X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża bliźniacz
Odpowiedz

Ciąża bliźniacz

Oceń ten wątek:
1 2 3 4 5
  • zielona_kropeczka Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słodziaki :)

Madlen222 lubi tę wiadomość

zem32n0a1hnazr6e.png
  • Pocahontas Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen222 wrote:
    Pozdrawiamy wszystkie ciocie na forum:)

och, dziękujemy i ślemy całuski i łaskotki :)
    zdrówka!

relgj44jmw4925t7.png
  • Pocahontas Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bebetto42 LO 208 - dziewczyny co myślicie o tym wózku? jest ponoć lekki i można wjechać nim wszędzie, nie wiem, początkowo nie brałam innej opcji tylko jeden obok drugiego...

Klif lubi tę wiadomość

relgj44jmw4925t7.png
  • Misty87 Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/764046323157.jpg

Wczoraj mielismy chrzciny mojego bratanka :) pierwsze wielkie wyjscie do restauracji ;)
    Dzidziuski spaly 6h z przerws na jedzonko :) nad nimi wisial glosnik i szla goralska nuta :)) a one ani sie nie obudzily :D

Madlen222, zuza_3 lubią tę wiadomość

Chłopcy 1jajowi,1ow i 1kosm, cc 32+5,waga 1880g i 1670g.
    1usahdgeb3da0ojs.png
  • Pocahontas Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie fajne stroje-misie:) żeby moje chłopaki były takie spokojne:) hmmm:D zobaczymy na wiosnę:)

relgj44jmw4925t7.png
  • Ewelcia Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny które maja już maleństwa w domkach. Macie jedno łóżeczko czy dwa dla maluchów? Śpią osobno czy ciężko im się rozstać?

Jakie macie wózki dla maluszków?

Przeglądam opinie, co prawda u mnie jeszcze sporo czasu ale chciałabym mieć chociaż jakieś rozeznanie co i jak :)

• Madlen222 Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki:)

Misty super przystojniacy...spokojni tacy...jak moi:) hehe... w szpitalu położne się śmieją że tak grzecznych dzieci dawno nie miały...moje skarby w ogóle nie płaczą i mam wielką nadzieję, ze tak już im zostanie. Poza tym to czują się dobrze, Lena już odłączona od monitorów, na Julka jeszcze czekamy. ładnie przybierają na wadze...średnio 120gr na tydzień...także super. Lenka je z cyca i strasznie to uwielbia a dzisiaj będę próbować przystawiać Juleczka. Chciałabym zabrać je już do domku, tak za nimi tęsknie...ale mam nadzieję, że już niedługo. Poza tym to ja latam całymi dniami i czas ucieka mi przez palce. CIągłe jeżdżenie do szpitala jest męczące ale co zrobić...na pewno nie była bym w stanie nie pojechać do moich dzieci...jejku jak ja je kocham mocno!!!
    Dziewczyny a co u Was?

Madzia jak dziewczynki? i jak Ty się czujesz? dalej w szpitalu??

Ciekawe co u Natalii...mogłabyś się odezwać kochana...

Misty jak chłopcy? dalej mają problemy z załatwianiem się po tym żelazie?

A jak czują się dziewczynki w ciąży? radzicie sobie?

Ewelcia odpowiadając na Twoje pytania:
    1. Mam 2 łóżeczka w domu i chce żeby każde dziecko spało osobno. W szpitalu też tak śpią i jest im dobrze i bezpiecznie.
    2. Mam jedo fyn duo...super wózeczek 3 w 1...zobacz sobie w necie...

Ewelcia lubi tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • Misty87 Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pocahontas udalo mi sie z tymi misiami, jeden przywiozlam z Niemiec a drugi ten w paseczki bratowa mi sprzedala,bo na jej synka za maly :D idealne na teraz bo to 56. Na pozniej mam kilka takich pluszowych spiworkow :)

Madlen, chlopcy ok ale nadal problemy z kupami. Dzis nad ranem dawalam im wode,bo juz nie moge patrzec jak sie mecza! Nie pomoglo...dalam czopki i takie sraki byly,ze kosmos! Ile to zalega w brzuszku takiemu malenstwu :(
    Jak sie okaze,ze nadal maja anemie, to ja zwariuje przy tym zelazie :(

Moje chlopaki byly tak samo w szpitalu najspokojniejsze :) chociaz tu tez sa baaardzo grzeczni :) moge spokojnie z mezem jechac czy to do kosciola czy na zakupy 2h, mama zostaje z nimi i luz :) na razie :D
    Rozumiem cie doskonale z tym jezdzeniem do szpitala,a ile masz km? Ja tak kursowalam 100km :/ ale za kazdym razem jak ich zostawialam to uczucie,ze jestem zla matka bo zostaja sami...

Ewelcia, moi chlopcy maja jedno lozeczko u nas w sypialni,a moze za 1mc lub 2 przejda do swojego pokoju obok, kazde do swojego lozeczka. Na razie sa malutcy, w zaden sposob sobie nie przeszkadzaja, a ja tez nie mam warunkow zeby tu dwa lozeczka wsadzic. Choc to naprawde zbyteczne na poczatek.

Moj wozek to Freestyle Twins, obok siebie. Fajny, niewielki,miesci sie w 80cm drzwiach na styk :) jest lekki i zgrabny, dobrze sie prowadzi. Jeden moze maly minusik, foteliki na stelazu sa tak na bok, musialagys zobaczyc na zdj.
    Zaplacilam za 3w1 1750zl :)

Pocahontas lubi tę wiadomość

1usahdgeb3da0ojs.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misty kochana ja po żelazie też miałam problemy z załatwianiem się i było mi ciężko a co dopiero takie kruszynki..biedni tacy...ale robiłaś już tą morfologię? bo ostatnio pisałaś że będziecie robić. I co?
    A do szpitala to ja nie mam daleko, około 15km, autostradą jadę 15 minut także luz..ale mimo wszystko te jeżdżenie oraz zawożenie męża rano do pracy, potem po południu odbieranie go, w między czasie obiad, zakupy no i ściąganie mleka co 3h trochę mnie wykańcza. Mam nadzieję, że niedługo wyjdziemy z tego szpitala na dobre;)

Dzisiaj moje dzieci dokonały sukcesu! Juluś pierwszy raz przystawiany do cyca i zjadł połowę swojej porcji butelkowej:) i lepiej mu szło niż z butli! także się ogromnie cieszę! natomiast Lenka zjadła całą swoją porcję z cyca, pierwszy raz!!! i nie trzeba było już jej dokarmiać!! jestem z nich bardzo dumna i przeszczęśliwa. Jesteśmy co raz bliżej powrotu do domku:)

Pocahontas, Misty87 lubią tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to co zrobiły dla nas położne w szpitalu, kochane kobiety swoją drogą:)

9a8nef.jpg

Agusia ;), Ewelcia, Misty87, zuza_3 lubią tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • Pocahontas Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jednak bliźniacy są wyjątkowymi dziećmi :)

relgj44jmw4925t7.png
  • Klif Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.Ja po wizycie u gina.Dziewczynki na razie nie wybieraja sie na swiat.w srode idziemy na echo serduszek.Mam nadzieje ze bedzie wszystko ok.

Madlen222, Ewelcia lubią tę wiadomość

ug37px9iyhvbmwqv.png
  • Pocahontas Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klif to dobre wiadomości:) ja mam wizytę w czwartek, ciekawa jestem czy będę miała usg:) bardzo bym chciała podejrzeć moje szkrabiki:)

relgj44jmw4925t7.png
  • zuza_3 Przyjaciółka

Wysłany: 7 października 2014, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen, Misty - gratuluję ślicznych dzieciaczków już po drugiej stronie :D.
    Dawno mnie tu nie było, muszę cofnąć się kilka stron aby nadrobić.
    Witam również nową mamusie blizniaczkową :).
    Mam nadzieje, że nikogo nie pominelam.
    Pozdrawiam

Madlen222, Ewelcia lubią tę wiadomość

46aa9802c2.png
  • Misty87 Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Zuza dziekuje, jak sie masz?

Klif,ciesze sie,ze wszystko w porzadku :)

Dzis bylismy na morfoligii,potem pojechalam skonsultowac do podiatry i jest prawie ok :) jeszcze 3tyg trzeba zazywac zelazo. Przepisala nam inne...moze nie bedzie tych problemow z kupkami, bo juz mam dosc :(

1usahdgeb3da0ojs.png
  • MADZIAFB Koleżanka

Wysłany: 7 października 2014, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heaj dziewczyny:-)

Pisałam posta przedwczoraj w nocy i widzę że go nie ma... chyba musiałam być mega nieprzytomna...

My jeszcze w szpitalu,, mam nadzieje że już jutro wyjdziemy w końcu. Dziewczyny serwują niespodzuanki w postaci skaczącej bilirubiny, a dziś dodatkowo pojawił się u jednej bardzo wzdęty brzuszek i Pani dojtor nastraszy£anie że to może być zapalnie jelit, ale na szczęście zostało to wykluczone.
    Dodatkowo mi straszliwie puchnie lewa noga i dziś robione miałam usg żył, bo znowu było podejrzenie zakrzepicy. Także zryczałam się rano straszliwie:-(

Poza tym coraz bardziej męczą mnie te szpitalne przypadki, wczoraj przywieźli dziewczyne która urodziła w 24/25 tc, maluszek waży 700 gram, ale oddycha samodzielnie, inna urodziła w 37 tc a maluszek ma duże problemy...

Misty super że już możesz z chłopcami wychodzić i normalnie funkcjonować, super z nich kawalerowie!
    Madlen widzę że u Ciebie też sukcesy, oby tak dalej i pręciucjno do domku:-)

Dziewczyny zapakowane trzymam kciuki żeby było ok:-)

https://www.suwaczki.com/tickers/eiktkw7ia57tlq9n.png
  • zuza_3 Przyjaciółka

Wysłany: 7 października 2014, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie coraz ciężej. Ostatnio wyszłam ze szpitala z bólami większymi niż byłam przyjęta. Szyjka według lekarzy ma 3cm i jestem stworzona do ciąż mnogich. A ja już nie mam siły. Wszystko mnie boli i spać nie mogę.
    Dziewczynki rosną i mają już:
    1141g
    1099g
    939g
    Muszę jeszcze wytrzymać do początku listopada i wtedy będzie CC.

46aa9802c2.png
  • MADZIAFB Koleżanka

Wysłany: 8 października 2014, 03:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza dasz rade jeszcze tylko 3-4 tygodnie:-)
    Waga dziewczynek super, a dł. szyjki imponująca!

Mi też przez te ostatnie tygodnie było kosmicznie ciężko, drętwiały nogi, ręce a przekręcanie się z boku na bok było mega wyzwaniem.
    A teraz mimo 3 m-cy spędzonych na leżeniu i walce o każdy dzień już o tym nie pamiętam:-)

zuza_3 lubi tę wiadomość

https://www.suwaczki.com/tickers/eiktkw7ia57tlq9n.png
  • Ewelcia Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza super dziewczyny rosną :) Zobaczysz będzie dobrze, jeszcze tylko 2-3 tyg. Im dłużej wytrzymasz tym lepiej dla maluchów :) Trzymaj się dzielnie :*

zuza_3 lubi tę wiadomość

• Klif Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.Jestesmy po usg.Dziewczynki zdrowiutkie,rosna rowno,widzielismy ich buzki w 3D. Waza 1188g i 1259g.

Madlen222, Misty87, Ewelcia, MADZIAFB lubią tę wiadomość

ug37px9iyhvbmwqv.png
‹‹ 78 79 80 81 82 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ