X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża po 30-stce :)
Odpowiedz

Ciąża po 30-stce :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2014, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shimmer_lip - nie ma za co przepraszać :) Ja co prawda nie wymiotowałam na poczatku (raz mi się zdarzyło), mdłosci miałąm nie dużo, ale rozumiem te wymiotujace i bardzo mi Was zal.
    Faktycznie ten Colon C jest przeciez naturalny...może poprosze mamę żeby mi kupiła i przywiozła, bo ja mieszkam w DE i u siebie nigdzie nie widziałam :/ Może teraz w ciąży podziała :)

Am - Madzialenka ma rację, na pewno wszyscy zrozumieją. Ja też myślę o chrzcinach w mieszkaniu, zrobiłabym obiad, później tort, ciasto i kawa, i chyba było by ok. Tym bardziej, ze u nas bądą i tak tylko dziadkowie, chrzestna z partnerem i my. Niestety siostry z jej rodzinką zaprosić nie możemy, bo nie damy rady się pomieścić ze spaniem, a mają do nas 800 km, więc przeciez musza przyjechać na kilka dni. Już i tak będą u nas moi rodzice...i szczerze mówiąc nie wyobrażam sobie siedzenia na kupie (6 dorosłych osób plus 4,5 letni synek siostry) w ciągu dnia a do tego noworodek. Moja siostra i siostry męza zrozumiały. Wpadną do nas i przed i po chrzcinach a moja siostra przyjedzie kiedyś sama ze swoją rodzinką.

am lubi tę wiadomość

• shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    am wrote:
    Magdzialenka imię Aleksander bardzo mi się podoba :) właśnie jak pisze Malenq takie dostojne :)

MonikaDM już nie umiem sobie przypomnieć jak boli kręgosłup w ciąży, ale i taki i posprzątaniowy ból potrafi dać się we znaki :/

Chrzciny robimy u siebie w mieszkaniu i zaczyna mnie to dobijać, bo jakby nie patrzeć trochę roboty jest, M cały dzień w pracy, więc na mojej głowie znacznie za dużo. Ale już jutro będę mieć pomoc, szwagierka ma przyjechać piec tort i będziemy coś tam gotować na ciepłe danie :) Trochę mnie przeraża że mamy mało miejsca, ale trudno jakoś musimy dać radę.
    Też planuję chrzciny w mieszkaniu :) dasz radę a rodzina powinna zrozumieć i pomagać :) w końcu taki mały brzdąc trochę czasu zabiera :) i zazdroszczę, że już go masz przy sobie :)

am lubi tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaDM wrote:
    Shimmer_lip - nie ma za co przepraszać :) Ja co prawda nie wymiotowałam na poczatku (raz mi się zdarzyło), mdłosci miałąm nie dużo, ale rozumiem te wymiotujace i bardzo mi Was zal.
    Faktycznie ten Colon C jest przeciez naturalny...może poprosze mamę żeby mi kupiła i przywiozła, bo ja mieszkam w DE i u siebie nigdzie nie widziałam :/ Może teraz w ciąży podziała :)

Am - Madzialenka ma rację, na pewno wszyscy zrozumieją. Ja też myślę o chrzcinach w mieszkaniu, zrobiłabym obiad, później tort, ciasto i kawa, i chyba było by ok. Tym bardziej, ze u nas bądą i tak tylko dziadkowie, chrzestna z partnerem i my. Niestety siostry z jej rodzinką zaprosić nie możemy, bo nie damy rady się pomieścić ze spaniem, a mają do nas 800 km, więc przeciez musza przyjechać na kilka dni. Już i tak będą u nas moi rodzice...i szczerze mówiąc nie wyobrażam sobie siedzenia na kupie (6 dorosłych osób plus 4,5 letni synek siostry) w ciągu dnia a do tego noworodek. Moja siostra i siostry męza zrozumiały. Wpadną do nas i przed i po chrzcinach a moja siostra przyjedzie kiedyś sama ze swoją rodzinką.
    Ja wymiotuję od 8 tygodnia i nic się na to nie zanosi żeby miało mi być lepiej :) i najpierw się wściekałam i płakałam nad kiblem a teraz mnie to zaczyna bawić :) ciekawa jestem czy tak będę miała do samego końca :)

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • am Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :) Wiem że wszyscy zrozumieją jak będą jakieś niedociągnięcia, ale ja właśnie lubię jak wszystko jest na 100% zorganizowane i ogarnięte, ale może jakoś dam radę. W sumie ma być 13 lub 14 osób.

Shimmer_lip zobaczysz że już za chwilę też będziesz tulić Maluszka, ja "dopiero co" dowiedziałam się o ciąży a już Mały ma 3,5 miesiąca :D

Magdzialenka Dawid ma już takiego irokeza że szok, jak się urodził miał długie włosy na czubku głowy, a teraz jak mu jeszcze podrosły, to już w ogóle :)
    Po chrzcinach pewnie Wam jakieś świeże zdjęcie wrzucę :)

dxom6iyec1xrevh9.png a22c285df4fa527a.png
  • Bergo Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem mama :-) bosko:-D

shimmer_lip, MonikaDM, am, Malenq, Magdzialenka, Bogusiar80, Amnezja, Carola55, Fairuza lubią tę wiadomość

82dox1hpp90q2hqw.png
    3jgxskjocnbkynze.png
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bergo wrote:
    Gratki :) ale fajnie :) jakieś szczegóły dla tych co trzęsą portkami przed porodem??? :D ucałuj maleństwo od ciotek forumowych :)

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2014, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bergo - no i musimy zazdrościć nastepnej. Gratulacje kochana. Jak się odnajdziesz w maluszkowej codzienności i znajdziesz dla nas chwilkę to czekamy na relacje i może jakies rady :)

• am Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bergo wrote:

Gratulacje :D

dxom6iyec1xrevh9.png a22c285df4fa527a.png
  • Magdzialenka Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shimer mi mdłości poranne (trwające od rana do szarej nocy)przeszły ok 12 tyg, więc i Tobie moze minie.
    Bergo gratulacje

ukdywn15f5oepb6t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2014, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shimmer_lip - teraz mi sie przypomniało...a próbowałas już np. herbaty imbirowej, albo octu jabłkowego na te Twoje mdłosci i wymioty? Jesz coś przed wstaniem z lózka? Mówiłaś o tym lekarzowi? Bo jak piszesz, ze od 8 tyg. tak masz do tej pory, to ja bym to zgłosła lekarzowi. Moja siostra leżała przez to w szpitalu, co prawda kilka dni, ale leżała i dostała jakies leki.

• shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzialenka wrote:
    shimer mi mdłości poranne (trwające od rana do szarej nocy)przeszły ok 12 tyg, więc i Tobie moze minie.
    Bergo gratulacje
    Jestem w 15tc :)

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaDM wrote:
    Shimmer_lip - teraz mi sie przypomniało...a próbowałas już np. herbaty imbirowej, albo octu jabłkowego na te Twoje mdłosci i wymioty? Jesz coś przed wstaniem z lózka? Mówiłaś o tym lekarzowi? Bo jak piszesz, ze od 8 tyg. tak masz do tej pory, to ja bym to zgłosła lekarzowi. Moja siostra leżała przez to w szpitalu, co prawda kilka dni, ale leżała i dostała jakies leki.
    W łóżku jem banana, imbir mi absolutnie nie przeszkadza w wymiotach :), octu nie próbowałam i nawet nie wiem jak to pić, jak możesz to daj przepis.
    Lekarzowi mówiłam i jeśli jestem w stanie to znieść to mam znosić bo jednak wszystkie leki na wymioty mogą mieć wpływ na płód, więc jak ta matka-polka znoszę :) Nie jestem odwodniona bo się bardzo staram pić ogromne ilości (sikam przez to jak automat) :) skierowanie do szpitala miałam ale skonsultowałam z innym lekarzem i powiedział, że jeszcze nie ma potrzeby. Czekam grzecznie aż mi przejdzie :) Dziś rozmawiałam z ciocią, która niestety do końca wymiotowała, nawet podczas porodu jej nie odpuściło. Masakra.

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • Magdzialenka Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shimmer_lip dzieciaczek najważniejszy, ale o siebie też musisz dbać, bo szczęśliwa mama to szczęśliwa dzidźka :) kciukam

shimmer_lip lubi tę wiadomość

ukdywn15f5oepb6t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2014, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shimmer_lip, no to jak lekarz tak mowi to w porządku :) Tylko żal mi Cię bo to jednak męczące jest. Jeśli chodzi o ocet jabłkowy - to też zalezy czy lubisz kwaśne rzeczy bo on kwaśny jest strasznie, ale wiem ze dziewczyny dosładzały miodem, mnie nie przeszkadza taki kwaśny. Ocet jabłokwy musi być naturalny, metny - dziewczyny w PL polecały ocet z Rossmanna (broń Boże Kamis), ja piłam codziennie 2 łyżeczki octu rozpuszczone w szklance wody, ja lubię choc teraz nie piję, ale w zwiazku z zaparciami zacznę chyba znowu.

• Bergo Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shimmer_lip wrote:
    Gratki :) ale fajnie :) jakieś szczegóły dla tych co trzęsą portkami przed porodem??? :D ucałuj maleństwo od ciotek forumowych :)
    Jak trzesa portkami to bez szczegolow lepiej :-P

82dox1hpp90q2hqw.png
    3jgxskjocnbkynze.png
  • KATHARINKA Ekspertka

Wysłany: 16 października 2014, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie tez zaparcia masakryczne, no i ten sik w nocy. i gazy...gazy, to bylo moje piersze podejrzenie na samym poczätku, bo takowych zjawisk nie miewam normalnie...wstydliwe to jak Cholera, siedzisz u Gina na fotelu a tu fuuuu :( i co mi pozalecal, jablo codziennie przed snem ze skörkä, jogurty maslanke i actimel zeby pic. bo normalnie nie moglam, tak mnie bolalo przy zatwardzeniach. teraz jakby lepiej. staram sie wieczorem juz nie pic za duzo, to czasem styknie jak raz w nocy wstane siusiu. a nie trzy albo cztery..mdlosci do poludnia, potem przechodzi. najgorzej jak wroce do pracy, nie wiem jak sobie z tym poradze bo ubikacja dla personelu jest jedna na samym koncu korytarza, jedna na Cale wielgachne Pietro ( a na ostatnim pietrze wcale nie ma :(
    BERGO !!! GRATULACJE DLA WAS!!!! fajnie byc juz mamä!

• shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaDM wrote:
    Shimmer_lip, no to jak lekarz tak mowi to w porządku :) Tylko żal mi Cię bo to jednak męczące jest. Jeśli chodzi o ocet jabłkowy - to też zalezy czy lubisz kwaśne rzeczy bo on kwaśny jest strasznie, ale wiem ze dziewczyny dosładzały miodem, mnie nie przeszkadza taki kwaśny. Ocet jabłokwy musi być naturalny, metny - dziewczyny w PL polecały ocet z Rossmanna (broń Boże Kamis), ja piłam codziennie 2 łyżeczki octu rozpuszczone w szklance wody, ja lubię choc teraz nie piję, ale w zwiazku z zaparciami zacznę chyba znowu.
    O dzieki :-) kocham kwasne i ostre :-)

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bergo wrote:
    Jak trzesa portkami to bez szczegolow lepiej :-P
    Ja wlasnie pragne szczegolow :-) musze sie obczytac i jakos oswoic z ta mysla :-) wiec wal smialo :-)

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2014, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry 30stki.....

Bergo śliczny Przemuś :) gratuluję Tobie i małżowi, i jesteś dzielna, z tego co poczytałam w pamiętniku "nie było za różowo".............

Shimmer_lip ja piłam ocet jabłkowy na polepszenie pracy jelit, na ładniejszą cerę, na włosy..........on ma duuuuuuuuużo zdrowotnych właściwości.............ale po jakimś czasie zaczął mi się "odbijać" i odstawiłam..............

miłego dnia :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2014, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shimmer_lip wrote:
    Ja wlasnie pragne szczegolow :-) musze sie obczytac i jakos oswoic z ta mysla :-) wiec wal smialo :-)

To tak jak ja...choćbym sie nie wiadomo jak bała, wole usłyszeć najgorsze, tym bardziej że do cc nic mnie nie jest chyba w stanie zrazić :)

Katharinka - musze spróbowac z tym jabłkiem wieczorem. Mnie dopiero niedawno zaczeły męczyć gazy, na szczęscie nie czuć ich...ale czasem słychać wieć i tak musze wychodzić z pokoju ;)

Malenq - walsnie ocet ma dużo dobrych właściwości jak piszesz. Ja zapomniałam dziś rano wypić i wodę z cytryną i miodem i ocet (bo planowałam wrócić do niego, moze bym piła raz to a raz to...)

‹‹ 66 67 68 69 70 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ