X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża po 30-stce :)
Odpowiedz

Ciąża po 30-stce :)

Oceń ten wątek:
  • Hannia123 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panda80 wrote:
    Witajcie
    Ja po wizycie. Maleńka waży 2193 g i jest cały czas w ułożeniu główkowym. Następną wizytę mam dopiero 22 marca i mam mieć pobierany gbs, ale to już będzie 38 tydzień i obawiam się czy to nie za późno...
    Jak się miewają nasze mamusie Est i Groszek? Buziaki

Trochę rzeczywiście późno ten gbs, zwłaszcza jak się człowiek napatrzy u nas na Marcówkach, jak dziewczyny od 35 tc potrafią się rozpakować. Ja miałam pobierany tydzień temu i tak kojarzę, że często dziewczyny mają pobierany między 35-37 tc. Nie możesz wcześniej pobrać gbs niezależnie od tej wizyty?

1usai09khne0c7t3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2016, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zamelduję się i ja w tym temacie. Mam skończone 36, a jak urodzę w terminie, to będzie 37 na karku. To druga ciąża. Z pierwszej mam córeczkę, 7 latkę.

Stresuję się mocniej niż za pierwszym razem. Boję się wad genetycznych, bo chyba nie udźwignęłabym takiego ciężaru. Boję się, czy ciąża się rozwija. Boję się, czy donoszę.
    A poza tym czuję się lepiej niż w pierwszej, w której wymiotowałam do połowy, a nawet dłużej i wyglądałam, jakby po mnie czołg przejechał.
    No a teraz mdłości symboliczne, za to plamię.

Magda34, Hannia123, kamenkaa, Est, panda80 lubią tę wiadomość

• Magda34 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria wrote:
    Zamelduję się i ja w tym temacie. Mam skończone 36, a jak urodzę w terminie, to będzie 37 na karku. To druga ciąża. Z pierwszej mam córeczkę, 7 latkę.

Stresuję się mocniej niż za pierwszym razem. Boję się wad genetycznych, bo chyba nie udźwignęłabym takiego ciężaru. Boję się, czy ciąża się rozwija. Boję się, czy donoszę.
    A poza tym czuję się lepiej niż w pierwszej, w której wymiotowałam do połowy, a nawet dłużej i wyglądałam, jakby po mnie czołg przejechał.
    No a teraz mdłości symboliczne, za to plamię.

Hej, ja tez mam 7 letnią córkę a teraz bede miala synka :) A co Twój gin o tym plamieniu mówi? Często się zdaża plamiemie w ciąży i niekoniecznie to cos złego.
    Nie martw się, będzie dobrze:)

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• Magda34 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowatorka wrote:
    Asia no to bedziemy trzymac za siebie nawzajem kciuki w czwartek. No stres mam od tych plamien :/ przez 4 miesiace ich nie mialam a teraz sie musialy pojawic wredne.

Magda a gdzie sie przeprowadzasz? Tylko nie dzwigaj tam nic ;)

Doti gratki synka :) ja tez sie anemi obawiam bo u mnie w rodzinie krazy i sama kiedys mialam. Narazie robilam krew tylko na poczatku ciazy, pewnie teraz mi znowu zleci.

Przeprowadzam się niedaleko w sumie od miejsca w którym obecnie mieszkam, ale na 3 pokoje :) Dotąd mieliśmy 2. Nie dzwigam, ale te pakowanie mnie wykończy, końca nie widać:( Tyle tego jest...masakra

Groszek jak się czujesz w roli mamusi? :)

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• Magda34 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamenka pakuje i pakuje i końca nie widać:(

kamenkaa lubi tę wiadomość

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• Hannia123 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda34 wrote:
    Hej, ja tez mam 7 letnią córkę a teraz bede miala synka :) A co Twój gin o tym plamieniu mówi? Często się zdaża plamiemie w ciąży i niekoniecznie to cos złego.

Ja też posiadam 7-mio latkę w domu :)

1usai09khne0c7t3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda34 wrote:
    A co Twój gin o tym plamieniu mówi? Często się zdaża plamiemie w ciąży i niekoniecznie to cos złego.

Miesiąc temu powiedział, że mam sporego polipa na szyjce, który może się wchłonąć, a może "namieszać". W każdym razie nie kazał mi iść na zwolnienie, ale sama staram się oszczędzać, bo zauważyłam, że po większym wysiłku plamienie się nasila. Mam nadzieję, że nic więcej się nie przyplątało.

• kamenkaa Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda34 wrote:
    Kamenka pakuje i pakuje i końca nie widać:(

Magda dasz rade przyjadę Ci Pomóc :)
    Elaria witaj miło :) nie przejmuj sie plamieniami czasem tak bywa :) w pierwszej ciąży miałam tez polipa jak już Ci wspomniałam -A nie wspomnieli nic by go usunąć ? MI w 3miesiacu usuneli ...

Ollaala lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2016, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamenkaa wrote:
    A nie wspomnieli nic by go usunąć ? MI w 3miesiacu usuneli ...

Jak zapytałam, co z nim (polipem) się robi, czy usuwać, to lekarz powiedział, że nie usuwać "no, chyba że z ciążą".
    Trochę mnie wtedy przytkało. Nie wiedziałam w ogóle, jak taki polip wygląda, co to za zwierzę, potem poczytałam i popatrzyłam w necie.

• grosz_ek Ekspertka

Wysłany: 26 lutego 2016, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panda, faktycznie trochę późno ten gbs. Bezpieczniej chyba byłoby zrobić to badanie wcześniej, tymbardziej że nigdy nie wiadomo kiedy maluch będzie chciał przyjść na świat :)

A my powolutku do przodu - mały zmienia się z dnia na dzień. Za oknem w końcu widać wiosnę więc chodzimy na spacery. I to mnie bardzo cieszy, bo siedzenie w domu może przyprawić o depresję, nawet jeżeli ma się koło siebie upragnione maleństwo. Odnajduję się w roli mamy, choć nie ukrywam nie zawsze jest kolorowo -zwłaszcza jak w nocy trzeba zwlec się z wyra na karmienie ;)

Magda, zazdroszczę przeprowadzki. My mamy 2 pokoje i pewnie za niedługo odczujemy brak tego trzeciego. Po pakowaniu trzeba będzie to jeszcze rozpakować i poukładać -uważaj na siebie i oszczędzaj się.

Est, a co tam u Was? jesteście już w domu?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2016, 20:24

Hannia123, panda80 lubią tę wiadomość

1usai09kkfvyzb21.png
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 00:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria wrote:
    Jak zapytałam, co z nim (polipem) się robi, czy usuwać, to lekarz powiedział, że nie usuwać "no, chyba że z ciążą".
    Trochę mnie wtedy przytkało. Nie wiedziałam w ogóle, jak taki polip wygląda, co to za zwierzę, potem poczytałam i popatrzyłam w necie.

Dziwny lekarz widzisz każdy ma inne podejście ..Może idź do innego zapytaj na konsultację?
    Ja miałam na szyjce Macicy i zlecił usuniecie a dokłądnie jak mi to tłumaczył "podkręcenie go" tzn tak jakby go ukręcił w znieczuleniu miejscowym psiknoł mi czymś tam i pare sekund i po wszystkim .
    Wyróżniamy dwa rodzaje polipów: Polipy uszypułowane, czyli, jak sama nazwa wskazuje, posiadające pewnego rodzaju szypułę czy nóżkę, na której wyrastają oraz polipy siedzące, czyli nieuszypułowane, które są kulistymi tworami, wyrastającymi ponad powierzchnię podłoża. Różnice, wynikające z różnej postaci polipów, dotyczą sposobu ich diagnozowania i leczenia.
    Trudno powiedzieć jaki Ty masz byś musiałą lekarza podpytać...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2016, 00:30

• nowatorka Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 05:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda super ze macie nowe wieksze mieszkanko. Bedzie wiecej miejsca dla malucha :)

Elarja juz chyba na innym watku sie spotkalysmy. Tez mialam akcje z plamieniami z miesiac temu. Tylko u mnie nie wykryli zadnego polipa ani nadzerki. Bedzie dobrze. :) a wiekiem sie nie przejmuj. Ostatnio moja znajoma 40lat urodzila i nie powiem ci nawet jaka sliczna dzidzia :)

Groszek to normalne ze troche cie maly do szalu doprowadza. ;) nie trzeba sie oszukiwac ze tak nie jest. Hihi. Mi juz teraz sie nie chce w domu siedziec, nudze sie strasznie ale coz, trzeba ;)

Asia co u was ?

My po polowkowym. "Mala" wazy juz 450g !! Chyba za dobrze ja odzywiam :D

Elaria, Est, kamenkaa, panda80 lubią tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panda80 wrote:
    Witajcie
    Ja po wizycie. Maleńka waży 2193 g i jest cały czas w ułożeniu główkowym. Następną wizytę mam dopiero 22 marca i mam mieć pobierany gbs, ale to już będzie 38 tydzień i obawiam się czy to nie za późno...
    Jak się miewają nasze mamusie Est i Groszek? Buziaki

A dziękuję, wszystko u nas dobrze. Moje malenstwo juz niedługo skończy miesiąc :-)
    Daje n trochę w kość ale i tak jest lepiej niż na początku. Wczoraj w nocy pobił swój rekord i przespal jednym ciągiem 4h :-)

nowatorka, panda80 lubią tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Est Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszek, tak, jesteśmy w domu juz prawie dwa tygodnie, dlatego tak rzadko mam czas się odzywać :-)

Elaira, witaj !

kamenkaa, grosz_ek lubią tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Est Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowatorka, imię wybrane ?

Panda, już masz spokój ze sliniankami ? Zaraz rodzisz, ale ten czas leci :-)

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• nowatorka Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Est wrote:
    Emma :)

kamenkaa, panda80, Est lubią tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2016, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Est! Gratuluję synka!!

Est lubi tę wiadomość

• kamenkaa Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MAgda jak tam ;-) z przeprowadzką:)

• panda80 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Est wrote:

Panda, już masz spokój ze sliniankami ? Zaraz rodzisz, ale ten czas leci :-)
    Witaj
    Problem ze śliniankami się skończył, już mi się rana prawie wygoiła, grypę przeżyłam i mam wreszcie trochę oddechu... Teraz tylko ciążowe przypadłości :)
    I z naszego forum chyba ja następna w kolejce...

nowatorka, Est lubią tę wiadomość

zem39vvjscbr7v2w.png
  • panda80 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hannia123 wrote:
    Trochę rzeczywiście późno ten gbs, zwłaszcza jak się człowiek napatrzy u nas na Marcówkach, jak dziewczyny od 35 tc potrafią się rozpakować. Ja miałam pobierany tydzień temu i tak kojarzę, że często dziewczyny mają pobierany między 35-37 tc. Nie możesz wcześniej pobrać gbs niezależnie od tej wizyty?
    Tak myślę czy sobie sama nie pobrać i nie zrobić wcześniej tylko nie wiem dokładnie jak pobrać tzn z pochwy i okolic odbytu jak czytałam...

zem39vvjscbr7v2w.png
‹‹ 133 134 135 136 137 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ