X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża bliźniacz
Odpowiedz

Ciąża bliźniacz

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2016, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przechodzimy na mleko alergiczne Bebilon pepti, być może to uczulenie. Mamy stosować 4 tygodnie i zobaczymy.

• Mamuśka2017 Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny :) U mnie też ciąża bliźniacza. Dzisiaj miałam wizytę. Niestety póki co jest tylko jedno serduszko. U drugiego zarodka jeszcze nie ma. Lekarz mówi, że jest dość wcześnie i serduszko jeszcze może się pojawić. Za dwa tygodnie kolejna wizyta. Czy u którejś z Was też tak było z serduszkiem ?

nietupska, pirelka, Fairuza lubią tę wiadomość

w4sqpc0z3is213tz.png
  • ewa84 Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia i gratulacje :)
    Ja tak miałam był jeden zarodek z bijacym serduszkiem i "cos jeszcze" lekarz tak mi to przedstawił ze nawet nie bralam za bardzo pod uwagę ze będzie drugi maluszek. 10 dni później nie było juz wątpliwości :)

iv094x39ir3hgbzx.png
  • jenny88 Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuśka2017 wrote:
    Cześć Dziewczyny :) U mnie też ciąża bliźniacza. Dzisiaj miałam wizytę. Niestety póki co jest tylko jedno serduszko. U drugiego zarodka jeszcze nie ma. Lekarz mówi, że jest dość wcześnie i serduszko jeszcze może się pojawić. Za dwa tygodnie kolejna wizyta. Czy u którejś z Was też tak było z serduszkiem ?
    U mnie w ciąży z córkami było tak, że w 7t3d biło jedno serduszko i obok na usg widać "plamkę" o której nic gin wtedy nie wspominał, a na kolejnej wizycie w 9-10 tc słyszeliśmy 2 serduszka i okazało się, że bliźniaki... Trzymam kciuki za Twoje maluszki!!

km5sdf9hw9lfjofs.png
    f2wlanliuanju9mz.png
    km5svcqgwvlx6b9m.png
    f2wlanlibk6qka1b.png

--

Mateusz <3 23.08.2018 [*] 9t+4d :(
  • Mamuśka2017 Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mnie Dziewczyny pocieszyłyście teraz trochę :)

w4sqpc0z3is213tz.png
  • Fairuza Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 00:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuska witaj.

Mam wreszcie fotki z sesji,wiec jedna już się pochwale :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6dff5f90196f.jpg

pirelka, ewa84, jenny88, nietupska, justa183, ofcooo, Dea28 lubią tę wiadomość

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2016, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fairuza piękne <3 aż zazdroszczę !

Fairuza lubi tę wiadomość

• Fairuza Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki Pirelka,wreszcie się doczekałam tych fotek.Polecam taką sesję.

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2016, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My zrobimy, ale jak dziewczynki będa większe :)

• Mamuśka2017 Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fairuza, piękne zdjęcia :) Po prostu śliczne :)

Dziewczyny i jak sobie radzicie z opieką nad dwójką ? Dużo tu stron w tym wątku, mam nadzieję, że chociaż część przeczytam i znajdę odpowiedź na nurtujące mnie pytania :)

w4sqpc0z3is213tz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2016, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuśka2017 nie jest tak źle jak się każdemu wydaje i jak każdy biadoli jak ciężko itd. :) chociaż faktycznie samemu jak się zostanie bywa ciężko czasami :) ale kwestia przyzwyczajenia, organizacji i jakoś można dać radę :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2016, 17:50

• ewa84 Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fairuza piękne fotki ( nie wiem skąd te corki) :) ubranka swoje mialas? Sliczne maluszki :)
    Ja bym chciała sesje tez później zrobić tylko chyba poprosze brata - zajmuje się hobbystycznie fotografia ale robił juz zdjęcia do kalendarzy np tylko muszę pokupic gadzety jakieś :)

W czwartek wybieramy się w pierwsza długa podróż 300km żeby chrzciny załatwiać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2016, 23:32

iv094x39ir3hgbzx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2016, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie chcę powoli rezygnować z pomocy mamy i teściowej, wiadomo bywają trudne momenty ale chcę sama spróbowac mimo wszystko. Tak jak pirelka uważam, ze tragedii nie ma. Matki trojaczków to mają ciężko :) Albo dzieci rok po roku.
    Jak jest mama to do wszystkiego się pcha ale jak teściowa to prawie nic nie daję jej robić i radzę sobie.

Ja sesję chcę zrobić na 1 roczek. Taka nagroda za trudny 1 rok :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2016, 20:14

pirelka lubi tę wiadomość

• ewa84 Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nietupska a dużo pomagały? Warto chociaż raz w tyg na kilka godzin jednak kogksy mieć żeby moc wyjść :)
    Ja ostatnio mowie teściowej ze buty z allegro zamawialam bo nawet nie ma szans wyjść to mi powiedziała ze teraz to mi tenisowki wystarcza :p

iv094x39ir3hgbzx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2016, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam rodzice już dawno nie pomagają, bo mieszkają 700km od Nas, ale ja się ciesze bo można dać radę spokojnie :) a z czasem to takie codzienne pomaganie męczy, wiadomo każdy robi po swojemu i ma inne metody.
    Minusem jednak jest to, że nie mamy nikogo na miejscu i nie ma szans wyjść samemu we dwójkę gdzieś, wychodzimy osobno lub z dziećmi.

Tak samo uważam, że ciężko to mają mamy trojaczków, czworaczków i nawet z dziećmi rok po roku ;) u Nas potem będzie z górki, a mamy rok po roku muszą ponownie przez wszystko przechodzić i jeszcze zajmować się roczniaczkiem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2016, 08:23

nietupska lubi tę wiadomość

• Fairuza Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Mamuśka i Ewa :)

Co do pytania czy jest ciężko,to wszystko zależy od organizacji,ale najbardziej od samych dzieci,czy śpią w tym samym czasie i jakie mają temperamenty.U mnie Oliver jest grzeczniutki,płacze tylko czasem,za to Paola nadrabia i płaczem i wrzaskami,czasem ze zmęczenia już ani nie wiem jak się nazywam.Jest naprawdę ciężko.Od początku nikt nam nie pomagał,ciężko jest gdzieś się ruszyc,na zakupy itd.Mój już też przemęczony i coraz częściej krzyczy i przeklina,a ja już nie mogę tego słuchac.

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To fakt, zależy od dzieci. Ja też czasem już nie wytrzymuje jak w ogóle nie śpią i ciągle płaczą.. ale trzeba jakoś dać sobie radę.
    U Nas też problem z tym mlekiem więc trzeba uzbroić się czasami w cierpliwość.
    Ciężko się ruszyć samej gdzieś jak się okazuje, że dzieci pod nieobecność cały czas płacza.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2016, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w miare mozliwosci Was podczytyuje ;)
    Jesli chodzi o organizacje z blizniakami czy trojaczkami to tylko kwestia wprawy. Nie bede czarowac, ze mam duzo czasu, bo go nie mam przy swojej trojeczce, ale sa to moje wystarane I wymodlone cuda I opieka nad Nimi sprawia mi ogromna radosc.Z perspektywy czasu powiem Wam, ze I'm starsze tym latwiej wszystko pogodzic :) Najgorsze byly dla mnie pierwsze 3 miesiace, teraz maja juz prawie pol roku I z dnia na dzien jest coraz lepiej. Duzo sil dziewczyny. :*

pirelka, nietupska, Fairuza, ewa84, Dea28 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa na samym początku to dużo, prosiłam, żeby poprasować i kurze zetrzeć a teraz to teściowa jak zachodzi to czyta gazetę bo nie ma za bardzo co robić. Fakt, że ja za dużo jej nie proszę o pomoc, jakoś nie mogę się przemóc. Raz nie znam jej prawie, przed ślubem tylko na święta i imieniny widywałam (jej druga synowa to chyba po 10 latach małzeństwa dzieci miała więc trochę się poznały, im pomagała tak, ze była non stop do 2 roku życia córek, bo też bliźnięta brat męża ma.) dwa,że ma 70 lat, a trzy po prostu działa mi na nerwy :D

Nie chce całkowicie ich sie pozbywać tylko ograniczyć ich wizyty bo to denerwujące jak cały czas ktoś jest, nie mogę poleżeć do góry brzuchem ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2016, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pragnaca, właśnie dlatego ja nie mogę się doczekać aż dorosną troszkę :D

‹‹ 281 282 283 284 285 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ