Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża po 30-stce :)
Odpowiedz

Ciąża po 30-stce :)

Oceń ten wątek:
  • Amnezja Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    Mężu do pracy wstawał o 4.30 i obudził hasłem: "Kochanie mamy jeszcze cukier?" i już znu u mnie nie było......więc potrzeba jak najbardziej......
    Moniś mam tak każdego dnia, że chciałabym tulić Kosię, ale proszę małą, żeby do stycznia w brzuszku sobie rosła:)

Konstancja piękne imię :)

Malenq lubi tę wiadomość

iv099vvj4abuqmrh.png

iv099vvjdav4mq3w.png
  • Amnezja Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podejrzałam pamiętnik Bergo. Już ma podane ZZO. Jeszcze trochę...

Penelope lubi tę wiadomość

iv099vvj4abuqmrh.png

iv099vvjdav4mq3w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2014, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaaaaaa to jeszcze mocniej 3mam kciuki BERGO:)

Amnezja dziękuję:)
    u Ciebie maleństwo?? jak na imię???
    jejku to już za 3 tyg. Tobie będziemy myślami i duchowo kibicować:)

• Amnezja Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie będzie Maksymilian. Chociaż od 22tyg.mówiliśmy do brzucha Tysio :)

iv099vvj4abuqmrh.png

iv099vvjdav4mq3w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2014, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaaaaaaaaaaaa u koleżanki jest Maksymilian - śliczne :) podobają mi się takie imiona:) fajnie Tysio:)
    u nas jak miałby być chłopiec to wybraliśmy Tymoteusz.....i tak mówiłam do brzucha do 23tyg. - po połówkowym - z Tymka, zrobiła się Kosia:)

Amnezja lubi tę wiadomość

• Ewelin Ekspertka

Wysłany: 15 października 2014, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysio - slodko, ale Maksymilian tez pieknie - tak dostojnie, szlachetnie :)

Amnezja lubi tę wiadomość

• Amnezja Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    aaaaaaaaaaaaaaa u koleżanki jest Maksymilian - śliczne :) podobają mi się takie imiona:) fajnie Tysio:)
    u nas jak miałby być chłopiec to wybraliśmy Tymoteusz.....i tak mówiłam do brzucha do 23tyg. - po połówkowym - z Tymka, zrobiła się Kosia:)

U nas do 22tyg.była Nina :) Rodzina jest przekonana,że będzie Tytus :) Strasznie się złoszczą na to imię.Mogli się nie wtrącać :) Będzie niespodzianka po porodzie :)

Malenq, am lubią tę wiadomość

iv099vvj4abuqmrh.png

iv099vvjdav4mq3w.png
  • Carola55 Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sie caly czas nie moge zdecydowac na imie, mam pare typow i na szczescie jeszcze troche czasu, ale zaluje, ze przy zadnym z nich nie moge powiedziec, ze to jest to! Na razie czekam na mojego kochanego syneczka :)

Malenq, Penelope, Amnezja lubią tę wiadomość

na9fxa5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2014, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carola55 wrote:
    A ja sie caly czas nie moge zdecydowac na imie, mam pare typow i na szczescie jeszcze troche czasu, ale zaluje, ze przy zadnym z nich nie moge powiedziec, ze to jest to! Na razie czekam na mojego kochanego syneczka :)
    uffffffff dobrze, ze My nie mieliśmy takiego problemu, było tylko dwa imiona dla dziewczynki i jedno dla chłopca;)

Carola55 lubi tę wiadomość

• Carola55 Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq, ja z racji zamieszkania chcialabym imie miedzynarodowe, ze i tutaj i w Pl nikt go nie bedzie kaleczyl. Planujemy kidys powrot do Pl, wiec tym bardziej chce aby dziecko nie mialo niepotrzebnych problemow z imieniem.

na9fxa5.png
  • Amnezja Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bergo urodziła :)

Malenq lubi tę wiadomość

iv099vvj4abuqmrh.png

iv099vvjdav4mq3w.png
  • am Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Shimmer_lip :)

Bergo gratulacje, witamy wśród rozpakowanych :)

A teraz widzę że następna Magdzialenka. Ten model tako moonlight też mi się podobał :)

Ja właśnie w trakcie ostatniego przed nocą karmienia. W sobotę mamy chrzciny i pomału ogarniam dom, efekt taki że kręgosłup pęka, wiem że troszkę inaczej niż Was dziewczyny, ale łączę się w bólu :/

dxom6iyec1xrevh9.png a22c285df4fa527a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2014, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaa Bergo GRATULACJE:)

czekamy na wieści, co?jak? ile? jak długie? heheheheheh a teraz odpoczywaj:)

dzień dobry i miłego dnia

• Magdzialenka Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maksymilian mi się baaaaardzo podoba, takie długie dostojne, ale męża nie przekonałam :), u nas będzie Aleksander.
    Super Bergo, teraz tuli swoje dzieciątko

olka30 lubi tę wiadomość

ukdywn15f5oepb6t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzialenka - ALEKSANDER też dostojnie:) ślicznie....

Magdzialenka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla Bergo :)

Am - ciażowy czy posprzatajacy ból kręgosłupa nie jest miły. A chrzciny w domu robicie?

Madzialenka - faktycznie teraz Ty do rozpakowania :) Aleksander mnie osobiście bardziej się podoba niż Maksymilian ;) Może dlatego, ze w DE na kazdym kroku można spotkac małego albo duzego Maxa i poprostu mi sie przejadło :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2014, 11:07

Magdzialenka lubi tę wiadomość

• shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaDM wrote:
    Witaj Shimmer_lip :)
    Ja brałam kiedyś Colon C jak nie byłam w ciaży i nie pomógł wtedy za bardzo więc teraz może też i nie...a w ogóle wolno go brać w ciaży?

Hej :) przepraszam, że tak się wczoraj szybko zmyłam ale ja jeszcze wymiotuję i tak tego szczerze nienawidzę od dziecka, że jak mi się zdarzy to jestem jak zwłoki :(
    Można Colon C bo to jest błonnik ze startych roślinek plus probiotyki chyba i mi to polecił ginekolog. Na mnie to działa :) i buraki na mnie działają :) A czy jest tu jakaś lista żeby się zorientować kto w dwupaku a kto rozpakowany??? :)

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • Magdzialenka Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Listy chyba nie ma, jak któraś umie to może zrobi? :)

ukdywn15f5oepb6t.png
  • am Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzialenka imię Aleksander bardzo mi się podoba :) właśnie jak pisze Malenq takie dostojne :)

MonikaDM już nie umiem sobie przypomnieć jak boli kręgosłup w ciąży, ale i taki i posprzątaniowy ból potrafi dać się we znaki :/

Chrzciny robimy u siebie w mieszkaniu i zaczyna mnie to dobijać, bo jakby nie patrzeć trochę roboty jest, M cały dzień w pracy, więc na mojej głowie znacznie za dużo. Ale już jutro będę mieć pomoc, szwagierka ma przyjechać piec tort i będziemy coś tam gotować na ciepłe danie :) Trochę mnie przeraża że mamy mało miejsca, ale trudno jakoś musimy dać radę.

dxom6iyec1xrevh9.png a22c285df4fa527a.png
  • Magdzialenka Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    am Twój Dawidek ma taki rozkoszny kukuryk :D
    Nie martw się goście powinni zrozumieć, że młoda matka nie ma za dużo czasu, więc nawet jak będą jakieś niedociągnięcia to i tak będzie wszystko dobrze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2014, 13:23

am lubi tę wiadomość

ukdywn15f5oepb6t.png
‹‹ 65 66 67 68 69 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ