X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża bliźniacz
Odpowiedz

Ciąża bliźniacz

Oceń ten wątek:
  • MistrzyniWKochamCieMisiu Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alternatywa wrote:
    mistrzyni w którym tyg miałaś to pierwsze, a w którym drugie usg?
    W 4 t 3d (nie było jeszcze widać serduszka, ale było widać jedną kropeczkę), a potem w 6t3d (były już widoczne dwa serduszka).

Sorry, że drążę temat wózków ale powiedzcie, które polecacie z tych z gondolami obok siebie i z pompowanymi kołami. Podajcie konkretne nazwy, tylko w rozsądnej cenie :) bardzo ładnie proszę...

Maja (2900g i 48cm) oraz Ola (1900g i 44cm) - ur. 5.01.2015
    relgo7esxnwbr62i.png
    2813c71e57.png
  • Klif Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w 4t i chyba 2d nie bylo widac nawet pecherzyka,a w 6tyg byly juz dwa pecherzyki i dwa maluszki,choc jeden byl ledwo widoczny i lekarz powiedzial ze moze sam obumrzec i sie wchlonac.2tyg pozniej dzidziusie byly juz prawie rowne,a w 12t3d roznily sie tylko 3mm☺ Teraz czekam na 20sierpnia na usg polowkowe.
    My chcemy kupic tani wozek i po roku zmienic na spacerowke z wyzszej polki. Wozek gleboko-spacerowy wybralismy polskiej firmy Adbor Duo. Wozek z dwoma fotelikami kosztuje ok. 1500zl.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2014, 23:06

MistrzyniWKochamCieMisiu lubi tę wiadomość

ug37px9iyhvbmwqv.png
  • Misty87 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zamierzam kupic Freestyle Twins. 3w1 okolo 1800zl :) mnostwo wzorow i kolorow do wyboru. Kola pompowane, ponoc miesci sie w 80 drzwi :)

Chłopcy 1jajowi,1ow i 1kosm, cc 32+5,waga 1880g i 1670g.
    1usahdgeb3da0ojs.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam też jem to na co mam ochotę:) i nie zamierzam tego zmieniać:) nie można popadać w skrajność:)

Zielona kropeczka już mam swój wózek:) jest super...trochę skomplikowany, hhe...strasznie dużo elementów. Jedyna rzecz mnie zastanawia, czy Ty tez masz torbę do wózka ale taką jakby do pojedynczego? Ja myślałam że ta torba będzie szeroka z okazji wózka bliźniaczego ale nie. I ta co jest w komplecie nie da rady zawiescić na rączkę ;(
    Jeszcze jedno, nie powinni dać w komplecie moskitiery i folii przeciwdeszczowej?

relgh3714vlmssyj.png
  • Misty87 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen, rozni sprzedawcy maja rozne oferty. Jeden ma komplet z moskitiera itp, inny bez... zalezy co bylo w pakiecie :)

Chłopcy 1jajowi,1ow i 1kosm, cc 32+5,waga 1880g i 1670g.
    1usahdgeb3da0ojs.png
  • alternatywa Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to się uspokoiłam jeżeli chodzi o dietę, o wózkach jeszcze raz poczytam jak sama będę się rozglądała:) szkoda, że u nas w rodzinie nie ma maluszków, bo myślę, że zawsze by coś "skapło" :) ale cóż, nie ma to nie ma, za to będą teraz dwa i może się posypią za nimi następne dzieciaki:) poradzimy sobie:)

[email protected]
    uwo93e3k1dtt2470.png
  • zielona_kropeczka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madlen tez myslalam, ze torba wieksza będzie ale spokojnie zmieścisz przewijak, pieluchy tetrowe, pampersy, kremy i ciuszki na przebranie- jest pojemna.
    moskitierę i przeciwdeszczowa folie kupowałam osobno, uniwersalna. Producent nie robi ich na wozki bliźniacze.

zem32n0a1hnazr6e.png
  • Likable Przyjaciółka

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie wypuścili ze szpitala z terminem powrotu 18 sierpnia. Mam nadzieję wytrzymać. 6 sierpnia wizyta planowana u gina.

Co do diety nie liczyłam wapnia białka etc., bo pewnie by wyszło, że wszystkiego za mało, ale jem lekkostrawne, duszone potrawy i staram się ograniczać cukry (staram się nie jeść gotowych słodyczy, co najwyżej wypieki własne) W diecie zawsze miałam sporo owoców, więc to podtrzymuję.

kark, MistrzyniWKochamCieMisiu, alternatywa lubią tę wiadomość

29.08.2014 - 35t5d
    Iga 2150g 50cm
    Emi 2580g 50cm
  • alternatywa Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    likable - to kochana wracaj do domku i odpoczywaj na maksa:D za troje:D

[email protected]
    uwo93e3k1dtt2470.png
  • alternatywa Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie bez zmian, czekan na wizytę, jeszcze dwa tygodnie.... eh ale dłuży się ten czas:( tak bym bardzo już chciała coś więcej wiedzieć, a przede wszystkim usłyszeć serduszka i usłyszeć, że wszystko dobrze, coraz bardziej się stresuję i przez to coraz gorzej sypiam w nocy:( ale jakoś nie potrafię wyluzować, to moja pierwsza ciąża, długo wyczekiwana:)

a zmiana jest jedna - jak wstaję to już nie mam płaskiego brzucha, cały czas jest lekko zaokrąglony, raz bardziej raz mniej zależy ile zjem/wypiję, niemniej brzuszek powolutku zaczyna rosnąć, martwi mnie tylko waga, bo ciągle stoję w miejscu:( a miałam 2 kg niedowagi, niby malutko, ale ponoć należy jak najszybciej to pokonać, a ja jem, nie wymiotuję (tylko od czasu do czasu), a waga stoi w miejscu :( czytałam, że niedowaga jest groźniejsza niż nadwaga, więc to też mnie niepokoi...

[email protected]
    uwo93e3k1dtt2470.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kochane:) ja od środy będę na bieżąco, bo na razie teście u mnie są i nie wypada tak przy kompie siedzieć:) Teraz pojechali nad morze, więc mam chwilkę.
    Co tu się taka cisza zrobiła? liczyłam na więcej czytania :P

Ja wczoraj do szpitala pojechałam, bo od soboty twardnieje mi brzuch. Zbadali mnie dokładnie i wszystko jest ok, szyjka się wydłużyła, infekcji brak, dzieci rosną, ktg skurczów nie wykazało:) podobno wszytsko idealnie i nie ma powodów do zmartwień. A te twardnienia to całkowicie naturalne i normalne, jeśli oczywiście nie ma przy tym bóli. Macica rośnie i ćwiczy do porodu i tak to już jest. Nie brać przy tym żadnych magnezów i nospy bo po co hamować ćwiczenia macicy? które są potrzebne.
    Jutro mam planowaną, normalną wizytę więc zobaczymy ile moje skarby już waża:D
    A kopią jak szalone i co raz mocniej więc chyba rosną prawidłowo:)

A co u Was kochane?

Misty Ty też jutro wizyta!!! o której masz? bo ja dopiero przed 15.

Zuza a Ty w ogóle się nie odzywasz? jak dziewczynki?

Alternatywa Ty się niczym nie przejmuj tylko relaksuj się! A wagą tym bardziej, organizm pobiera tyle ile potrzebuje. Ja też na początku słabo przybierałam, a w połowie drugiego trymestry zaczęła waga pędzić i tym sposobem jestem teraz z 16kg na plusie. I już chce aby się zastopowało. Ale mam to gdzieś, bo widocznie tak musi być.:)

Co tam u pozostałych mamusiek?

Zielona kropeczka mi nie chodzi o to że ja czegoś w tą torbę nie pomieszczę. Chodzi mi o to że miałam nadzieję zawiesić ją na poręczy wózka ale że ona taka małą to się nie da. To mnie wkurza i uważam że jest nieprzemyślane.

relgh3714vlmssyj.png
  • Likable Przyjaciółka

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alternatywna, ja na początku schudłam 3kg pomimo iż nie wymiotowałam. Nie miałam też apetytu, ale pilnowałam się żeby jeść nawet na siłę przynajmniej 3 posiłki (przed ciążą nie jadałam kolacji).
    Także spokojnie masa Ci się ruszy ;)

alternatywa lubi tę wiadomość

29.08.2014 - 35t5d
    Iga 2150g 50cm
    Emi 2580g 50cm
  • Natalia J. Przyjaciółka

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny, i ja zadko bywam u was :(
    Proszę o dopisanie do listy :)) chłopcy dwuowodniowi i dwukosmowkowi :)

Jesli chodzi o wozek to ja kupiłam babyacttive twinni, choć marzyłam o wózku jeden obok drugiego, ale Maz zadecydował inaczej ;) Kazalam mu pojazd wybrać samemu, bo to w końcu prawie jak auto ;)))
    U nas wyprawka już skończona i kupiliśmy nianie wraz z moitorami. Wole jednak dmuchać na zimne ;))
    Rownież mamy już niemal skończony pokoik (w zasadzie pokoj, bo jest niemal na pół domu) narazie wspólny a jak beda samodzielni to pójdą do osobnych :) Planujemy zrobic i. Rownież pokoj zabaw- cały pokoj w wykładzinę w ulice i zabawki :) zreszta już wszystko pod to przygotowane jest :)
    Kupiłam im lozeczka 140x70 i póki co beda spać w jednym w sypialni (z racji mojej wygody) i jak najszybciej bede ich przenosić do ich pokoiku do dwóch łozeczek :)

A po za tym, w Sobotę wybieramy sie na USG 4D, myślicie ze warto?

Pozdrawiam was :)

e7835254a1.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Natalia:) Miło że się odezwałaś, mogłabyś częściej:)

Ile zapłaciłaś za nianię z monitorami oddechu? kupiłaś z dwiema czy z jedną płytką na dziecko? My za tydzień dostaniemy meble i też już wszystko będzie przygotowane. Co do wózka to mamy jedo duo fyn, nie wyobrażam sobie mieć wózek jeden za drugim, jakoś mi się nie widzą. Z tym pokojem zabaw dla dzieci to super pomysł:)
    A co do usg 4d to super! ja już jedno miałam jak byłam w 16 tygodniu, mam filmik na płycie na pamiątkę i super zdjęcia. Cudowna pamiątka. Gdybym mieszkała w Polsce to na pewno zrobiłabym jeszcze raz teraz gdy dzieci już większe;) Ale mieszkamy w Holandii a tu za bliźniaki w 4D muszę zapłacić 300euro więc podziękuję:) Jakie imiona macie dla chłopców? i na kiedy masz termin?

relgh3714vlmssyj.png
  • zielona_kropeczka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Torbe da się zawiesić na ramie wózka- są "guziczki" ;)

zem32n0a1hnazr6e.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No co Ty? muszę to obczaić...kurdę teraz mnie zaintrygowałaś, lecę to sprawdzić...

relgh3714vlmssyj.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielona kropeczka dziękuję CI!!! już to ogarnęłam i torba wisi...jejku jaka ja głupia jestem!!!! hehe...

relgh3714vlmssyj.png
  • Natalia J. Przyjaciółka

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen, ale Ty musisz byc gaduła!!! :D

Chłopcy maja na imię Krzyś i Kubuś...ale nie wiem czy jestem pewna ;) wciąż sie zastanawiam, choć i tak już do nich mowię po imieniu :)))
    Wzięłam Angelcare z jedna płytka i niania na dziecko i zapłaciłam 416zl za 1szt. Duzo bardzo, ale tak jak pisałam wcześniej, ja tam wole dmuchać na zimne bo panikuja jestem straszna ;))) a zdecydowałam sie na dwie nianie, bo pomyślałam, ze jak chłopaki beda spały w osobnych łyżeczkach to jedna niania może nie "złapać" tego drugiego :)))

Co do wózka...nienawidzę tych cholernych tramwajów :) są okropne!!! Marzyłam o takiej obok siebie :)) Jade fan oglądałam, ale nie zdecydowałam sie na niego :) natomiast przyznaje, ze ten ktory mam, nie jest taki zły...ale i tak około niego przejdę to narzekam ze brzydal jest straszny z niego i ze wszystkie blizniaki maja jeden obok drugiego, a te tramwaje to są dla rożnego wieku ;) Strasznie narzekam :D ale doszłam do wniosku, ze jak już bede mogła używać spacerówki to najwyżej kupie sobie jakaś używana i Maz zobaczy jak go bede miała :P hihihihihi
    I bedzie wilk syty i owca cała :)

Koral, dziekuje Ci bardzo! Czuje sie o dziwo swietnie!!! Fakt, ze krzyże odmawiają mi posłuszeństwa, stopy są OLBRZYMIE a brzuch ciągnie bardzo mocno. W ostatnich dniach zaczęli strasznie działać na grawitację :) no i nie jestem w stanie spać na lewym boku, bo mi Krzyś wsadził głowę w splot, pomiędzy zebra i piersi no i uciska mi żołądek ktory mam ulokowany gdzieś tam.
    Maż mnie uratował wczoraj i kupił basenik dla dzieci i kostium kąpielowy i posiedzialam w wodzie troszkę, wiec grawitacja nie istniała ;)))

Koral, Ty rodziłas na Siemieradzkiego czy Kopernika? O ile pamietam to na Siemieradzkiego. Pytam bo znajoma sie zastanawiała gdzie rodzic. Ja zdecydowałam sie na Ujastek (mam tam swoich lekarzy)

Pozdrawiam!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2014, 01:00

e7835254a1.png
  • alternatywa Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my z mężulkiem chyba poczekamy z intensywnym myśleniem nad imionami, do czasu aż poznamy płeć:) bo ciężko nam coś wybrać, chociaż i tak kilka razy dziennie myślę nad imionami:)

[email protected]
    uwo93e3k1dtt2470.png
  • MistrzyniWKochamCieMisiu Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ma ktoras z Was lub slyszala opinie o wozku Tako Duo Jumper?

Maja (2900g i 48cm) oraz Ola (1900g i 44cm) - ur. 5.01.2015
    relgo7esxnwbr62i.png
    2813c71e57.png
‹‹ 60 61 62 63 64 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ