X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża bliźniacz
Odpowiedz

Ciąża bliźniacz

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dea28 wrote:

Polarisa wybór w wózkach nawet jest tylko kwestia ile pieniążków przeznaczysz na wózek. Możesz kupić za 1000zł a możesz za 10000zł. Ja znalazłam fajną oferte i kupiłam używany Freestyle Twins.
    Zgadzam się,wiadomo nie ma wyboru tylu modeli i kolorów jak w pojedynczych, ale wszystko zależy jakiego modelu szukasz i ile chcesz wydać.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My byliśmy w kinie na Bournie, ale tak się dziewczynki wierciły chyba pozycja siedząca im nie pasowała :D no i mdli mnie od kilku dni jakoś :/

• Fairuza Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa nie przejmuj się co do tych pomiarów.U mnie też były różnice w zależności od tego jaki lekarz robił pomiary i na jakim sprzęcie.W pewnym moemencie nastraszyli mmie nawet ,że dzieci przestały rosnąć i kierowali na dodatkowe wizyty.A co do wód płodowych,to u mnie u córci tez jest ich na granicy normy.Z tego co czytałam, to ilość wód płodowych zatrzymuje się ok 30 tyg,bo w miare jak dzieci rosną,potrzebują dodatkowego miejsca.

Pirelka,szkoda ze jakość zdjęć w książce nie jest tak dobra jak oryginały,ale pamiątkę będziesz mieć super,a i zawsze możesz porobić sobie odbitki zdjęć.Co do nudności to ja tez mam co jakiś czas,myśle,że to zależy od ułożenia się dzieci,pewnie naciskają mocniej na żołądek.

A ja wczoraj miałam straszne bóle,niemal jak porodowe,ale to tylko chyba przez biegunkę.Niemniej jednak bolało straznie i bałam się ,że to może mieć wpływ na sam poród.

A co się dzieje u naszej Ewy??Coś długo się nie odzywa...

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • ewa84 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa dziwie się ze lekarz ważył je po 3 dniach bo takie roznice mogą się pojawiać jak za często się mierzy jest to kwestia sprzętu czy tez przyłożenia krzyżyka a jak dzieciaczki się ruszają nie trudno o pomyłkę. U mnie nie ma opcji żeby ważyć częściej niż co 14 dni a ostatnio nawet po 10 dniach nie chciała mi lekarka od USG zwazyc mimo iz wyraźnie w zleceniu miałam zaznaczone żeby to zrobić.
    Co do zmian to jestem chyba dobrym przykładem ze różne dziwne rzeczy potrafią się dziuac nagle. 2 tyg temu ważenie obie w normach dziś ważenie i mała zaledwie 1500g i już rozpoznanie hipotrofia :( druga ponad 2 kg
    Przepływy od piatku znacznie gorsze i juyz powtórka sterydów i pod koniec tyg CC

iv094x39ir3hgbzx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fairuza wrote:

A ja wczoraj miałam straszne bóle,niemal jak porodowe,ale to tylko chyba przez biegunkę.Niemniej jednak bolało straznie i bałam się ,że to może mieć wpływ na sam poród.

A co się dzieje u naszej Ewy??Coś długo się nie odzywa...

Ojej to brzmi przedporodowo ! Ja się boję, że w ogóle nie zauważę, że to już te bóle.. ale może nie doczekam ich, a znajdę się wcześniej w szpitalu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa84 wrote:
    Justa dziwie się ze lekarz ważył je po 3 dniach bo takie roznice mogą się pojawiać jak za często się mierzy jest to kwestia sprzętu czy tez przyłożenia krzyżyka a jak dzieciaczki się ruszają nie trudno o pomyłkę. U mnie nie ma opcji żeby ważyć częściej niż co 14 dni a ostatnio nawet po 10 dniach nie chciała mi lekarka od USG zwazyc mimo iz wyraźnie w zleceniu miałam zaznaczone żeby to zrobić.
    Co do zmian to jestem chyba dobrym przykładem ze różne dziwne rzeczy potrafią się dziuac nagle. 2 tyg temu ważenie obie w normach dziś ważenie i mała zaledwie 1500g i już rozpoznanie hipotrofia :( druga ponad 2 kg
    Przepływy od piatku znacznie gorsze i juyz powtórka sterydów i pod koniec tyg CC
    U mnie też nie ma opcji częściej, najpierw było co 3-4 tyg. teraz chyba po 14 dniach zważy je ponownie.

• justa183 Ekspertka

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, tylko że o lekarzu sobotnim inni nie wiedzą. To on robił mi ivf i chciałam, żeby przynajmniej raz na 1,5 miesiąca sprawdził swoim sprzętem, bo ma lepszy niż na szpitalu uniwersyteckim. Także ja się nie przyznałam do tej wizyty, a ta lekarka porównywała pomiary z 2 prenatalnego, które było robione 2 tyg wcześniej i też zachwycona nie była. Dodam, że było to usg na tym samym sprzęcie. No ale nic, bo nie tyle pomiary co te wody płodowe mnie martwią :/

pirelka lubi tę wiadomość

zem3tv7317jpvd05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzisiaj zaczynamy 34 tc :) i prezentujemy się po domowemu tak:

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9b33ec9b331d.jpg

Niby mały, ale duże znaczenie ma ubranie :)
    Wczoraj już dwie osoby z klatki pytały mnie kiedy rodzę :O

ewa84, Fairuza, jenny88 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa183 wrote:
    Dziewczyny, tylko że o lekarzu sobotnim inni nie wiedzą. To on robił mi ivf i chciałam, żeby przynajmniej raz na 1,5 miesiąca sprawdził swoim sprzętem, bo ma lepszy niż na szpitalu uniwersyteckim. Także ja się nie przyznałam do tej wizyty, a ta lekarka porównywała pomiary z 2 prenatalnego, które było robione 2 tyg wcześniej i też zachwycona nie była. Dodam, że było to usg na tym samym sprzęcie. No ale nic, bo nie tyle pomiary co te wody płodowe mnie martwią :/
    Oj sorki, chciałam zacytować a polubiłam ;/ justa.. faktycznie nie ciekawie z tym lekarzem, bo nie ma jak powiedzieć. Ja mojej też nie mówię nigdy, że byłam u innego, ale nigdy też nie było powodu, zresztą inny lekarz ma gorsze oko, sprzęt i nie jest doświadczony..

• justa183 Ekspertka

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    My dzisiaj zaczynamy 34 tc :) i prezentujemy się po domowemu tak:

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9b33ec9b331d.jpg

Niby mały, ale duże znaczenie ma ubranie :)
    Wczoraj już dwie osoby z klatki pytały mnie kiedy rodzę :O

No ja też powiedziałabym, że mały brzuszek jak na 34 tc. Mój już teraz wydaje się taki ;)

pirelka lubi tę wiadomość

zem3tv7317jpvd05.png
  • ewa84 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie jest duży ale mi tez jakoś magicznie nie urósł ostatnio. Sporo dziewczyn w terminie z jednym bablem ma większe niz mój :) a wody mam w normie.

iv094x39ir3hgbzx.png
  • ewa84 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fairuza: widzę ze tez niedługo urodzisz :) ale Ty juz tak daleko jesteś ze czas na Ciebie :)
    lepiej żeby naturalnie się zaczęło u każdej bo te testy oct i indukowanie oksytocyna to nic sympatycznego z tego co obserwuje. Jeszcze cewniki działają fajnie na dziewczyny.

iv094x39ir3hgbzx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj wpadłam na kilka opinii i panicznie znowu zaczęłam się bać porodu i sn :( aż się popłakałam z emocji.

• Fairuza Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa tak mi przykro,że tak to wypada u twoich córeczek,i że już w tym tyg cc,ale jeśli jest taki problem,to może i lepiej,aby już rozwiązać tę ciążę.
    U mnie tak jak piszesz już coraz bliżej do porodu,ale chcę pociągnąć ile się da,może nawet jeszcze ze 2tyg.W czwartek zaczynamy już 36tydz,wiec jestem w miarę spokojna,również dlatego ,że dzieci mają już ładną wagę.

Pirelka, twój brzusio jest naprawdę nieduzy jak na 34tydz,gdzie ty mieścisz tam te twoje skarby?

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po pobraniu krwi i oddaniu moczu, zobaczymy dzisiaj jak wyniki.

• ofcooo Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.
    Musze sie troszke pożalić :(
    Dostałam skierowanie od mojego lekarza na patologie ciąży bliźniaczej. Byłam w dwóch szpitalach, w których chciałabym rodzić i chciałam stamtąd mieć lekarza prowadzącego. W jednym szpitalu dali mi termin na 12 września a w drugim na 22 września.....
    Myślałam, ze mając skierowanie bede jakoś w pierwszej kolejności na CITo a tu dupa. Trzeba czekać :(
    Ciąża dwukosmówkowa, aktualnie 11 tydzień.

Mam pakiet w enel-medzie. Znalazłam tam jednego ginekologa, który ma w zakresie swoich czynności prowadzenie patologii ciązy bliźniaczej. Mam nadzieje, ze u niego przetrzymam ten miesiac a potem sie przeniose do któregoś ze szpitali.

zem3h371xcq8c2sz.png
    qdkkwn15frnb311v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podejrzałam wyniki i wygląda ok, ale w moczu znowu ślad glukozy. Jednak skoro lek. mówiła, że to normalne pod koniec to nie powtarzam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ofcooo wrote:
    Hej dziewczyny.
    Musze sie troszke pożalić :(
    Dostałam skierowanie od mojego lekarza na patologie ciąży bliźniaczej. Byłam w dwóch szpitalach, w których chciałabym rodzić i chciałam stamtąd mieć lekarza prowadzącego. W jednym szpitalu dali mi termin na 12 września a w drugim na 22 września.....
    Myślałam, ze mając skierowanie bede jakoś w pierwszej kolejności na CITo a tu dupa. Trzeba czekać :(
    Ciąża dwukosmówkowa, aktualnie 11 tydzień.

Mam pakiet w enel-medzie. Znalazłam tam jednego ginekologa, który ma w zakresie swoich czynności prowadzenie patologii ciązy bliźniaczej. Mam nadzieje, ze u niego przetrzymam ten miesiac a potem sie przeniose do któregoś ze szpitali.

A może spróbuj umówić się do jakiegoś lekarza, który pracuje w tych szpitalach prywatnie? Ja tak zrobiłam. Mój lekarz prowadzący pracuje jako ordynator na oddziale patologii w szpitalu, w którym chce rodzić. Poszukałam w internecie gdzie ma swój prywatny gabinet, umówiłam się na wizytę i jestem zadowolona.
    Nie wiem jak to działa u Ciebie w mieście, ale jedynie mi takie rozwiązanie przychodzi do głowy.

• ofcooo Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanay wrote:
    A może spróbuj umówić się do jakiegoś lekarza, który pracuje w tych szpitalach prywatnie? Ja tak zrobiłam. Mój lekarz prowadzący pracuje jako ordynator na oddziale patologii w szpitalu, w którym chce rodzić. Poszukałam w internecie gdzie ma swój prywatny gabinet, umówiłam się na wizytę i jestem zadowolona.
    Nie wiem jak to działa u Ciebie w mieście, ale jedynie mi takie rozwiązanie przychodzi do głowy.
    Dobry pomysl :)
    Tylko zastanawiam sie czy warto sie bawić w takie rzeczy. Moze jakbym była na poczatku ciaży a teraz miesiac szybko zleci. Moze w tym enel-medzie jakoś przeczekam do tego 12 września ;)

zem3h371xcq8c2sz.png
    qdkkwn15frnb311v.png
  • Maruszka Nowa

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny podziwiam, pierwsza ciąża i od razu dwójeczka! Ja przed moją córą strasznie się bałam, że będę miała bliźniaki, bo miałam wątpliwości czy poradzę sobie z wychowaniem dwóch niemowlaczków jednocześnie, tym bardziej, że pierwszy raz spodziewałam się dziecka... Ale jak tak czytam i widzę wasze szczęście, to może wcale nie powinnam się tego bać :)

‹‹ 252 253 254 255 256 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ