Ciąża bliźniacz
-
WIADOMOŚĆ
-
Karola ja byłam na usg w 5tg 2 dni i było widac 2 zarodki.
Karolka mam pytanie- miałas moze jakieś plamienia? Bo ja w niedziele miałam troche i panikuje....idę w środę na usg i oby nadal serduszka biły!!
-
Nie było ono bardzo mocne, ale po 2 stratach każde nawet najmniejsze odbarwienie sluzu mnie denerwuje.... Myśle, ze wszystko bedzie z maluszkami w porządku ale musze je zobaczyc...
-
Hej no ja tez mam za sobą jedną porażkę, więc wiem co czujesz. Ale nie martwiłabym się plamieniem. Mnie się przytrafiło lekkie plamienie w kolorze brązowym 3tyg temu i mega spanikowalam, na szczęście zbieg okoliczności ze na drugi dzień miałam wizytę u gina, który mnie uspokoił że wszystko jest ok i nie powinnam się takim plamieniem przejmowac, chyba, ze byłaby to taka "świeża" krew. Tamto plamienie było bardzo skape ale pojawialo sie przez 2 dni, od tego czasu mam spokój. Przy czym lekarz kazal zrobic posiew moczu (wyszedl ok), i pobral cytologie - wynik poznam również w tą środę na wizycie, ale jestem spokojna raczej bo nic złego (odpukać!) się nie dzieje.
Także polecam się wyluzować i jak zwykle oszczędzać, wszystko będzie dobrze!!
No i chyba tak jak my wszystkie, nie mogę się doczekać tej wizyty mam wrażenie że całe wieki nie widzialam moich dzieciaczków, a to dopiero 3tygodnie
-
wiem, że pewno więcej w tym mojej panki,niż to tego warte ale dopóki ich nie zobaczę, to nie będzie spokoju.... kurcze mam nadzieję, że w środę zobaczę juz rączki i nóżki )
-
Ulala wrote:No a mnie dzisiaj brzuch boli....leze i czekam na jutro.....boju
ulala jestem z Tobą i wiem, że na pewno wszystko jest w porządku. wiem, że sie martwisz ale ja Ci to mówię, że z kruszynkami wszystko ok . ja jutro mam badania prenatalne i cała w strachu jestem oby dzieciaczki były zdrowe. daj znać jak tam po wizycie, trzymam kciuki ;)_ -
Karolka wrote:No to jutro mamy dzień wizyt WIem, że łatwo się mówi, ale trzeba być dobrej myśli, bo nasze dzieciaczki czują nasze stresy..oby ich było jak najmniej!!
Darijka a jak tam u Ciebie samopoczucie?
karolka z dnia na dzień coraz lepiej się czuje mdłości praktycznie minęły, z dnia na dzień coraz więcej energii mam i w końcu coraz mniej włosów mi wypada bo leciały koszmarnie. powiedz mi kochana ile trwa te usg bo mi kazali zarezerwować sobie czas na 3 godziny i zastanawia mnie to co oni tak długo będą mi robić . -
wow 3h to chyba bedzie USG całego Twojego ciała )))))))
U nas też to w sumie trochę zajeło, ale to dlatego, że jedno z dzieci nie chciało się ułożyć "luźno" na leżąco aby dobrze zmierzyć przezierność karku. Więc po ok 20min badania musieliśmy wyjść (na spacer i najlepiej w miedzyczasie coś słodkiego), i lekarz nas poprosił dopiero na końcu kolejki, czyli po ok 45min. No i potem kolejne 20min w gabinecie i po krzyku. Także wiele zależy od ułożenia dzieci i wogóle od tego jak są rozmieszczone. Moje są zagnieżdżone jedno za drugim, więc do tego z tyłu też był nieco utrudniony dostęp, ale ostatecznie wszystko dobrze udało się zmierzyć i zobaczyć
Opowiadałam to później mojemu lekarzowi prowadzącemu i mówił że zdarzają się przypadki, że trzeba wogóle przyjść za kilka dni ponowić badanie - wszystko kwestia ułożenia dzieci. Więc może to trwać ok 30min a może wiele dłużej..myślę, że nie ma tu reguły. Nieważne ile czasu to zajmie, ważne aby było dobrze zrobione!
Cieszę się, że czujesz się lepiej, wypadanie włosów też już u mnie chyba zakończone, no i energii więcej zdecydowanie
A za jakieś 2 tyg wybieram się na USG połówkowe, lekarz powiedział aby się umówić już w 19 tygodniu z bliźniakami, aby zbadać dobrze wszystkie narządy zanim dzieciaki urosną na tyle że się za bardzo pozasłaniają... zobaczymy
-
Hej hej.
Darijka 3 h no to niezle! Moze własne chodzi im o to jakby były problemy z ulozeniem, to jakiś spacer tak jak u Karoli.
Jak jutro bedzie ok to musze umówić sie na badanie wlasnie to genetyczne w ok 12 tyg....
Darijka jakie bliźniaki sa u ciebie? Tzn czy sa tak jak u mnie dwuowodniowe- dwukosmowkowe? Bo dosyć późno je wykryli to chyba sa razem co? -
A co do włosów to mi rosną jak szalone! Zwłaszcza te na nogach i brodzie :p
A dzisiaj muli oj muli -
no bylam na usg i są maluszki
Karola a u ciebie była różnica w wielkości maluszków?? bo u mnie jak na razie jeden jest większy od drugiego -
no super Ulala cieszę się, że wszystko jest ok! Tak, u mnie jest różnica w wielkości, w 13 tyg na prenatalnym bylo 62mm i 67mm i lekarz powiedzial ze to normalne, różnica może wynikać z tego, że jeden się zagnieździł dzień albo kilka dni później niż ten pierwszy-większy.
A co Ci lekarz powiedział na to plamienie?
Ja mam wizyte o 17.30, wieczorem dam znac co i jak, może poznam płci ))))))