X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża po 30-stce :)
Odpowiedz

Ciąża po 30-stce :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2014, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieeeeeeeeeeeeń dobry 30stki:)

Dla mnie drzewko musi być duże i taką pracę oceniłabym na 5:)

co słuchać? jak brzuszki? jak dzieciaczki???

moja mała uprawia "boksinkg" od kilku dni, a może do szpagaty???? hehehe

miłego dnia kochane:)

• kafabi Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie :)
    U mnie dzisiaj leń na całego, napewno przez tą pogode prawdziwie jesienną z dużą ilością deszczu :(
    Mała siedzi spokojnie jak nigdy i raczej jej się udzielił leń po mamusi :)

Malenq lubi tę wiadomość

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2014, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kafabi wrote:
    witajcie :)
    U mnie dzisiaj leń na całego, napewno przez tą pogode prawdziwie jesienną z dużą ilością deszczu :(
    Mała siedzi spokojnie jak nigdy i raczej jej się udzielił leń po mamusi :)
    aaaaaaaaa dzisiaj mam tak samo, wczoraj mała "boksowała", a dzisiaj jak mamusia - śpi cały dzień...........................:)

• KATHARINKA Ekspertka

Wysłany: 24 października 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aj kobitki pierwsza ciäza byla taka lekka, bezproblemowa a teraz...pewnie wiek ma na to wplyw, zaraz mi 36 stuknie. teraz siedze do poludnia w kibelku i modle sie do muszli. wiecej zwracam niz zjem, nawet jesc sie boje, istna masakra. mimo tego brzuch mam jak balon wzdety. kiedy to przejdzie, no kiedy!? :( pytam sie mojego dzieciaczka, czemu mu nic nie smakuje? na to przyszly tata odpowiada: bo to nie mieso..moj mezczyzna, ktorego zapach sköry tak bardzo k0chalam, teraz przestal mi pachniec, cos mnie od niego odpycha, czemu tak??? jestem zrozpaczona. chce mnie przytulic a tu cycki przeszkadzajä. cycki tez juz mnie wkurzajä no..ehhh

• shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katharinko ja jestem w 16 tyg i mialam kilka dni przerwy w wymiotach. Niestety wrocily :-( musimy sie chyba uzbroic w cierpliwosc ;-)

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny ja do 16 tyg. wymiotowałam po kilkanaście razy dziennie :( pozniej przez nastepne 3tygodnie tylko sporadycznie wymioty były i stopniowo odpuszczało, az któregos dnia odeszły na dobre :)odrzucało mnie rózwnież od wielu zapachow :( moj mężula musiał zrezygnować z niektorych perfum, a żel pod prysznic ja musiałam wybierać , bo naszej córce nie podobały się zapachy, które tatuś wybierał :) Więc wierzę,że u Was również niedługo wymioty miną i będziecie mogły lepiej cieszyć się ciążą :)

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • KATHARINKA Ekspertka

Wysłany: 24 października 2014, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no dokladnie, mi teraz wszystko smierdzi, do tej pory nie przeszkadzalo mi ze mäz pali, teraz nawet w domu tego nie robi bo na widok peta robi mi sie niedobrze ale jego robocze ubrania smierdzä dymem, nie moge tego zniesc. nawet moj ulubiony plyn do plukania Lenor przestal mi pachniec. wszystko mnie odrzuca. a tak sie cieszylam, na poczätku ciäzy nie mialam wymiotöw. przyszly tak ok 8 tygodnia i trzymajä...iwcale nie tylko poranne..wczoraj mnie zlapalo o 23...a do 16 tygodnia to ja jeszcze trooooche mam :(
    no nic, trzeba przezyc
    fajnie ze nie jestem sama ;)

• doti77 Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam.Damianek co dopiero w środę wyszedł ze szpitala,a dzisiaj znowu byliśmy u pediatry.Gorączki dostał i kaszle.Szczepienie znów przełożone.Mamy podawać Pedicetamol na gorączkę i 2x dziennie inhalacje.Wypożyczyliśmy w aptece nebulizator,kupiliśmy zestaw do inhalacji z maseczką i Atrovent.Oj kiepsko to widzę,takiemu maluszkowi maskę zakładać.Jak gorączka będzie się utrzymywać,pomimo leków,to do szpitala znowu;(W ogóle to kiepsko u nas się dzieje.Nadal nie mamy chrzestnego,ten co ostatnio pytaliśmy się go,to powiedział,że się zastanowi i da odpowiedź,tyle ze już długo się zastanawia.Sali na chrzciny nie możemy znaleźć,bo albo cena z kosmosu,albo będzie zajęta w Szczepana,albo że dopiero od 40 osób to by się zajęli chrzcinami,a nas będzie mniej więc odpada.Ja nie wiem,czy synka ochrzcimy na tego Szczepana.Ja już mówię do męża ,że chyba z tym wszystkim to nam do wakacji zejdzie..Damianka czepiają się choróbska,mąż też dzisiaj był u lekarki,bo gardło,gorączka i brzuch go bolał,to jakiś wirus,więc ma brać paracetamol,pić dużo wody niegazowanej i odpoczywać.Ja chodzę jak zombi,oczy podkrążone,osłabiona,bo noce nieprzespane,a ze mnie nadal się leje,teraz czerwona krew,to miesiączka,ale od 1.09 cieknie z przerwami małymi.Karmię cały czas piersią,synek przybiera ładnie na wadze,tyle co przez chorobę mniej waży,ale myślę,że jak w końcu to się skończy to nadrobi wagę.Kupiliśmy tą emulsję emolium i widać poprawę.Wczoraj mąż był po ciuszki dla Damianka ,co wyczaiłam na olx i za dużą torbę,różnych pajaców,półśpiochów,jest i kombinezon na zimę,dresy,komplety,czyli bluza i spodnie,dał 99 zł.Teraz używamy niektórych rozm.62,co jest większa numeracja a tak to większośc 68 rozm.nosi.Pozdrawiam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2014, 14:57

https://www.maluchy.pl/li-69856.png
    https://www.maluchy.pl/li-70991.png
  • doti77 Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam.Co nowego u nas,a to starszy syn wczoraj w nocy strasznie zaczął wymiotować,normalnie z niego chlustało i brzuch go bolał,biegunka więc jak tu spać.Kimłam się na jakies 3 godz.i tyle było spania.Dzisiaj nadal syna meczą wymioty,a mnie cos zaczyna brać,w brzuchu mnie przeżyna i mdli,kurde nie moge złapać tego dziadostwa,bo wszyscy będziemy chorować,a kto synkiem się zajmnie...spadaj choróbsko odemnie..a sio,a sio!!!Udanego dnia

https://www.maluchy.pl/li-69856.png
    https://www.maluchy.pl/li-70991.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    współczuję Doti ,że choróbska się do Was przyplątały!!
    Życzę twoim chłopakom szybkiego powrotu do zdrowia i aby do Ciebie nic się nie przyplątało :)

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KATHARINKA wrote:
    no dokladnie, mi teraz wszystko smierdzi, do tej pory nie przeszkadzalo mi ze mäz pali, teraz nawet w domu tego nie robi bo na widok peta robi mi sie niedobrze ale jego robocze ubrania smierdzä dymem, nie moge tego zniesc. nawet moj ulubiony plyn do plukania Lenor przestal mi pachniec. wszystko mnie odrzuca. a tak sie cieszylam, na poczätku ciäzy nie mialam wymiotöw. przyszly tak ok 8 tygodnia i trzymajä...iwcale nie tylko poranne..wczoraj mnie zlapalo o 23...a do 16 tygodnia to ja jeszcze trooooche mam :(
    no nic, trzeba przezyc
    fajnie ze nie jestem sama ;)

przeżyjesz napewno!! trzymam kciuki , żeby jak najszybciej się to skończyło :)

Miłego dnia Wam życzę :)

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • am Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,

Współczuję tych mdłości, ja miałam to szczęście że mnie ominęło, ufff :) musicie pamiętać że to przejściowe, a na końcu 9 miesięcy czeka dzidziuś :)

Doti77 życzę szybkiego powrotu do zdrowia dla Was wszystkich. A czemu Damianek był w szpitalu? Mam nadzieję że wszystko już będzie dobrze. A swoją drogą ładnie Ci musi przybierać że używacie już rozmiaru 68 :) (chyba że to jakieś malutkie rozmiarówki).
    Byłaś już u gina po porodzie? Bo jak piszesz o tym krwawieniu, to aż mnie zastanowiło czemu tak masz. Ja na szczęście karmiąc piersią okresu jeszcze nie dostałam, wcale mi nie tęskno.

A my po drugiej dawce szczepień, tym razem trochę odczułam poszczepienne marudzenie przez trzy dni. Ale mam nadzieję że już wracamy do normalności, bo dziś w końcu Dawid spał w dzień :)

dxom6iyec1xrevh9.png a22c285df4fa527a.png
  • Bergo Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opisalam poród w pamiętniku. Jak któraś chce poczytać to zapraszam, ale ostrzegam... Kolorowo nie było!

shimmer_lip lubi tę wiadomość

82dox1hpp90q2hqw.png
    3jgxskjocnbkynze.png
  • am Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bergo wrote:
    Opisalam poród w pamiętniku. Jak któraś chce poczytać to zapraszam, ale ostrzegam... Kolorowo nie było!

Bergo piękny opis,

czytając aż rozbolał mnie brzuch i przypomniałam sobie jak to było u mnie ... Dobrze że dostałaś zzo, bo bez tego ciężko (ja go nie miałam) i że nie popękałaś itd.
    Ale wspomnienie bólu mija jak patrzy się na dziecko :)

dxom6iyec1xrevh9.png a22c285df4fa527a.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doti szybkiego powrotu do zdrowia dla rodziny i żeby Tobie się nic nie przyplątało.

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bergo mam nadzieję, że już wkrótce się wszystko unormuje u Twojego maluszka i w końcu będzie z Wami w domku :*
    Ja jak synka rodziłam to w pewnym momencie do położnej powiedziałam,że chyba zaraz zrobię kupę :) Ale kupy nie było :D

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bergo wrote:
    Szczerze to zupełnie mnie ten opis nie przeraził :) raczej się wzruszyłam :) i już bym chyba chciała mieć to za sobą a to dopiero 16tc :D

Miłego dnia dziewczyny :0

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2014, 11:40

Bergo, olka30 lubią tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • Lwica Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bergo wrote:

Tez czytałam, i wydawało mi sie nie tak strasznie. A u mnie dopiero 18tc..

oar8s65gn4hfzvo1.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a u mnie jakieś skurcze dzisiaj sie pojawiły i delikatnie się stresuję :( ehhh

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • olka30 Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bergo życzę sobie takiego porodu :) Aż się pobeczałam, wzruszający opis :)

Bergo lubi tę wiadomość

Jk6fp1.pngRjgsp1.png pgaCp1.pngq4sUp1.png
‹‹ 69 70 71 72 73 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ