X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża bliźniacz
Odpowiedz

Ciąża bliźniacz

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2016, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matylda jesteśmy w tym samym wieku, to też Nasze pierwsze dzieci i tez staraliśmy się 2 lata, ale u nas naturalnie powstały bliźniaki, bo wyniki wszystkie było ok :)
    Gratuluję jeszcze raz !!

MatyldaG lubi tę wiadomość

• ewa84 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2016, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bosz dziewczyny czy tylko moje dzieci tak maja - przed chwilą tętno 180-195 z 10 min mam wrażenie ze poprzestawialy mi narządy wewnętrzne, łzy mi same leciały z bólu :/

iv094x39ir3hgbzx.png
  • ewa84 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2016, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    Wkurzyłam się, bo patrzę sobie na opinie sprzedającego co kupowałam materace i patrzę, że materiał pokrowca się klientom nie zgadza, patrzę na swój i faktycznie w aukcji: "Pokrowiec materaca wykonany jest z: 80% bawełny, 20% poliestru.", a rzeczywistości to 100% poliester !!!!
    Napisałam do sprzedającego.. zobaczymy co odpisze.
    U kogo kupowałas? Bo też znalazłam taki komentarz ale zasugerowałam się ze większość opinii pozytywnych było kupiłam u flaming24 mąż odbiera paczki teraz się zastanawiam czy prosić męża o spr bo i tak pokrowiec idzie na to i prześcieradło

iv094x39ir3hgbzx.png
  • ewa84 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2016, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matylda ja też po ivf :jednak dla odmiany i bezpieczeństwa braliśmy jedna 5 dniowa blastke która nam się podzieliła :) i tyle że spokojniej ciąży ale szczęścia dwa :)

MatyldaG lubi tę wiadomość

iv094x39ir3hgbzx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2016, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa84 wrote:
    U kogo kupowałas? Bo też znalazłam taki komentarz ale zasugerowałam się ze większość opinii pozytywnych było kupiłam u flaming24 mąż odbiera paczki teraz się zastanawiam czy prosić męża o spr bo i tak pokrowiec idzie na to i prześcieradło
    Właśnie u niego kupowałam, z polecenia. Ja też wpadłam na to przy sprawdzaniu opinii. Odpisali sprawnie, że producent niby zmienił skład pokrowca i mogła zajść taka pomyłka niezgodna z aukcją i jeśli mi nie pasuję mogę odesłać na ich koszt i zwrócą pieniądze. Ja jednak nie mam na to czasu, ani chęci więc napisałam tylko, by na przyszłość się zainteresowali tym co oferuje producent i zmienili opis aukcji.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2016, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana...

Ale miałam koszmary, śniło mi się, że koniec świata i różne rzeczy działy się same.. wszystko sterowane, obudziłam się, aż serce mi waliło ze stresu. Chyba przez te wszystkie informacje ze świata ostatnio.

Dziewczyny mam pytanie, kupujecie lub kupiłyście monitory oddechu dla dzieci?
    I czy np. pokrowce z fotelika zamierzacie prać też w dziecięcych proszkach/płynach czy normalnie?

• Dea28 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2016, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelka wszystko dla dzieci piore w płynie Dzidziuś.
    Chciałabym kupić monitor zastanawiam aie nad tym.

bfarxzdvl5a95qct.pngatdcj44jjj39fx4a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2016, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja kupiłam babysense. Jakbym nie miała wcześniaków nie kupowałabym. A pokrowców z fotelika nie mam możliwości zdjąć.

• MatyldaG Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2016, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa84 wrote:
    Matylda ja też po ivf :jednak dla odmiany i bezpieczeństwa braliśmy jedna 5 dniowa blastke która nam się podzieliła :) i tyle że spokojniej ciąży ale szczęścia dwa :)
    ja miałam podane dwie blastki :) i maz juz się nabija ze na nastepnej wizycie wyskoczy nam jeszcze jeden maluszek :P

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• Fairuza Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2016, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa,jak to możliwe,że lekarze tak słabo reagują u ciebie na to ciśnienie?Jesteś pod ich opieką i mieliby należycie o was zadbac.A to wygląda jakby w ogole się tym nie przejmowali.Przecież nie mogą tak cię zostawiać w tym cierpieniu,może porozmawiaj z nimi o tym,niech wreszcie coś zrobią,zeby ci ulżyc.

co do monitora oddechu,to ja też kupiłam-Babysense.

Nietupska,trzymam kciuki za chłopców,aby ich wreszcie wypisano do domu.Nadal maja ten katar?Jak dziś się czują?

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2016, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Proponują nam, żebyśmy jednego zabrali do domu już nawet dziś, nie wiem zastanawiamy się bo logistycznie to trudne może być. A mały jakoś nie może wyzdrowieć :(

• Fairuza Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2016, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze,ale co to za propozycja?Wziąć jednego do domu,a drugiego tak zostawić w szpitalu? :(

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2016, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nietupska co Ci lekarza odwalają :/ a czemu jednego możecie zabrać, a drugiego nie??

Te monitory kupujecie podwójnie? Czy tylko jeden?

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2016, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MatyldaG wrote:
    ja miałam podane dwie blastki :) i maz juz się nabija ze na nastepnej wizycie wyskoczy nam jeszcze jeden maluszek :P
    I tak się może zdarzyć :) mamy już tu jedną mamę, którą zaskoczyły trojaczki :D

• ewa84 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2016, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fairuza: dziewczyny miały takie tętno bo zmieniały pozycje najprawdopodobniej i sie meczyly i denerwowaly jednocześnie było to dla m nie tak bolesne :/

A z ciśnieniem u mnie kosmos bo jak dawali lekkie 2 tabletki to straszne spadało :( 115/60 np to malo teraz odstawili żeby tętno małym nie spadało bo zbyt niskie cisnienie u matki może mieć na to wplyw to mi skoczyli 140/90 a i tętna im szaleja troszke momentami ale to do 170 max ale ogólnie są dobre do tego temperatura 37,4 caly dzien, jest mi gorąco i poce sie :( wiec chyba organizm nie daje rady juz bo te leki na nadvisnienie to takie nic tak na prawde. Teraz boje sie ze nic mi nie daja bo dzieciom lepiej przy takim ciśnieniu: p

Nietupska: trochę kiepsko brać jednego bo wiadomo smutno i trudno to ogarnąć logistycznie a z drugiej strony człowiek by y chcial no i w domu nic nie złapie tak szybko jak w szpitalu ( chyba ze ja już mam wypatrzony obraz szpitala)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2016, 18:27

iv094x39ir3hgbzx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2016, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sama nie wiem co tej propozycji myśleć, lekarka twierdzi, że boi się, że zdrowy synek może się znowu zarazić. Ja oczywiście wolałabym mieć w domu chociaż jednego, ale jak drugiego będę odwiedzać to nie poświęcę mu dużo czasu bo trzeba będzie zaraz do domu wracać (nie chcę nikogo obciążać opieką takiego maluszka). A on i tak poszkodowany, wszystko miał dłużej i mniej go przytulałam, karmiłam itp.
    Z drugiej strony jak na dwójkę będziemy czekać to się nigdy nie doczekamy, już tydzień obsuwy (mąż wkurzony chodzi bo wziął tydzień ojcowskiego niepotrzebnie). I też już mam dość szpitala, obwiniają mnie o zarażenie a na sali druga matka ukradkiem małe dziecko wpuszcza do braciszka w inkubatorze, chociaż wiadomo, że dzieci nie można!

Ja mam dwa monitory chociaż doczytałam potem, ze jednego można dla bardzo małych dwóch dzieciaczków używać. Ale dla większych już dwa i tak potrzebne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2016, 18:46

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2016, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nietupska, ja chyba zdecydowałabym się brać jednego synka do domu, żeby nic nie łapał i w domku będzie mu lepiej, a i Wy będziecie spokojni. Logistycznie ogarniecie, spokojnie.. dacie radę ! Jak Tatuś ma ojcowskie jeszcze to Ty na spokojnie pojedziesz do szpitala do drugiego.

My zdjęliśmy pokrowiec z fotelika, ale się namęczyliśmy..nie wiem jak go założymy potem :P no i piorę jeden. Gąbkę wyjmowana wyprałam ręcznie + daszki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2016, 19:15

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2016, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mąż wziął tydzień ojcowskiego i w środę wraca do pracy, także w ogóle bez sensu to wszystko... ehh :/

• ewa84 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to cały czas powtarzam ze mam nadzieje ze nie wypisza mi dziewczyn oddzielnie bo sam dojazd do szpitala to min 45 min w jedną stronę i jak tu zostawic drugie maleństwo na 3 godziny co najmniej :(
    Z drugiej strony po prawie 2 miesiącach czekania wszystko wygląda inaczej...

iv094x39ir3hgbzx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2016, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nietupska wrote:
    mąż wziął tydzień ojcowskiego i w środę wraca do pracy, także w ogóle bez sensu to wszystko... ehh :/
    A nie może sobie wziąć jakiegoś urlopu czy coś na ten czas ?

‹‹ 243 244 245 246 247 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ