Ciąża bliźniacz
-
WIADOMOŚĆ
-
nom taką fajną pojemną szafe kupiliśmy dla chłopców i stoi w ich przyszłym pokoiku bo na razie będą z nami. chciałam jeszcze większą szafe ale już by nie weszła Ocenisept słyszałam by nie kupowac bo pępuszek lubi ładnie sam odpaść po myciu ciepłą wodą a jak nie odpadnie po około tygodniu to u nas przynajmniej położna przynosi octenisept
-
nick nieaktualnyDea28 wrote:nom taką fajną pojemną szafe kupiliśmy dla chłopców i stoi w ich przyszłym pokoiku bo na razie będą z nami. chciałam jeszcze większą szafe ale już by nie weszła Ocenisept słyszałam by nie kupowac bo pępuszek lubi ładnie sam odpaść po myciu ciepłą wodą a jak nie odpadnie po około tygodniu to u nas przynajmniej położna przynosi octenisept
-
Cześć dziewczyny.
Dea widzę,że ty naprawdę jesteś już przygotowana.Ja też praktycznie mam już wszystko,a do pępka na razie nie kupowałam,bo u nas w szitalu dają darmowe próbki,które wcale nie sa takie małe i powinny wystarczyc.
Po wizycie wszystko raczej ok.Ktg wyszlo w normie,usg też.Dzieci ważą już po ok 2400 g! Ciśnienie miałam trochę podwyższone,ale to dlatego że przeszłam trochę pieszo i pod górkę.Poprosiłam o obejrzenie porodówki,aby się przygotować psychicznie i mi pozwolili.Przy okazji popytałam o pokoje i ważne rzeczy.Jeśli będę mieć szczęście to będę mogła być w pokoju przez 24h z moim,bedzie mogl tam nawet spac,oczywiście za dodatkową opłatą..
Natepna wizyta za 2tyg,ale czy do niej dotrwam w trójpaku?Dea28 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyFairuza, dobre wieści trzymam kciuki! Dzieci już pokaźne, śmiało mogą wychodzić na świat
Do mnie przyszła dzisiaj zamówiona foto książka z sesji, ładna ale już wiadomo czemu tańsza niż gdzie indziej, bo jakość zdjęć nie powala, mimo że są bardzo dobrej jakości w rzeczywistości, chyba taki druk byle jaki mają.
Ale nie rzuca się tak w oczy, za taką cenę to będzie na pamiątkę fajna
Jutro idziemy do kina na Bourna.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2016, 18:34
-
nick nieaktualnyKamKaKam wrote:Witajcie kochane mam do Was pytanie czy któraś z mam bliźniaczkowych robila betę na początku? I jak kształtowały sie jej przyrosty? Ja mam przyrost na poziomie 230% i zastanawiam się czy to możliwe:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2016, 22:43
KamKaKam lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, powiedzcie mi jak to możliwe, że w sobotę byłam na usg i wszystko niby idealnie, a w poniedziałek pojechałam na echo serduszek i już pojawił się problem???? No jak?
Pomiary dzieci wyszły zupełnie inne: córcia większa ale chłopcy zdecydowanie mniejsi i u jednego z nich mało wód płodowych. Za tydzień mam jechać na kontrolę,a w tym czasie pić min 3 l wody dziennie. Dla mnie to jakiś kosmos dobrze, że chociaż płeć potwierdzona.
Aha i do tego podczas usg, które oczywiście trwało godzinę, zrobiło mi się strasznie słabo, bo za długo już leżałam na plecachWiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2016, 08:18
-
KamKaKam wrote:Witajcie kochane mam do Was pytanie czy któraś z mam bliźniaczkowych robila betę na początku? I jak kształtowały sie jej przyrosty? Ja mam przyrost na poziomie 230% i zastanawiam się czy to możliwe:)
KamKaKam u mnie beta była 13 , a po 48 godz. wzrosła do 105 i będą trojaczkiKamKaKam lubi tę wiadomość
-
justa183 wrote:KamKaKam u mnie beta była 13 , a po 48 godz. wzrosła do 105 i będą trojaczki
Gratuluję trojaczkow potrójne szczęście Fajnie ze dwóch chłopaków i dziewczynka
U mnie prawdopodobnie ma być parkaWiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2016, 08:55
-
nick nieaktualnyjusta, a jak duża ta różnica?
Może to kwestia aparatury, bo mi lekarka mówiła, że trzeba brać poprawkę 20% w pomyłce pomiarów. Poza tym może to kwestia lekarza, u mnie jeden mówił, że jedno odstaje od drugiego na jednym usg a było to raptem 30g, a moja lekarka mówi, że do 15% różnicy to żadna różnica. Także widzisz.. nie martw się na zapas i ufaj swojemu lekarzowi, a na razie staraj się pić tą wodę jak zalecił. -
pirelka wrote:justa, a jak duża ta różnica?
Może to kwestia aparatury, bo mi lekarka mówiła, że trzeba brać poprawkę 20% w pomyłce pomiarów. Poza tym może to kwestia lekarza, u mnie jeden mówił, że jedno odstaje od drugiego na jednym usg a było to raptem 30g, a moja lekarka mówi, że do 15% różnicy to żadna różnica. Także widzisz.. nie martw się na zapas i ufaj swojemu lekarzowi, a na razie staraj się pić tą wodę jak zalecił.
Pirelka, już podaję pomiary po kolei.
Sobota: 393g, 355g, 364g
Poniedziałek: 435g, 354g, 334g
Pierwsza jest córcia, a nie wiem czy chłopcy się nie zamienili miejscami, bo środkowy był miednicowo, a teraz główkowo. Niby wszyscy lekarze mierzą po kolei jak leżą -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyjusta183 wrote:Pirelka, już podaję pomiary po kolei.
Sobota: 393g, 355g, 364g
Poniedziałek: 435g, 354g, 334g
Pierwsza jest córcia, a nie wiem czy chłopcy się nie zamienili miejscami, bo środkowy był miednicowo, a teraz główkowo. Niby wszyscy lekarze mierzą po kolei jak leżąWiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2016, 09:46
-
Pirelka wiem i masz rację. Po prostu zdziwiła mnie taka różnica, a ta lekarka porównywała też te pomiary z 2 usg prenatalnego, które było robione 2 tygodnie na tym samy sprzęcie. Mnie też bardziej martwi ilość wód płodowych
Nie wiesz przypadkiem jak to z nimi? czy w miarę jak dziecko rośnie tych wód jest mniej? -
pirelka ja na pewno bede mieć cc ale octenisept w razie w kupi mąż w aptece nawet pod blokiem więc sie nie martwie
Fairuza ale duże dzieciaczki masz super!!!
Kam ja robiłam bete pierwsza była 147 za dwa dni 344 a po chyba 5 dniach ponad 29000
justa będzie dobrze czasem z dnia na dzień sie coś dzieje, ja też sie martwie bo mnie mega bolą biodra i całe spojenie łonowe mam takie kłucia że sie z łóżka czasem nie moge podnieść, wczoraj cały dzień ze łzami w oczach mam nadzieje że w poniedziałek na wizycie będzie na tyle dobrze że jeszcze zostane chwile w domu.
Polarisa wybór w wózkach nawet jest tylko kwestia ile pieniążków przeznaczysz na wózek. Możesz kupić za 1000zł a możesz za 10000zł. Ja znalazłam fajną oferte i kupiłam używany Freestyle Twins.
KamKaKam lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyjusta183 wrote:Pirelka wiem i masz rację. Po prostu zdziwiła mnie taka różnica, a ta lekarka porównywała też te pomiary z 2 usg prenatalnego, które było robione 2 tygodnie na tym samy sprzęcie. Mnie też bardziej martwi ilość wód płodowych
Nie wiesz przypadkiem jak to z nimi? czy w miarę jak dziecko rośnie tych wód jest mniej?