Ciąża po 30-stce :)
-
WIADOMOŚĆ
-
panda80 wrote:Witajcie
Ja po wizycie. Maleńka waży 2193 g i jest cały czas w ułożeniu główkowym. Następną wizytę mam dopiero 22 marca i mam mieć pobierany gbs, ale to już będzie 38 tydzień i obawiam się czy to nie za późno...
Jak się miewają nasze mamusie Est i Groszek? Buziaki
Trochę rzeczywiście późno ten gbs, zwłaszcza jak się człowiek napatrzy u nas na Marcówkach, jak dziewczyny od 35 tc potrafią się rozpakować. Ja miałam pobierany tydzień temu i tak kojarzę, że często dziewczyny mają pobierany między 35-37 tc. Nie możesz wcześniej pobrać gbs niezależnie od tej wizyty? -
nick nieaktualnyZamelduję się i ja w tym temacie. Mam skończone 36, a jak urodzę w terminie, to będzie 37 na karku. To druga ciąża. Z pierwszej mam córeczkę, 7 latkę.
Stresuję się mocniej niż za pierwszym razem. Boję się wad genetycznych, bo chyba nie udźwignęłabym takiego ciężaru. Boję się, czy ciąża się rozwija. Boję się, czy donoszę.
A poza tym czuję się lepiej niż w pierwszej, w której wymiotowałam do połowy, a nawet dłużej i wyglądałam, jakby po mnie czołg przejechał.
No a teraz mdłości symboliczne, za to plamię.Magda34, Hannia123, kamenkaa, Est, panda80 lubią tę wiadomość
-
Elaria wrote:Zamelduję się i ja w tym temacie. Mam skończone 36, a jak urodzę w terminie, to będzie 37 na karku. To druga ciąża. Z pierwszej mam córeczkę, 7 latkę.
Stresuję się mocniej niż za pierwszym razem. Boję się wad genetycznych, bo chyba nie udźwignęłabym takiego ciężaru. Boję się, czy ciąża się rozwija. Boję się, czy donoszę.
A poza tym czuję się lepiej niż w pierwszej, w której wymiotowałam do połowy, a nawet dłużej i wyglądałam, jakby po mnie czołg przejechał.
No a teraz mdłości symboliczne, za to plamię.
Hej, ja tez mam 7 letnią córkę a teraz bede miala synka A co Twój gin o tym plamieniu mówi? Często się zdaża plamiemie w ciąży i niekoniecznie to cos złego.
Nie martw się, będzie dobrze:)
Magda34
-
nowatorka wrote:Asia no to bedziemy trzymac za siebie nawzajem kciuki w czwartek. No stres mam od tych plamien przez 4 miesiace ich nie mialam a teraz sie musialy pojawic wredne.
Magda a gdzie sie przeprowadzasz? Tylko nie dzwigaj tam nic
Doti gratki synka ja tez sie anemi obawiam bo u mnie w rodzinie krazy i sama kiedys mialam. Narazie robilam krew tylko na poczatku ciazy, pewnie teraz mi znowu zleci.
Przeprowadzam się niedaleko w sumie od miejsca w którym obecnie mieszkam, ale na 3 pokoje Dotąd mieliśmy 2. Nie dzwigam, ale te pakowanie mnie wykończy, końca nie widać Tyle tego jest...masakra
Groszek jak się czujesz w roli mamusi?Magda34
-
nick nieaktualnyMagda34 wrote:A co Twój gin o tym plamieniu mówi? Często się zdaża plamiemie w ciąży i niekoniecznie to cos złego.
Nie martw się, będzie dobrze:)
Miesiąc temu powiedział, że mam sporego polipa na szyjce, który może się wchłonąć, a może "namieszać". W każdym razie nie kazał mi iść na zwolnienie, ale sama staram się oszczędzać, bo zauważyłam, że po większym wysiłku plamienie się nasila. Mam nadzieję, że nic więcej się nie przyplątało.
-
Magda34 wrote:Kamenka pakuje i pakuje i końca nie widać
Magda dasz rade przyjadę Ci Pomóc
Elaria witaj miło nie przejmuj sie plamieniami czasem tak bywa w pierwszej ciąży miałam tez polipa jak już Ci wspomniałam -A nie wspomnieli nic by go usunąć ? MI w 3miesiacu usuneli ...Ollaala lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnykamenkaa wrote:A nie wspomnieli nic by go usunąć ? MI w 3miesiacu usuneli ...
Jak zapytałam, co z nim (polipem) się robi, czy usuwać, to lekarz powiedział, że nie usuwać "no, chyba że z ciążą".
Trochę mnie wtedy przytkało. Nie wiedziałam w ogóle, jak taki polip wygląda, co to za zwierzę, potem poczytałam i popatrzyłam w necie.
-
Panda, faktycznie trochę późno ten gbs. Bezpieczniej chyba byłoby zrobić to badanie wcześniej, tymbardziej że nigdy nie wiadomo kiedy maluch będzie chciał przyjść na świat
A my powolutku do przodu - mały zmienia się z dnia na dzień. Za oknem w końcu widać wiosnę więc chodzimy na spacery. I to mnie bardzo cieszy, bo siedzenie w domu może przyprawić o depresję, nawet jeżeli ma się koło siebie upragnione maleństwo. Odnajduję się w roli mamy, choć nie ukrywam nie zawsze jest kolorowo -zwłaszcza jak w nocy trzeba zwlec się z wyra na karmienie
Magda, zazdroszczę przeprowadzki. My mamy 2 pokoje i pewnie za niedługo odczujemy brak tego trzeciego. Po pakowaniu trzeba będzie to jeszcze rozpakować i poukładać -uważaj na siebie i oszczędzaj się.
Est, a co tam u Was? jesteście już w domu?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2016, 20:24
Hannia123, panda80 lubią tę wiadomość
-
Elaria wrote:Jak zapytałam, co z nim (polipem) się robi, czy usuwać, to lekarz powiedział, że nie usuwać "no, chyba że z ciążą".
Trochę mnie wtedy przytkało. Nie wiedziałam w ogóle, jak taki polip wygląda, co to za zwierzę, potem poczytałam i popatrzyłam w necie.
Dziwny lekarz widzisz każdy ma inne podejście ..Może idź do innego zapytaj na konsultację?
Ja miałam na szyjce Macicy i zlecił usuniecie a dokłądnie jak mi to tłumaczył "podkręcenie go" tzn tak jakby go ukręcił w znieczuleniu miejscowym psiknoł mi czymś tam i pare sekund i po wszystkim .
Wyróżniamy dwa rodzaje polipów: Polipy uszypułowane, czyli, jak sama nazwa wskazuje, posiadające pewnego rodzaju szypułę czy nóżkę, na której wyrastają oraz polipy siedzące, czyli nieuszypułowane, które są kulistymi tworami, wyrastającymi ponad powierzchnię podłoża. Różnice, wynikające z różnej postaci polipów, dotyczą sposobu ich diagnozowania i leczenia.
Trudno powiedzieć jaki Ty masz byś musiałą lekarza podpytać...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2016, 00:30
Ollaala lubi tę wiadomość
-
Magda super ze macie nowe wieksze mieszkanko. Bedzie wiecej miejsca dla malucha
Elarja juz chyba na innym watku sie spotkalysmy. Tez mialam akcje z plamieniami z miesiac temu. Tylko u mnie nie wykryli zadnego polipa ani nadzerki. Bedzie dobrze. a wiekiem sie nie przejmuj. Ostatnio moja znajoma 40lat urodzila i nie powiem ci nawet jaka sliczna dzidzia
Groszek to normalne ze troche cie maly do szalu doprowadza. nie trzeba sie oszukiwac ze tak nie jest. Hihi. Mi juz teraz sie nie chce w domu siedziec, nudze sie strasznie ale coz, trzeba
Asia co u was ?
My po polowkowym. "Mala" wazy juz 450g !! Chyba za dobrze ja odzywiam
Elaria, Est, kamenkaa, panda80 lubią tę wiadomość
-
panda80 wrote:Witajcie
Ja po wizycie. Maleńka waży 2193 g i jest cały czas w ułożeniu główkowym. Następną wizytę mam dopiero 22 marca i mam mieć pobierany gbs, ale to już będzie 38 tydzień i obawiam się czy to nie za późno...
Jak się miewają nasze mamusie Est i Groszek? Buziaki
A dziękuję, wszystko u nas dobrze. Moje malenstwo juz niedługo skończy miesiąc
Daje n trochę w kość ale i tak jest lepiej niż na początku. Wczoraj w nocy pobił swój rekord i przespal jednym ciągiem 4h
nowatorka, panda80 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Est wrote:Nowatorka, imię wybrane ?
Panda, już masz spokój ze sliniankami ? Zaraz rodzisz, ale ten czas leci
Problem ze śliniankami się skończył, już mi się rana prawie wygoiła, grypę przeżyłam i mam wreszcie trochę oddechu... Teraz tylko ciążowe przypadłości
I z naszego forum chyba ja następna w kolejce...
nowatorka, Est lubią tę wiadomość
-
Hannia123 wrote:Trochę rzeczywiście późno ten gbs, zwłaszcza jak się człowiek napatrzy u nas na Marcówkach, jak dziewczyny od 35 tc potrafią się rozpakować. Ja miałam pobierany tydzień temu i tak kojarzę, że często dziewczyny mają pobierany między 35-37 tc. Nie możesz wcześniej pobrać gbs niezależnie od tej wizyty?