X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża po 30-stce :)
Odpowiedz

Ciąża po 30-stce :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie Moniś już weszło w krew heheh że wieczorkiem mam taką szklankę na stole, jak z rana wchodzę to wiem, co to i że mam to wypić.....

hehehe o gazach mowa, to mam tak samo, nie czuć, ale słychać heheheheheh porażka....
    nawet do kina strach iść heheheh

• Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Witaj Shimmer lip :D
    Bergo gratulacje i zdrówka dla Was :*

shimmer_lip lubi tę wiadomość

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    Dzień dobry 30stki.....

Bergo śliczny Przemuś :) gratuluję Tobie i małżowi, i jesteś dzielna, z tego co poczytałam w pamiętniku "nie było za różowo".............

Shimmer_lip ja piłam ocet jabłkowy na polepszenie pracy jelit, na ładniejszą cerę, na włosy..........on ma duuuuuuuuużo zdrowotnych właściwości.............ale po jakimś czasie zaczął mi się "odbijać" i odstawiłam..............

miłego dnia :)
    A gdzie Ty widzisz Przemusia??? Ja też chcę :)
    edit. dobra juz widzę :)

Cudowny ten Twój Przemek :) a zdjęcie ze stópkami mnie rozwaliło :) jakoś mi ciężko w to uwierzyć, że we mnie też są takie małe stópki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2014, 12:20

Malenq lubi tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • Magdzialenka Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja po wizycie u gina, mały waży 3500g i dobrze mu w środku :) za to mnie maltretuje po żołądku i pęcherzu :D

Malenq, am lubią tę wiadomość

ukdywn15f5oepb6t.png
  • Amnezja Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bergo,Przemuś cudowny :) Gratulacje :)

iv099vvj4abuqmrh.png

iv099vvjdav4mq3w.png
  • Carola55 Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bergo, gratuluje synka! Super, ze sie juz doczekalas!

Ja poszlam wczoraj za ciosem i tez zaczelam sprawdzac ebaya i gumtree na sprzety dla dzeciaczkow, troche bylam sceptyczna do uzywanych ale taki deal szkoda bylo przepuscic i oto dzisiaj zakupilismuy za £100 (ponad 500 zl) taki zestawik:

2ih6x77.jpg

gdzie samo krzeselko do karmienia jest tyle warte. Poza tym przepierze sie i odswiezy reszte, moj maz przemaluje lozeczko, tylko materac kupie nowy, ale jestem zadowolona :) tylko teraz musze na to wszystko znalezc miejsce bo jeszcze troche czasu zostalo :)

Poza tym kupilam jeszcze na internecie fajna 'torbe do spania' z odczepianymi rekawkami z vertbaudet, wiec idealna aby w zimie miec rekawki a pozniej mozna je odpiac, no i tez fajne bumpery mieli do lozeczek, wiec dzisiaj udal mi sie dzien zakupowy :)

Malenq, Penelope lubią tę wiadomość

na9fxa5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2014, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carola - tyle rzeczy za takie pieniądze, to zal by było nie wziać. Ja sama chcę kilak rzeczy kupic używanych (a kilka już takich mam: ubranka i wlasnie taki bujaczek), krzesełko też będe chciała używane, bo myslę, ze to na jakiś czas. Super zakupy.

Dziewczyny, stanełam dzis na wagę i sie przeraziłam...cały tydzień lenia, nawet spacery z psem okrojone do góra 30 minut, trochę słodyczy i już siup...2 kg dodatkowo na plusie, a od początku ciąży 8 kg!!! Muszę ograniczyć te słodycze i więcej się ruszać, bo miałam do końca ciąży przytyć góra 9-10 kg...(miałam wysoką wagę startową i nie owzględy estetyczne czy moje widzi mi się tutaj sie rozchodzi). Ale faktycznie przyznaję też że w tym tygodniu jadłam bardzo duzo zwłaszcza popołudniami, noralnie jakiś prosiak mi się wlączał. A teraz...cierpię :/

Carola55, Penelope lubią tę wiadomość

• shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaDM wrote:
    Carola - tyle rzeczy za takie pieniądze, to zal by było nie wziać. Ja sama chcę kilak rzeczy kupic używanych (a kilka już takich mam: ubranka i wlasnie taki bujaczek), krzesełko też będe chciała używane, bo myslę, ze to na jakiś czas. Super zakupy.

Dziewczyny, stanełam dzis na wagę i sie przeraziłam...cały tydzień lenia, nawet spacery z psem okrojone do góra 30 minut, trochę słodyczy i już siup...2 kg dodatkowo na plusie, a od początku ciąży 8 kg!!! Muszę ograniczyć te słodycze i więcej się ruszać, bo miałam do końca ciąży przytyć góra 9-10 kg...(miałam wysoką wagę startową i nie owzględy estetyczne czy moje widzi mi się tutaj sie rozchodzi). Ale faktycznie przyznaję też że w tym tygodniu jadłam bardzo duzo zwłaszcza popołudniami, noralnie jakiś prosiak mi się wlączał. A teraz...cierpię :/
    Ja tez ciezka baba jestem :-) trzy dni bez wymiotow dziewczyny :-) fakt ze wczoraj strasznie mi bylo niedobrze ale to byl trzeci dzien bez tulenia kibelka :-) tez mam nadzieje ze przytyje od 7 do max 9 kg. Zobaczymy czy dam rade :-) mam rowerek stacjonarny w domu i chce na nim jezdzic ale ciagle mnie muli wiec glownie leze. Teraz mam 0 na plusie ale jak juz nie bede wymiotowac to szybko mi urosnie pewnie.
    Magdzialenka to juz olbrzym ten Twoj dzieciaczek :-) moje na ostatnim usg mialo 7,5 cm :-) nie czuje jeszcze nawet ruchow. I pewnie dlugo nie poczuje bo znajac mnie bede myslala ze to baki albo kupa na zakretach :-)
    Carola super zakupy. A lozeczko sie maluje takim zwyklym lakierem czy sa jakies specjalne?

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • Magdzialenka Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z rana. Od 3 mam skurcze, raczej nieregularne, ale bolesne dość mocno, pomalutku szykuję się do szpitala.

shimmer_lip lubi tę wiadomość

ukdywn15f5oepb6t.png
  • Amnezja Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzialenka,trzymam kciuki :) Lekkiego porodu :)

iv099vvj4abuqmrh.png

iv099vvjdav4mq3w.png
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzialenka wrote:
    Witam z rana. Od 3 mam skurcze, raczej nieregularne, ale bolesne dość mocno, pomalutku szykuję się do szpitala.
    Trzymaj sie kochana :-) niech szybko i sprawnie wychodzi :-)

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bergo ja wiem ze teraz myslisz o czyms innym. I wierze ze bedzie wszystko dobrze :-) ale ja Ci musze cos napisac :-) poczytalam troche Twoj pamietnik :-) i Ty jestes zajebista!!! Nie dosc ze jestes sliczna to za Twoja figure dalabym sie zabic! I to nawet za wersje pod koniec ciazy! I jeszcze tak piszesz ze mozesz pisac ksiazki! A Przemek sie zakocha w swokm pokoju!

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzialenka wrote:

Magdzialenka - trzymaj sie :) Szybkiego i lekkiego porodu :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzialenka 3mam kciuki za sprawny i lekki poród....:)

• Bergo Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój najukochańszy synek, moje szczęście malutkie jest przewieziony do innego szpitala. Jest hipotrofikiem i w związku z tym ma problem z glukozą, gęstością krwi i bilirubiną. Leży w inkubatorze. Wczoraj przeżyłam rozpacz jak go przewozili. Dziś ma się znacznie lepie, parametry już w normie. Trzymajcie za nas kciuki. Napiszę o porodzie i całej reszcie jak trochę dojdę do ładu ze swoimi emocjami. Na razie siedzę i ryczę z tęsknoty.

82dox1hpp90q2hqw.png
    3jgxskjocnbkynze.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2014, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bergo - oczywiście ze trzymamy kciuki za małego. A Ty się nie załamuj i nie płacz tylko zbieraj siły dla Przemusia bo na pewno bardzo Cię potrzebuje. I pamiętaj - Przemki to super chłopaki - mam jednego w domu to coś wiem. Buziaki dla Was!

• shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bergo wrote:
    Mój najukochańszy synek, moje szczęście malutkie jest przewieziony do innego szpitala. Jest hipotrofikiem i w związku z tym ma problem z glukozą, gęstością krwi i bilirubiną. Leży w inkubatorze. Wczoraj przeżyłam rozpacz jak go przewozili. Dziś ma się znacznie lepie, parametry już w normie. Trzymajcie za nas kciuki. Napiszę o porodzie i całej reszcie jak trochę dojdę do ładu ze swoimi emocjami. Na razie siedzę i ryczę z tęsknoty.
    Oj trzymam :) i bardzo się cieszę, że już jest lepiej :)

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • Amnezja Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bergo,trzymam mocno kciuki.Na pewno będzie dobrze :)

iv099vvj4abuqmrh.png

iv099vvjdav4mq3w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2014, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bergo no pewnie, że 3mamy, mocno mocno....jest pod dobrą (lepszą) opieką... buziaki

• Carola55 Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bergo, ja tem mam nadzije, ze wszysto bedzie dobrze z maluszkiem :)

na9fxa5.png
‹‹ 67 68 69 70 71 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ