas leci, pamiętam jak przerażona jechałam do kliniki po raz pierwszy, nastraszona przez innego lekarza, a tu jeszcze kilka wizyt i koniec :O

Wózek jest, ale sklep wkurza mnie niemiłosiernie, tak długo czekaliśmy aż nam wydadzą, że naprawdę walnę im porządną opinię.. ale poczekam jeszcze co z folią :) dobre i trochę rabatu, bo folia wszędzie 220 zł !
    Wózek ładny, emocji i ekscytacji co niemiara przy próbowaniu ;) zdjęcia nie mam, bo mieszkaniu nie szło się ruszyć :D wszystko działa, gondole są takie piaskowo-szare,bardziej beżowe, a spacerówka szara z jasnym.
    Złożyliśmy wszystko na razie jednak, bo nie ma miejsca.. a na spacer pierwszego dnia i tak się nie pójdzie.
    Koniecznie Nam większe mieszkanie :P

Wrażenia dobre, choć w domu wydaje się taki duży i mam obawy czy na pewno się wszędzie zmieszczę? :O choć posiadaczki nie narzekają na to.. ale na balkon rozłożony mi nie wjedzie.. z tym, że balkonowe drzwi są węższe niż standard.
    Zwinny, prosty w obsłudze, składa się na płasko stelaż ze spacerówką jak deska do prasowania ;) fajny patent z montażem itd.!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2016, 08:52

• Dea28 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2016, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka w ciąży nie wolno podawać tabletek na cukier. Koryguje na razie dietką. Nawet mi to idzie. Rzadko w ktory dzień daje insuline dzienną. Nocną musze codziennie ale może mi diabetolog to zmieni. Wizyta we wtorek. jak mam 120 to nie daje insuliny. dopiero przy wartościach powyżej 130 i to malutkie dawki by nie rozleniwić trzustki. Dziewczyny które mają cukry po 160 i więcej dają przed posiłkami a ja daje po dopiero jeśli jest cukier wysoki.

ewa u nas w mieście jest piekarnia co mają chlebek dla cukrzyków tylko ta cena kilka kromeczek kosztuje 6zł. no ale sobie kupiłam i zjadłam dziś 3 kanapki z białym serem i pomidorem i cukier 89!!! a po innym ziarnistym nawet chlebku 150

Nasz wózek to nigdzie nie wejdzie :D przyszły mi wszystkie rzeczy zamówione z allegro - wrzuce gdzieś później fotke. I tym samym jeszcze zostało skręcić łóżeczka, zawiesić firanke w sypialni i możemy w sumie czekać na chłopców - co braknie maż będzie dokupywał w trakcie :D

bfarxzdvl5a95qct.pngatdcj44jjj39fx4a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2016, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dea rozumiem, nawet nie wiedziałam. Pewnie, że dieta najważniejsza i kontrola. Trzymam kciuki!

Ja firankę też muszę zawiesić nową :) powoli prasuję co mam wyprane, ale masakra zaraz nogi mi padają i ledwo daję radę. Dużo nie poprasuję.
    Założyłam już falbanki na łóżeczka i super to wygląda włącznie z szufladą..w ogóle nie rzuca się w oczy, że są używane i każde z innej parafii ;P

Dea28 lubi tę wiadomość

• Fairuza Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2016, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelka,fajnie ,że wreszcie masz wózek,choc tyle nerwów przy tym.Jak będziesz mogła to wrzuc jakąs fotkę,z twojego opisu wynika,że jest super.Mój też mi się wydaje taki duży,nie wyobrażam sobie z nim spacerów,bo ja jestem drobnej postury i niska.
    A tymczasem mam już poprasowany kpl z łóżeczka,czekam tylko na te nieszczęsne śrubki.Mam nadzieję,ze dojdą niedługo,choć wiadomo ,że za granicę to jednak potrzeba więcej czasu.Boje się,ze za wiele już go nie mam,dziś na wkładce zauważyłam,że śluz jakby trochę zmienił barwę.Nie chcę panikować,ale to mogą już być jakies pierwsze oznaki.

Dea,widzę że ty też już praktycznie gotowa.Trzymam kciuki za cukry,abyś tak dobrze dawala sobie radę jak do tej pory.

Ewa,a co u ciebie?Jak dajesz sobie radę?

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2016, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdjęcia nie robiłam real, bo przy montażu i sprawdzaniu był taki bałagan, że ledwo było można się ruszyć. Sprawdziliśmy i złożyliśmy, ale pokaże online jak wygląda.

Spacerówka:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d54799ed60e9.jpg

A gondole mają taki kolor:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/205372655e63.jpg

• jenny88 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    Zdjęcia nie robiłam real, bo przy montażu i sprawdzaniu był taki bałagan, że ledwo było można się ruszyć. Sprawdziliśmy i złożyliśmy, ale pokaże online jak wygląda.
    Jak montuje się te gondole ? Do spacerówki ??

km5sdf9hw9lfjofs.png
    f2wlanliuanju9mz.png
    km5svcqgwvlx6b9m.png
    f2wlanlibk6qka1b.png

--

Mateusz <3 23.08.2018 [*] 9t+4d :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jenny88 wrote:
    Jak montuje się te gondole ? Do spacerówki ??
    Może na dwa sposoby: do spacerówki i za pomocą adapterów na stelaż (adaptery są w komplecie z gondolami). Ja będę montować wyłącznie na stelaż, bo na spacerówkę mi się nie podoba, dodatkowo też podnosi wagę wózka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2016, 09:33

• justa183 Ekspertka

Wysłany: 31 lipca 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczynki :)

Ja wczoraj byłam na wizycie no i ostatecznie poznałam płeć moich dzieciaków :)

Będzie 2 chłopców (jednojajowych) i dziewczynka <3 <3 <3

Córcia ma 393 g, a chłopcy po 355 g i 364 g :)
    Lekarz bardzo zadowolony i mówił, że lepiej być nie mogło, bo dzieciaki rosną na prawdę równo jak na taką ciążę, a ja przechodzę ją lepiej niż niejedna ciąża pojedyńcza :)
    Aha i wszystkie ułożone pośladkowo, jedno obok drugiego :)

pirelka, ewa84, Fairuza, gigsa, Dea28, Misty87 lubią tę wiadomość

zem3tv7317jpvd05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa świetne wieści ;) ostatnio pytałam nawet co u Ciebie i myślałam o Waszej czwórce <3
    Cudownie... cieszę się, że tak idealnie wszystko gra w ciąży u Ciebie, jak u mnie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2016, 10:27

• justa183 Ekspertka

Wysłany: 31 lipca 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelka, oby tak było jak najdłużej :) Chciałabym cc jak najpóźniej, bo gdzie dzieciakom będzie lepiej jak nie u mnie ;)

Dea28 lubi tę wiadomość

zem3tv7317jpvd05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa183 wrote:
    Pirelka, oby tak było jak najdłużej :) Chciałabym cc jak najpóźniej, bo gdzie dzieciakom będzie lepiej jak nie u mnie ;)
    Zdecydowanie :) a wiesz ile najdłużej możesz nosić trojaczki jeśli nadal wszystko będzie tak dobrze przebiegać?

• justa183 Ekspertka

Wysłany: 31 lipca 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    Zdecydowanie :) a wiesz ile najdłużej możesz nosić trojaczki jeśli nadal wszystko będzie tak dobrze przebiegać?

To się okaże, bo jak do tej pory to ciąża miała być rozwiązana max. w 34 tc, także zobaczymy jak to będzie przebiegało no i ile ja wytrzymam ;) no ale będę się starała jak najdłużej :)

zem3tv7317jpvd05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pewno dasz radę :) moja pewnie około 38 tc, jeśli nadal wszystko będzie prawidłowo. Nastawiam się na szpital końcem sierpnia, ale zobaczymy jak wyjdzie w praktyce :D

• Fairuza Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2016, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa183 wrote:
    Witajcie dziewczynki :)

Ja wczoraj byłam na wizycie no i ostatecznie poznałam płeć moich dzieciaków :)

Będzie 2 chłopców (jednojajowych) i dziewczynka <3 <3 <3

Córcia ma 393 g, a chłopcy po 355 g i 364 g :)
    Lekarz bardzo zadowolony i mówił, że lepiej być nie mogło, bo dzieciaki rosną na prawdę równo jak na taką ciążę, a ja przechodzę ją lepiej niż niejedna ciąża pojedyńcza :)
    Aha i wszystkie ułożone pośladkowo, jedno obok drugiego :)

Justa super!życzę,aby wszystko szło tak dobrze jak do tej pory!Jesteś dzielną mamusią!

Pirelka fajny wózek.Ja miałam na oku tez taki fajny brązowy,ale okazja mi przepadła.

Kurcze,nic mi się już nie chce.A jutro wizyta.Ciekawe jak maluszki i czy już coś mi powiedzą na temat porodu.

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • Dea28 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka ja właśnie zamówiłam firanke na allegro czekam aż przyjdzie :) łóżeczka myśle że skręcimy w tym tygodniu i od razu poubieram sobie kołderki i podusie nakryje kocykiem i będą czekac :) zastanawiam się czy nie kupić klinów do łóżeczka...hm...a łóżeczka też mam każde z innej parafii a na dodatek tego jednego to jeszcze na oczy nie widziałam.

Fairuza prawie gotowa bo tak mnie lekarze straszą że musze sobie jakoś to ogarnąć. Jedyne co ewentualnie jeszcze trzeba dokupić to: laktator, termometr bezdotykowy, mleko i coś typu espumisan czy pedicetamol ale to w każdej chwili można kupić. Reszte wydaje mi się, że wszystko mam :)

justa super wiadomości choć u Ciebie sie ta płeć zmienia, ciekawe czy mój doktorek potwierdzi za tydzień już drugiego chłopca na 100 bo zawsze daje 90% choć jakoś nastawiam sie od początku na dwóch chłopaków :)

my zdjęcie sprzed tygodnia i widok z góry :D

787.jpg

a niżej zakupy dla chłopaków, ich szafka "kąpielowa" i szafa z ubraniami ps. jeszcze mają komode z której są: skarpetki, pościel, czapeczki, śliniaki itp.

824.jpg
    826.jpg
    830.jpg

bfarxzdvl5a95qct.pngatdcj44jjj39fx4a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dea, ale dużo masz na ciuszki miejsca dla maluszków :) super.
    U mnie podobnie brakuje laktatora, Pedicetamol i Ocenisept, trzeba pomalować ścianę, dodać dekoracje, poprać i poprasować resztę ciuszków. Tak to też chyba wszystko już jest :D

Dea28 lubi tę wiadomość

‹‹ 250 251 252 253 254 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ