Ciąża bliźniacz
-
WIADOMOŚĆ
-
no Pirelka to super! A twój mąż będzie musial się teraz przyzwyczic do myśli,że będziesz korzystać z tego częśiej.Ale przecież córy już nie sa takie malutkie...Mój nie bał się od początku zostawac z maluchami.
Pytanie: zamierzacie szczepic dzieci?czytałam opinie za i przeciw szczepieniom,wypowiedzi matek ,u których dzieciom skutki uboczne zaszkodziły bardzo...co wy na ten temat?? -
nick nieaktualnyMąż zostaje z chęcią z dziećmi więc nie ma problemu. Sam nawet uważa, że czemu rezygnować ze swoich przyjemności i zajęć tylko dlatego, że dzieci się pojawiły.
Muszę zacząć też choć na fitness na nowo. Tylko tak ciężko się zabrać po takim czasie
U Nas coraz gorzej na mleku alergicznym, coraz więcej kupek, nadal rzadkie ze śluzem i wymiotów coraz więcej dzisiaj kończymy puszkę i przechodzimy na Nan Plus, zobaczymy, bo już doszło do tego że jak zwraca im się to często w nocy lub na spacerze aż się zakrztuszą tym a tego NIGDY nie było.
Dziewczynki coraz więcej, rozglądają się patrzą za Nami, śmieją się przeszkadzają im tylko dolegliwości po mleku więc płaczą i czasem spać nie mogą ! Są niezwykle ruchliwe już
Co do szczepienia to my szczepimy, ale właśnie przekładamy, bo ciągle ten katar jest, niby przeszedł i mieliśmy teraz za 2 dni szczepić to dzisiaj znowu lekko kaszel i kichanie się pojawia -
nick nieaktualnyJa szczepię zdecydowanie. Nie wiem jakie są argumenty przeciw. Odczynów poszczepiennych (takich prawdziwych, reszta to jakieś chwilowe niedogodności) występuje naprawdę niewiele w roku na całą Polskę. A autyzm to bujdy jakieś. Przecież ostatnio była historia jak antyszczepionkowcy zlecili zrobienie badań, że szczepienia powodują autyzm, niestety nic takiego nie wyszło i teraz podważają te badania
Bardzo mnie denerwują antyszczepionkowcy, totalna nieodpowiedzialność! Narażają nie tylko swoje dzieci ale i inne.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2016, 14:54
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNo nie do końca się z Tobą zgodzę to nie jest lekka sprawa jak np pozwalać dziecku oglądać tv czy nie pozwalać. To nie jest kwestia, która dotyczy tylko niezaszczepionego dziecka. Nie bez powodu w niektórych krajach nie przyjmują niezaszczepionych dzieci do żłobków, przedszkoli. Jak twoje dziecko nie zaszczepione jeszcze na coś miałoby styczność z takim nie zaszczepionym bo rodzice nie chcą i chorującym akurat i się zaraziło na to to nie wiem czy byś tak mówiła. Ale może nie kontynuujmy kontrowersyjnego tematu Może przewrażliwiona jestem bo mam skrajne wcześniaki i dygam o ich zdrowie jak wariatka
-
nick nieaktualnyNo może lepiej nie wchodzić w takie tematy każdy ma prawo mieć swoje zdanie.
My od nocy jesteśmy na mleku Nan, zobaczymy co po nim. Jutro wizyta u lekarza, zważyłam dzieci w domu i na szczęście z wagi nie spadają, ważą coś koło 4 kg może jutro lekko będzie ponad?
A dzisiaj ciut lepsza pogoda więc idziemy spacerować nad morze.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2016, 10:48
-
Dziewczyny ja tylko tak wtrace na marginesie, ze mam nadzieje ze wszystkie wiecie, ze szczepionki dla dzieci przedwczesnie urodzonych sprzed 37 t.c sa refundowane. Do dzis wiele razy spotkalam sie z tym, ze mamy nie sa o tym fakcie informowane i sa narazane na koszty. Jesli juz ten temat byl poruszany to wybaczcie:) Pozdrawiam serdecznie
nietupska lubi tę wiadomość
Borys i Igor 04.10.2015r. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyBadanie wygląda drastycznie, ale jest w znieczuleniu w kropelkach. Dzieci się denerwują ale kto by się nie denerwował grzebaniem w oczach. U nas na 1 badaniu oczka ich były takie malutkie i non stop je zaciskali, ciężko było zapuścić krople. Wygląda tak jak piszesz pirelka. Trzeba dziecko pieluchą owinąć i przytrzymać, żeby nie skakało.Robi się je chyba w 1 , 3 i 6 miesiącu, my w listopadzie mamy ostatnie. Dość wnerwiające bo krople zapuszcza się co 20 min, dziecko nie może jeść, bo na badaniu leży i może się zakrztusić i ogólnie długo schodzi. Ja tam robię wszystkie badania co sie nam należą jak by drastyczne nie były. Retinopatia w ktróymś etapie wymaga zabiegu laserowego, także chyba warto wiedzieć, czy jest. Zresztą po pobycie dzieci w szpitalu chyba nic mnie nie rusza.
Stresowałam się trochę badaniem słuchu, bo nam powiedzieli, ze dzieci muszą spać a moje są nieprzewidywalne, ale okazało się, że po prostu muszą być spokojne i nic nie gadać, zeby nie zakłócić. No i wyszło, ze wszystko ok. To, że słuch maja dobry to ja wiem, bo czasem jak śpią a drzwi lekko skrzypną to podskakują, ale zrobiłam dla wszystkiego,Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2016, 20:34
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNo może, musimy podjąć decyzję czy robimy to badanie.
Powiem Wam, że teraz z dnia na dzień widzę w córkach różnice, śmieją się coraz więcej, reagują na głos, osoby, wodzą główką.. strasznie się zmieniają dzieciaki aż uwierzyć nie można.
Ubranka w końcu robią się za małe na nie.
Ostatnio jednak częściej płaczą, zwłaszcza jak mnie nie ma i tylko u mnie od razu cisza zapada.. ze spaniem też ostatnio gorzej, ale to zależy od dnia.
Na szczęście jesteśmy już po pierwszym poza szpitalnym szczepieniu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2016, 19:37
-
Pirelka,to jednak można było je już zaszczepić?
U nas tez dzieciaki rosną,też ciekawe świata,weselsze,już nie płaczą tak dużo jak wcześniej,przynajmniej u córy widać różnicę.A synuś super się śmieje na głos!Faktycznie,nie można uwierzyć,już 2,5 miesiąca po porodzie,jak ten czas leci..
A to my aktualnie Pozdrawiamy wszystkich !
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/80dd3a97d9e9.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6a41b587aedc.jpg
nietupska, MatyldaG, pirelka, ofcooo lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyFairuza oczywiście, że tak. Infekcji nie było, katar prawie minął, a już i tak byliśmy po terminie bo przekładaliśmy
Śliczne zdjęcia ! Super Twoje dzieciaczki
Moje teraz płaczą więcej niż wcześniej ;P
Teraz jesteśmy na mleku Nan i tragedii nie ma, ale po zwykłym Nan (nie Plus) Marcelka ma zieloną kupęFairuza lubi tę wiadomość