X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża bliźniacz
Odpowiedz

Ciąża bliźniacz

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dea28 wrote:

Polarisa wybór w wózkach nawet jest tylko kwestia ile pieniążków przeznaczysz na wózek. Możesz kupić za 1000zł a możesz za 10000zł. Ja znalazłam fajną oferte i kupiłam używany Freestyle Twins.
    Zgadzam się,wiadomo nie ma wyboru tylu modeli i kolorów jak w pojedynczych, ale wszystko zależy jakiego modelu szukasz i ile chcesz wydać.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My byliśmy w kinie na Bournie, ale tak się dziewczynki wierciły chyba pozycja siedząca im nie pasowała :D no i mdli mnie od kilku dni jakoś :/

• Fairuza Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa nie przejmuj się co do tych pomiarów.U mnie też były różnice w zależności od tego jaki lekarz robił pomiary i na jakim sprzęcie.W pewnym moemencie nastraszyli mmie nawet ,że dzieci przestały rosnąć i kierowali na dodatkowe wizyty.A co do wód płodowych,to u mnie u córci tez jest ich na granicy normy.Z tego co czytałam, to ilość wód płodowych zatrzymuje się ok 30 tyg,bo w miare jak dzieci rosną,potrzebują dodatkowego miejsca.

Pirelka,szkoda ze jakość zdjęć w książce nie jest tak dobra jak oryginały,ale pamiątkę będziesz mieć super,a i zawsze możesz porobić sobie odbitki zdjęć.Co do nudności to ja tez mam co jakiś czas,myśle,że to zależy od ułożenia się dzieci,pewnie naciskają mocniej na żołądek.

A ja wczoraj miałam straszne bóle,niemal jak porodowe,ale to tylko chyba przez biegunkę.Niemniej jednak bolało straznie i bałam się ,że to może mieć wpływ na sam poród.

A co się dzieje u naszej Ewy??Coś długo się nie odzywa...

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • ewa84 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa dziwie się ze lekarz ważył je po 3 dniach bo takie roznice mogą się pojawiać jak za często się mierzy jest to kwestia sprzętu czy tez przyłożenia krzyżyka a jak dzieciaczki się ruszają nie trudno o pomyłkę. U mnie nie ma opcji żeby ważyć częściej niż co 14 dni a ostatnio nawet po 10 dniach nie chciała mi lekarka od USG zwazyc mimo iz wyraźnie w zleceniu miałam zaznaczone żeby to zrobić.
    Co do zmian to jestem chyba dobrym przykładem ze różne dziwne rzeczy potrafią się dziuac nagle. 2 tyg temu ważenie obie w normach dziś ważenie i mała zaledwie 1500g i już rozpoznanie hipotrofia :( druga ponad 2 kg
    Przepływy od piatku znacznie gorsze i juyz powtórka sterydów i pod koniec tyg CC

iv094x39ir3hgbzx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fairuza wrote:

A ja wczoraj miałam straszne bóle,niemal jak porodowe,ale to tylko chyba przez biegunkę.Niemniej jednak bolało straznie i bałam się ,że to może mieć wpływ na sam poród.

A co się dzieje u naszej Ewy??Coś długo się nie odzywa...

Ojej to brzmi przedporodowo ! Ja się boję, że w ogóle nie zauważę, że to już te bóle.. ale może nie doczekam ich, a znajdę się wcześniej w szpitalu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa84 wrote:
    Justa dziwie się ze lekarz ważył je po 3 dniach bo takie roznice mogą się pojawiać jak za często się mierzy jest to kwestia sprzętu czy tez przyłożenia krzyżyka a jak dzieciaczki się ruszają nie trudno o pomyłkę. U mnie nie ma opcji żeby ważyć częściej niż co 14 dni a ostatnio nawet po 10 dniach nie chciała mi lekarka od USG zwazyc mimo iz wyraźnie w zleceniu miałam zaznaczone żeby to zrobić.
    Co do zmian to jestem chyba dobrym przykładem ze różne dziwne rzeczy potrafią się dziuac nagle. 2 tyg temu ważenie obie w normach dziś ważenie i mała zaledwie 1500g i już rozpoznanie hipotrofia :( druga ponad 2 kg
    Przepływy od piatku znacznie gorsze i juyz powtórka sterydów i pod koniec tyg CC
    U mnie też nie ma opcji częściej, najpierw było co 3-4 tyg. teraz chyba po 14 dniach zważy je ponownie.

• justa183 Ekspertka

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, tylko że o lekarzu sobotnim inni nie wiedzą. To on robił mi ivf i chciałam, żeby przynajmniej raz na 1,5 miesiąca sprawdził swoim sprzętem, bo ma lepszy niż na szpitalu uniwersyteckim. Także ja się nie przyznałam do tej wizyty, a ta lekarka porównywała pomiary z 2 prenatalnego, które było robione 2 tyg wcześniej i też zachwycona nie była. Dodam, że było to usg na tym samym sprzęcie. No ale nic, bo nie tyle pomiary co te wody płodowe mnie martwią :/

pirelka lubi tę wiadomość

zem3tv7317jpvd05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzisiaj zaczynamy 34 tc :) i prezentujemy się po domowemu tak:

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9b33ec9b331d.jpg

Niby mały, ale duże znaczenie ma ubranie :)
    Wczoraj już dwie osoby z klatki pytały mnie kiedy rodzę :O

ewa84, Fairuza, jenny88 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa183 wrote:
    Dziewczyny, tylko że o lekarzu sobotnim inni nie wiedzą. To on robił mi ivf i chciałam, żeby przynajmniej raz na 1,5 miesiąca sprawdził swoim sprzętem, bo ma lepszy niż na szpitalu uniwersyteckim. Także ja się nie przyznałam do tej wizyty, a ta lekarka porównywała pomiary z 2 prenatalnego, które było robione 2 tyg wcześniej i też zachwycona nie była. Dodam, że było to usg na tym samym sprzęcie. No ale nic, bo nie tyle pomiary co te wody płodowe mnie martwią :/
    Oj sorki, chciałam zacytować a polubiłam ;/ justa.. faktycznie nie ciekawie z tym lekarzem, bo nie ma jak powiedzieć. Ja mojej też nie mówię nigdy, że byłam u innego, ale nigdy też nie było powodu, zresztą inny lekarz ma gorsze oko, sprzęt i nie jest doświadczony..

• justa183 Ekspertka

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    My dzisiaj zaczynamy 34 tc :) i prezentujemy się po domowemu tak:

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9b33ec9b331d.jpg

Niby mały, ale duże znaczenie ma ubranie :)
    Wczoraj już dwie osoby z klatki pytały mnie kiedy rodzę :O

No ja też powiedziałabym, że mały brzuszek jak na 34 tc. Mój już teraz wydaje się taki ;)

pirelka lubi tę wiadomość

zem3tv7317jpvd05.png
  • ewa84 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie jest duży ale mi tez jakoś magicznie nie urósł ostatnio. Sporo dziewczyn w terminie z jednym bablem ma większe niz mój :) a wody mam w normie.

iv094x39ir3hgbzx.png
  • ewa84 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fairuza: widzę ze tez niedługo urodzisz :) ale Ty juz tak daleko jesteś ze czas na Ciebie :)
    lepiej żeby naturalnie się zaczęło u każdej bo te testy oct i indukowanie oksytocyna to nic sympatycznego z tego co obserwuje. Jeszcze cewniki działają fajnie na dziewczyny.

iv094x39ir3hgbzx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj wpadłam na kilka opinii i panicznie znowu zaczęłam się bać porodu i sn :( aż się popłakałam z emocji.

• Fairuza Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa tak mi przykro,że tak to wypada u twoich córeczek,i że już w tym tyg cc,ale jeśli jest taki problem,to może i lepiej,aby już rozwiązać tę ciążę.
    U mnie tak jak piszesz już coraz bliżej do porodu,ale chcę pociągnąć ile się da,może nawet jeszcze ze 2tyg.W czwartek zaczynamy już 36tydz,wiec jestem w miarę spokojna,również dlatego ,że dzieci mają już ładną wagę.

Pirelka, twój brzusio jest naprawdę nieduzy jak na 34tydz,gdzie ty mieścisz tam te twoje skarby?

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po pobraniu krwi i oddaniu moczu, zobaczymy dzisiaj jak wyniki.

• ofcooo Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.
    Musze sie troszke pożalić :(
    Dostałam skierowanie od mojego lekarza na patologie ciąży bliźniaczej. Byłam w dwóch szpitalach, w których chciałabym rodzić i chciałam stamtąd mieć lekarza prowadzącego. W jednym szpitalu dali mi termin na 12 września a w drugim na 22 września.....
    Myślałam, ze mając skierowanie bede jakoś w pierwszej kolejności na CITo a tu dupa. Trzeba czekać :(
    Ciąża dwukosmówkowa, aktualnie 11 tydzień.

Mam pakiet w enel-medzie. Znalazłam tam jednego ginekologa, który ma w zakresie swoich czynności prowadzenie patologii ciązy bliźniaczej. Mam nadzieje, ze u niego przetrzymam ten miesiac a potem sie przeniose do któregoś ze szpitali.

zem3h371xcq8c2sz.png
    qdkkwn15frnb311v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podejrzałam wyniki i wygląda ok, ale w moczu znowu ślad glukozy. Jednak skoro lek. mówiła, że to normalne pod koniec to nie powtarzam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ofcooo wrote:
    Hej dziewczyny.
    Musze sie troszke pożalić :(
    Dostałam skierowanie od mojego lekarza na patologie ciąży bliźniaczej. Byłam w dwóch szpitalach, w których chciałabym rodzić i chciałam stamtąd mieć lekarza prowadzącego. W jednym szpitalu dali mi termin na 12 września a w drugim na 22 września.....
    Myślałam, ze mając skierowanie bede jakoś w pierwszej kolejności na CITo a tu dupa. Trzeba czekać :(
    Ciąża dwukosmówkowa, aktualnie 11 tydzień.

Mam pakiet w enel-medzie. Znalazłam tam jednego ginekologa, który ma w zakresie swoich czynności prowadzenie patologii ciązy bliźniaczej. Mam nadzieje, ze u niego przetrzymam ten miesiac a potem sie przeniose do któregoś ze szpitali.

A może spróbuj umówić się do jakiegoś lekarza, który pracuje w tych szpitalach prywatnie? Ja tak zrobiłam. Mój lekarz prowadzący pracuje jako ordynator na oddziale patologii w szpitalu, w którym chce rodzić. Poszukałam w internecie gdzie ma swój prywatny gabinet, umówiłam się na wizytę i jestem zadowolona.
    Nie wiem jak to działa u Ciebie w mieście, ale jedynie mi takie rozwiązanie przychodzi do głowy.

• ofcooo Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanay wrote:
    A może spróbuj umówić się do jakiegoś lekarza, który pracuje w tych szpitalach prywatnie? Ja tak zrobiłam. Mój lekarz prowadzący pracuje jako ordynator na oddziale patologii w szpitalu, w którym chce rodzić. Poszukałam w internecie gdzie ma swój prywatny gabinet, umówiłam się na wizytę i jestem zadowolona.
    Nie wiem jak to działa u Ciebie w mieście, ale jedynie mi takie rozwiązanie przychodzi do głowy.
    Dobry pomysl :)
    Tylko zastanawiam sie czy warto sie bawić w takie rzeczy. Moze jakbym była na poczatku ciaży a teraz miesiac szybko zleci. Moze w tym enel-medzie jakoś przeczekam do tego 12 września ;)

zem3h371xcq8c2sz.png
    qdkkwn15frnb311v.png
  • Maruszka Nowa

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny podziwiam, pierwsza ciąża i od razu dwójeczka! Ja przed moją córą strasznie się bałam, że będę miała bliźniaki, bo miałam wątpliwości czy poradzę sobie z wychowaniem dwóch niemowlaczków jednocześnie, tym bardziej, że pierwszy raz spodziewałam się dziecka... Ale jak tak czytam i widzę wasze szczęście, to może wcale nie powinnam się tego bać :)

‹‹ 252 253 254 255 256 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ