X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża bliźniacz
Odpowiedz

Ciąża bliźniacz

Oceń ten wątek:
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welonisia a kiedy do lekarza idziesz?
    a chciałabyś bliźniaki?

relgh3714vlmssyj.png
  • Welonisia Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w sobote czyli to bedzie 5tydz3dzien. wszystko mi jedno, czy bede miala jedno czy dwoje dzieci bede kochac tak samo choc wiadomo ze ciąża mnoga zawsze wiąże sie z wiekszym ryzykiem.
    w tym cyklu brałam clostilbegyt i mialam monitoring gdzie lekarz w ogole nie widzial owulacji - ciąża cud!

p19uskjohisr6juh.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welonisia no to po clo masz ogromną szansę na bliźnięta:) Sama po clo jestem w ciąży bliźniaczej:) Mi lekarz stwierdził że miałam owulacje po badaniu krwi, wcześniej miałam monitoring i miałam dwa jajeczka...dopiero po badaniu krwi można było stwierdzić czy one pękły i czy owulacja była.

A jak poszła do lekarza to byłam w 6 tyg i powiedziano mi że to pojedyncza ciąża, natomiast 3 tyg później poinformowano mnie że jest dwoje dzieci:) Możesz sobie wyobrazić jaka byłam zaskoczona:)

Powodzenia kochana:) no daj znać po wizycie.

relgh3714vlmssyj.png
  • Welonisia Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyobrazam sobie :)

ten mój cykl był strasznie dziwny, w 13 dc progestero był na poziomie takim jak po owulacji w 14dc mialam monitoring i 1 jajeczko 14mm, potem USG co dwa dni ale jajeczko urosło do 17mm i koniec wiec lekarz stwierdzil ze owulki w tym cyklu nie bedzie.
    Okres mi sie spozniał o tydzien, temp wysoka wiec cos mnie tknęło i zrobiłam test, po 30sek dwie tłuste krechy i beta wysoka!

Ciezko jest mi uwierzyc w ta ciążę a tym bardziej ze były dwa jajeczka!
    No ale zobaczymy :)

p19uskjohisr6juh.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to miałaś dwa czy jedno jajeczko w końcu bo się zakręciłam? Ja jak zrobiłam test to ta druga kreska taka mizerna była a jak zrobiłam na drugi dzień to była już taka gruba i koleżanka do mnie mówi, że ja chyba mam bliźniaki bo taka gruba ta krecha a ja jej na to, że na pewno nie...a jednak:D

relgh3714vlmssyj.png
  • alternatywa Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczynki witam się z wami, dołączę, bo dzisiaj na usg widziałam dwie fasolki:) cudowne, ale mi się micha śmiała jak potem jeszcze rozmawiałam z ginekologiem i położną.

nie zapytałam czy to ciąża jednojajowa czy dwujajowa, teraz tak o tym myślę, chociaż lekarz powiedział coś "toście się wystarali, jeszcze jak by się udało i był chłopak i dziewczynka to idealnie", więc chyba dwujajowe....

Madlen222, Gośśśka lubią tę wiadomość

[email protected]
    uwo93e3k1dtt2470.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koral no to ja nie ogarniam. Moje dzieci w 23t6d ważą 500 i 600gr. Twoje pisałaś 390 i 410g...mi już tu mówią że to stanowczo za mało...

A Tobie się nie pomyliło z tym tygodniem? bo piszesz w tym poscie ze najlepiej żeby jeszcze 14 tygodni posiedzieli albo i 18...jakbys wtedy była w 23 i czekala 18 to jakos nie gra...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2014, 16:49

alternatywa lubi tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej alternatywa!!! GRATULACJE!!!
    No i cieszę się ogromnie że dołączyła nowa bliźniacza mama:)
    Ciszysz się? Staraliście się długo? Opowiadaj tu szybko wszystko o sobie:)

relgh3714vlmssyj.png
  • Welonisia Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen222 wrote:
    no to miałaś dwa czy jedno jajeczko w końcu bo się zakręciłam? Ja jak zrobiłam test to ta druga kreska taka mizerna była a jak zrobiłam na drugi dzień to była już taka gruba i koleżanka do mnie mówi, że ja chyba mam bliźniaki bo taka gruba ta krecha a ja jej na to, że na pewno nie...a jednak:D

Nie wiem :D bo na USG widzielismy jedno ktore urosło do 17mm i przestało rosnąć wiec nie wiem skad ta ciąża :D no chyba ze zanim zaczelismy monitoring mialam owulacje a to po prostu sobie rosło dodatkowo :D jutro ide do lekarza, ciekawe co powie :D

p19uskjohisr6juh.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welonisia wrote:
    Nie wiem :D bo na USG widzielismy jedno ktore urosło do 17mm i przestało rosnąć wiec nie wiem skad ta ciąża :D no chyba ze zanim zaczelismy monitoring mialam owulacje a to po prostu sobie rosło dodatkowo :D jutro ide do lekarza, ciekawe co powie :D

Koniecznie daj znać:)

Welonisia lubi tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    koral wrote:
    Madlen, masz racje, zle policzyłam, to był 22tc

Kochana no to i tak, moje tydzień później ważyły praktycznie 100 gr więcej...Chyba przez tydzień dziecko jakoś tak rośnie 100gr albo mniej w tych tyg, prawda? Ty uważasz że ta waga moich dzieci byłą faktycznie za niska?

relgh3714vlmssyj.png
  • Gośśśka Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alternatywa wrote:
    dziewczynki witam się z wami, dołączę, bo dzisiaj na usg widziałam dwie fasolki:) cudowne, ale mi się micha śmiała jak potem jeszcze rozmawiałam z ginekologiem i położną.

nie zapytałam czy to ciąża jednojajowa czy dwujajowa, teraz tak o tym myślę, chociaż lekarz powiedział coś "toście się wystarali, jeszcze jak by się udało i był chłopak i dziewczynka to idealnie", więc chyba dwujajowe....
    miałam tak samo hihihii o nic nie zapytałam gina byłam w takim szoku a zarazem bardzo szczęśliwa że zapomniałam zapytac :) życzę ci słońce spokojnej ciąży i szczęśliwego rozwiązania :D

relgl6d8fxp9gav7.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 01:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Koral:) za słowa pocieszenia i za paczkę :) We wtorek mam kontrolę, zobacyzmy co mi powiedzą:)

Welonisia i co? miałaś napisać!!! odezwij się!!!

relgh3714vlmssyj.png
  • alternatywa Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen222 wrote:
    Hej alternatywa!!! GRATULACJE!!!
    No i cieszę się ogromnie że dołączyła nowa bliźniacza mama:)
    Ciszysz się? Staraliście się długo? Opowiadaj tu szybko wszystko o sobie:)

staraliśmy się 12 cykli, ja zawsze mówiłam, że chcę bliźnięta, jednak wiedziałam, że to niemożliwe, bo u mnie w rodzinie nie ma bliźniąt, więc szansa wynosiła 1%

i w ten 1% się wstrzeliliśmy, nie mogę uwierzyć w swoje szczęście:)
    jak zobaczyłam na usg i lekarz powiedział, że to bliźnięta to potem w nocy z emocji i niedowierzania spać nie mogłam:)

Madlen222 lubi tę wiadomość

[email protected]
    uwo93e3k1dtt2470.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super alternatywa!!!A brałaś jakieś tabletki? czy w końcu naturalnie zaszłaś w ciążę?

relgh3714vlmssyj.png
  • alternatywa Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chyba naturalnie, bo brałam jedną tabletkę dziennie luteiny podjęzykowej 50, ale to jest w celu utrzymania ciąży, więc do końca nie wiem:)od 18dc bralam luteine, mimo, że owulację mam 13 lub 14dc, chciałam zwiększyć swój progesteron przed próbą w następnym cyklu, bo myślałam, że w tym w którym zaszłam nie miałam nawet owulki:P

[email protected]
    uwo93e3k1dtt2470.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    super że Ci się udało i jeszcze bliźniaki jak chciałaś:) szok:) gratuluje raz jeszcze!!!

relgh3714vlmssyj.png
  • alternatywa Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kobietki które już rodziły mogłyby napisać w którym tygodniu urodziły? naturalnie czy przez cc?

:)

[email protected]
    uwo93e3k1dtt2470.png
  • alternatywa Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zawsze marzyłam o bliźniętach, ale jak teraz czytam o tych wszystkich komplikacjach, to się zaczynam coraz bardziej martwić, ale cóż, teraz to co ma być to będzie:) niech tylko wszystko będzie dobrze, niech spokojnie przebiega ciąża i rozwiązanie i aby dzieciaki były zdrowe, to ze zmęczeniem, wydatkami i innymi sprawami jakoś sobie człowiek poradzi:)

[email protected]
    uwo93e3k1dtt2470.png
  • Likable Przyjaciółka

Wysłany: 22 lipca 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie nowe dubeltowe Mamy.

My wczoraj mieliśmy wizytę. Dziewczyny się wyrównały :D
    1350g i 1430g więc się mega cieszę.
    Półtora tygodnia temu byliśmy też u kardiologa - ruszyłam niebo i ziemię żeby się jednak wcisnąć szybciej niż na koniec września. Lewa (mniejsza) ma ubytek w przegrodzie międzykomorowej, bez szans na poprawę w życiu płodowym do dalszej oceny zaraz po porodzie.
    Prawej serducho jest ok.

Szyjka się skracała ostatnio, ale starałam się ukrócić wszelkie chodzenie i się udało zatrzymać na 3 cm. Już mi się po nocach śniło, że mi wody odchodzą, bo sądziłam, że jak się zączęła skracać 3 tyg temu to już poleci, ale się udało :)

Ciężko strasznie z tymi upałami. Nie wychodzę z domu, bo się boję. Dopiero wieczorem gdzieś z mężem się wyłonię na krótki spacer. No więc pozostałe 5 tygodni to raczej leżenie - chociaż przyznam, że wyjątkowo w tym roku liczę na trochę deszczu i oddechu.

Pozdrawiam serdecznie Was Mamy i dzieciątka również

kark, MistrzyniWKochamCieMisiu lubią tę wiadomość

29.08.2014 - 35t5d
    Iga 2150g 50cm
    Emi 2580g 50cm
‹‹ 54 55 56 57 58 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ