X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża bliźniacz
Odpowiedz

Ciąża bliźniacz

Oceń ten wątek:
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 28 marca 2017, 00:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moi chłopcy zaczęli sobie robić 4 godziny przerwy między karmieniami, w ciągu dnia wyjdzie wiec ich 6 to nie za mało jak na ich wiek??

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2017, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fairuza Ty to masz masakrę, sama opieka jest ciężka nad dwójką dzieci, a co dopiero jak nie śpią, wstawać w nocy i usypiać :/
    Współczuję Kochana :(

Ewa, z tym budzeniem się to właśnie tak jest u Nas jak piszesz, że miała Nikola.

• Twix mama Przyjaciółka

Wysłany: 28 marca 2017, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I u mnie budzenie wygląda identycznie...
    Matylda to wg mojego lekarza idealnie.jak ja w wieku ok 1,5miesiaca karmiłam dziewczyny co 3h to kazał robić przerwy 4h bo za często jedzą i stad mogą być boję brzucha.bez problemu przeszły na 4h ale bóle bo od refluksu dalej były...

atdcgu1ryimgf87i.png
  • ewa84 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2017, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelka to może przez ten refluks one tak się wybudzaja? Bo to dziwne żeby tak bez powodu. Nikoli coś ewidentnie było/ jest
    Spała z nami i przespała noc tylko na jedzenie raz się obudziła!
    Zastanawiam się czy to też oprócz zębów nie jest reakcja na szczepienie bo po poprzedniej dawce podobnie miały tydzień po zaczęło się wieczorne marudzenie i darcie. Byliśmy wtedy u rodziny i zwalalam to na nadmiar atrakcji szumu bo ciągle starsze dzieci nad nimi skakały.

iv094x39ir3hgbzx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2017, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MatyldaG wrote:
    Moi chłopcy zaczęli sobie robić 4 godziny przerwy między karmieniami, w ciągu dnia wyjdzie wiec ich 6 to nie za mało jak na ich wiek??

Matylda moje dziewczyny w tym wieku tez jadły 6 razy na dobę czasem nawet 5 i bylo ok. Nie jestem co prawda specjalista, ale myśle, ze skoro tak jedzą i sie nie domagają częściej to nie ma co na sile dawać. Ja odkąd dziewczyny skończyły 3 tygodnie daje butle na zadanie jednak nie częściej niż co trzy godziny. Na początku wychodziło 6 karmien potem 5 a teraz nieraz tylko 4 a i tak dobrze przybierają :)

• Twix mama Przyjaciółka

Wysłany: 28 marca 2017, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fairuza Ty to masz chyba najgorzej bo najczęściej sama jesteś,a z bliźniakami pójść spać to jest wyczyn.nie dziwię się,ze Twoje tak późno zasypiają...nie wyobrażam sobie jak to fizycznie ogarnąć..sen dwojeczki naraz wieczorem jest chyba niemożliwy jak sama kładziesz spać...

atdcgu1ryimgf87i.png
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 28 marca 2017, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny będę kontrolować jak przybierają mimo tego jednego karmienia mniej. Mnie to pasuje bo w nocy dłużej pospie i w dzień więcej zrobię 4 godziny to już dużo czasu :) Pirelko kiedy mój Franek nie dostawał zageszczacza to tez zasypial i po pół godzinie budził się z płaczem bo mu to mleko ciągle jeździło do gardła i spowrotem a strawiony smak to masakra plus boli od tego przełyk. Potem zasypial mi na rękach i za jakiś czas to samo praktycznie do kolejnego karmienia. Także bardzo możliwe ze Twoje dziewczynki tez się budzą przez refluks.

UC1Cp1.png
    Mamy 3 mrożaczki <3

• MatyldaG Autorytet

Wysłany: 28 marca 2017, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam nadzieje ze u mnie z tym zasypianiem się nic nie zmieni bo też zostaje z nimi często sama jak mąż ma nocki. Wygląda to tak ze przed karmieniem tym ok 20 są najpierw kapani, przebierani w pidzamki, gasze światła zostawiam im tylko takie małe w kontakcie przy lozeczkach, włączam kołysanki i szumisia i jedzą. Najczęściej Antek zasypia juz podczas karmienia, Franek czasami dopiero w lozeczku ale trzeba kilka razy podejśc i pogłaskać i tak śpią 4 godziny ok 24 zaczynają kwekac ale dostają jeść jeszcze na spiaczku. Dziś przespali spokojnie do 3 bo Antka bolał brzuszek, dostał kropelki ale Franka juz te obudził stekaniem. I jak dostali jeść o 4 to już spali z nami w łóżku tak niespokojnie ale my też się jeszcze zdrzemnelismy do 8 także chyba nie mam źle. Jak im tylko nic nie dokucza nie boli to jest spokój

UC1Cp1.png
    Mamy 3 mrożaczki <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2017, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na szczęście bez problemu zasypiają wieczorem razem, wiadomo czasem trzeba poruszać troszkę i jedna zaśnie szybciej, ale idą spać razem i w podobnym czasie zasypiają na szczęście, tak samo w dzień. Rzadko pozwalam im się rozjeżdżać ze spaniem. No ale z dziećmi to różnie bywa i nigdy nic nie wiadomo.

Słonko wychodzi więc zaraz uciekamy na spacer zaliczyć długą drzemkę na świeżym powietrzu. Dzisiaj muszę inaczej dzień rozplanować bo nie wytrzymają do 19-stej z kąpielą, a mąż wraca dopiero 18:30.

• MatyldaG Autorytet

Wysłany: 28 marca 2017, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A kapiecie dzieci same? Ja ostatnio podjęłam się tego wyzwania i się zmachalam jakbym maraton przebiegła

UC1Cp1.png
    Mamy 3 mrożaczki <3

• ewa84 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2017, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kąpiel robie zawsze sama bo rzadko maz popołudnia mi jest w domu. Teraz najczęściej jestem sama 10-19/20
    U nas kąpiel to czysta przyjemność. Tyle że wylewają dużo wody z wanienki. Ja kapie na lezaczku chociaż teraz lubią siedzieć i trzymać się rękoma wanienki.
    http://allegro.pl/lezak-lezaczek-fotelik-do-kapieli-noworodka-frotka-i5051164352.html

iv094x39ir3hgbzx.png
  • ewa84 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2017, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanay a po ile jedza że tylko 4 razy?
    Pewnie do tego kaszą i/lub warzywa?

MatyldaG jeśli im wystarczy co 4 to chyba spoko gorzej jakbyś ich sama przrtrzymywala.
    Ja daje ile chcą i kiedy chcą. Czasami nie jedzą 5 godzin a czasami jedzą co 2. Nue wyobrażam sobie żeby mi miały z głodu jęczeć :p jak tylko zaczynają steka c to pierwsze co sprawdzam czy głodne nie są bo w takiej sytuacji szybko problem jeczenia się w rozwiązuje :) Teraz muszę trochę Majke pilnować z jedzeniem i jak nie chce mleka to próbuje z warzywami owocami lub kaszą. Bo waży mało.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2017, 11:53

iv094x39ir3hgbzx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2017, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kąpie wspólnie z mężem. On trzyma dziecko, a ja myję :) drugie czeka w łóżeczku na swoją kolej.

• MatyldaG Autorytet

Wysłany: 28 marca 2017, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie nie jecza wcześniej tylko się obudza co 4 godziny i wtedy płaczą za jedzeniem. Także chyba jest ok. Wcześniej w dzień sama ich czasami budzilam co 3-3,5 godziny ale zjadali mniej niż co 4. Teraz jedzą 120-150 to chyba dość dużo?
    Moi tez się uwielbiają kąpać tylko problem się robi jak jeden na drugiego nie chce czekać i płacze bo się nikt nim nie interesuje

UC1Cp1.png
    Mamy 3 mrożaczki <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2017, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa wypijają 180 ml mleka. Nie daje kaszki czasem tylko miarkę kleiku jedej córce do mleka zamiast zagęszczacza. A warzywka czy owoce staram sie dawać, ale póki co nie jest to na tyle regularne zeby jadły codziennie ciagle nad tym pracuje :) no i moje dziewczyny nie jedzą w nocy. Ostatnia butla jest 19/20 a potem pierwsza o 7 rano kiedy sie obudza :) i nie jest to tez standardem najczęściej jedzą 5 razy w ciagu dnia, ale zdarza sie tez tylko 4...nie wiem od czego to zależy. Choc z drugiej strony nawet na opakowaniu z mleka modyfikowanego jest informacja, ze 5/6 miesiąc 180 ml mleka 4 razy na dobę nigdy sie tym co prawda nie sugerowałam, ale moze coś w tym faktycznie jest :D

• MatyldaG Autorytet

Wysłany: 28 marca 2017, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanay jak to zrobiłaś ze śpią od 20 do 7 rano?? :)

UC1Cp1.png
    Mamy 3 mrożaczki <3

• Twix mama Przyjaciółka

Wysłany: 28 marca 2017, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyłączam się do pytania o sposób na sen 20-7!!!! U mnie wydaje się być to niemozliwe:(

atdcgu1ryimgf87i.png
  • Twix mama Przyjaciółka

Wysłany: 28 marca 2017, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie zabkowanie na całego z gorączka 38 wlacznie:(

atdcgu1ryimgf87i.png
  • ewa84 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2017, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanay książkowe dzieci :) super
    Tam oni liczą do tego już 1 posiłek warzywny jedno/ lub dwuskładnikowy właśnie. Do tego 4 posiłki mleczne.
    No ale bciezko żeby dzieci jadły "ksiazkowo" więc tym bardziej fajnie że u Ciebie to działa skoro przybierają na wadze i są zdrowe to bez sensu pchać więcej czy częściej. Moje rzadko zjedza odrazu 180, najczęściej właśnie bw nocy dlatego nie żałuję im tego posiłku. Widocznie potrzebują :)

MatyldaG dzieci są już większe u Lanay :)
    U Ciebie może też będą tak sypiać!
    Moje sypialy do niedawna 18-6 a nawet 17-6tyle że mogę się budziły dostawał y butle przy której odrazu zasypialy.

Dziś 20 i 20.30-6 i 7 z tym że Niki miała te placze do 23 aż nie trafiła do nas do łóżka :p
    Jadly o 1 i spały z nami już obie.

A jak były mniejsze to walczyłam do 22/23

Twix_mama a jak w nocy też płaczą? Bo mi to zachowanie Nikoli nie daje spokoju

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2017, 16:04

iv094x39ir3hgbzx.png
  • Twix mama Przyjaciółka

Wysłany: 28 marca 2017, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W nocy poplakuja.czesto przez sen bez wybudzania się ale budzą siostrę i nas:( u pierwszej mojej córki też tak samo.w nocy ból się nasilal,a za dnia sporo śliny z buzi leciało.z tym,ze nie pamiętam aby mi goraczkowala,a dziś jedna właśnie tak.

atdcgu1ryimgf87i.png
‹‹ 329 330 331 332 333 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ