X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża bliźniacz
Odpowiedz

Ciąża bliźniacz

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku, a ja mam jeszcze do wyprania wszystkie ciuszki :O plus jeden fotelik.

A ja znowu źle spałam, to z rana sobie ulżyłam jak mąż poszedł do pracy, ale te dzieci, a zwłaszcza Emila spać nie daje i leżeć na jej boku!

Muszę się ogarnąć i trochę mieszkanie, iść do Lidla po małe zakupy bo stać w kolejkach na kilkanaście osób w każdym stoisku na ryneczku nie będę !!!

U Nas dzisiaj upał... po południu koleżanka wpada mnie zobaczyć :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2016, 10:42

• Fairuza Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też bylam dziś na zakupach,juz nie mogę wylezec bezczynnie w domu.Na dworze upały,w domu duchota,dobrze chociaż ze mam ten wentylator.
    Co do ubranek,to mam uprane i poprasowane praktycznie wszystkie.

Gdzie się podziała reszta dziewczyn?

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • ewa84 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie sił im zabrakło na forum...

iv094x39ir3hgbzx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znowu fatalna noc za mną, nie wygodnie i źle.. nie mam jak się ułożyć, dziewczyny skaczą jak opętane od 4-6 rano ;/ aż mnie wkurzają.. choć nie powinnam tak myśleć, ale jednak denerwuje mnie już to wszystko. Nie wiem jak wytrzymam do końca i dziękuję Bogu, że nie muszę leżeć plackiem cały czas, bo sama noc to katorga.

Dostałam info, że wózek już jest i cały komplet poza folią czeka na Nas, więc w piątek odbieramy. Folię podaruję na razie, zobaczymy jaka cena jak dojdzie.. jak niezbyt opłacający się rabat, to kupię gdzie indziej.
    Nie mogę się już go doczekać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2016, 10:22

• ewa84 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelka juz chyba nie będzie nam dane się wyspac.
    Ja w nocy dodatkowo poce się masakrycznie a nad ranem mam dreszcze dla odmiany. Dziś spalam 23-24.20 później od ok 2 do 4 i 5.30-6 :) to szaleństwo u mnie a jeszcze tydzień temu przesypialam ok 6 godzin!

Tez juz myślę ze jestem zła matka ale chce żeby po skończonym 34 tyg dziewczyny się urodziły.
    Dziś na obchodzi e prof zalecił 3 spacery 20 minutowe i juz jest problem jak to rozwiązać w praktyce :p

Od wczoraj puchna mi nogi i bola łydki :(

Moje tez dziś od rana swiruja jakby próbowaly wyjść bokiem :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2016, 11:06

iv094x39ir3hgbzx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba mam w nocy syndrom niespokojnych nóg, za nic w świece ułożyć ich wygodnie nie mogę :/
    Moje w dzień to mało świrują, uaktywniają się nocą.. i wieczorem, w dzień delikatnie raczej.

Ja też chcę dotrwać do minimum czyli 34 tc i jak wszystko będzie rozwinięte niech wychodza i tyle..

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2016, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyprałam masę ciuszków i stare, i nowe.. zła jestem bo te stare mają zapach starości i leżenia, nawet po praniu to czuć choć łagodniej i niestety przeszły tym też nowe !!!!!! Mam nadzieję, że to się jakoś wywietrzy.

• Fairuza Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak ja was rozumiem..Dla mnie spanie to tez męczenie się,albo dzieci szaleją(najbardziej daje mi się we znaki córa,cały czas pcha mi się pod żebra) ,albo niewygodnie,albo gorąco,albo nogi nie mogą uleżeć spokojnie.I tez odliczam dni do porodu.U mnie jutro zaczyna się 35 tydzień,wiec zmuszam się aby wytrzymać jeszcze ze 2-ze względu na dobro dzieci.I tak sobie myślę,że wcale nie będzie mi po porodzie brakować tego brzucha ani ciązy,jak to niektóre dziewczyny piszą,ja się wręcz nie mogę doczekać,by znów chodzic normalnie i móc wszystkim się zając,a nie wyręczać innymi jak jakaś kaleka :/

ewa84, Dea28 lubią tę wiadomość

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • ewa84 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wspaniala pore roku wybralysmy sobie na ciaze i teraz mamy kare :p
    Ja mam wrażenie ze niedługo urodze...
    Młode dziś maja straszny dzień non stop się wierca co mnie martwi bardziej niż jak są super spokojne!
    Do tego puchne- prawa noga zrobiła mi się straszna mimo ze są wyżej od reszty ciała :/

iv094x39ir3hgbzx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2016, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też za brzuszkiem tęsknić nie będę i nie wiem jak innym może ten czas wydawać się taki cudowny i magiczny, że tęsknią za brzuszkiem.

ewa84 lubi tę wiadomość

• Fairuza Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe,dokładnie Pirelka.
    Wiecie co,ostatnio mi przyszło na myśl,że byłoby ciekawie gdybyśmy wszystkie urodziły w tym samym czasie :)

Ewa,to puchnięcie to może zatrzymuje ci się woda w organizmie,moze pijesz za mało i organizm odkłada na później to co dostanie?
    A co do pory roku,trzebabyło szalec w lato,to rodziłybyśmy w zimie..

Dea28 lubi tę wiadomość

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • Dea28 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dostałam insuline. Na razie mam sobie wstrzykiwać tylko jeśli wartości będą powyżej 120 po godzinie po posiłku. Diabetolog mówi by nie przesadzać bo aż znów takich strasznych cukrów nie mam. Korygujemy dietą ile sie da.

bfarxzdvl5a95qct.pngatdcj44jjj39fx4a.png
  • Fairuza Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 00:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dea,trzymam kciuki aby było dobrze..

Dea28 lubi tę wiadomość

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fairuza wrote:
    A co do pory roku,trzebabyło szalec w lato,to rodziłybyśmy w zimie..
    Ja szalałam 2 lata i co... nic nie przyniosło skutku więc nie ma co narzekać na porę :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dea trzymam kciuki, by insuliny było jak najmniej. Nie dało się zbić cukrów dietą lub ew. tabletkami? Bo insulina to chyba ostateczność.
    Moja Mama choruje już 30 lat na cukrzycę, a wykryto jej w ciąży ze mną.. ale ponoć miała wcześniej tylko dawniej tak nie badali jak teraz.
    Najpierw była dieta, potem tabletki a dopiero w odległej przyszłości insulina.
    120 po godzinie od posiłku to chyba nie aż taki wysokie cukier..

• ewa84 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dea szybko Ci ta insulinę dali byłam przekonana ze najpierw dieta regulują. Musisz wyczuc i zobaczyc co Ci służy a co nie. Leże z dziewczyna cukrzycowa i rano nie je np pieczywa tylko to chrupkie bo inaczej jej cukier skacze a później to i knopersika zje i jest ok :p ostatnio na kolację dali poledwice sopocka to chyba ze 3 narzekaly na cukier :p
    Oby udało się ładnie uregulować :)

Fairuza faktycznie nie pije bardzo duzxo bo bym sikala non stopnia i tak często wstaje :/ nie ma cudownego środka w tej sytuacjiu

iv094x39ir3hgbzx.png
  • ewa84 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelka tez 3 lata szalalam i w końcu jak się udało nieważna była pora roku ale wiosną jedna k lżej bo zima tez ciezko do lekarza itd

pirelka lubi tę wiadomość

iv094x39ir3hgbzx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2016, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa, lżej na pewno niż zimą, bo same ciuchy lżejsze i kupować kurtek nie trzeba nowych :D

A tak mnie już pod brzuchem,pachwiny i noga aż boli,kłuje w pochwie ze chyba zbliżam się powoli do końca. Zawsze dziwiłam się, że dziewczyny ledwo chodzą a teraz i mnie dopadło

• Fairuza Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietki,juz nam niewiele zostało...damy radę!

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 05:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,które spodziewają się córeczek,mam dużo ubranek po córce,kurteczki,spodnie,sukienki,bluzeczki,w bardzo dobrym stanie,markowe,niezniszczone,chętnie zamienię na ubranka chłopięce. Chętnych zapraszam na priv :-) bądź [email protected]

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

‹‹ 249 250 251 252 253 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ