Ciąża bliźniacz
-
WIADOMOŚĆ
-
pirelka wrote:Ja pytałam czy takim dzieciom nie pobiera się krwi i nie sprawdza parametrów, ale mówiła, że jak nic się z dziećmi nie dzieje to nie ma sensu pobierać im krwi, której i tak mają mało.
Dea: teraz tez bede madrzejsza przy pobieraniu moczu u was wyniki ok? czy tez moze cos dostalas?
Fairuza: Sliczny maluszek czekam na zdjecie corki uwielbiam ogladac takie maluszki:D nie chce sie wierzyc ze wazy 5kg Moja Nikola ma 3750g i wyglada jak pulpecik przy nim no ale pewnie jest dluzszy a ona ma buziola jak ksiezyc w pelni:P
co do wyborow to racja ja mialam nadzieje na alternatywne pieluszki nieco tansze od pampersa, ale tez stwierdzam ze juz zostaje przy pamperasach zwyklych jak zaloze dade czy lidlowskie to po 2 godzinach pupy wilgotnawe wiec latam zmieniam a w pampersie jak spia 4 godziny to jestem spokojna. A do smarowania tylka bephanten zdecydowanie wybiore jest bardzo wydajny a w gemini troche ponads 30zl. W szpitalu pielegniarki lubily ten alantan wiec kupilam w gemini wiecej i mam jescze ze 3 musze zuzyc teraz. Ja bylam zadowolona z linomagu bialego i tez mam ze 2 jeszcze i tez chce zuzyc. Jedyna jego wada dla mnie jest to ze ciezko sie go wyciera przy zmianie pieluszki.
Z mlekiem nie testuje jestem wierna nestle nan tyle ze przeszlam teraz z hypoalergicznego na zwykle.
nietupska: a Ty na jakim mleku jestes?
co z grupa na fb?Fairuza lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyewa, my chodzimy do normalnego pediatry, nie do poradni neonatologicznej.
Używasz Nan? Ja jakoś się zraziłam po tym dla wcześniaków, jak przestały go tolerować.
nietupska jakie mleko używasz, że dobrze im służy?
No i jak długo trzeba podawać żelazo?
U Nas kupki też rzadziej, czasem jedna na dobę
No to pokaże moje 3,5 kg bobasy uchwycone zanim zaczęły płakać
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/041d2ec794ae.jpgnietupska, ofcooo, Fairuza, MatyldaG lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny grupa na fb jest tylko musicie dać znać jak was znaleźć na fb to was dodam do grupy.
Ja daję NAN optipro plus. Żelazo wcześniakom niby do 1 roku życia się podaje I pediatra i neonatolog mówili, ze na od masy ciala liczy się dawkę ale nie pamiętam dokładnie. W piątek mamy hematologa to się dowiem.
Pirelka córcie sa identyczne.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2016, 16:21
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
a propos genialnego kubka - magiczny kubek ma za zadanie schłodzić wrzątek do temperatury, która jest idealna do zrobienia dziecku jedzenia. Wystarczy wlać wrzątek do środka, zakręcić kubek i potrząsać nim (od 30 do 60 sekund), po otwarciu woda ma 55°C
http://55st.pl
A tu drugi fajny gadzet: http://www.mamagama.pl/b-box-butelka-dla-niemowlat-z-dozownikiem-zielona-9022.html
czad
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2016, 17:04
pirelka lubi tę wiadomość
-
nietupska wyslalam Ci zaproszenie do znajomych, podaj mi dane bo nie mozna mnie chyba znalezc:p mam Sylike w znajomych (jej podawalam dane) ale nie widze zaproszenia do grupy albo cos przegapilam
ofcooo: widze jestes dobrze obeznana
nietupska: niezle a ja myslalam ze nasze 550g to duzoooo -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyU nas tak poszła ta jendokosmówkowa ciąża. Cała ciążę była duża różnica w wadze. Dobrze, ze tylko na tym ttts 1 stopnia się skończyło. Kupuje 2 rozmiary pieluch i mają różne ubranka. Jeden donasza poi drugim (starszy po młodszym ) Teraz będziemy tuczyć Ignasia kaszką.
Widziałam ten termos w programie Pani gadżet
Ewa wysłałam ci wiadomość na forum.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2016, 18:26
-
nick nieaktualnyFairuza wrote:Dzięki dziewczyny.
Pirelka ładnie córcie ci rosną Śpią w 1 łóżeczku,czy to tylko aranżacja do fotki?
A u nas różnica w wadze jakies pól kilo.
Dzisiaj mieliśmy mieć szczepienie, ale że kichają jeszcze i mają trochę katar to przełożymy o jakiś tydzień-dwa. Zobaczymy.
W tym tyg. mamy dużo wizyt z dziećmi bo jutro usg bioderek (w końcu!), w środę usg uda z Marcelką, a w czwartek chirurg po tym usg. Oby wszystko było ok..
Musimy się jeszcze do okulisty zapisać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2016, 08:32
-
nick nieaktualny
-
Fairuza: czekam na zdjecie corci
Pirelka: wlasnie planuje tez kupic jedna karuzele bo nie wiem czy i na jak dlugo zainteresuje dziewczyny .
U nas choroby. Mnie strasznie gardlo wieczorem bolec zaczelo a dzis czuje sie jakbym tydzien nie spala... Glowa mi peka.
Wczoraj dziewczyny dawaly od 18 do 24. Nikola non stop jadla bo inaczej jej sie buzia nie zamykala- wyla jak szalona az lzy lecialy. Jedyny plus ze jak padly o 24 tak wstaly o 6 rano. Gorzej ze Maja nie chce jesc za bardzo i strasznie charczy i ma kaszelek temp 37,1
Nikola ma "tylko" kaszel.
Moje tez im dalej od siebie tym lepiej:P az dziwne. Straszono mnie nawet zeby nie klasc ich na poczatku do jednego lozeczka bo ciezko bedzie rozdzielic.
Teraz maja dwa i tak najchetniej spia w naszym lozku:P -
Ewa,córcia specjalnie na twoje "zamówienie" Troche tu poważna,ale na razie nie udaje mi się sfotografować jej promiennego uśmiechu,choc pewnie to tylko kwestia czasu..
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/90fc3e965b41.jpg
Dziś dały mi popalić te moje łobuzy.Mam wrażenie ,że oni się zmawiają,nawet kupki robia w tym samym czasie(a nie codziennie),wcześniej oczywiście był straszny wrzask i pewnie słyszeli nas w drugim końcu miasta.A jakby tego było mało co chwila dzwonek do drzwi-2 razy listonoszka,1raz zamówienie z datartu.Do końca dnia jeszcze daleko,a ja już czuję się jak flakpirelka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyewa84 wrote:Fairuza: czekam na zdjecie corci
Pirelka: wlasnie planuje tez kupic jedna karuzele bo nie wiem czy i na jak dlugo zainteresuje dziewczyny .Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2016, 16:09
-
nick nieaktualny
-
pirelka: tzn chcesz jeszcze jedna odkupic dla drugiej, tak?
tez mam wrazenie ze wasze coreczki sa podobne
dziewczyny prasujecie ubranka i jak dlugo planujecie prasowac?
Mi bratowa nagadala ze do roku, teraz rozmawiam z kolezanka ktora bardzo dba o corcie ale mowi ze szybko przestala prasowac tak po miesiacu - tylko na wyjscia prasowala. U mnie ciagle prasowanie zalega
-
ewa84 wrote:[...]
dziewczyny prasujecie ubranka i jak dlugo planujecie prasowac?
Mi bratowa nagadala ze do roku, teraz rozmawiam z kolezanka ktora bardzo dba o corcie ale mowi ze szybko przestala prasowac tak po miesiacu - tylko na wyjscia prasowala. U mnie ciagle prasowanie zalegaewa84 lubi tę wiadomość