Ciąża bliźniacz
-
WIADOMOŚĆ
-
nom taką fajną pojemną szafe kupiliśmy dla chłopców i stoi w ich przyszłym pokoiku bo na razie będą z nami. chciałam jeszcze większą szafe ale już by nie weszła
Ocenisept słyszałam by nie kupowac bo pępuszek lubi ładnie sam odpaść po myciu ciepłą wodą a jak nie odpadnie po około tygodniu to u nas przynajmniej położna przynosi octenisept
-
nick nieaktualnyNo właśnie ja też mam przy nim postawiony pytajnik, bo do pępuszka kupiłam gaziki ze spirytusem, ponoć lepiej osuszają, ale znowu Ocenisept dobry jest na ranę po cc, ale czy będę mieć cc też nie wiem. Haha.Dea28 wrote:nom taką fajną pojemną szafe kupiliśmy dla chłopców i stoi w ich przyszłym pokoiku bo na razie będą z nami. chciałam jeszcze większą szafe ale już by nie weszła
Ocenisept słyszałam by nie kupowac bo pępuszek lubi ładnie sam odpaść po myciu ciepłą wodą a jak nie odpadnie po około tygodniu to u nas przynajmniej położna przynosi octenisept 
-
Cześć dziewczyny.
Dea widzę,że ty naprawdę jesteś już przygotowana.Ja też praktycznie mam już wszystko,a do pępka na razie nie kupowałam,bo u nas w szitalu dają darmowe próbki,które wcale nie sa takie małe i powinny wystarczyc.
Po wizycie wszystko raczej ok.Ktg wyszlo w normie,usg też.Dzieci ważą już po ok 2400 g! Ciśnienie miałam trochę podwyższone,ale to dlatego że przeszłam trochę pieszo i pod górkę.Poprosiłam o obejrzenie porodówki,aby się przygotować psychicznie i mi pozwolili.Przy okazji popytałam o pokoje i ważne rzeczy.Jeśli będę mieć szczęście to będę mogła być w pokoju przez 24h z moim,bedzie mogl tam nawet spac,oczywiście za dodatkową opłatą..
Natepna wizyta za 2tyg,ale czy do niej dotrwam w trójpaku?
Dea28 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyFairuza, dobre wieści
trzymam kciuki! Dzieci już pokaźne, śmiało mogą wychodzić na świat 
Do mnie przyszła dzisiaj zamówiona foto książka z sesji, ładna ale już wiadomo czemu tańsza niż gdzie indziej, bo jakość zdjęć nie powala, mimo że są bardzo dobrej jakości w rzeczywistości, chyba taki druk byle jaki mają.
Ale nie rzuca się tak w oczy, za taką cenę to będzie na pamiątkę fajna
Jutro idziemy do kina na Bourna.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2016, 18:34
-
nick nieaktualnyJa miałam początkowo ok 340, a po 48 h już ok. 1580KamKaKam wrote:Witajcie kochane mam do Was pytanie czy któraś z mam bliźniaczkowych robila betę na początku? I jak kształtowały sie jej przyrosty? Ja mam przyrost na poziomie 230% i zastanawiam się czy to możliwe:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2016, 22:43
KamKaKam lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, powiedzcie mi jak to możliwe, że w sobotę byłam na usg i wszystko niby idealnie, a w poniedziałek pojechałam na echo serduszek i już pojawił się problem???? No jak?
Pomiary dzieci wyszły zupełnie inne: córcia większa ale chłopcy zdecydowanie mniejsi i u jednego z nich mało wód płodowych. Za tydzień mam jechać na kontrolę,a w tym czasie pić min 3 l wody dziennie. Dla mnie to jakiś kosmos
dobrze, że chociaż płeć potwierdzona.
Aha i do tego podczas usg, które oczywiście trwało godzinę, zrobiło mi się strasznie słabo, bo za długo już leżałam na plecach
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2016, 08:18

-
KamKaKam wrote:Witajcie kochane mam do Was pytanie czy któraś z mam bliźniaczkowych robila betę na początku? I jak kształtowały sie jej przyrosty? Ja mam przyrost na poziomie 230% i zastanawiam się czy to możliwe:)
KamKaKam u mnie beta była 13 , a po 48 godz. wzrosła do 105
i będą trojaczki

-
justa183 wrote:KamKaKam u mnie beta była 13 , a po 48 godz. wzrosła do 105
i będą trojaczki 
Gratuluję trojaczkow
potrójne szczęście
Fajnie ze dwóch chłopaków i dziewczynka 
U mnie prawdopodobnie ma być parka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2016, 08:55

-
nick nieaktualnyjusta, a jak duża ta różnica?
Może to kwestia aparatury, bo mi lekarka mówiła, że trzeba brać poprawkę 20% w pomyłce pomiarów. Poza tym może to kwestia lekarza, u mnie jeden mówił, że jedno odstaje od drugiego na jednym usg a było to raptem 30g, a moja lekarka mówi, że do 15% różnicy to żadna różnica. Także widzisz.. nie martw się na zapas i ufaj swojemu lekarzowi, a na razie staraj się pić tą wodę jak zalecił. -
pirelka wrote:justa, a jak duża ta różnica?
Może to kwestia aparatury, bo mi lekarka mówiła, że trzeba brać poprawkę 20% w pomyłce pomiarów. Poza tym może to kwestia lekarza, u mnie jeden mówił, że jedno odstaje od drugiego na jednym usg a było to raptem 30g, a moja lekarka mówi, że do 15% różnicy to żadna różnica. Także widzisz.. nie martw się na zapas i ufaj swojemu lekarzowi, a na razie staraj się pić tą wodę jak zalecił.
Pirelka, już podaję pomiary po kolei.
Sobota: 393g, 355g, 364g
Poniedziałek: 435g, 354g, 334g
Pierwsza jest córcia, a nie wiem czy chłopcy się nie zamienili miejscami, bo środkowy był miednicowo, a teraz główkowo. Niby wszyscy lekarze mierzą po kolei jak leżą

-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMi osobiście wydaje się że to nie duże różnice biorąc pod uwagę,że mógł się sprzęt pomylić. Moja lekarka mówiła że nie waży się dzieci za często bo często jedno przybierze więcej w jednym tyg.a drugie nadrobi za kilka dni. To też może z tego wynikać. Bardziej martwił by mnie ten płyn owodniowy. A może lekarz nie jest wyspecjalizowany jak Twój? Mnie początkowo też jeden nastraszył tak że ryczałam...a moja prowadząca dopiero widziała co i jak. Także głowa do góryjusta183 wrote:Pirelka, już podaję pomiary po kolei.
Sobota: 393g, 355g, 364g
Poniedziałek: 435g, 354g, 334g
Pierwsza jest córcia, a nie wiem czy chłopcy się nie zamienili miejscami, bo środkowy był miednicowo, a teraz główkowo. Niby wszyscy lekarze mierzą po kolei jak leżą
wiadomo że ciąża trojacza to już nie przelewki i ogromne obiążenie !
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2016, 09:46
-
Pirelka wiem i masz rację. Po prostu zdziwiła mnie taka różnica, a ta lekarka porównywała też te pomiary z 2 usg prenatalnego, które było robione 2 tygodnie na tym samy sprzęcie. Mnie też bardziej martwi ilość wód płodowych

Nie wiesz przypadkiem jak to z nimi? czy w miarę jak dziecko rośnie tych wód jest mniej?
-
pirelka ja na pewno bede mieć cc ale octenisept w razie w kupi mąż w aptece nawet pod blokiem więc sie nie martwie

Fairuza ale duże dzieciaczki masz super!!!
Kam ja robiłam bete pierwsza była 147 za dwa dni 344 a po chyba 5 dniach ponad 29000
justa będzie dobrze
czasem z dnia na dzień sie coś dzieje, ja też sie martwie bo mnie mega bolą biodra i całe spojenie łonowe mam takie kłucia że sie z łóżka czasem nie moge podnieść, wczoraj cały dzień ze łzami w oczach
mam nadzieje że w poniedziałek na wizycie będzie na tyle dobrze że jeszcze zostane chwile w domu.
Polarisa wybór w wózkach nawet jest tylko kwestia ile pieniążków przeznaczysz na wózek. Możesz kupić za 1000zł a możesz za 10000zł. Ja znalazłam fajną oferte i kupiłam używany Freestyle Twins.
-
nick nieaktualnyNiestety nie wiem jak to jest. Chyba nie maleją ani nie rosną ale powinna ich być odpowiednia ilość. Nie czytaj za dużo w necie ! Bo najesz się jeszcze więcej strachu.justa183 wrote:Pirelka wiem i masz rację. Po prostu zdziwiła mnie taka różnica, a ta lekarka porównywała też te pomiary z 2 usg prenatalnego, które było robione 2 tygodnie na tym samy sprzęcie. Mnie też bardziej martwi ilość wód płodowych

Nie wiesz przypadkiem jak to z nimi? czy w miarę jak dziecko rośnie tych wód jest mniej?