X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża bliźniacz
Odpowiedz

Ciąża bliźniacz

Oceń ten wątek:
  • zuza_3 Przyjaciółka

Wysłany: 24 lipca 2014, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam jeszcze założonego, ale lekarz powiedział, że jak tylko szyjka będzie się skracac to będę miała albo pessar albo szew. Na ostatniej wizycie 15.07. mialam szyjke 4cm, a w niedziele na IP zmierzył mi 5,5cm także nie wiem też czy zależy jak się leży :) przy mierzeniu, bo raczej się nie wydluzyla.
    No i ogólnie to bardzo dużo leżę, miewam często rwe kulszowa więc są dni że ciężko mi się poruszać.
    Też chcę zacząć kupować od 25 tc. Zatem jeszcze trochę muszę wytrzymać.
    A ty masz jedno czy dwu jajowe? Pewnie wczoraj czytałam ale po tylu stronach to już nie pamiętam.

46aa9802c2.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moje skarby są dwujajowe:) chłopiec i dziewczynka:) Skąd jesteś zuza?

relgh3714vlmssyj.png
  • zuza_3 Przyjaciółka

Wysłany: 24 lipca 2014, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem z Bydgoszczy, a ty?
    No tak przecież parka to dwujajowe :). Fajnie masz. U nas jakby byli chlopcy to też jeden miałby na imię Julek, ale prawdopodobnie są dziewczynki. Chyba, że jeszcze im pisiorki wzrosną :D

Magda2013 lubi tę wiadomość

46aa9802c2.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jestem ze Szczecina ale mieszkam w Holandii.
    A jakie imiona macie dla dziewczynek? no i co na to Twój mąż/partner że będzie miał 3 córeczki?? :)

relgh3714vlmssyj.png
  • Likable Przyjaciółka

Wysłany: 25 lipca 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza gratulacje, a jednocześnie życzenia cieprliwości i wytrwałości!
    Pozytywne myślenie na pewno się przyda.

Kurcze wyzwanie co nie miara. Stres jak najbardziej uzasadniony, ale nie wskazany.
    Jak to chyba Koral pisała - trojaczki jednojajowe to wręcz cud.
    Za jednym razem rodzina wielodzietnia wg polskiego prawa ;)

Zuza mają chociaż oddzielne łożyska?

3mamy kciuki!

29.08.2014 - 35t5d
    Iga 2150g 50cm
    Emi 2580g 50cm
  • Simba Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Dziewczny, podczytuje Was tu od jakiegos czasu, bo tez czekam na blizniaki. Moje sa dwujajowe ;)
    Nie wiem czy umknelo mi na watku, czy moze ktoras pisala o badaniach prenatalnych? Ja mam 36 lat, takze z racji wieku mialam USG genetyczne i teraz czekam na wyniki testow PAPPA. Jakie sa Wasze doswiadczenia jesli chodzi o badania prenatalne? Czy robilyscie NIFTY, albo amnio? Wiem, ze obraz badan krwi w ciazach mnogich jest czesto niewiarygodny...
    Bede wdzieczna za kazda odpowiedz. Trzymajcie sie w trojpakach i czworopakach :)

Madlen222, zuza_3, MistrzyniWKochamCieMisiu lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Simba:) gratulacje no i cieszymy się że dołączyła kolejna bliźniacza mama:) coraz nas więcej:)
    Moje też dwujajowe:) chłopiec i dziewczynka:) ja nie robiłam badań prenatalnych więc nie pomogę;(
    Opowiedz coś o sobie:) jak się czujesz? płci jeszcze nie znasz prawda? za wcześnie troszkę.

Simba lubi tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie, ze masz parke - ja bylam na USG genetycznym i babka powiedziala, zeby sie na nic nie nastawiac bo wszystko sie jeszcze moze zmienic 100 razy, ale ze ona dwoch chlopcow widzi ;) Pierwsze trzy miesiace glownie bylam senna, pare razy mnie mdlilo, ale ogolnie bardzo dobrze sie czuje. Na razie tez duzo nie przytylam. Mieszkam w Belgii i to beda moje pierwsze dzieciaki.

a8vSp1.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też cieszę się z mojej parki:D Ja ogólnie żadnych dolegliwości nie miałam na początku ciąży, dopiero teraz odczuwam że w niej jestem i starsznie chciałabym już być przy końcu. Jest mi ciężko, szybko się męczę i co chwilę coś mnie boli...hehe...mam założony pessar i jestem zmuszona do oszczędnego trybu życia ale to akurat mi nie przeszkadza;) i tak siły nie mam.
    Mieszkasz niedaleko mnie:) Ja w Holandii:) I to też moja pierwsza ciąża o którą bardzo długo się staraliśmy. A jak wygląda prowadzenie ciąży w Belgii? jesteś zadowolona? jak długo tam jesteście? i co robicie?
    Przebywasz na zwolnieniu czy pracujesz?

relgh3714vlmssyj.png
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuza_3 wrote:
    Ja jestem z Bydgoszczy, a ty?
    No tak przecież parka to dwujajowe :). Fajnie masz. U nas jakby byli chlopcy to też jeden miałby na imię Julek, ale prawdopodobnie są dziewczynki. Chyba, że jeszcze im pisiorki wzrosną :D

Hej Zuza wow to tym bardziej Ci kibicuje slonce-ja tez jestem z Bydgoszczy :D a z jakiego jestes osiedla ? :)

zuza_3 lubi tę wiadomość

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • zuza_3 Przyjaciółka

Wysłany: 25 lipca 2014, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Likable - jedno łóżysko, 3 owodnie.

46aa9802c2.png
  • Likable Przyjaciółka

Wysłany: 25 lipca 2014, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza, nie chcę żeby to zabrzmiało źle, ale współczuję :(
    to jeszcze bardziej przekichane przy trojaczkach, niż przy bliźniętach. Będę trzymać kciuki co by równo rosły i co by nie było stresów. Pozytyw w takiej sytuacji podkreślał mój lekarz mówiąc - "dobrze, że mają każde swój worek owodniowy ;)"

Simba - w naszym przypadku podczas prenatalnych sprawdzana była tylko anatomia i przezierność karkowa. Gin powiedział, że badania z krwi nie mają dobrze wyznaczonych norm dla ciąż mnogich i wprowadzają więcej wątpliwości niż wyjaśnienia sytuacji. Nie wiem jak innych dziewczyn lekarze podeszli do sytuacji.

Maja gdzie jesteś?

29.08.2014 - 35t5d
    Iga 2150g 50cm
    Emi 2580g 50cm
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza to pozdrawiam fordon :) ja jestem z kap ;)

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza na pewno wszystko będzie dobrze, jesteś już w ponad połowie ciąży:)
    I nie ma co współczuć, raczej trzeba się cieszyć że Bóg obdarował potrójnym szczęściem:) a współczuć to trzeba jak coś się stanie... trzymaj się kochana!!! i wklej nam te zdjęcia:)

zuza_3 lubi tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • alternatywa Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teraz w lokalnej gazecie czytałam, u nas w świętokrzyskim niedawno trojaczki się urodziły, jeden był podjadany przez resztę, ale już chyba wszystko dobrze i beda wychodzic wszyscy do domku:)

[email protected]
    uwo93e3k1dtt2470.png
  • Misty87 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Zglaszam sie i ja, pewnie kiedys pisalam tutaj :) ale chyba dawno!
    Widze Madlen :D

zuza gratuluje potrojnego szczescia! <3

Madlen222, MistrzyniWKochamCieMisiu lubią tę wiadomość

Chłopcy 1jajowi,1ow i 1kosm, cc 32+5,waga 1880g i 1670g.
    1usahdgeb3da0ojs.png
  • alternatywa Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 06:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    byliśmy wczoraj z mężem cały dzień u dziadków na wsi, jedzonko wypas:)

śniadanko jajecznica ze swojskich jaj

obiad: mizeria: ogórek, koperek i śmietana swojskie, ziemniaczmi z ogrodu wykopane, kurczaczek smazony tez swojski, kompot z malin:) aaaa i żółta fasolka do tego:)

duże dawki owoców malinki, agrest, w różnym stopniu dojrzale lipcowki, ale pyszne już i inne:)

żyć nie umierać:)

Madlen222 lubi tę wiadomość

[email protected]
    uwo93e3k1dtt2470.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alternatywa przez Ciebie ślinka mi leci:P jadłaś same moje ulubione potrawy :D

alternatywa lubi tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • alternatywa Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochane ściskam mocno, mam nadzieję, że oba serduszka pięknie biją i je usłyszę:) już się bardzo przyzwyczailam do mysli o dwójce:)

kobitki:) kiedy zaczął wam się brzuszek okrąglić?

[email protected]
    uwo93e3k1dtt2470.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi bardzo późno...nawet teraz jak na 25 tydzień szału nie ma. Wcześniej nawet się stresowałam że coś jest nie tak, że bliźniaki a ja prawie nci brzucha. Lekarka powiedziała mi że wszystko ok, dzieci rosną prawidłowo a mój brzuch to taki urok, nie każdy musi być wielki. Mi w sumie od zezłego tygodnia zaczął rosnąć tak że to widzę:) I myślę, że teraz jest ten najbardziej wzrostowy czas na brzusia:)

Alternatywa kiedy idziesz do lekarza?

Misty jestem tu, jestem:) zaglądaj tu częściej:)

Tak w ogóle kobitki to czas rozruszać to forum bo coś tu cicho jest, jeden post dziennie mnie nie zadowala :P

Zuza jak tam trojaczki? Jak się czujesz? Kiedy do lekarza? No i gdzie te obiecane zdjęcia?

Słyszałyście że w Rudzie Śląskiej urodziły się teraz czworaczki??!! dwie dziewczynki i dwoje chłopców!!!! WOW!!!

relgh3714vlmssyj.png
‹‹ 56 57 58 59 60 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ