Ciąża bliźniacz
-
WIADOMOŚĆ
-
Nie mam jeszcze założonego, ale lekarz powiedział, że jak tylko szyjka będzie się skracac to będę miała albo pessar albo szew. Na ostatniej wizycie 15.07. mialam szyjke 4cm, a w niedziele na IP zmierzył mi 5,5cm także nie wiem też czy zależy jak się leży przy mierzeniu, bo raczej się nie wydluzyla.
No i ogólnie to bardzo dużo leżę, miewam często rwe kulszowa więc są dni że ciężko mi się poruszać.
Też chcę zacząć kupować od 25 tc. Zatem jeszcze trochę muszę wytrzymać.
A ty masz jedno czy dwu jajowe? Pewnie wczoraj czytałam ale po tylu stronach to już nie pamiętam. -
Zuza gratulacje, a jednocześnie życzenia cieprliwości i wytrwałości!
Pozytywne myślenie na pewno się przyda.
Kurcze wyzwanie co nie miara. Stres jak najbardziej uzasadniony, ale nie wskazany.
Jak to chyba Koral pisała - trojaczki jednojajowe to wręcz cud.
Za jednym razem rodzina wielodzietnia wg polskiego prawa
Zuza mają chociaż oddzielne łożyska?
3mamy kciuki!29.08.2014 - 35t5d
Iga 2150g 50cm
Emi 2580g 50cm -
Czesc Dziewczny, podczytuje Was tu od jakiegos czasu, bo tez czekam na blizniaki. Moje sa dwujajowe
Nie wiem czy umknelo mi na watku, czy moze ktoras pisala o badaniach prenatalnych? Ja mam 36 lat, takze z racji wieku mialam USG genetyczne i teraz czekam na wyniki testow PAPPA. Jakie sa Wasze doswiadczenia jesli chodzi o badania prenatalne? Czy robilyscie NIFTY, albo amnio? Wiem, ze obraz badan krwi w ciazach mnogich jest czesto niewiarygodny...
Bede wdzieczna za kazda odpowiedz. Trzymajcie sie w trojpakach i czworopakachMadlen222, zuza_3, MistrzyniWKochamCieMisiu lubią tę wiadomość
-
Witaj Simba:) gratulacje no i cieszymy się że dołączyła kolejna bliźniacza mama:) coraz nas więcej:)
Moje też dwujajowe:) chłopiec i dziewczynka:) ja nie robiłam badań prenatalnych więc nie pomogę;(
Opowiedz coś o sobie:) jak się czujesz? płci jeszcze nie znasz prawda? za wcześnie troszkę.Simba lubi tę wiadomość
-
Fajnie, ze masz parke - ja bylam na USG genetycznym i babka powiedziala, zeby sie na nic nie nastawiac bo wszystko sie jeszcze moze zmienic 100 razy, ale ze ona dwoch chlopcow widzi Pierwsze trzy miesiace glownie bylam senna, pare razy mnie mdlilo, ale ogolnie bardzo dobrze sie czuje. Na razie tez duzo nie przytylam. Mieszkam w Belgii i to beda moje pierwsze dzieciaki.
-
ja też cieszę się z mojej parki:D Ja ogólnie żadnych dolegliwości nie miałam na początku ciąży, dopiero teraz odczuwam że w niej jestem i starsznie chciałabym już być przy końcu. Jest mi ciężko, szybko się męczę i co chwilę coś mnie boli...hehe...mam założony pessar i jestem zmuszona do oszczędnego trybu życia ale to akurat mi nie przeszkadza;) i tak siły nie mam.
Mieszkasz niedaleko mnie:) Ja w Holandii:) I to też moja pierwsza ciąża o którą bardzo długo się staraliśmy. A jak wygląda prowadzenie ciąży w Belgii? jesteś zadowolona? jak długo tam jesteście? i co robicie?
Przebywasz na zwolnieniu czy pracujesz? -
zuza_3 wrote:Ja jestem z Bydgoszczy, a ty?
No tak przecież parka to dwujajowe . Fajnie masz. U nas jakby byli chlopcy to też jeden miałby na imię Julek, ale prawdopodobnie są dziewczynki. Chyba, że jeszcze im pisiorki wzrosną
Hej Zuza wow to tym bardziej Ci kibicuje slonce-ja tez jestem z Bydgoszczy a z jakiego jestes osiedla ?zuza_3 lubi tę wiadomość
-
Zuza, nie chcę żeby to zabrzmiało źle, ale współczuję
to jeszcze bardziej przekichane przy trojaczkach, niż przy bliźniętach. Będę trzymać kciuki co by równo rosły i co by nie było stresów. Pozytyw w takiej sytuacji podkreślał mój lekarz mówiąc - "dobrze, że mają każde swój worek owodniowy "
Simba - w naszym przypadku podczas prenatalnych sprawdzana była tylko anatomia i przezierność karkowa. Gin powiedział, że badania z krwi nie mają dobrze wyznaczonych norm dla ciąż mnogich i wprowadzają więcej wątpliwości niż wyjaśnienia sytuacji. Nie wiem jak innych dziewczyn lekarze podeszli do sytuacji.
Maja gdzie jesteś?29.08.2014 - 35t5d
Iga 2150g 50cm
Emi 2580g 50cm -
Zuza na pewno wszystko będzie dobrze, jesteś już w ponad połowie ciąży:)
I nie ma co współczuć, raczej trzeba się cieszyć że Bóg obdarował potrójnym szczęściem:) a współczuć to trzeba jak coś się stanie... trzymaj się kochana!!! i wklej nam te zdjęcia:)zuza_3 lubi tę wiadomość
-
teraz w lokalnej gazecie czytałam, u nas w świętokrzyskim niedawno trojaczki się urodziły, jeden był podjadany przez resztę, ale już chyba wszystko dobrze i beda wychodzic wszyscy do domku:)
-
byliśmy wczoraj z mężem cały dzień u dziadków na wsi, jedzonko wypas:)
śniadanko jajecznica ze swojskich jaj
obiad: mizeria: ogórek, koperek i śmietana swojskie, ziemniaczmi z ogrodu wykopane, kurczaczek smazony tez swojski, kompot z malin:) aaaa i żółta fasolka do tego:)
duże dawki owoców malinki, agrest, w różnym stopniu dojrzale lipcowki, ale pyszne już i inne:)
żyć nie umieraćMadlen222 lubi tę wiadomość
-
kochane ściskam mocno, mam nadzieję, że oba serduszka pięknie biją i je usłyszę już się bardzo przyzwyczailam do mysli o dwójce:)
kobitki:) kiedy zaczął wam się brzuszek okrąglić? -
mi bardzo późno...nawet teraz jak na 25 tydzień szału nie ma. Wcześniej nawet się stresowałam że coś jest nie tak, że bliźniaki a ja prawie nci brzucha. Lekarka powiedziała mi że wszystko ok, dzieci rosną prawidłowo a mój brzuch to taki urok, nie każdy musi być wielki. Mi w sumie od zezłego tygodnia zaczął rosnąć tak że to widzę I myślę, że teraz jest ten najbardziej wzrostowy czas na brzusia:)
Alternatywa kiedy idziesz do lekarza?
Misty jestem tu, jestem:) zaglądaj tu częściej:)
Tak w ogóle kobitki to czas rozruszać to forum bo coś tu cicho jest, jeden post dziennie mnie nie zadowala
Zuza jak tam trojaczki? Jak się czujesz? Kiedy do lekarza? No i gdzie te obiecane zdjęcia?
Słyszałyście że w Rudzie Śląskiej urodziły się teraz czworaczki??!! dwie dziewczynki i dwoje chłopców!!!! WOW!!!