X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża po 30-stce :)
Odpowiedz

Ciąża po 30-stce :)

Oceń ten wątek:
  • Amnezja Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    Mężu do pracy wstawał o 4.30 i obudził hasłem: "Kochanie mamy jeszcze cukier?" i już znu u mnie nie było......więc potrzeba jak najbardziej......
    Moniś mam tak każdego dnia, że chciałabym tulić Kosię, ale proszę małą, żeby do stycznia w brzuszku sobie rosła:)

Konstancja piękne imię :)

Malenq lubi tę wiadomość

iv099vvj4abuqmrh.png

iv099vvjdav4mq3w.png
  • Amnezja Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podejrzałam pamiętnik Bergo. Już ma podane ZZO. Jeszcze trochę...

Penelope lubi tę wiadomość

iv099vvj4abuqmrh.png

iv099vvjdav4mq3w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2014, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaaaaaa to jeszcze mocniej 3mam kciuki BERGO:)

Amnezja dziękuję:)
    u Ciebie maleństwo?? jak na imię???
    jejku to już za 3 tyg. Tobie będziemy myślami i duchowo kibicować:)

• Amnezja Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie będzie Maksymilian. Chociaż od 22tyg.mówiliśmy do brzucha Tysio :)

iv099vvj4abuqmrh.png

iv099vvjdav4mq3w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2014, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaaaaaaaaaaaa u koleżanki jest Maksymilian - śliczne :) podobają mi się takie imiona:) fajnie Tysio:)
    u nas jak miałby być chłopiec to wybraliśmy Tymoteusz.....i tak mówiłam do brzucha do 23tyg. - po połówkowym - z Tymka, zrobiła się Kosia:)

Amnezja lubi tę wiadomość

• Ewelin Ekspertka

Wysłany: 15 października 2014, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysio - slodko, ale Maksymilian tez pieknie - tak dostojnie, szlachetnie :)

Amnezja lubi tę wiadomość

• Amnezja Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    aaaaaaaaaaaaaaa u koleżanki jest Maksymilian - śliczne :) podobają mi się takie imiona:) fajnie Tysio:)
    u nas jak miałby być chłopiec to wybraliśmy Tymoteusz.....i tak mówiłam do brzucha do 23tyg. - po połówkowym - z Tymka, zrobiła się Kosia:)

U nas do 22tyg.była Nina :) Rodzina jest przekonana,że będzie Tytus :) Strasznie się złoszczą na to imię.Mogli się nie wtrącać :) Będzie niespodzianka po porodzie :)

Malenq, am lubią tę wiadomość

iv099vvj4abuqmrh.png

iv099vvjdav4mq3w.png
  • Carola55 Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sie caly czas nie moge zdecydowac na imie, mam pare typow i na szczescie jeszcze troche czasu, ale zaluje, ze przy zadnym z nich nie moge powiedziec, ze to jest to! Na razie czekam na mojego kochanego syneczka :)

Malenq, Penelope, Amnezja lubią tę wiadomość

na9fxa5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2014, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carola55 wrote:
    A ja sie caly czas nie moge zdecydowac na imie, mam pare typow i na szczescie jeszcze troche czasu, ale zaluje, ze przy zadnym z nich nie moge powiedziec, ze to jest to! Na razie czekam na mojego kochanego syneczka :)
    uffffffff dobrze, ze My nie mieliśmy takiego problemu, było tylko dwa imiona dla dziewczynki i jedno dla chłopca;)

Carola55 lubi tę wiadomość

• Carola55 Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq, ja z racji zamieszkania chcialabym imie miedzynarodowe, ze i tutaj i w Pl nikt go nie bedzie kaleczyl. Planujemy kidys powrot do Pl, wiec tym bardziej chce aby dziecko nie mialo niepotrzebnych problemow z imieniem.

na9fxa5.png
  • Amnezja Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bergo urodziła :)

Malenq lubi tę wiadomość

iv099vvj4abuqmrh.png

iv099vvjdav4mq3w.png
  • am Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Shimmer_lip :)

Bergo gratulacje, witamy wśród rozpakowanych :)

A teraz widzę że następna Magdzialenka. Ten model tako moonlight też mi się podobał :)

Ja właśnie w trakcie ostatniego przed nocą karmienia. W sobotę mamy chrzciny i pomału ogarniam dom, efekt taki że kręgosłup pęka, wiem że troszkę inaczej niż Was dziewczyny, ale łączę się w bólu :/

dxom6iyec1xrevh9.png a22c285df4fa527a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2014, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaa Bergo GRATULACJE:)

czekamy na wieści, co?jak? ile? jak długie? heheheheheh a teraz odpoczywaj:)

dzień dobry i miłego dnia

• Magdzialenka Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maksymilian mi się baaaaardzo podoba, takie długie dostojne, ale męża nie przekonałam :), u nas będzie Aleksander.
    Super Bergo, teraz tuli swoje dzieciątko

olka30 lubi tę wiadomość

ukdywn15f5oepb6t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzialenka - ALEKSANDER też dostojnie:) ślicznie....

Magdzialenka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla Bergo :)

Am - ciażowy czy posprzatajacy ból kręgosłupa nie jest miły. A chrzciny w domu robicie?

Madzialenka - faktycznie teraz Ty do rozpakowania :) Aleksander mnie osobiście bardziej się podoba niż Maksymilian ;) Może dlatego, ze w DE na kazdym kroku można spotkac małego albo duzego Maxa i poprostu mi sie przejadło :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2014, 11:07

Magdzialenka lubi tę wiadomość

• shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaDM wrote:
    Witaj Shimmer_lip :)
    Ja brałam kiedyś Colon C jak nie byłam w ciaży i nie pomógł wtedy za bardzo więc teraz może też i nie...a w ogóle wolno go brać w ciaży?

Hej :) przepraszam, że tak się wczoraj szybko zmyłam ale ja jeszcze wymiotuję i tak tego szczerze nienawidzę od dziecka, że jak mi się zdarzy to jestem jak zwłoki :(
    Można Colon C bo to jest błonnik ze startych roślinek plus probiotyki chyba i mi to polecił ginekolog. Na mnie to działa :) i buraki na mnie działają :) A czy jest tu jakaś lista żeby się zorientować kto w dwupaku a kto rozpakowany??? :)

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • Magdzialenka Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Listy chyba nie ma, jak któraś umie to może zrobi? :)

ukdywn15f5oepb6t.png
  • am Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzialenka imię Aleksander bardzo mi się podoba :) właśnie jak pisze Malenq takie dostojne :)

MonikaDM już nie umiem sobie przypomnieć jak boli kręgosłup w ciąży, ale i taki i posprzątaniowy ból potrafi dać się we znaki :/

Chrzciny robimy u siebie w mieszkaniu i zaczyna mnie to dobijać, bo jakby nie patrzeć trochę roboty jest, M cały dzień w pracy, więc na mojej głowie znacznie za dużo. Ale już jutro będę mieć pomoc, szwagierka ma przyjechać piec tort i będziemy coś tam gotować na ciepłe danie :) Trochę mnie przeraża że mamy mało miejsca, ale trudno jakoś musimy dać radę.

dxom6iyec1xrevh9.png a22c285df4fa527a.png
  • Magdzialenka Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    am Twój Dawidek ma taki rozkoszny kukuryk :D
    Nie martw się goście powinni zrozumieć, że młoda matka nie ma za dużo czasu, więc nawet jak będą jakieś niedociągnięcia to i tak będzie wszystko dobrze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2014, 13:23

am lubi tę wiadomość

ukdywn15f5oepb6t.png
‹‹ 65 66 67 68 69 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ