WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża po 30-stce :)
Odpowiedz

Ciąża po 30-stce :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie Moniś już weszło w krew heheh że wieczorkiem mam taką szklankę na stole, jak z rana wchodzę to wiem, co to i że mam to wypić.....

hehehe o gazach mowa, to mam tak samo, nie czuć, ale słychać heheheheheh porażka....
    nawet do kina strach iść heheheh

• Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Witaj Shimmer lip :D
    Bergo gratulacje i zdrówka dla Was :*

shimmer_lip lubi tę wiadomość

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    Dzień dobry 30stki.....

Bergo śliczny Przemuś :) gratuluję Tobie i małżowi, i jesteś dzielna, z tego co poczytałam w pamiętniku "nie było za różowo".............

Shimmer_lip ja piłam ocet jabłkowy na polepszenie pracy jelit, na ładniejszą cerę, na włosy..........on ma duuuuuuuuużo zdrowotnych właściwości.............ale po jakimś czasie zaczął mi się "odbijać" i odstawiłam..............

miłego dnia :)
    A gdzie Ty widzisz Przemusia??? Ja też chcę :)
    edit. dobra juz widzę :)

Cudowny ten Twój Przemek :) a zdjęcie ze stópkami mnie rozwaliło :) jakoś mi ciężko w to uwierzyć, że we mnie też są takie małe stópki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2014, 12:20

Malenq lubi tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • Magdzialenka Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja po wizycie u gina, mały waży 3500g i dobrze mu w środku :) za to mnie maltretuje po żołądku i pęcherzu :D

Malenq, am lubią tę wiadomość

ukdywn15f5oepb6t.png
  • Amnezja Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bergo,Przemuś cudowny :) Gratulacje :)

iv099vvj4abuqmrh.png

iv099vvjdav4mq3w.png
  • Carola55 Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bergo, gratuluje synka! Super, ze sie juz doczekalas!

Ja poszlam wczoraj za ciosem i tez zaczelam sprawdzac ebaya i gumtree na sprzety dla dzeciaczkow, troche bylam sceptyczna do uzywanych ale taki deal szkoda bylo przepuscic i oto dzisiaj zakupilismuy za £100 (ponad 500 zl) taki zestawik:

2ih6x77.jpg

gdzie samo krzeselko do karmienia jest tyle warte. Poza tym przepierze sie i odswiezy reszte, moj maz przemaluje lozeczko, tylko materac kupie nowy, ale jestem zadowolona :) tylko teraz musze na to wszystko znalezc miejsce bo jeszcze troche czasu zostalo :)

Poza tym kupilam jeszcze na internecie fajna 'torbe do spania' z odczepianymi rekawkami z vertbaudet, wiec idealna aby w zimie miec rekawki a pozniej mozna je odpiac, no i tez fajne bumpery mieli do lozeczek, wiec dzisiaj udal mi sie dzien zakupowy :)

Malenq, Penelope lubią tę wiadomość

na9fxa5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2014, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carola - tyle rzeczy za takie pieniądze, to zal by było nie wziać. Ja sama chcę kilak rzeczy kupic używanych (a kilka już takich mam: ubranka i wlasnie taki bujaczek), krzesełko też będe chciała używane, bo myslę, ze to na jakiś czas. Super zakupy.

Dziewczyny, stanełam dzis na wagę i sie przeraziłam...cały tydzień lenia, nawet spacery z psem okrojone do góra 30 minut, trochę słodyczy i już siup...2 kg dodatkowo na plusie, a od początku ciąży 8 kg!!! Muszę ograniczyć te słodycze i więcej się ruszać, bo miałam do końca ciąży przytyć góra 9-10 kg...(miałam wysoką wagę startową i nie owzględy estetyczne czy moje widzi mi się tutaj sie rozchodzi). Ale faktycznie przyznaję też że w tym tygodniu jadłam bardzo duzo zwłaszcza popołudniami, noralnie jakiś prosiak mi się wlączał. A teraz...cierpię :/

Carola55, Penelope lubią tę wiadomość

• shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaDM wrote:
    Carola - tyle rzeczy za takie pieniądze, to zal by było nie wziać. Ja sama chcę kilak rzeczy kupic używanych (a kilka już takich mam: ubranka i wlasnie taki bujaczek), krzesełko też będe chciała używane, bo myslę, ze to na jakiś czas. Super zakupy.

Dziewczyny, stanełam dzis na wagę i sie przeraziłam...cały tydzień lenia, nawet spacery z psem okrojone do góra 30 minut, trochę słodyczy i już siup...2 kg dodatkowo na plusie, a od początku ciąży 8 kg!!! Muszę ograniczyć te słodycze i więcej się ruszać, bo miałam do końca ciąży przytyć góra 9-10 kg...(miałam wysoką wagę startową i nie owzględy estetyczne czy moje widzi mi się tutaj sie rozchodzi). Ale faktycznie przyznaję też że w tym tygodniu jadłam bardzo duzo zwłaszcza popołudniami, noralnie jakiś prosiak mi się wlączał. A teraz...cierpię :/
    Ja tez ciezka baba jestem :-) trzy dni bez wymiotow dziewczyny :-) fakt ze wczoraj strasznie mi bylo niedobrze ale to byl trzeci dzien bez tulenia kibelka :-) tez mam nadzieje ze przytyje od 7 do max 9 kg. Zobaczymy czy dam rade :-) mam rowerek stacjonarny w domu i chce na nim jezdzic ale ciagle mnie muli wiec glownie leze. Teraz mam 0 na plusie ale jak juz nie bede wymiotowac to szybko mi urosnie pewnie.
    Magdzialenka to juz olbrzym ten Twoj dzieciaczek :-) moje na ostatnim usg mialo 7,5 cm :-) nie czuje jeszcze nawet ruchow. I pewnie dlugo nie poczuje bo znajac mnie bede myslala ze to baki albo kupa na zakretach :-)
    Carola super zakupy. A lozeczko sie maluje takim zwyklym lakierem czy sa jakies specjalne?

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • Magdzialenka Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z rana. Od 3 mam skurcze, raczej nieregularne, ale bolesne dość mocno, pomalutku szykuję się do szpitala.

shimmer_lip lubi tę wiadomość

ukdywn15f5oepb6t.png
  • Amnezja Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzialenka,trzymam kciuki :) Lekkiego porodu :)

iv099vvj4abuqmrh.png

iv099vvjdav4mq3w.png
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzialenka wrote:
    Witam z rana. Od 3 mam skurcze, raczej nieregularne, ale bolesne dość mocno, pomalutku szykuję się do szpitala.
    Trzymaj sie kochana :-) niech szybko i sprawnie wychodzi :-)

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bergo ja wiem ze teraz myslisz o czyms innym. I wierze ze bedzie wszystko dobrze :-) ale ja Ci musze cos napisac :-) poczytalam troche Twoj pamietnik :-) i Ty jestes zajebista!!! Nie dosc ze jestes sliczna to za Twoja figure dalabym sie zabic! I to nawet za wersje pod koniec ciazy! I jeszcze tak piszesz ze mozesz pisac ksiazki! A Przemek sie zakocha w swokm pokoju!

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzialenka wrote:

Magdzialenka - trzymaj sie :) Szybkiego i lekkiego porodu :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzialenka 3mam kciuki za sprawny i lekki poród....:)

• Bergo Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój najukochańszy synek, moje szczęście malutkie jest przewieziony do innego szpitala. Jest hipotrofikiem i w związku z tym ma problem z glukozą, gęstością krwi i bilirubiną. Leży w inkubatorze. Wczoraj przeżyłam rozpacz jak go przewozili. Dziś ma się znacznie lepie, parametry już w normie. Trzymajcie za nas kciuki. Napiszę o porodzie i całej reszcie jak trochę dojdę do ładu ze swoimi emocjami. Na razie siedzę i ryczę z tęsknoty.

82dox1hpp90q2hqw.png
    3jgxskjocnbkynze.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2014, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bergo - oczywiście ze trzymamy kciuki za małego. A Ty się nie załamuj i nie płacz tylko zbieraj siły dla Przemusia bo na pewno bardzo Cię potrzebuje. I pamiętaj - Przemki to super chłopaki - mam jednego w domu to coś wiem. Buziaki dla Was!

• shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bergo wrote:
    Mój najukochańszy synek, moje szczęście malutkie jest przewieziony do innego szpitala. Jest hipotrofikiem i w związku z tym ma problem z glukozą, gęstością krwi i bilirubiną. Leży w inkubatorze. Wczoraj przeżyłam rozpacz jak go przewozili. Dziś ma się znacznie lepie, parametry już w normie. Trzymajcie za nas kciuki. Napiszę o porodzie i całej reszcie jak trochę dojdę do ładu ze swoimi emocjami. Na razie siedzę i ryczę z tęsknoty.
    Oj trzymam :) i bardzo się cieszę, że już jest lepiej :)

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • Amnezja Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bergo,trzymam mocno kciuki.Na pewno będzie dobrze :)

iv099vvj4abuqmrh.png

iv099vvjdav4mq3w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2014, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bergo no pewnie, że 3mamy, mocno mocno....jest pod dobrą (lepszą) opieką... buziaki

• Carola55 Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bergo, ja tem mam nadzije, ze wszysto bedzie dobrze z maluszkiem :)

na9fxa5.png
‹‹ 67 68 69 70 71 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ