X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża po 30-stce :)
Odpowiedz

Ciąża po 30-stce :)

Oceń ten wątek:
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2016, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai super, ciesze sie ze wyniki ok :)

Asia ja nie pamietam zebym miala brzuch jakis szczegolnie twardy, na pewno byl napiety ale to przez cala ciaze

Fairuza zaciskaj tam nogi jeszcze troszke. Co do mojej diety to juz prawie nic nie moge jesc hehe bo wszedzie cos innego mowia ze moze powodowac kolki i juz malo co mi zostalo. A w tym szpitalu jak dzwonilam to powiedzieli zeby nie jesc czekolady i przetworow mlecznych :O .o czekoladzie to wiedzialam ale zeby mlecznych tez nie jesc to nowosc...no to ograniczam i to. Od wczoraj pije koper. Dzisiaj jakos caly dzien spokoj i teraz mala spi...ale nie zapeszam :P Ja jakos dzisiaj tez pokarmu dostalam duzo i mala sie najada pozadnie.

Co do wagi to ja teraz odrabiam wage sprzed ciazy bo schudlam 3kg po porodzie. Teraz musze sie troche pilnowac zaczac zeby nie przytyc za bardzo. Ale akurat z tym nie mam zadnych problemow. Brzuch tez mi ladnie wrocil do formy i nie mam rozstepow na szczescie :) moze krem ktory uzywalam sie spisal :)

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • kataloza Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2016, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W pierwszej ciąży zaczynałąm z wagą 60 kg a skończyłąm z 83kg:-) teraz zaczynałąm z wagą 69kg a obecnie ważę 73.....napewno zakończę z ponad 80 kg:-) Przede mną badanie glukozy martwię się ale staram się nie myśleć i martwić .....:-)JRY już praktycznie że tak powiem na "wylocie" :-) Powodzenia!!!

qtchpss6a5eugu3t.png
    qtchpss686b1ug9f.png
  • Kai Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2016, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam od mamy, udało mi się posiedzieć 10 dni. Dobrze mi tam było, tylko za mężem tesknilam. Teraz będę tęsknić za mamą i domem. Coraz trudniej mi jeździć z tym brzuszkiem. Ale fajnie było! "Nie ma jak u mamy". A jutro mam wizytę u diablicy. Trzymajcie kciuki, żeby mi insuliny nie wciskala.

kataloza, JRY1984, nowatorka lubią tę wiadomość

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • kataloza Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2016, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    3mam kciuki:-) powodzenia....

qtchpss6a5eugu3t.png
    qtchpss686b1ug9f.png
  • marta258 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2016, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai, trzymam kciuki, będzie dobrze, ostatnie cukry miałaś ok więc insulina Ci nie grozi :)

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • Fairuza Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai,trzymam za ciebie kciuki jak zawsze.Szkoda ze musialas już wracac od mamy,jesli było ci tam dobrze,ale bez męża też zle..

Ja jutro tez mam wizytę.Usg,pomiary(pewnie już ostatnie przed porodem),ktg.Ciekawa jestem ile maluszki podrosły i czy powiedzą mi już cos na temat porodu.

Nowatorka,chcesz powiedzieć ,że zaczęłaś znowu tyć?Nie wiem czy cie dobrze zrozumiałam.Fajnie,że krem się spisal jak należy,ja się smarowałam różnymi emulsjami i tez pomogło.Zobaczymy po porodzie jak skóra będzie wracac do formy.A jak Emma?Spi już spokojnie i najada się tak jak trzeba?

Spokojnej nocy życzę wszystkim.

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • marta258 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do smarowania brzuszka polecam olejek babydream z rossmanna, nie jest drogi a naprawdę bardzo dobrze się wchłania, na długo nawilża skórę i jak narazie zero rozstępów :)

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • Kai Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U diabetolog spoko - na razie nie trzeba insuliny. Jupiiii! Może być jednak gorzej na czczo po trzydziestym tygodniu, tak mnie uprzedziła. Jeśli będzie ok, to następna wizyta 29 sierpnia.

kataloza, marta258, nowatorka, Izieth lubią tę wiadomość

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • kataloza Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai super!!!!

Fairuza 3mam kciuki:-)

qtchpss6a5eugu3t.png
    qtchpss686b1ug9f.png
  • Fairuza Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai to świetnie.Trzymaj się,aby i po 30 tyg szło tak dobrze,byś nie musiała brac insuliny.

Kataloza dzięki.Ja już po wizycie,praktycznie wszystko w porządku.Moje dzieci ważą już po ok 2400g !Miałam dziś też ktg i jest ok.Moje ciśnienie trochę za wysokie,ale to dlatego ,że przeszłam trochę pieszo przed wizytą,a miałam pod górę.Poprosiłam też o możliwość przejścia się na porodówkę,aby już się na to trochę przygotować.Normalnie tak nie puszczają tam ludzi(jedynie tych co chodzą na kursy przedporodowe),ale że akurat nikt nie rodził,to zgodzili się mnie oprowadzić.Obejrzałam miejsce,wypytałam o to co mnie interesowało.
    Nastepną wizytę mam za 2tyg,ale chyba już do niej nie dotrwam w trójpaku..

Kai, JRY1984, Izieth lubią tę wiadomość

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • marta258 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai, Fairuza, super wieści :)

Kai, Fairuza lubią tę wiadomość

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajruza tak teraz przybieram troche na wadze bo po porodzie bylam chudsza niz przed ciaza, nie poznawalam sie w lustrze taka bylam chuda. Chyba stres plus male porcje jedzenia w szpitalu ;) teraz juz normalna jestem ;)
    Ps. Gratuluje wizyty. To juz niezly ciezar nosisz. Razem to 4800g :)

Kai super ze obylo sie bez insuliny :)

A u nas jezeli chodzi o noce i kolki to tak srednio. Nie ma juz wielkich placzow ale malama b lekki sen i wybudza sie tymi kolkami. Trzeba przy niej caly czas czuwac i uspokajac. Poza tym wyskoczylo jej jakies uczulenie, podejrzewam ze na rukole albo oliwki bo to jedyne nowe rzeczy ktore zjadlam w ten dzien kiedy jej to wyszlo. Jutro idziemy na wizyte do pediatry. Mam nadzieje ze nic zlego nie powie o tych wynikach krwi malej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2016, 23:59

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Allmita Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny czy Wy inwestujecie w detektor oddechu czy jak to sie tam zwie dla maluszka?
    bo ja w sumie nie chciałam, słyszałam że czesto sa wadliwe i wiecej strachu one narobia niż pomogą...ale na weekend sie widziałam z dzieciata koleżanką i ona twierdzi że to własnie taki MUST HAVE...i że jak ja moge wogóle mysleć że bez tego.....i robie rozeznanie u innych mamusiek..:)

https://www.maluchy.pl/li-72886.png
    https://www.maluchy.pl/ci-73456.png
  • kataloza Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślałam o tym......panikara jestem ale zobaczymy z "nie mężem" muszę porozmawiać na ten temat :-)

qtchpss6a5eugu3t.png
    qtchpss686b1ug9f.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny nie kupujcie nic na zapas! po urodzeniu wyjdzie w praniu czy bedziecie czegos potrzebowac czy nie a moze wam to ktos sprezentuje. to samo z ubrankami. ja juz mam za duzo rozmiar 0-1 chociaz sama kupilam tylko te do szpitala a mala juz niedlugo bedzie na nie za duza. ja np kupilam przed ciaza pas odchudzajacy i nawet go nie otworze bo mi juz brzuch sam ladnie wrocil i tylko kasa wywalona. co do detektora oddechu to absolutnie nie jest to must have i np mi by sie do niczego nie przydal bo mala mam zawsze przy sobie, w nocy spi w wozku kolo mnie i co jakis czas do niej zagladam, lezy na pleckach lub na boku takze takie urzadzenie w moim przypadku to by byla strata pieniedzy ;)

Allmita, JRY1984 lubią tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie polecam. Mam drugie dziecko i jak widać, nie jest to niezbędne.

Allmita, JRY1984 lubią tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Fairuza Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowatorka i jak z uczuleniem córci?Byłyście już u pediatry?
    Tak tak,dzwigam już prawie 5kg czystej wagi,a do tego podwojnie łożyska i wody.Mam nadzieję,że dociągne jeszcze z tydzień,a dzieci będą już ważyc te podstawowe 2,5kg tak jak chciałam.A może nawet więcej :)

Co do detektora,to ja kupiłam.Przy 1 dziecku nie potrzebowałam,ale teraz przy bliźniakach wolałam go mieć.Zobaczymy czy faktycznie będzie potrzebny.

Jry jak samopoczucie i objawy?Ja wczoraj miałam straszne bóle,ale to raczej przez biegunkę.Niemniej jednak wystraszyłam się,że mogą sprowokować sam poród.Dziś czuję się jakby mnie czołg przejechał,ale przynajmniej już nie boli.

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fairuza trzymaj sie, tydzien to juz b malo :) Uczulenie schodzi :)
    Do pediatry mamy na 6.30

Uaktualnienie: wracamy od lekarza. Wszystko ok. Mala wazy juz 4.5 kg. Wyniki krwi powiedzial z7e sa ok i dal nam kropelki na kolki :) ..a i wysiusiala mu sie tam na kozetce zaraz po zdjeciu pieluchy hihi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2016, 21:26

Izieth lubi tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Fairuza Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowatorka,ciesze się,że wszystko ok.Niezle załatwiła doktorka :)

nowatorka lubi tę wiadomość

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • marta258 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowatorka, super że córeczka zdrowa i wyniki badań ok :)

nowatorka lubi tę wiadomość

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
‹‹ 209 210 211 212 213 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ