X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża po 30-stce :)
Odpowiedz

Ciąża po 30-stce :)

Oceń ten wątek:
  • Maggie_31 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 03:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja muszę się pochwalić,ze dzis spakowalam torbe dla Małego i prawie dla siebie-zostało kilka drobiazgów.Mozna odetchnąć:-)Mam termin za równy miesiąc.Zauwazylam tez syndrom "gniazda"u mojego mężusia-wczoraj nie dość ze skręcał łóżeczko,to zabrał sie porządkowanie półek i ogólnie ogarnianie domu,az byłam w szoku,bo to typ naukowca-intelektualisty,który niewiele ma wspólnego z pracami fizycznymi,a tu taka niespodzianka:-))Az sie wzruszyłam:-)

Kai, mus.zka, Scorpiolenka, żonaAnia, Izieth, Fairuza, Allmita, marta258, kataloza, atagata lubią tę wiadomość

17u920mmtaho5gy9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2016, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i zima jak zwykle zaskoczyła.. ;) administratora mojego osiedla na pewno.. :/
    Delikatny śnieg ale kostce jest naprawdę niebezpieczny, wracałam z laboratorium i zaliczyłam wywrotke.. zdenerwowalam sie :/ jestem też zła na siebie bo okazuje się ze kupiłam śliskie botki.. mam nadzieję ze przez ten upadek nic sie nie za dzieje bo jeszcze trochę za wcześnie ;)

• Maggie_31 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 01:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaraz oszaleję:-D Dlaczego, gdy jak ja chcę spać to mój syn w brzuchu zaczyna się dobrze bawić?;-) jestem nieprzytomna,kręgosłup mi trzeszczy jak u 80 latki,a tu juz 9 wyprawa do łazienki w przeciągu 1,5 godziny,bo przeciez trzeba sie wysiusiać porządnie.Ciaza do 8 miesiąca to pikus-po 8 jak dla mnie hardkor:-D Nie dość ze sie dłuży,nic zrobic nie mozna,człowiek jak pingwin tupta,to jeszcze dźwiga słodki ciężar,który raz po raz atakuje a to łokciem a to stopa,nie wspominając o boksach w szyjkę,kiedy to zaczynam syczec.Macie jakieś sposoby na bezsenność albo raczej ululanie dzieciaczka w brzuchu?:-)

17u920mmtaho5gy9.png
  • Izieth Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 01:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na bezsenność sposobów nie mam ;) Ale słyszałam, że kołysanie może pomóc w uspokojeniu malucha. Może spróbuj pochodzić i pokołysać biodrami, może to go uśpi :)

zem3anlif9kas3et.png
    zem3df9h3sl7c67r.png
    Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc)
  • mus.zka Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba tak to jest z tymi maluchami, że zaczynają fikać gdy chcemy odpocząć. Moja córka nie kopie, ale za to co chwilę się obraca, poprawia, przeciąga :/ Już sama nie wiem co lepsze a co gorsze :)

ex2bvcqg5l1pcn7c.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    taa.. dzień jak dzień ale noce są okropne.. ;/ nie mam dużego brzucha i każdy się dziwi, że za 3 tyg mam już termin porodu ale przewracanie się z boku na bok to naprawdę wielki wyczyn ;) muszę wtedy chyba mocno stękać bo mąż się budzi i pyta czy wszystko w porządku ;)

Maggie_31 lubi tę wiadomość

• mus.zka Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żonaAnia wrote:
    taa.. dzień jak dzień ale noce są okropne.. ;/ nie mam dużego brzucha i każdy się dziwi, że za 3 tyg mam już termin porodu ale przewracanie się z boku na bok to naprawdę wielki wyczyn ;) muszę wtedy chyba mocno stękać bo mąż się budzi i pyta czy wszystko w porządku ;)
    To tak jak u mnie :) Brzuch nieduży, ale obrót na drugi bok to wyczyn :)

ex2bvcqg5l1pcn7c.png

• Maggie_31 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mus.zka wrote:
    To tak jak u mnie :) Brzuch nieduży, ale obrót na drugi bok to wyczyn :)

Tez tak mam:-)uczucie jakby brzucho 2 tony ważył,a najgorsze sa trzaski kręgosłupa podczas tej czynności :-P mam wrażenie,ze lada chwila mi cos peknie

17u920mmtaho5gy9.png
  • kataloza Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staram się was nadgonić:-)

qtchpss6a5eugu3t.png
    qtchpss686b1ug9f.png
  • Fairuza Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowatorko chciałam z toba pogadać na priv.

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kataloza jak się czujesz? I jak Wojtuś?

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Izieth Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kataloza, ostatnio o Tobie myślałam, dawno się nie odzywałaś. Co u Was? Jak sobie radzicie?

zem3anlif9kas3et.png
    zem3df9h3sl7c67r.png
    Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc)
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fairuza wrote:
    Nowatorko chciałam z toba pogadać na priv.
    Fairuza zaakceptowalam zaproszenie. mozesz pisac :)

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • kataloza Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny:-) powoli jakoś dajemy radę .....bardzo pomaga mi córka jest niesamowita, przypilnuje Wojtusia jak chcę się wykąpać a najgorsze jest to że wyjeżdża teraz do siostry mojej na 10 dni i zostaję sama :-(ale jestem dobrej myśli....szew po CC usunięty dopiero dziś ze znieczuleniem miejscowym bo wymyśliłam sobie że sama zdejmę szew .....z racji tego że jestem pielęgniarką uznałam że to nie będzie problem i wczoraj urwałam nić i nie wyciągnęłam nitki i została w brzuchu:-)a dziś do koleżanek na oddział pojechałam i lekarz znajomy pomógł mi go usunąć ale z komplikacjami....Wojtuś trochę za mało przybrał na wadze......chyba źle Go do piersi dostawiam ale nie poddajemy się próbujemy nadal:-)Ja czuję się dobrze mam tylko powiększone węzły pod pachami ale mówi neonatolog że to od karmienia piersią.....Najgorsze jest to że pogoda do bani bo zakupy z Młodym sama bym sobie robiła a tak prosić się muszę koleżanek jak córki nie będzie.....Postaram się wstawić fotkę Wojtka:-)

qtchpss6a5eugu3t.png
    qtchpss686b1ug9f.png
  • kataloza Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niestety nie umiem:-(

qtchpss6a5eugu3t.png
    qtchpss686b1ug9f.png
  • kataloza Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na profilowe na jakiś czas wstawiłam Wojtusia bo nie umiem inaczej.....ale też jakoś krzywo:-) ale widać:-)

Jak laptopa się przekręci to ładnie widać:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2016, 16:31

Allmita, marta258 lubią tę wiadomość

qtchpss6a5eugu3t.png
    qtchpss686b1ug9f.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kataloza sliczny Wojtus :) Ja wstawiam fotki przez strone tinypic.com
    tam zaladowuje fotke i potem wklejam tutaj link do niej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2016, 17:27

kataloza lubi tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2016, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kataloza ale masz przystojniaka ;) zdrówka życzę, niech ładnie rośnie ;)

• Maggie_31 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 01:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaki słodziak!gratulacje!niech zdrowo rosnie:-)

17u920mmtaho5gy9.png
  • Fairuza Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katalozo,Wojtuś słodki i przystojny!

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
‹‹ 283 284 285 286 287 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ