Ciąża bliźniacz
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyPirelka no raczej weźmie, tylko na środę ma jakieś ważne rzeczy poumawiane bo miało być inaczej, na 99% mieli obaj tydzień temu wypisać, a znając nasze szczęście to właśnie w środę wypiszą małego
Ewa ja chociaż mam blisko to i tak wolałabym mieć ich razem. Pamiętam ja z miesiąc temu pytałam lekarkę czy się razem wypisuje bliźniaki to powiedziała, ze tylko w wyjątkowych sytuacjach oddzielnie.... no i chyba wykrakałyśmy -
nick nieaktualny
-
Nietupska napisz konieczne jak mały tez wyjdzie ze szpitala.
Trzymam mocno kciuki aby jak najszybciej.
Ja z jednej strony mam dość tego szpitala i stresow ale wiem ze gdyby udało się wytrzymać jaszcze 2/3 tyg to nie musiałaby m może dziewczyn na długo zostawiać samych.Izabela23 lubi tę wiadomość
-
nietupska wrote:Sama nie wiem co tej propozycji myśleć, lekarka twierdzi, że boi się, że zdrowy synek może się znowu zarazić. Ja oczywiście wolałabym mieć w domu chociaż jednego, ale jak drugiego będę odwiedzać to nie poświęcę mu dużo czasu bo trzeba będzie zaraz do domu wracać (nie chcę nikogo obciążać opieką takiego maluszka). A on i tak poszkodowany, wszystko miał dłużej i mniej go przytulałam, karmiłam itp.
Z drugiej strony jak na dwójkę będziemy czekać to się nigdy nie doczekamy, już tydzień obsuwy (mąż wkurzony chodzi bo wziął tydzień ojcowskiego niepotrzebnie). I też już mam dość szpitala, obwiniają mnie o zarażenie a na sali druga matka ukradkiem małe dziecko wpuszcza do braciszka w inkubatorze, chociaż wiadomo, że dzieci nie można!
Ja mam dwa monitory chociaż doczytałam potem, ze jednego można dla bardzo małych dwóch dzieciaczków używać. Ale dla większych już dwa i tak potrzebne.nietupska lubi tę wiadomość
-
Hej.
Nietupska rzeczywiscie nieciekawie macie kurcze. Ciężko coś doradzić co do tegobwypisu,bo wiadomo punktbwidzenia zmienia sie jak człowiek znajdzie sie wlasnie miedzy młotem a kowadłem
Ale jak przeczytałam,ze jedna mama wpuszcza dziecko to wlos na glowie sie zajerzyl mi! Strasznie nieodpowiedzialne tobz jej strony,bo teraz wszyscy chorują a wiadomo jak dzieci "niby zdrowe" kolejnego dnia sa chore i potem dziwia sie ze takie malenstwa chorują! Kochana szybkiego powrotu do domku, oby wszyscy razem.
Witam nowa mamusie blizniacza
Ja dzisiaj planuje podjechac na USG zobaczyc co u dzieci slychac,bo moj gin jeszcze przez 2 tygodnie na urlopie. -
nick nieaktualny
-
ewa84 wrote:Mam pytanko do mam wcześniaków bo nagadaly mi tu dziewczyny ze zawsze trzymaja dzieci do daty porodu? Trochę bez sensu mi się to wydaje skoro ciaze bliźniaczą z reguły rozwiązuje się wcześniej i jesli dzieci są w dobrym stanie to po co je trzymać?
pirelka wrote:Dziewczyny mam pytanie, kupujecie lub kupiłyście monitory oddechu dla dzieci?Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2016, 13:04
nietupska lubi tę wiadomość
--
Mateusz 23.08.2018 [*] 9t+4d -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
pirelka wrote:I tak się może zdarzyć mamy już tu jedną mamę, którą zaskoczyły trojaczki
pirelka, Dea28 lubią tę wiadomość
-
MatyldaG wrote:Na pierwszej wizycie lekarz widzial tylko jeden pecherzyk ciazowy i wykluczylismy blizniaki, a wczoraj sie okazalo ze jedno dziecie jest schowane za drugim i mielismy ogromna niespodzianke
A mój gin mówił, że nawet i do 16 tc mogą się ujawnić bliźniaki...
pirelka wrote:U mnie właśnie niania się nie przyda specjalnie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2016, 15:23
--
Mateusz 23.08.2018 [*] 9t+4d -
nick nieaktualny
-
Bylam na USG dzieci ok mają 527g i 471g ale lekarz od usg mowil ze bardzo dobra decyzja w sprawie zalozenia szwu,bo szyjka od wewnatrz jest juz lejkiem,ale dalej nie poszlo bo trzyma szew. Mierzyl od szwu to ma dobre 3cm ale zmartwilo mnie to ze od srodka sie rozwiera,bo corka uciska tam główka,ale wierze,ze wytrzymamy
nietupska, jenny88, Dea28 lubią tę wiadomość
-
ewa84 wrote:Mam pytanko do mam wcześniaków bo nagadaly mi tu dziewczyny ze zawsze trzymaja dzieci do daty porodu? Trochę bez sensu mi się to wydaje skoro ciaze bliźniaczą z reguły rozwiązuje się wcześniej i jesli dzieci są w dobrym stanie to po co je trzymać?
-
nick nieaktualny
-
Pirelka ja leżę cały czas także mam nadzieję,że damy radę chociaż do 30tc. Ruszam sie tylko jesli musze. Teraz leze z poducha pod pupa zeby troche odciazyc szew ale generalnie niezbyt wygodnie tak leżeć
-
nick nieaktualnyNo i mamy w domu jednego szkraba i powiem wam, ze hardkor Adrian nadal jest lekko chory przez co bardzo marudny kilka godzin minęło a ja padam z nóg. Mam wrażenie, że wcale nie śpi i kicha non stop. Ja czuję sie bezradna, nie wiem czy w ogóle zasnę dziś.
Nas też nie trzymali do terminu porodu (chociaż niewiele brakuje) jak jeszcze nie było jasnej odpowiedzi kiedy do domu to lekarze podawali właśnie datę rozwiązania jako datę wypisu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2016, 18:24
-
nick nieaktualnypirelka wrote:ewa może to kwestia szpitala?
Mnie zastanawiam czy jak urodzę bliźniaki to czy od razu je dostanę do sali jak będzie wszystko ok, czy tak czy siak są chwilę na obserwacji?! I czy trafię na salę 4-5 osobową z bliźniakami?Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2016, 18:07