X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża po 30-stce :)
Odpowiedz

Ciąża po 30-stce :)

Oceń ten wątek:
  • Bergo Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do czwartku podobno urodzę. Czop dziś odszedł. Byłam u lekarki i...

Szyjka skrócona gwałtownie, jest lekkie rozwarcie, skurcze się rejestrują, czopa już ani śladu!
    No i siedzimy w nerwach i czekamy... A skurcze jak się pojawiają to niestety bolą :(

Nalka, Penelope, am, MonikaDM, Magdzialenka, Amnezja, Fairuza lubią tę wiadomość

82dox1hpp90q2hqw.png
    3jgxskjocnbkynze.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wróciłam do domu i jeszcze się dziś w szpilki wbiłam więc ze stopami nie jest jeszcze źle, gorzej nabrzmiałe mam jakby łydki czy okolice kolan.

Monika, Imię dla Zdziebąda??? NIE MAM !!!! no nie mam

Bergo !!!!! Powodzenia i czekamy :)

MonikaDM wrote:
    Penelope - ten budzik to super pomysł...ja też zapominam pić wodę (jakkolwiek smiesznie by to nie brzmiało) i też zauważyłam niewielki problem ze stopami, w sensie, ze mam problem zeby założyć takie jakies bardziej dopasowane buty, ze sportowymi nie mam problemu. Kochana masz w końcu imię dla maluszka??? Pochwal sie o ile to nie tajemnica :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2014, 13:45

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • am Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bergo wrote:
    Ja do czwartku podobno urodzę. Czop dziś odszedł. Byłam u lekarki i...

Szyjka skrócona gwałtownie, jest lekkie rozwarcie, skurcze się rejestrują, czopa już ani śladu!
    No i siedzimy w nerwach i czekamy... A skurcze jak się pojawiają to niestety bolą :(

Bergo trzymamy kciuki :) Powodzenia i szybkiego porodu.

dxom6iyec1xrevh9.png a22c285df4fa527a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2014, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehhe...Penelope - a ja już myślałam, ze masz jakieś imię :) Zdziebąd - super, ale nie dawaj mu tak na imię ;)

Bergo - trzymam kciuki, zeby poszło szybko i sprawnie i najlepiej bez bólu :)

Penelope lubi tę wiadomość

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, z tym budzikiem to jest bardzo dobry pomysł. Kiedyś leczyłam się u tybetańskiego lekarza i on też bardzo podkreślał jak dużo trzeba pić i mi wtedy powiedział, żeby co 1h nastawiać przypomnienie i pić duży kubek wody. I to działa! :) A później już wchodzi w nawyk.
    Mi na razie totalnie nic nie puchnie, a moja ginka pyta o to za każdym razem. Ale piję dużo.

Malenq, Penelope lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2014, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry:)

Gosiak u mnie też ten nawyk pozostał, i bez problemu wypijam 2l wody, czy to lato, czy zima....póki co też nie mam kłopotów z obrzękami.....
    ale na zaparcia nie działa.....
    dzisiaj 2 kubki letniej wody z cytryną z rana na czczo i bez problemu....hehehe także MONIKA do dzieła z tą wodą a może i Ty po tygodniu odczujesz ulgę :)

za to zgaga mnie męczy i ból w mostku, każdy oddech to walka dzisiaj.....mam nadzieję, że przejdzie...

mała szaleje od 5tej, wczoraj wieczorkiem po 40min kopania miałam normalnie dość, i ją prysznicem potraktowałam heheheh.....Kosia zawsze "milknie" podczas mojej kąpieli hehehehe

miłego dnia brzuchatki:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2014, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq - woda z cytryna i miodem poszła w ruch, i nie wiem czy to siła autosugestii, czy takie szybkie działanie, ale pomogło juz po 2 godzinach ;) A i budzik w telefonie nastawiony i będzie dzwonił co pół godziny i bede pić szklaneczke wody :)
    Ale jesteś niedobra - tak załatwić swoją małą :) Ja musze coś na mojego wykombinować na rano, bo budzi sie razem z mężem jak ten wstaje do pracy a ja bym jeszcze mogła z godzinke pospać, ale pomarzć mogę...paskuda mała skacze jak opętana i nie ma bata, musze się zwlec z wyra; już próbowałam podstępu, ze wstaję na 5 minut, tata głaska po brzuchu i znowu do wyra, ale to nie da rady. Mąz sie dzis z tego nabijał, ale powiedziałam mu, zeby sie nie cieszył bo za 3 lata w soboty jak on będzie smacznie drzemał mały będzie wbiegał na wyro z piłką i będzie go budził "tata, choc idziemy grać" wtedy ja się będę z niego nabijać ;) Zemsta jest słodka, hihihi :)

Malenq, Penelope lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2014, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heheheeh czy autosugestia czy nie, cieszę się, że pomogło ;)

tak, tak BARDZO niedobra jestem, ale już żebra mnie wczoraj bolały.....

hehehe nasze dzieciaczki sprytne są i coraz ciężej je oszukać.....

a tak "zemsta jest słodka"..................................................

MonikaDM lubi tę wiadomość

• Carola55 Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczymy, a plecy na dole krzyza was nie bola? Mnie coraz bardziej, i zaczyna mi to strasznie przeszkadzac w chodzeniu, chodze prawie jak inwalidka a to dopiero 23 tydz. Mialam nawet fizjoterapie w szpitalu w ostatni piatek, ale zalecili mi dwa cwiczenia i tyle. Musze dbac o siebie, nie dzwigac i ogolnie sie nie przemeczac. Jak dluzej pochodze czy cos porobie w domu to wieczorem prawie chodzic nie moge i jeszcze w tym wszystkim lapie mnie nerw, ze czasem kroku nie moge zrobic. To podobno nie zalezy od wieku, dziala juz u mnie hormon relaksyna, ktory przygotowuje moje wiazadla i miescie do porodu .... i wszystko sie rozluznia, jak ja go przezyje z tym bolem plecow ...

na9fxa5.png
  • Magdzialenka Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    am ja kupiłam tako moonlight,
    Carola55 z tym krzyżem to musisz się przyzwyczaić, jak boli teraz to potem też będzie, wiem z doświadczenia, bo czuję się jak emeryt, krzyż mnie boli jak chwilkę postoję, pochodzę, a jak leżę to bolą biodra ;/
    Niestety przy pierwszym porodzie też miałam bóle z krzyża

Bergo super, trzymam kciuki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2014, 11:09

Carola55 lubi tę wiadomość

ukdywn15f5oepb6t.png
  • Amnezja Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bergo,lekkiego porodu :) Trzymamy kciuki :)

iv099vvj4abuqmrh.png

iv099vvjdav4mq3w.png
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) Witam się :) 34 lata i pierwsza ciąża :)

Dziewczyny na zaparcia polecam Colon C :) a zamiast budzika jest taka apka na androida Water Your Body. Można tam sobie wpisać ile się chce pić i informuje jak jest pora na kolejną szklankę wody :)

Penelope, Gosiak lubią tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2014, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej shimmer_lip :)

Bergo 3mam kciuki:)

i była drzemka 3h!!!!!!!!!! boszzzzzzzz co ja w nocy będę robić :-/

• KATHARINKA Ekspertka

Wysłany: 15 października 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bergo, trzymaj sie mamusiu :)
    dziekuje dziewczyny za gratulacje! pierwsza ciaza (tja, 16lat temu) to byl PIKUS Zero wymiotöw, idealnie wszystko. teraz niestety wymioty mnie meczä, mdlosci, zmeczenie i..cycki o dwa numery wieksze.. wkurza mnie to wszystko, TZ nawet mnie przytulic nie moze, takie wrazliwe :D
    ale wczoraj widzialam na USG jego/ jej serduszko, pieknie bije!!! co tam wymioty... ;)
    Penelope - jaki piekny pokoik!!!

Malenq, am, Magdzialenka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2014, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KATHARINKA "lubię to" za :"ale wczoraj widzialam na USG jego/ jej serduszko, pieknie bije!!! co tam wymioty... "

KATHARINKA lubi tę wiadomość

• Amnezja Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shimmer_lip witaj :)

Malenq w nocy to będziesz spać z przerwami na siku ;)

Ciekawe jak Bergo.Pewnie już przytula synka.

iv099vvj4abuqmrh.png

iv099vvjdav4mq3w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2014, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja też myślę, że przytula...........

Oj tak Amnezjo.....przerwy na siusiu musowe hehehehehe

Amnezja lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2014, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Shimmer_lip :)
    Ja brałam kiedyś Colon C jak nie byłam w ciaży i nie pomógł wtedy za bardzo więc teraz może też i nie...a w ogóle wolno go brać w ciaży?

Ja też mam bóle krzyża od krótkiego czasu. Zazwyczaj wąłśnie jak coś robię (np. sprzątam jednym ciągniem całe mieszkanie, albo za dużo chodzę), czuję czasem tak jakby krzyz miał mi peknąć a żadnej wygodnej pozycji nie mogę sobie znaleźć. Cóż...trzeba się jednak trochę pooszczędzać, bo do tej pory to nic a nic :)

Malenq- 3 godz?? Leniuchu jeden ;) Żartuję, jak potrzeba była to i drzemka długa...u mnie dziś stylko 25 min.

Właśnie, Bergo nic nie pisze wiec pewnie już tuli maluszka...też tak macie, ze zazdrościcie dziewczynom, które już są po pporodzie...bo ja bardzo, choc skłądam ręce do Boga i codziennie powtarzam synkowi, ze ma tam grzecznie siedzieć do stycznia i ani dnia krócej :)

Carola55 lubi tę wiadomość

• Amnezja Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się nie mogę zdecydować,czy chcę już urodzić czy nie :) CC umówione na 7.11 a wg.mojej lekarki do 27.10 powinnam się rozpakować :) Fajnie by było już przytulić synka ale chyba lepiej,żeby jeszcze trochę posiedział.

Malenq, MonikaDM lubią tę wiadomość

iv099vvj4abuqmrh.png

iv099vvjdav4mq3w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2014, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaDM wrote:
    Malenq- 3 godz?? Leniuchu jeden ;) Żartuję, jak potrzeba była to i drzemka długa...u mnie dziś stylko 25 min.

Właśnie, Bergo nic nie pisze wiec pewnie już tuli maluszka...też tak macie, ze zazdrościcie dziewczynom, które już są po pporodzie...bo ja bardzo, choc skłądam ręce do Boga i codziennie powtarzam synkowi, ze ma tam grzecznie siedzieć do stycznia i ani dnia krócej :)

Mężu do pracy wstawał o 4.30 i obudził hasłem: "Kochanie mamy jeszcze cukier?" i już znu u mnie nie było......więc potrzeba jak najbardziej......
    Moniś mam tak każdego dnia, że chciałabym tulić Kosię, ale proszę małą, żeby do stycznia w brzuszku sobie rosła:)

‹‹ 64 65 66 67 68 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ