X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża bliźniacz
Odpowiedz

Ciąża bliźniacz

Oceń ten wątek:
  • Likable Przyjaciółka

Wysłany: 29 lipca 2014, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej! ja dzisiaj po 3godzinnych skurczach trafiłam so szpitala. Na KTG skurczy już nie było, ale szyjka z 3 cm z zeszłego poniedziałku skrócila się do 1,5 i lekarz stwierdził, że mnie zatrzymają, bo nie wiadomo czy te bóle były tego przyczyną i muszą to poobserwować. Dostałam pierwszą dawkę sterydów, jutro druga i badania. Mam nadzieję, że się zatrzyma, bo samo leżenie nie pomoże skoro leże od 3 tygodni a i tak stało się jak się stało.

Liczę jednak, że rozwiązanie nie wcześniej niż za 4 tygodnie.

29.08.2014 - 35t5d
    Iga 2150g 50cm
    Emi 2580g 50cm
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Likable kochana to trzymam kciuki!!! leż i się nie stresuj, będzie dobrze:) no i dawaj nam znać co i jak. Nawet jakby się teraz dzieci urodziły to ryzyko jest małe:)

relgh3714vlmssyj.png
  • MistrzyniWKochamCieMisiu Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Likable - trzymam mocno kciuki!!

Piszcie, piszcie o wózkach - ja też chętnie poczytam, trzeba się powolutku (bardzo powolutku, ale jednak) orientować w temacie. Fajnie się Was czyta :)

A co sądzicie o Baby Jogger City Mini Double ??
    http://esklep.babyfant.pl/product,883,wozek-gleboko-spacerowy-baby-jogger-city-mini-double-2-gondole.html
    fajnie się składa, nie musielibyśmy zmieniać samochodu, mamy Scenica, a mąż już szuka Espace'a :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2014, 19:44

Maja (2900g i 48cm) oraz Ola (1900g i 44cm) - ur. 5.01.2015
    relgo7esxnwbr62i.png
    2813c71e57.png
  • Misty87 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen ja mam mniejszy brzusio :P ale teraz rošnie z dnia na dzień :)

Fotke mam ale sprzed 2 tyg...moze zrobie niebawem :)

Koral u mnie 2 chlopcow :)
    Co do okreslenia 'parametrow' to pewnie bede jedyna, ktora tego nie wie...poczatek ciazy, do 12tyg prowadzilam u gin w Niemczech, ona (nie wiem czy zielona w temacie, ale z 35 lat dosw w zawodzie ma) nie okreslila tego, ani owodni, lozyska a tym bardziej 1-2 jajowosci! W ogole u niej do 7 tyg byl jeden zarodek... tlumacze sobie tym, ze sie nalozyly na siebie na badaniu. W PL na urlopie gin stwierdzil dwa serducha, cos beknal, ze wydaje sie mu, ze 2ow i 2kosm, ale powiedzial, ze dopiero po porodzie mozna stwierdzic o jajowosci....
    Teraz juz od 14tyg prowadzi mnie jako ciaze najwiekszego ryzyka czyli 1ow i 1kosm. A szkoda gadac :) ponoc jeden z najlepszych gin na Podhalu...

Likable wszystko bedzie dobrze! Ja leze od 5tyg, 2tyg temu moja szyjka miala 0,5cm+rozwarcie 1cm
    Wiec tez kolorowo...

Chłopcy 1jajowi,1ow i 1kosm, cc 32+5,waga 1880g i 1670g.
    1usahdgeb3da0ojs.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mistrzyni ten wózek co piszesz jest też w czołówce z tego co wiem. Jeden z lepszych, w Holandii również baaaardzo drogi:) Myślę, że warto:)

Misty wklej zdjęcie ciekawa jestem Twojego brzusia:) ale jak to mniejszy? Ja myślałam że mój jest najmniejszy.
    U mnie też do 8 tygodnia lekarz żył w przekonaniu że jest jeden zarodek, a 2 tygodnie później okazało się że 2:) jakież było moje zdziwienie i zaskoczenie, tym bardziej że przyzwyczaiłam się już do myśli o jednym dziecku.

Dziewczyny piszcie mi co sądzicie o tym monitorze oddechu. Aha, a zamierzacie kupować dzieciom leżaczki?

relgh3714vlmssyj.png

Wysłany: 29 lipca 2014, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na pierwszym usg tez bylo tylko jedno, a 2 tyg pozniej juz <3 <3 :-D
    przy pierworodnym lezaczek sie nie sprawdzil, ale zastanawiam sie nad hustawka co sama kolysze.

relgo7esxnwbr62i.png
    2813c71e57.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja planuje kupić te leżaczki, wiele mam chwali:) mam nadzieję, że u mnie się sprawdzą. A od jakiego wieku można kłaść w nich dzieci?

relgh3714vlmssyj.png

Wysłany: 29 lipca 2014, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koral ale x-lander x-twins tez z przodu ma male kola niepompowane, a z tylu duze pompowane. Myslisz, ze taki bylby ok? czy lepiej szukac takiego co by mial przednie i tylne pompowane?

szkoda, ze jeszcze nie znam plci... wstrzymam sie jeszcze troche z ciuszkami, ale bede o Tobie pamietac =)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2014, 22:40

relgo7esxnwbr62i.png
    2813c71e57.png
  • Likable Przyjaciółka

Wysłany: 30 lipca 2014, 05:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy leżaczek, ale tylko dlatego, że dostaliśmy z fundacji. Natomiast huśtawka taka co można położyć płasko dziecko jest na naszej "wishliście" (co by nie prezentować nam rzeczy, które mamy albo których nie chcemy) więc docelowo jak np. kumple z pracy (u mnie i u męża jest tradycja drobnej zrzuty na prezent) nie kupią to sama kupię oczywiście używaną (wszystko kupuję używane po za materacykami).

Jeśli chodzi o monitor oddechu to kupiłam jeden (używany 100 albo 150 pln nie pamiętam) angelcare ac 300 dwie płytki. Po raz, że wrześniaki lub niska masa urodzeniowa mają większe zagrożenie śmierci łóżeczkowej, po dwa, że za tę cenę mam szansę 100% zwrotu inwestycji (na allegro chodzą używki po 200 pln), po 3 jako inżynierowie z mężem chcieliśmy stestować na ile te 2 płytki działają niezależnie (1 płytka na 1 dziecko). Tego ostatniego nie zdążyliśmy uczynić ;)

Za 40 pln miesięcznie można takowe wypożyczyć (widziałam na allegro albo na tablicy)

29.08.2014 - 35t5d
    Iga 2150g 50cm
    Emi 2580g 50cm
  • alternatywa Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochane czy wy tez macie lub miałyście duzy problem z wyborem imion? u nas to poprostu jest porazka...!

co mi się podoba to dla mojego m okropne, co jemu się podoba to znów mi się nie podoba...EH, dobrze, że jeszcze mamy troszkę czasu:)

[email protected]
    uwo93e3k1dtt2470.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    koral wrote:
    madlen pociesze Cię, że ja z takim brzuchem rodziłam ;)

moi chlopcy tez maja wspolny pokój i chyba juz tak zostanie, tylko łóżeczka maja 2 :)

cpo do wozka - ja zakochalam sie w nim, jako jedyny spełniał wszystkie moje kryteria, poza ceną ;) w Polsce kosztuje ok 4600zł bez fotelików. ja kupiłam używany na allegro za 1600zł;) i dokupiłam nowe foteliki besafe izi go bo pasuja do stelaża (tak jak maxi cosi, ale te mi sie wydaja lepsze)
    wozek byl w b.dobrym stanie, tyle ze stelarz mial troche rysek od uzywania - dla mnie to bez znaczenia, nowy tez by sie zaraz porysowal- tym bardziej ze czesto go wkladam i wyciagam z bagaznika. gondole jak nowe, spacerówki w b.dobrym stanie. ja jestem bardzo zadowolona. swietnie sie prowadzi, jest zgrabny itd, ja polecam...

misty i simba a wy spodziewacie sie jakich płci, bo chyba przegapilam, i jedno czy 2 jajowych?
    No wlasnie, mnie tez ten wozek od razu wpadl w oko - zlecilam mojej mamie zeby polowala na niego na allegro ;)
    Ja bede miec dwujajowe. Na genetycznym pani doktor wypatrzyla dwa siusiaki, ale powiedziala, ze jeszcze wszystko moze sie zmienic. Chcialabym jedna dziewczynke, ale biore co daja ;)

alternatywa lubi tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Misty87 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)

koral ja z Bialki Tatrzańskiej! Ale swiat maly :)
    Prowadzi mnie Widera z Zakopanego.

Co do zakupow to my rowniez mamy kupe ciuszkow uzywanych, jak mieszkalismy w DE to tam na flohmarkt ludzie takie skarby sprzedawali, nalapalismy mnostwo pieknych w super stanie zachodnich ubranek, kupilam tez na necie od kobietki, ktorej maz pracuje w UK. Jak ona mi zrobila wyprawke, to bylam w ciezkim szoku :) 140szt za 200zl, nie mozna bylo sie do ani jednej rzeczy przyczepic :)
    Wszystko pozostale kupujemy nowe.

Koral moglabys mi podeslac na maila zdjecia wyprawki? :) gdzie teraz mieszkasz?
    Jak maja na imie Twoje smerfy?
    U nas po dluuuugich przemysleniach (bo na chlopcow nic sie nie podobalo) stanelo na Kamil Piotr i Jakub Jan :)
    Alternatywa jeszcze masz czas, ja tak wlasnie od poczatku rozmyslalam, nastawiona na dziewczynke, a pozniej byl problem :)
    Z tym akurat nie bylo problemu, od dawna marzylam o Wiktorii, pozniej doszla Aleksandra, a pozniej wyszlo, ze dwa sikorki :D

Co do kol w wozku, to tylko i wylacznie pompowane! Sama nawet nazwa PIANKOWE daje wrazenie, ze slabe. Wiele czytalam na ten temat.

Madlen zrobie fote dzis i wkleje :P

1usahdgeb3da0ojs.png
  • Misty87 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koral wyslalam Ci zaproszenie :)
    Teraz dopiero widze, ze masz imionka w suwaczku :)

Ja generalnie pochodze spod Krk, z Dobczyc, ale nasze korzenie sa tu :)

1usahdgeb3da0ojs.png
  • Klif Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.Czytam Was ale rzadko pisze. Moja ciaza jest dwukosmowkowa i dwuowodniowa,czyli najbezpieczniejsza. Bylam 2 dni temu u gina i slyszalam pieknie bijace serduszka. Za 3 tyg.mam USG polowkowe i troche sie boje. Mam nadzieje,ze wszystko jest dobrze z dzidziusiami i dowiem sie w koncu jakiej sa plci. Najbardziej chcialabym parke,marzy mi sie coreczka. Ale najwazniejsze zeby byly zdrowe,plec to tak naprawde sprawa drugorzedna.
    Powoli wybieram wyprawke.Kilka ciuszkow mam. Wozek wybralam w sklepie internrtowym.Wozek jest polskiej firmy,niedrogi bo i tak bedzie tylko na max rok i chce wiecej zainwestowac pozniej w spacerowke. Wozek jest obok siebie,nie chce jednego za drugim bo uwazam ze takie maluszki powinnam miec na oku. Lozeczka wybralam na allegro. Wozek i lozeczka zamierzam zamowic dopiero pod koniec wrzesnia.

ug37px9iyhvbmwqv.png
  • Misty87 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1. Ulala - dziewczynki - dwujajowe/dwuowodniowe - rozpakowana
    2. Darijka - chłopiec/dziewczynka - dwujajowe/dwuowodniowe - rozpakowana
    3. Koral - chłopcy - jednojajowe/dwuowodniowe - rozpakowana 35+1tc
    4. Gośśśka - chłopiec/dziewczynka - dwujajowe/dwuowodniowe - rozpakowana
    5. Misty87 - chlopcy - chyba jednojajowi/jednoowodniowi - 28t+2d
    6.

1usahdgeb3da0ojs.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1. Ulala - dziewczynki - dwujajowe/dwuowodniowe - rozpakowana
    2. Darijka - chłopiec/dziewczynka - dwujajowe/dwuowodniowe - rozpakowana
    3. Koral - chłopcy - jednojajowe/dwuowodniowe - rozpakowana 35+1tc
    4. Gośśśka - chłopiec/dziewczynka - dwujajowe/dwuowodniowe - rozpakowana
    5. Misty87 - chlopcy - chyba jednojajowi/jednoowodniowi - 28t+2d
    6. Madlen222 - chłopiec/dziewczynka - dwujajowe/dwuowodniowe - 25t+6d

Fairuza lubi tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kochane:)

W końcu się rozpisałyście:) bo już myślałam, że ten wątek nie ma szans....
    W ogóle wcześniej napisałam dłuuuugi post i mi się cholera skasowało...masakra.

Co do tych monitorów to ja wolę kupić nowe ze względu na gwarancję. Za nianię z monitorem na dwójkę dzieci po jednej płytce muszę zapłacić około 600zł, z dwiema płytkami na dziecko około 1000zł. Myślę że po jednej płytce wystarczy. I chyba jednak to kupię bo ja panikara jestem straszna i z tym monitorem będę nieco spokojniejsza. My mieszkamy w dużym dwupiętrowym domu więc takie gadżety to chyba dobre rozwiązanie:)

Co do imion dla dzieci to u mnie było podobnie, mój mąż ma jakiś dziwny gust. On chciał dla syna imię LEW...masakra!!!!
    Suma summarum wyszło że on przeglądał imiona i rzucił tak sobie że może Juliusz i Lena...no i tak mi się spodobało że już tak zostało...i w sumie wyszło na to że on wybrał imiona dla dzieci.
    Ale on i tak cały czas o tym Lwie, więc pozwoliłam aby tak synek miał na drugie:) a córce ja wybrałam na drugie MAJA.

Koral ślicznie Ci jeszcze raz dziękuję za paczkę i że dorzuciłaś jeszcze coś od siebie:) kochana jesteś:* na razie ciuszków mam full i myślę że nawet trochę za dużo.

Klif zdradź nam jaki ten wózek wybrałaś:) no i powodzenia na połówkowym:) nie zapomnij pochwalić się po:)

Mitsy czekam na fotkę:)

MistrzyniWKochamCieMisiu lubi tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • Likable Przyjaciółka

Wysłany: 30 lipca 2014, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alternatywna, my na końcówce a nadal imion niet ;)

alternatywa lubi tę wiadomość

29.08.2014 - 35t5d
    Iga 2150g 50cm
    Emi 2580g 50cm
  • Misty87 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lew? O matko :D pojechaliscie po calosci :D

Madlen222 lubi tę wiadomość

1usahdgeb3da0ojs.png

Wysłany: 30 lipca 2014, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy moglby ktos dokleic mnie do listy, bo ja pisze w wiekszosci z tel i nie moge kopiowac...
    7. MistrzyniWKochamCieMisiu - nie znam - dwujajowe/dwuowodniowe - 13t+2d

relgo7esxnwbr62i.png
    2813c71e57.png
‹‹ 58 59 60 61 62 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ