X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża bliźniacz
Odpowiedz

Ciąża bliźniacz

Oceń ten wątek:
  • Dea28 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nom taką fajną pojemną szafe kupiliśmy dla chłopców i stoi w ich przyszłym pokoiku bo na razie będą z nami. chciałam jeszcze większą szafe ale już by nie weszła :D Ocenisept słyszałam by nie kupowac bo pępuszek lubi ładnie sam odpaść po myciu ciepłą wodą a jak nie odpadnie po około tygodniu to u nas przynajmniej położna przynosi octenisept :)

bfarxzdvl5a95qct.pngatdcj44jjj39fx4a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dea28 wrote:
    nom taką fajną pojemną szafe kupiliśmy dla chłopców i stoi w ich przyszłym pokoiku bo na razie będą z nami. chciałam jeszcze większą szafe ale już by nie weszła :D Ocenisept słyszałam by nie kupowac bo pępuszek lubi ładnie sam odpaść po myciu ciepłą wodą a jak nie odpadnie po około tygodniu to u nas przynajmniej położna przynosi octenisept :)
    No właśnie ja też mam przy nim postawiony pytajnik, bo do pępuszka kupiłam gaziki ze spirytusem, ponoć lepiej osuszają, ale znowu Ocenisept dobry jest na ranę po cc, ale czy będę mieć cc też nie wiem. Haha.

• Fairuza Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.
    Dea widzę,że ty naprawdę jesteś już przygotowana.Ja też praktycznie mam już wszystko,a do pępka na razie nie kupowałam,bo u nas w szitalu dają darmowe próbki,które wcale nie sa takie małe i powinny wystarczyc.

Po wizycie wszystko raczej ok.Ktg wyszlo w normie,usg też.Dzieci ważą już po ok 2400 g! Ciśnienie miałam trochę podwyższone,ale to dlatego że przeszłam trochę pieszo i pod górkę.Poprosiłam o obejrzenie porodówki,aby się przygotować psychicznie i mi pozwolili.Przy okazji popytałam o pokoje i ważne rzeczy.Jeśli będę mieć szczęście to będę mogła być w pokoju przez 24h z moim,bedzie mogl tam nawet spac,oczywiście za dodatkową opłatą..
    Natepna wizyta za 2tyg,ale czy do niej dotrwam w trójpaku?

Dea28 lubi tę wiadomość

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fairuza, dobre wieści ;) trzymam kciuki! Dzieci już pokaźne, śmiało mogą wychodzić na świat :D

Do mnie przyszła dzisiaj zamówiona foto książka z sesji, ładna ale już wiadomo czemu tańsza niż gdzie indziej, bo jakość zdjęć nie powala, mimo że są bardzo dobrej jakości w rzeczywistości, chyba taki druk byle jaki mają.
    Ale nie rzuca się tak w oczy, za taką cenę to będzie na pamiątkę fajna :)

Jutro idziemy do kina na Bourna.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2016, 18:34

• KamKaKam Koleżanka

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kochane mam do Was pytanie czy któraś z mam bliźniaczkowych robila betę na początku? I jak kształtowały sie jej przyrosty? Ja mam przyrost na poziomie 230% i zastanawiam się czy to możliwe:)

• Polarisa90 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak ja robiłam i przyrost miałam 430 % betę zrobił we wtorek o była ponad 13 a w czwartek juz ponad 72 ;)

KamKaKam, Dea28 lubią tę wiadomość

34bws65g9zmmwd54.png
    f2wl4z17ghnjtfpr.png
    3jvz2n0arkkg5cmf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KamKaKam wrote:
    Witajcie kochane mam do Was pytanie czy któraś z mam bliźniaczkowych robila betę na początku? I jak kształtowały sie jej przyrosty? Ja mam przyrost na poziomie 230% i zastanawiam się czy to możliwe:)
    Ja miałam początkowo ok 340, a po 48 h już ok. 1580 ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2016, 22:43

KamKaKam lubi tę wiadomość

• RozANA Nowa

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam 130 bety, ale z tego co wiem takie w przedziale 200-300 to normalne

• KamKaKam Koleżanka

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny :*

• justa183 Ekspertka

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, powiedzcie mi jak to możliwe, że w sobotę byłam na usg i wszystko niby idealnie, a w poniedziałek pojechałam na echo serduszek i już pojawił się problem???? No jak?

Pomiary dzieci wyszły zupełnie inne: córcia większa ale chłopcy zdecydowanie mniejsi i u jednego z nich mało wód płodowych. Za tydzień mam jechać na kontrolę,a w tym czasie pić min 3 l wody dziennie. Dla mnie to jakiś kosmos :( dobrze, że chociaż płeć potwierdzona.

Aha i do tego podczas usg, które oczywiście trwało godzinę, zrobiło mi się strasznie słabo, bo za długo już leżałam na plecach :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2016, 08:18

zem3tv7317jpvd05.png
  • justa183 Ekspertka

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KamKaKam wrote:

KamKaKam u mnie beta była 13 , a po 48 godz. wzrosła do 105 :) i będą trojaczki :D

zem3tv7317jpvd05.png
  • Polarisa90 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa183 wrote:
    KamKaKam u mnie beta była 13 , a po 48 godz. wzrosła do 105 :) i będą trojaczki :D

Gratuluję trojaczkow :) potrójne szczęście :) Fajnie ze dwóch chłopaków i dziewczynka :)
    U mnie prawdopodobnie ma być parka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2016, 08:55

34bws65g9zmmwd54.png
    f2wl4z17ghnjtfpr.png
    3jvz2n0arkkg5cmf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa, a jak duża ta różnica?
    Może to kwestia aparatury, bo mi lekarka mówiła, że trzeba brać poprawkę 20% w pomyłce pomiarów. Poza tym może to kwestia lekarza, u mnie jeden mówił, że jedno odstaje od drugiego na jednym usg a było to raptem 30g, a moja lekarka mówi, że do 15% różnicy to żadna różnica. Także widzisz.. nie martw się na zapas i ufaj swojemu lekarzowi, a na razie staraj się pić tą wodę jak zalecił.

• Polarisa90 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jaki kupilyscie wózek bliźniaczy ?? Za dużego wyboru to chyba nie ma.

34bws65g9zmmwd54.png
    f2wl4z17ghnjtfpr.png
    3jvz2n0arkkg5cmf.png
  • justa183 Ekspertka

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    justa, a jak duża ta różnica?
    Może to kwestia aparatury, bo mi lekarka mówiła, że trzeba brać poprawkę 20% w pomyłce pomiarów. Poza tym może to kwestia lekarza, u mnie jeden mówił, że jedno odstaje od drugiego na jednym usg a było to raptem 30g, a moja lekarka mówi, że do 15% różnicy to żadna różnica. Także widzisz.. nie martw się na zapas i ufaj swojemu lekarzowi, a na razie staraj się pić tą wodę jak zalecił.

Pirelka, już podaję pomiary po kolei.

Sobota: 393g, 355g, 364g
    Poniedziałek: 435g, 354g, 334g

Pierwsza jest córcia, a nie wiem czy chłopcy się nie zamienili miejscami, bo środkowy był miednicowo, a teraz główkowo. Niby wszyscy lekarze mierzą po kolei jak leżą :/

zem3tv7317jpvd05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polarisa90 wrote:
    Dziewczyny jaki kupilyscie wózek bliźniaczy ?? Za dużego wyboru to chyba nie ma.
    My Baby Jogger City Mini Gt Double.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa183 wrote:
    Pirelka, już podaję pomiary po kolei.

Sobota: 393g, 355g, 364g
    Poniedziałek: 435g, 354g, 334g

Pierwsza jest córcia, a nie wiem czy chłopcy się nie zamienili miejscami, bo środkowy był miednicowo, a teraz główkowo. Niby wszyscy lekarze mierzą po kolei jak leżą :/
    Mi osobiście wydaje się że to nie duże różnice biorąc pod uwagę,że mógł się sprzęt pomylić. Moja lekarka mówiła że nie waży się dzieci za często bo często jedno przybierze więcej w jednym tyg.a drugie nadrobi za kilka dni. To też może z tego wynikać. Bardziej martwił by mnie ten płyn owodniowy. A może lekarz nie jest wyspecjalizowany jak Twój? Mnie początkowo też jeden nastraszył tak że ryczałam...a moja prowadząca dopiero widziała co i jak. Także głowa do góry :) wiadomo że ciąża trojacza to już nie przelewki i ogromne obiążenie !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2016, 09:46

• justa183 Ekspertka

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelka wiem i masz rację. Po prostu zdziwiła mnie taka różnica, a ta lekarka porównywała też te pomiary z 2 usg prenatalnego, które było robione 2 tygodnie na tym samy sprzęcie. Mnie też bardziej martwi ilość wód płodowych :(
    Nie wiesz przypadkiem jak to z nimi? czy w miarę jak dziecko rośnie tych wód jest mniej?

zem3tv7317jpvd05.png
  • Dea28 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka ja na pewno bede mieć cc ale octenisept w razie w kupi mąż w aptece nawet pod blokiem więc sie nie martwie :)

Fairuza ale duże dzieciaczki masz super!!!

Kam ja robiłam bete pierwsza była 147 za dwa dni 344 a po chyba 5 dniach ponad 29000 :D

justa będzie dobrze :) czasem z dnia na dzień sie coś dzieje, ja też sie martwie bo mnie mega bolą biodra i całe spojenie łonowe mam takie kłucia że sie z łóżka czasem nie moge podnieść, wczoraj cały dzień ze łzami w oczach :( mam nadzieje że w poniedziałek na wizycie będzie na tyle dobrze że jeszcze zostane chwile w domu.

Polarisa wybór w wózkach nawet jest tylko kwestia ile pieniążków przeznaczysz na wózek. Możesz kupić za 1000zł a możesz za 10000zł. Ja znalazłam fajną oferte i kupiłam używany Freestyle Twins.

bfarxzdvl5a95qct.pngatdcj44jjj39fx4a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa183 wrote:
    Pirelka wiem i masz rację. Po prostu zdziwiła mnie taka różnica, a ta lekarka porównywała też te pomiary z 2 usg prenatalnego, które było robione 2 tygodnie na tym samy sprzęcie. Mnie też bardziej martwi ilość wód płodowych :(
    Nie wiesz przypadkiem jak to z nimi? czy w miarę jak dziecko rośnie tych wód jest mniej?
    Niestety nie wiem jak to jest. Chyba nie maleją ani nie rosną ale powinna ich być odpowiednia ilość. Nie czytaj za dużo w necie ! Bo najesz się jeszcze więcej strachu.

‹‹ 251 252 253 254 255 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ