X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża bliźniacz
Odpowiedz

Ciąża bliźniacz

Oceń ten wątek:
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welonisia a kiedy do lekarza idziesz?
    a chciałabyś bliźniaki?

relgh3714vlmssyj.png
  • Welonisia Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w sobote czyli to bedzie 5tydz3dzien. wszystko mi jedno, czy bede miala jedno czy dwoje dzieci bede kochac tak samo choc wiadomo ze ciąża mnoga zawsze wiąże sie z wiekszym ryzykiem.
    w tym cyklu brałam clostilbegyt i mialam monitoring gdzie lekarz w ogole nie widzial owulacji - ciąża cud!

p19uskjohisr6juh.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welonisia no to po clo masz ogromną szansę na bliźnięta:) Sama po clo jestem w ciąży bliźniaczej:) Mi lekarz stwierdził że miałam owulacje po badaniu krwi, wcześniej miałam monitoring i miałam dwa jajeczka...dopiero po badaniu krwi można było stwierdzić czy one pękły i czy owulacja była.

A jak poszła do lekarza to byłam w 6 tyg i powiedziano mi że to pojedyncza ciąża, natomiast 3 tyg później poinformowano mnie że jest dwoje dzieci:) Możesz sobie wyobrazić jaka byłam zaskoczona:)

Powodzenia kochana:) no daj znać po wizycie.

relgh3714vlmssyj.png
  • Welonisia Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyobrazam sobie :)

ten mój cykl był strasznie dziwny, w 13 dc progestero był na poziomie takim jak po owulacji w 14dc mialam monitoring i 1 jajeczko 14mm, potem USG co dwa dni ale jajeczko urosło do 17mm i koniec wiec lekarz stwierdzil ze owulki w tym cyklu nie bedzie.
    Okres mi sie spozniał o tydzien, temp wysoka wiec cos mnie tknęło i zrobiłam test, po 30sek dwie tłuste krechy i beta wysoka!

Ciezko jest mi uwierzyc w ta ciążę a tym bardziej ze były dwa jajeczka!
    No ale zobaczymy :)

p19uskjohisr6juh.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to miałaś dwa czy jedno jajeczko w końcu bo się zakręciłam? Ja jak zrobiłam test to ta druga kreska taka mizerna była a jak zrobiłam na drugi dzień to była już taka gruba i koleżanka do mnie mówi, że ja chyba mam bliźniaki bo taka gruba ta krecha a ja jej na to, że na pewno nie...a jednak:D

relgh3714vlmssyj.png
  • alternatywa Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczynki witam się z wami, dołączę, bo dzisiaj na usg widziałam dwie fasolki:) cudowne, ale mi się micha śmiała jak potem jeszcze rozmawiałam z ginekologiem i położną.

nie zapytałam czy to ciąża jednojajowa czy dwujajowa, teraz tak o tym myślę, chociaż lekarz powiedział coś "toście się wystarali, jeszcze jak by się udało i był chłopak i dziewczynka to idealnie", więc chyba dwujajowe....

Madlen222, Gośśśka lubią tę wiadomość

[email protected]
    uwo93e3k1dtt2470.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koral no to ja nie ogarniam. Moje dzieci w 23t6d ważą 500 i 600gr. Twoje pisałaś 390 i 410g...mi już tu mówią że to stanowczo za mało...

A Tobie się nie pomyliło z tym tygodniem? bo piszesz w tym poscie ze najlepiej żeby jeszcze 14 tygodni posiedzieli albo i 18...jakbys wtedy była w 23 i czekala 18 to jakos nie gra...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2014, 16:49

alternatywa lubi tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej alternatywa!!! GRATULACJE!!!
    No i cieszę się ogromnie że dołączyła nowa bliźniacza mama:)
    Ciszysz się? Staraliście się długo? Opowiadaj tu szybko wszystko o sobie:)

relgh3714vlmssyj.png
  • Welonisia Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen222 wrote:
    no to miałaś dwa czy jedno jajeczko w końcu bo się zakręciłam? Ja jak zrobiłam test to ta druga kreska taka mizerna była a jak zrobiłam na drugi dzień to była już taka gruba i koleżanka do mnie mówi, że ja chyba mam bliźniaki bo taka gruba ta krecha a ja jej na to, że na pewno nie...a jednak:D

Nie wiem :D bo na USG widzielismy jedno ktore urosło do 17mm i przestało rosnąć wiec nie wiem skad ta ciąża :D no chyba ze zanim zaczelismy monitoring mialam owulacje a to po prostu sobie rosło dodatkowo :D jutro ide do lekarza, ciekawe co powie :D

p19uskjohisr6juh.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welonisia wrote:
    Nie wiem :D bo na USG widzielismy jedno ktore urosło do 17mm i przestało rosnąć wiec nie wiem skad ta ciąża :D no chyba ze zanim zaczelismy monitoring mialam owulacje a to po prostu sobie rosło dodatkowo :D jutro ide do lekarza, ciekawe co powie :D

Koniecznie daj znać:)

Welonisia lubi tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    koral wrote:
    Madlen, masz racje, zle policzyłam, to był 22tc

Kochana no to i tak, moje tydzień później ważyły praktycznie 100 gr więcej...Chyba przez tydzień dziecko jakoś tak rośnie 100gr albo mniej w tych tyg, prawda? Ty uważasz że ta waga moich dzieci byłą faktycznie za niska?

relgh3714vlmssyj.png
  • Gośśśka Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alternatywa wrote:
    dziewczynki witam się z wami, dołączę, bo dzisiaj na usg widziałam dwie fasolki:) cudowne, ale mi się micha śmiała jak potem jeszcze rozmawiałam z ginekologiem i położną.

nie zapytałam czy to ciąża jednojajowa czy dwujajowa, teraz tak o tym myślę, chociaż lekarz powiedział coś "toście się wystarali, jeszcze jak by się udało i był chłopak i dziewczynka to idealnie", więc chyba dwujajowe....
    miałam tak samo hihihii o nic nie zapytałam gina byłam w takim szoku a zarazem bardzo szczęśliwa że zapomniałam zapytac :) życzę ci słońce spokojnej ciąży i szczęśliwego rozwiązania :D

relgl6d8fxp9gav7.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 01:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Koral:) za słowa pocieszenia i za paczkę :) We wtorek mam kontrolę, zobacyzmy co mi powiedzą:)

Welonisia i co? miałaś napisać!!! odezwij się!!!

relgh3714vlmssyj.png
  • alternatywa Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen222 wrote:
    Hej alternatywa!!! GRATULACJE!!!
    No i cieszę się ogromnie że dołączyła nowa bliźniacza mama:)
    Ciszysz się? Staraliście się długo? Opowiadaj tu szybko wszystko o sobie:)

staraliśmy się 12 cykli, ja zawsze mówiłam, że chcę bliźnięta, jednak wiedziałam, że to niemożliwe, bo u mnie w rodzinie nie ma bliźniąt, więc szansa wynosiła 1%

i w ten 1% się wstrzeliliśmy, nie mogę uwierzyć w swoje szczęście:)
    jak zobaczyłam na usg i lekarz powiedział, że to bliźnięta to potem w nocy z emocji i niedowierzania spać nie mogłam:)

Madlen222 lubi tę wiadomość

[email protected]
    uwo93e3k1dtt2470.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super alternatywa!!!A brałaś jakieś tabletki? czy w końcu naturalnie zaszłaś w ciążę?

relgh3714vlmssyj.png
  • alternatywa Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chyba naturalnie, bo brałam jedną tabletkę dziennie luteiny podjęzykowej 50, ale to jest w celu utrzymania ciąży, więc do końca nie wiem:)od 18dc bralam luteine, mimo, że owulację mam 13 lub 14dc, chciałam zwiększyć swój progesteron przed próbą w następnym cyklu, bo myślałam, że w tym w którym zaszłam nie miałam nawet owulki:P

[email protected]
    uwo93e3k1dtt2470.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    super że Ci się udało i jeszcze bliźniaki jak chciałaś:) szok:) gratuluje raz jeszcze!!!

relgh3714vlmssyj.png
  • alternatywa Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kobietki które już rodziły mogłyby napisać w którym tygodniu urodziły? naturalnie czy przez cc?

:)

[email protected]
    uwo93e3k1dtt2470.png
  • alternatywa Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zawsze marzyłam o bliźniętach, ale jak teraz czytam o tych wszystkich komplikacjach, to się zaczynam coraz bardziej martwić, ale cóż, teraz to co ma być to będzie:) niech tylko wszystko będzie dobrze, niech spokojnie przebiega ciąża i rozwiązanie i aby dzieciaki były zdrowe, to ze zmęczeniem, wydatkami i innymi sprawami jakoś sobie człowiek poradzi:)

[email protected]
    uwo93e3k1dtt2470.png
  • Likable Przyjaciółka

Wysłany: 22 lipca 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie nowe dubeltowe Mamy.

My wczoraj mieliśmy wizytę. Dziewczyny się wyrównały :D
    1350g i 1430g więc się mega cieszę.
    Półtora tygodnia temu byliśmy też u kardiologa - ruszyłam niebo i ziemię żeby się jednak wcisnąć szybciej niż na koniec września. Lewa (mniejsza) ma ubytek w przegrodzie międzykomorowej, bez szans na poprawę w życiu płodowym do dalszej oceny zaraz po porodzie.
    Prawej serducho jest ok.

Szyjka się skracała ostatnio, ale starałam się ukrócić wszelkie chodzenie i się udało zatrzymać na 3 cm. Już mi się po nocach śniło, że mi wody odchodzą, bo sądziłam, że jak się zączęła skracać 3 tyg temu to już poleci, ale się udało :)

Ciężko strasznie z tymi upałami. Nie wychodzę z domu, bo się boję. Dopiero wieczorem gdzieś z mężem się wyłonię na krótki spacer. No więc pozostałe 5 tygodni to raczej leżenie - chociaż przyznam, że wyjątkowo w tym roku liczę na trochę deszczu i oddechu.

Pozdrawiam serdecznie Was Mamy i dzieciątka również

kark, MistrzyniWKochamCieMisiu lubią tę wiadomość

29.08.2014 - 35t5d
    Iga 2150g 50cm
    Emi 2580g 50cm
‹‹ 54 55 56 57 58 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ