X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża bliźniacz
Odpowiedz

Ciąża bliźniacz

Oceń ten wątek:
  • Twix mama Przyjaciółka

Wysłany: 30 marca 2017, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe fajnie mi słownik przerobił:)
    Miało być kichaniem i bólem:)

atdcgu1ryimgf87i.png
  • ewa84 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uuuu współczuję :(

U nas marudzenie ale gdzie te zęby nic nie widać :(
    Wstały on5.45 a o 6.30 Maja już spała!
    Zasnely o 17! Ale tatuś poszedł się do nich położyć z telefonem i oczywiście ktoś zadzwonił a te obie w płacz ( co dowodzi że z Nikoli słuchem nie jest tragicznie) no i po spaniu i o 20.30 poszły dopiero spać.

Majka zaczęła raczkować ale tylko kilka kroków po kanapie :p Nikola dalej się kołysze...

Ja dziś kiepsko się czułam w głowie mi się kręciło więc zmuerzylam ciśnienie jak zwykle po 4 kawce myślałam że niskie ciśnienie a tu 150/100 ehhh

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2017, 23:30

iv094x39ir3hgbzx.png
  • Twix mama Przyjaciółka

Wysłany: 31 marca 2017, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow Ewa ale skok ciśnienia mialas!!!ja też z reguły 4kawki dziennie tmoijam bo niskocisnieniowiec jestem.
    Ale tego snu Twoich dziewczynek to Ci zazdroszczę!!!moje jak idą spać o 18to i tak nie mam conliczyc,ze będzie to już sen nocny.zawsze jest to drzemka do 18.30max i potem do 20-20.30zabawa...
    Ja to swoich dam nie rozumiem...
    W dzień fajne,mile,a w w nocy cyrki...
    A ja dalej chora:(
    Dziewczyny gdzie Was wszystkie wywiało????

atdcgu1ryimgf87i.png
  • ewa84 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2017, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W zasadzie kawa i to ciśnienie nie do końca tak wygląda ale przy 4 dziennie to już, nie wiem :p no i dieta
    Dziś będzie, kawy i 160/91 :/

A dziewczyny tez bym chciała żeby idealnie spały p 19-7 ale też nie jest tak zawsze no ale oczywiście jest dobrze i tak :)

Moje do końca 5 mca też zasypialy ok 22/23 i darly się wieczorami no mexyk był...

Pewnie na spacerach bo pogoda piękna u nas jutro ma być 21 stopni :)

iv094x39ir3hgbzx.png
  • Klif Autorytet

Wysłany: 31 marca 2017, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny. Zaglądam tu bardzo rzadko,choc kiedyś byłam stała bywalczynia

ug37px9iyhvbmwqv.png
  • Klif Autorytet

Wysłany: 31 marca 2017, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ucielo mi post. Moje dziewczynki maja juz 2lata i 4miesiace.Obecnie jesteśmy na etapie buntu dwulatka. Pozdrawiam Was serdecznie i życzę dużo siły,a jeszcze wiecej cierpliwości.

ug37px9iyhvbmwqv.png
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 31 marca 2017, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Twix mama dużo zdrówka!
    U mnie Franio się od wczoraj zaczął slinic aż mu leci z buźki prawie jak mojemu psu jak kielbaske widzi. Nie za wcześnie to slinienie??
    Wczoraj ładnie spali od 20 do 4 rano o 24 przerwa na karmienie przez sen ale od 4 znowu wiercenie. I tak myślę czy ich plecki nie bolą bo jak ich przekladam od tej 4 z pleców na brzuch co jakiś czas to jeszcze śpią gdzieś do 7-8 a boję się ich zostawić w lozeczku na brzuchu żeby się nie przydusili, w łóżku tez się boję ze ich przygniote. Macie na to jakaś rade??
    Ja wczoraj miałam wizytę u kardiologa miał mi założyć holtera ale wkoncu nie założył bo biorę bromergon od ginka a on ponoć obniża ciśnienie. Także ustawianie opieki nad dziećmi i cala wyprawa na nic za tydzień mam dopiero być.
    A jutro przyjeżdża moja mama wieczorem a my idziemy na 30stke do koleżanki do knajpy coś się odciąć :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2017, 18:37

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• ewa84 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2017, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klif: dalej jest łatwiej czy wręcz przeciwnie?

MatyldaG w szpitalu dziewczyny miały takie gniazdka fajne do leżenia na brzuszku później kupiłam coś podobnego na allegro ale nie to samo bo tamto miało jakieś mikrokulki czy coś innego co można było trochę formować i lekko spłaszczone było generalnie fajna rzecz.

Pamiętam mój stres jak pierwszy raz w nocy odkryłam że Majka sobie na brzuchu śpi :p

Pirelka jak tam Emilka ruszyła?

iv094x39ir3hgbzx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2017, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa nie :) Emilka buja się nadal przód, tył i pełza do tyłu, za to Marcelina czołga się na brzusiu już do przodu, i dochodzi do wszystkiego czego chce w te pędy. Ogólnie wszędzie ich pełno i ciężko odejść na chwilę.
    W weekend kojec zamawiamy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2017, 21:09

• Klif Autorytet

Wysłany: 31 marca 2017, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa84 szczerze mówiąc nie jest łatwiej. Kazdy etap rozwoju dziecka ma swoje "niedogodnosci"dla rodzicow.W miejsce kolek,ząbkowania,ciaglego placzou itd. pojawiają sie np. uciekanie,wspinanie sie na wszystko,bicie sie(moje ciągle sie o wszystko leja,a pozniej caluja i tula),dyskutowanie z mama i tata. Wszędzie chodzą razem i jak jedna wpadnie na genialny pomysl,to druga oczywiście to podlapuje i broja podwójnie.No coz,takie uroki macierzyństwa.Ja sie bardzo cieszę,ze mam bliźniaczki mimo,ze bardzo testuja moja cierpliwość ostatnio. Wspaniale jest patrzeć na ich wiez(maja swój sposób porozumiewania sie,mam wrażenie ze potrafią sobie czytać w myslach),na ich relacje.Mysle,ze nawet rodzice którzy maja dzieci rok po roku nie maja szansy zaobserwować pewnych zjawisk,które towarzysza bliźniętom.Nie ma co ukrywać ,bliźnięta to cud,który nie każdemu jest dany.Zostalysmy wybrane do tej roli. Pozdrawiam Was goraco

Fairuza, MatyldaG, pirelka, bulkaasia lubią tę wiadomość

ug37px9iyhvbmwqv.png
  • Twix mama Przyjaciółka

Wysłany: 31 marca 2017, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa Ty masz takie ciśnienie zawsze? Chyba nie dziewczynki Ci tak podnosza:)
    Zastanawiam się jak Ty to robisz,ze one w miarę zawsze Ci teraz chodzą spac dość szybko...a powiedz ile razy i jak długo stoiska Twoje córeczki w ciągu dnia? Może ja swoim zbyt długie spacery serwuje stąd wieczorem problem...
    Klif fajnie,ze się odezwałaś do nas."raczkujacych"przy Tobie mam bliźniąt:)bardzo spodobało mi się jak nas określiłas,ze "zostałyśmy wybrane"...czesem gdy jest naprawdę ciężko to niebardzo człowiek zdaje sobie z tego sprawę...
    Matylda ciężko powiedzieć ale wydaje mi się,ze ślinic się na ząbki to dzieciaczki miga już szybko...nawet nie koniecznie musi to być objaw zabkowania.moje na brzuszkach nie śpią.raz jako noworodek jedna się tak ułożyła ale ja nie spałam w ogóle i obserwowałam że strachem.wczoraj też ta sama w nocy przekręcił się na brzuch i chyba potem nie mogła wrócić i się rozpłakała.jak ja położyłam na boczek to dalej spała...ciezka pupka:)
    Pirelko kibicuje Emilce aby wreszcie się odważyła:) musi smiesznie twraz wyglądać:)
    A moje lebiuchy nie chcą przekręca się na bok...czemu nie wiem.
    Jedna natomiast cały czas podnosi głowę i szyję i nóżki naraz bardzo wysoko i tak potrafi 30-40sek.zawisnac,a potem jak wraca co się denerwuje...jak jej dam palce to się na nich podciąga i siedzi...niby silna a turlać się nie chce...nie wiem czy to normalne...
    Druga natomiast o niczym nie mysli:)

atdcgu1ryimgf87i.png
  • ofcooo Autorytet

Wysłany: 31 marca 2017, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale miałam czytania

zem3h371xcq8c2sz.png
    qdkkwn15frnb311v.png
  • ewa84 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2017, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Twix_ mama same się tak nauczyły. To przyszło po jakimś skoku rozwojowym najpierw zasypialy ok 22/23 później okazało 20: przyszedł dzień że poszły spać o 18 później nawet o 16.30 się zdarzyło i nie budziła m
    Wczoraj i przedwczoraj już o 20.30 a męczyły się od 19 ehh

W dzień śpią różni e . Jak chodziły on18 to dwie drzemki średnio po godzinie a nawet dwie drugą
    Sama bym chciała wiedzieć jak to znowu uregulować bo nie jestem w stanie no iść na spacer codziennie o dokładne tej samej godzinie

iv094x39ir3hgbzx.png
  • ewa84 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2017, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelka no to już musisz też uważać faktycznie. Kojec taki jak łóżeczko turystyczne czy raczej zagroda?

Ofcooo a jak u was?

iv094x39ir3hgbzx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2017, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa kojec jak takie łóżeczko tylko taki większy niż pojedynczy, taki kwadratowy 100x100.

My dzisiaj testujemy spacerówkę. Trzymajcie kciuki.

• ewa84 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2017, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelka tez taki używamy :)
    Dobra sprawa tylko trochę mały dla dwójki

Czekamy na fotki ze spaceru w spaceowkach :)

iv094x39ir3hgbzx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2017, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak właśnie dla dwójki może być mały, bo one i tak na siebie włażą non stop :/ no ale lepsze to niż nic, bo inaczej nie można wyjść z pokoju albo się odwrócić na dłużej.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/93c638fff012.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0dad6d0f970d.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7daaa7bb4950.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/89302b7509fd.jpg

ewa84, Twix mama, Fairuza, ofcooo, MatyldaG lubią tę wiadomość

• ewa84 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2017, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To prawda o tyle dobrze :) komfort żeby wyjść do WC czy kuchni spokojnie :)
    moje dziś rano nawet same zasnely w kojcu tyle że Teraz to już non stop po sobie chodzą skaczą itd
    My też dziś 4 godziny na spacerze prawie i zaliczyłam Rossmann bo pampersy w promocji
    Kupiłam jedno opakowanie babydream któraś testowała?
    Jedna babka robiła giga zakupy i brała 8op więc myślę spróbuję...

Pirelka masz fb?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2017, 15:04

iv094x39ir3hgbzx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2017, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam też pampersy, ale pampersa bo najlepiej się sprawdzają, kupiłam tez 4 op.chusteczek na zapas i mleczko bo na wszystko promocje.

• Twix mama Przyjaciółka

Wysłany: 1 kwietnia 2017, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Ewa fajnie,se podpowiedzialas.musze wybrać się do Rossmanna:)
    Ja używam tylko rosmanowskich bo u nas się super sprawdzają ale wiadomo,ze każda skóra inna.moja starsza była uczulona i non stop na oryginalnych pampersach była...
    Pirelka ale super focie:) pięknie się dziewczynki prezentowały w spaceroweczce:)
    Rozumiem,ze się podobało oglądanie świata z tej perspektywy?

atdcgu1ryimgf87i.png
‹‹ 331 332 333 334 335 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ