X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża bliźniacz
Odpowiedz

Ciąża bliźniacz

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2016, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przechodzimy na mleko alergiczne Bebilon pepti, być może to uczulenie. Mamy stosować 4 tygodnie i zobaczymy.

• Mamuśka2017 Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny :) U mnie też ciąża bliźniacza. Dzisiaj miałam wizytę. Niestety póki co jest tylko jedno serduszko. U drugiego zarodka jeszcze nie ma. Lekarz mówi, że jest dość wcześnie i serduszko jeszcze może się pojawić. Za dwa tygodnie kolejna wizyta. Czy u którejś z Was też tak było z serduszkiem ?

nietupska, pirelka, Fairuza lubią tę wiadomość

w4sqpc0z3is213tz.png
  • ewa84 Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia i gratulacje :)
    Ja tak miałam był jeden zarodek z bijacym serduszkiem i "cos jeszcze" lekarz tak mi to przedstawił ze nawet nie bralam za bardzo pod uwagę ze będzie drugi maluszek. 10 dni później nie było juz wątpliwości :)

iv094x39ir3hgbzx.png
  • jenny88 Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuśka2017 wrote:
    Cześć Dziewczyny :) U mnie też ciąża bliźniacza. Dzisiaj miałam wizytę. Niestety póki co jest tylko jedno serduszko. U drugiego zarodka jeszcze nie ma. Lekarz mówi, że jest dość wcześnie i serduszko jeszcze może się pojawić. Za dwa tygodnie kolejna wizyta. Czy u którejś z Was też tak było z serduszkiem ?
    U mnie w ciąży z córkami było tak, że w 7t3d biło jedno serduszko i obok na usg widać "plamkę" o której nic gin wtedy nie wspominał, a na kolejnej wizycie w 9-10 tc słyszeliśmy 2 serduszka i okazało się, że bliźniaki... Trzymam kciuki za Twoje maluszki!!

km5sdf9hw9lfjofs.png
    f2wlanliuanju9mz.png
    km5svcqgwvlx6b9m.png
    f2wlanlibk6qka1b.png

--

Mateusz <3 23.08.2018 [*] 9t+4d :(
  • Mamuśka2017 Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mnie Dziewczyny pocieszyłyście teraz trochę :)

w4sqpc0z3is213tz.png
  • Fairuza Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 00:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuska witaj.

Mam wreszcie fotki z sesji,wiec jedna już się pochwale :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6dff5f90196f.jpg

pirelka, ewa84, jenny88, nietupska, justa183, ofcooo, Dea28 lubią tę wiadomość

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2016, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fairuza piękne <3 aż zazdroszczę !

Fairuza lubi tę wiadomość

• Fairuza Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki Pirelka,wreszcie się doczekałam tych fotek.Polecam taką sesję.

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2016, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My zrobimy, ale jak dziewczynki będa większe :)

• Mamuśka2017 Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fairuza, piękne zdjęcia :) Po prostu śliczne :)

Dziewczyny i jak sobie radzicie z opieką nad dwójką ? Dużo tu stron w tym wątku, mam nadzieję, że chociaż część przeczytam i znajdę odpowiedź na nurtujące mnie pytania :)

w4sqpc0z3is213tz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2016, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuśka2017 nie jest tak źle jak się każdemu wydaje i jak każdy biadoli jak ciężko itd. :) chociaż faktycznie samemu jak się zostanie bywa ciężko czasami :) ale kwestia przyzwyczajenia, organizacji i jakoś można dać radę :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2016, 17:50

• ewa84 Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fairuza piękne fotki ( nie wiem skąd te corki) :) ubranka swoje mialas? Sliczne maluszki :)
    Ja bym chciała sesje tez później zrobić tylko chyba poprosze brata - zajmuje się hobbystycznie fotografia ale robił juz zdjęcia do kalendarzy np tylko muszę pokupic gadzety jakieś :)

W czwartek wybieramy się w pierwsza długa podróż 300km żeby chrzciny załatwiać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2016, 23:32

iv094x39ir3hgbzx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2016, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie chcę powoli rezygnować z pomocy mamy i teściowej, wiadomo bywają trudne momenty ale chcę sama spróbowac mimo wszystko. Tak jak pirelka uważam, ze tragedii nie ma. Matki trojaczków to mają ciężko :) Albo dzieci rok po roku.
    Jak jest mama to do wszystkiego się pcha ale jak teściowa to prawie nic nie daję jej robić i radzę sobie.

Ja sesję chcę zrobić na 1 roczek. Taka nagroda za trudny 1 rok :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2016, 20:14

pirelka lubi tę wiadomość

• ewa84 Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nietupska a dużo pomagały? Warto chociaż raz w tyg na kilka godzin jednak kogksy mieć żeby moc wyjść :)
    Ja ostatnio mowie teściowej ze buty z allegro zamawialam bo nawet nie ma szans wyjść to mi powiedziała ze teraz to mi tenisowki wystarcza :p

iv094x39ir3hgbzx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2016, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam rodzice już dawno nie pomagają, bo mieszkają 700km od Nas, ale ja się ciesze bo można dać radę spokojnie :) a z czasem to takie codzienne pomaganie męczy, wiadomo każdy robi po swojemu i ma inne metody.
    Minusem jednak jest to, że nie mamy nikogo na miejscu i nie ma szans wyjść samemu we dwójkę gdzieś, wychodzimy osobno lub z dziećmi.

Tak samo uważam, że ciężko to mają mamy trojaczków, czworaczków i nawet z dziećmi rok po roku ;) u Nas potem będzie z górki, a mamy rok po roku muszą ponownie przez wszystko przechodzić i jeszcze zajmować się roczniaczkiem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2016, 08:23

nietupska lubi tę wiadomość

• Fairuza Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Mamuśka i Ewa :)

Co do pytania czy jest ciężko,to wszystko zależy od organizacji,ale najbardziej od samych dzieci,czy śpią w tym samym czasie i jakie mają temperamenty.U mnie Oliver jest grzeczniutki,płacze tylko czasem,za to Paola nadrabia i płaczem i wrzaskami,czasem ze zmęczenia już ani nie wiem jak się nazywam.Jest naprawdę ciężko.Od początku nikt nam nie pomagał,ciężko jest gdzieś się ruszyc,na zakupy itd.Mój już też przemęczony i coraz częściej krzyczy i przeklina,a ja już nie mogę tego słuchac.

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To fakt, zależy od dzieci. Ja też czasem już nie wytrzymuje jak w ogóle nie śpią i ciągle płaczą.. ale trzeba jakoś dać sobie radę.
    U Nas też problem z tym mlekiem więc trzeba uzbroić się czasami w cierpliwość.
    Ciężko się ruszyć samej gdzieś jak się okazuje, że dzieci pod nieobecność cały czas płacza.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2016, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w miare mozliwosci Was podczytyuje ;)
    Jesli chodzi o organizacje z blizniakami czy trojaczkami to tylko kwestia wprawy. Nie bede czarowac, ze mam duzo czasu, bo go nie mam przy swojej trojeczce, ale sa to moje wystarane I wymodlone cuda I opieka nad Nimi sprawia mi ogromna radosc.Z perspektywy czasu powiem Wam, ze I'm starsze tym latwiej wszystko pogodzic :) Najgorsze byly dla mnie pierwsze 3 miesiace, teraz maja juz prawie pol roku I z dnia na dzien jest coraz lepiej. Duzo sil dziewczyny. :*

pirelka, nietupska, Fairuza, ewa84, Dea28 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa na samym początku to dużo, prosiłam, żeby poprasować i kurze zetrzeć a teraz to teściowa jak zachodzi to czyta gazetę bo nie ma za bardzo co robić. Fakt, że ja za dużo jej nie proszę o pomoc, jakoś nie mogę się przemóc. Raz nie znam jej prawie, przed ślubem tylko na święta i imieniny widywałam (jej druga synowa to chyba po 10 latach małzeństwa dzieci miała więc trochę się poznały, im pomagała tak, ze była non stop do 2 roku życia córek, bo też bliźnięta brat męża ma.) dwa,że ma 70 lat, a trzy po prostu działa mi na nerwy :D

Nie chce całkowicie ich sie pozbywać tylko ograniczyć ich wizyty bo to denerwujące jak cały czas ktoś jest, nie mogę poleżeć do góry brzuchem ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2016, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pragnaca, właśnie dlatego ja nie mogę się doczekać aż dorosną troszkę :D

‹‹ 281 282 283 284 285 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ